- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Rendkívüli terméktámogatást ígér a Nothing
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
-
Petya25
őstag
A Codegen-nek rossz hírét keltik, pedig nem biztos, hogy van alapja.
Szerintem sokan csak a közhiedelemnek hisznek és azt adják tovább.
Nekem sokáig volt Codegen tápom, sose volt vele semmi baj pedig terhelve volt rendesen. Ha venné valaki végre a fárdtságot és olvasna olyan topikokat, ahol a Chieftec-et szidják, biztos változna a véleménye. Ennek ellenére nem állítom, hogy a táp jó, lehet éppen egy hibás darab. -
-
^Sunrise^
tag
wov...
-
vatomi
aktív tag
Nos: 2 Abit AA8-ban tudtam csak tesztelni a ramokat és igen, mindegyikben hibáztak. A user tuti nem hc overclocker
, egy szupi kinézetű kis pipi - ez az egy előnye van, hogy szinte minden héten kétszer látom. Utoljára is elmondása szerint a Fekete Macskánál fagyott ki a Windows először a cserélt lappal és rammal.
Szerintem is a táp lehet a bibis, de nem azért mert Codegen - nálam jóval több dolgot kihajtott egy 350W-os sárga cimkés, de azért túl sokáig nem mertem rizikózni. Az otthoni áramingadozásokra meg igazán nem tudok mit mondani.
Remélem nem földeletlen konnektoron próbálkozik, de majd legközelebb rákérdezek.
[Szerkesztve] -
Rez_Grof
őstag
Most az mondjam, hogy Codegány vagy azt, hogy I.J. póló várományos a kedves vásárló?
Az igazat megvalva, nem értem, hogy egy ilyen config mellé hogy kerülhet Codegen? Ha meg ram a gyanús akkor minimum 24/48 teszt minden elképzelhető módon. Pl.rime, kis millió program elindítása párhuzamosan.
Pl.: csütörtökön adtam biosban a ramoknak GA Turbo-t semmi baj. vasárnap délután már szinte mindenre fagyott. Hétfő win renistall => fagy, turbót autora vissza állítottam és láss csodát itt irkászok a fórumon.
[Szerkesztve] -
bujdyka
tag
És más lapban is kuki a RAM?
Kimérted esetleg, hogy milyenek a táp feszei, nincsenek benne esetleg tüskék?
Esetleg a user otthonában nem ingadozik a 230? -
vatomi
aktív tag
Abit AA8 Duramax, 3ghz Prescott LGA775, 1*512mb DDR2 533mhz ram, 400-as Codegen táp...
Új konfig, de már hatodszor hozzák vissza újraindulás, kék halál problémával tehát tipikus ramhiba. Amikor összeraktam először a cuccot, a szokásos ramtest alatt már hibázott is az egy db 512-es Hynix modul. Jó, gondoltam ''gyári hibás'' a cucc. Másik panel beletesz, ramtesz fél órán át oké. Ügyfél hazaviszi, 2-3 nap után visszahozza a fenti hibákkal. Ramteszt megnéz, tényleg szar.Na jó, biztos szar a szállítmány. Beteszem már szám szerint a harmadik ramot - még jó, hogy annyira nem keresik itt vidéken ezt a fajtát
. Ramteszt megy vele egy-két órát, minden oké, a már korábban telepített oprendszer is hibátlanul feláll vele. Ügyfél jön, gépház megragad, de nem túl magabiztosan - ahogyan ez érthető is - gép autóba besúvaszt. Na mi történik újfent? Bingó. Gép vissza! De jó, van még egy DDR2-m. Na de nem eszik olyan forrón a kását. ''Szemét ABIT'' eszi a ramokat hát hála istennek van még egy AA8. Most végre megszabadulunk a szar, szemét laptól - pedig nekem is volt ilyenem és azzal minden okés volt. Lapcsere még aznap, csak már ne égjünk annyira. ''Most tuti jó lesz''. Ma kedd van, Pünkösd elmúlt. Ismerős arc a szervíz bejáratánál. Már legszívesebben a pult alá süllyednék. Kedvenc gépem előttem landol, talán még meg sem száradt rajta az ujjlenyomatom.
Szóval a drága a negyedik ramot vágta haza, meg az én nagy nehezen felépített ázsiómat. Nincs már mit cserélnem, a ramok elfogytak. Persze tudom, hogy te is tudod: a vacak Codegen a gyenge láncszem. Viszont miért csak a ramot gyilkolja akkor? Minden más okénak tűnik, de most már nem maradt több ramom, de valahogy úgy érzem, ezt a problémát már a tápcsere sem oldja meg. Átok ül rajtunk, vagy a szellem a gépben .
Szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xbox Series X|S
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gyúrósok ide!
- Pokoli repetát hoz az új GeForce driver
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest