- 10-es szám és ismeretlen telefon a Google előzetesén
- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nem nyílnak a Foldok?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
Értem!
A vírusokra nem azt írtad, hogy víruskereső védi a gépedet, hanem hogy nem jártál olyan oldalakon, amelyek fertőzöttek lehetnek. (Ez olyan egyébként, mint ha azt mondanád, hogy biztosan nincs nemi betegséged, mert csak azokat a nőket dugtad meg koton nélkül, akik sokáig kérették magukat.)
A windowsodat nem lehet frissíteni, a memóriákat nem tudod tesztelni.Ezek szerint a szokásos megoldások nálad nem alkalmazhatóak, ezért már csak egy dolog van, ami nem kerül pénzbe, és esetleg mégis tud rajtad segíteni: ugorj rá a Googlera, és keress rá arra a szóra, hogy "imádságok".
-
építész
aktív tag
Mivel nem tettél fel képet és ezidáig nem írtad le, hogy hány ampert tud így a a Google--ban rákerestem a tápodra és bizony a cimkére 10 A-t írtak. Lehet, hogy a tied már újabb kiadás és nagyobb számot írtak a cimkéjére, hogy eladható legyen.
Igen 12V-nak kellene lennie a 12V-nak, de nem multiméterrel mérted, hanem a lapod érzékelő chipjével, ami ritkán mér jól. Valószínűleg ha 10 tápegységet kipróbálsz, mind a 10-nél ilyen alacsonyat fog mutatni.
Baromira nem az számít, hogy a géped 11,3V-ot ír ki, hanem az, hogy 12V-ról esik 11V-ra vagy 11,3 -ről 11V-ra. Vagyis a diagramokról leolvasható a feszültségesés terhelés hatására. Ha keveset esik (0,1-0,2V) 100%-os proci terhelésre, akkor nincs nagy gáz, ha sokat (0,4V-0,5V) , akkor nagy gáz van. Neked nem esett sokat, tehát a méréseidből nem egyértelmű a dolog.
Ha multiméterrel mérted volna, akkor az abszolut értékeknek is jelentőségük lett volna, de így gyakorlatikag arról semmit se tudunk, mert a "softwer-es mérés nem mérés" viszont néha lehet belőle következtetni.Bár a Codegen egy hulladék, de ez nem zárja ki, hogy esetleg valami más miatt indul újra a géped. Ha nem veszed a fáradságot arra, hogy megnézd a ramjaidat vagy, hogy a hibakódot kiolvasd, nem tudok többet segíteni, mert így csak toporgunk egy helyben hetek óta, mert senki se látnok.
Persze nyilván az is jó, ha kipróbálsz egy másik tápot és ha azzal beválik, akkor hurrá meg van a megoldás. Javasoltam is, hogy nézd meg édesanyád tápjával, de elzárkóztál az ötlettől. Így nehéz ám segíteni. -
építész
aktív tag
Szerintem már két hete is írtam neked, hogy nem lehet biztosra tudni, hogy a táp miatt indul újra a géped. Azt is javasoltam, hogy a hibakódokat írd be a google keresőbe.
Vedd ki az egyik ramot és járasd egy rammal.
Majd cseréld ki és járasd a másikkal.
Ha véletlen mind a kettővel működik, akkor legalább lassabbat tedd az első pozícióba vagy a biosban állíts 266Mhz-es ram sebességet, mert gyanítom, hogy most nagyobbra van állítva. -
draff
aktív tag
-
draff
aktív tag
Mondjuk, ha az van ráírva hogy 180W, akkor a 150-et talán biztosan tudja.
Viszont azt furcsállom, hogy egy Asrock P4-es alaplap 2,8 MHz-es procival hogyan tudott ezeddig AT-s táppal egyáltalán elmenni? Szerintem rá se lehetne csatlakoztatni a tápot, mert egészen más neki a dugója.
Az AT-snek általában 2 darabra osztottja, míg az ATX-esnek az a hosszú "egybencsatija" van, melyben már az alaplap által vezérelt bekapcsolás is többnyire képes működni.
Van olyan, amelyiknél még külön 4 pólusos procitáp huzal (illetve dugó) is van (de ha nincs, akkor lehet hozzá venni vagy csinálni).
Az AT-s tápoknál tudtommal gyárilag sohasem volt 4 csatis dugó, azt legfeljebb utólag buherálhatták rá.Mindenesetre a 120 W-os tápot felejtsd el hamar s adoptáld rá gépedre ezt a "kapott 180 W"-osat.
Ezzel már minden bizonnyal mennie kellene, bár még ez sem igazán királyság.
Összedugáskor a csatikat szinte el sem lehet rontani, mert mindegyik csak saját helyére dugható. -
draff
aktív tag
Bocsánat, de tényleg nem olvastam vissza. Viszont ennek az üzletnek van boltja Debrecenben is ...
Lehet hogy amit leírtam, abban erős ellentét feszül, de ...
- az olcsó és az olcsó között is szokott néha lenni valami kis különbség.Amikor én a máig működő gépemet valamikor összepakoltam, egy szakértőtől kértem hozzá alkatrész-ajánlatot és árajánlatot. Ő megadta nekem, én meg aztán részegységenként összevásároltam, majd összeraktam. Immáron a tizedik éve megy (és mint említettem, nemrég cseréltem ki a tápjában a kondikat) több kevesebb modernizálással (RAM bővítés, HD csere, videokari csere, stb.), + tuning-gal.
Pedig nekem akkor, mint minőségi cuccot ajánlották azt a 400 W-os Codegen tápot hozzá megvételre, amelyet itt fentebb mások meg alaposan lefikáznak.
Tehát a megközelítés pontosítására azt írnám le inkább
- választásom a legrosszabb és a legdrágább közötti - úgymond - "arany középút".Bele lehet nézni az olcsóbb tápokba, és látni benne a beültetetlen, de "a helye megvan" tipusú alkatrészeket. Aztán persze némi hozzáértéssel de lehet utólag kipótolni bizonyos dolgokat ... pl. hálózati szűrés, az értékükben nagyobb kondik, masszívabb biztosíték-rögzítés vagy cserélhetőség, csapágyas ventilátor hőfokszabályzós fordulatszámmal, stb.
-
mr_ricsi
veterán
"Az most akkor rosszabb táp?"
Nem biztos, hogy rosszabb, de ez is gagyi. (Két szar közül hogyan lehet eldönteni, hogy melyik a büdösebb?)"Nincs soha kékképernyőm,csak újraindu a gép."
Azért nincs, mert az automatikus újraindulás van (volt) beállítva."Memória tesztet nem csináltam még,senki nem javasolta. Azt mivel lehet? "
Memtest86 progival. Pendriveról még biztosan nem tud bootolni az alaplapod, ezért cd-t kellene írni ennek a proginak a cdről bootolós változatából. Ha úgy sem lehet elindítani, akkor már csak a floppy marad. -
draff
aktív tag
Találkoztam én már behalt márkás táppal (pl. DELL, vagy HP)
Ugyanúgy el tudnak romolni, mint a jóval olcsóbbak.
Mert ez úgy szokott működni, hogy a tápegység gagyigyár legyárt egy csomó tápot.
Aztán jön a HP vevő, vagy a más egyéb híres világcég vevőembere, és kimérnek neki mindenféle kritériumok támasztása mellett mindenféle tápokat.
Amelyik viszi az igényeket, azt átcimkézik a márkásabbra. Aztán mindjárt kétszer annyiért adják, mert ugyebár pl. egy DELL-t vagy Asus-t meg kell fizetni.
Arrra senki sem figyel oda, hogy csak kissé jobban bírja a kiemelt gagyi a kiképzést, holott ugyanazokból az alkatrészekből van összerakva, mint az "occó kis kínai, tajvani vagy honkongi". -
draff
aktív tag
Ha elmentél volna a Baross tér sarkánál levő PC-Max boltba (azt hiszem- Rottembiller utca), ott helyben jobbnál jobb működő konfigurációkat kaphattál volna meg garanciálisan és viszonylag elég olcsón (már amennyire a pénzed megengedi a kiválasztást.)
Metr megveszitek itt a mindenféle hirdetéses (teszvesz, vatera, apró.hu meg a többi) gagyikat, aztán jön hozzá a variálás, és persze rögtön kibukik a hiba - pl. egy nagyobb teljesítményű proci cseréjét már nem viszi el a már a régire is csak pont "kihegyezett" táp, meg más hozzá hasonlóak.
-
szaszlaci
addikt
Nézd, biztos senki értelmes nem fog rábólintani, hogy nyugodtan vegyél valami gagyit, hogyha használni is szoktad a gépet. Főleg egy olyat, amilyennel már most is rendelkezel.
Persze van az az eset, hogy vállalod a kockázatot, ha egy olcsó és gagyi táp tönkremegy, esetleg mást is tönkretesz. De ha probléma kiadnod plusz 4 ezret egy tápra, akkor még nagyobb lesz, ha mondjuk tönkretesz valamit a gépedben, mert akkor már nem csak egy új tápot kell ismételten megvenni..
Ha valaki beszerzett mondjuk 10 éve egy normális 400as darabot egy tízesért, akkor azt ma is sok mindenre lehet használni. Egy ilyen Trustból lehet, kellett venni hármat, és szívni vele.
-
szaszlaci
addikt
Valami rendeset vegyél, ez a Trust valahol Codegen – Vargánya között lehet, de az árat beállító lehet, ezzel nincs tisztában.
Nem követtem a társalgásotokat, de valami ilyesmi jó lesz szerintem:
[link]
[link]
[link]
Alaposabban nem néztem meg, csak úgy hirtelen az első pár értelmesnek tűnő Aprós találatot linkeltem.Többe kerül, mint amit linkeltél, de ezeknél a dobozos ATX-eknél nincsenek elszállva az árak, mindenképpen megéri rendeset venni.
-
építész
aktív tag
Azért próbaképpen cseréld ki édesanyád gépében lévő tápra a tiédet, de csak egy napra. Hátha az övét éppen elviszi. Illetve így meg tudsz bizonyosodni arról, hogy az alaplapod jó-e.Mert ugyebár abban is lehet hiba és nem mindegy, hogy beruházol egy új tápra és azzal is elszáll.
-
építész
aktív tag
"300W-os,csak neki nem 200X a típus,hanem 300X. Na akkor most ez hogy van?"
Tudod, ez úgy van, hogy sima átverés. Nem véletlen van Codegen a fekete listán.
Már írtam, hogy nem a watt számít, hanem a +12V-on leadott amper. Ami a te tápodban 10A. Ez nem egy valós ATX12V táp, hanem régi ATX táp. Lehet, hogy ATX tápként tud 300 wattot, de ATX12V esetén 120 Wattot tud a 12V-os ág. Jó esetben ehhez még hozzájön 50 W +5 volton és 3,3 volton, tehát a tápod így 180 wattot bír leadni. Jóhiszeműen hozzászámítjuk még stabdy feszre dugható USB eszközöket, meg a többi sallangot és talán eléri a 200 wattot, ha nagyon tornázunk vele. Ezért 200X.
Erre a tápegységre nem is szabad lett volna 4 pontos proci táp csatlakozót rakni, mert nem tudja a +12V -os ág meghajtani a procikat, legfeljebb a 2Mhz -es Nothwood celeront, vagy egy AMD Sempront, de azt is videókártya nélkül.
-
draff
aktív tag
Elnézést, de nem sértegetni akarlak, ám még csak cikizni sem a géped. DE!
"Ezt a "kell" szót nem értem"
Akkor elmagyarázom:
az első gépem AT tápegységes, P1-es alaplapon egy MMX166-os Pentium volt.
Naná hogy a Daewoo 14"-os monitoron szintén aljzat volt még hátul a vezetéknek.
De kellett hozzá (illetve inkább azt mondanám - lehetett hozzá venni olyan szerelt kábelt, amelynek az egyik vége dugó, míg a másik "lengőaljzat".
Nos, ez a "lengős" fele ment bele(rá) a tápegység dugaszába(-ra).
Az értelme csupán annyi volt - ha bekapcsoltad a gépedet, beindult vele automatice a monitorod is. Már hasznosat egyáltalán nem tudott, hisz csak egy sima 220-as átmenet volt a tápon - a hátuljára kivezetve.
Persze mostanság léteznek még olyan monitorok is (nekem pl. a második volt olyan, hogy gyárilag benne volt a hálózati vezeték és a VGA kábel. Nem lehetett ki-be huzigálni, már gyárilag olyan volt - és kész!Ezeket a tápokat magukat alapból egy 220 V-os kapcsolóval lehetett csak ki-be kapcsolgatni, tehát nem az alaplap kapcsolta be a cuccot. Azért csodálkozom, hogyha AT-s a táp, hogyan vihetne el egy P4-es lapot, hisz azok már többnyire ATX-es tápra vannak kihegyezve.
Persze volt nekem (és még van is olyan alaplapom, hogy mindkét táp becsatlakoztatását elfogadja, megvannak rajta a csatlakozók mindkét verzióhoz.
Lehet, hogy az ATX-es csatihoz már alaplapi tudományban ATX-es bekapcsolási lehetőség is párosult. Itt kérem - minden lehetséges!
Nem kell búslakodni, az én gépem is csupán egy 2,4-es Pentium ((és nagyjából 10 éves)
De megy rendesen - s ez benne a lényeg. A lecikizett Codegen 400-as nagyongagyi táppal, amint azt itt feljebb valaki már jól megírta róla. -
draff
aktív tag
-
építész
aktív tag
Sajnos sehogy nem érted amit írtam. Felteszem a kérdéseimet.
1. Van-e 4 pontos proci táp csatlakozó az alaplapra dugva. Ebben két sárga és két fekete drót van?
2. Hány voltról esik le a +12V. Nem az érdekel, hogy fél óra múlva csak 11V, hanem azt, hogy terhelés előtt mennyi volt. Ez a staitistic fülön is rajta van, de ,meg is figyelhetted volna.
3. Újabb kérdés. Milyen procid van Prescott vagy Nothwood? Mennyi az FSB? Ezt a CDPU ID gomb megmondja.
-
építész
aktív tag
Ezzel több baj is van. Egyrészt nem jók az értékek, mert kilóg az 5% tűrésből. Ha igazak az értékek, nagyon nem bírja a táp a terhelést.
Amúgy meg az Everest nem mér pontosan, tehát nem tudunk biztosra semmit se. Multiméterrel lenne jó mérni.
A statisztikát is ki kéne olvasnod, mert nincs folyamatosan 11,25-ön a 12 voltod, mert látom, hogy a görbe eleje magasabb, Vagyis az a kérdés, hogy honnan esett le és mennyit. ha sokat esett le felejtős a táp.A CPU-ra meg minek adtál 1,54V -ot?
Az nagyon sok.
Olyan mintha tunigolva lenne géped. A Biosban állítsd be default értékeket, mert a tuningtól instabillá válhat a gép.
-
építész
aktív tag
Ez még benne van tűrésben, ettől nem, kapcsol ki. Ha mondjuk lemegy az 5V felmegy 6,5V -ra vagy a +12V megy le 10V-ra, majd akkor lekapcsol.
Csinálj az everestel egy CPU stressz tesztet és néz úgy a feszültségeket, vagyis a feszültség fület válaszd ki . Az FPU feltétlen legyen beikszelve.Ha ott meg se rezzen, akkor nem táp hiba, ha nagyon változik terhelésre, akkor gyenge a táp. -
draff
aktív tag
-
építész
aktív tag
Mivel fogalmam sincs, hogy a géped mit fogyaszt így nem tudok nyilatkozni, de valószínűleg nem az 50 W-on múlik, csak éppen a kereskedő szeretett volna eladni egy tápegységet. Illetve lehet jobb az új táp, de inkább azért, mert korszerűbb és jobban terhelhető a +12 V-os kimenete. Adott esetben akár egy modern 250 W-os is lehet jobb mint egy régi 300W-os.
A tápegységen egyébként a +12V terhelhetőségét kell figyelni hacsak nem 8 évnél régebbi gépről van szó.
Ha összezuhan a táp az nem kimondottan a táp hibája. Pusztán csak arról van szó, hogy aktiválódott egy védelem. Mondjuk leterheled a +12V-ot és annak lefele megy a feszültsége a +5V nak meg felfele. Vagy overvoltage vagy az undervoltage védelem megszólalt. De lehet más is, nem vagyok látnok. Akár az egered vezetéke is lehet szakadt vagy megrongálódott , ami rövidre zárja a +5 V készenléti feszültséget, vagy bármely más USB eszköz is okozhatja. Mivel a táp eljut a géped minden alkatrészébe így szinte bárhol kialakulhat egy zárlat is, amire leáll a táp.Persze ha a tápod rajta van a nem ajánlott típusok listáján (pl Deer, Codegen, Mercury) vagy kimaradt róla (LCPower), és megadod a típusát, elképzelhető egy fórum tag csípőből javasolja, hogy mit csinálj vele.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 0 perces Cooler Master MasterBox MB600L V2 Tempered Glass! SZÁMLA (Te nevedre kiállítva)! ÁRON ALUL!
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Zalman R1 White - Ha valami egyedire vágysz 2.0! - elkelt Corvin021 kollégána, értékelésre vár
- Arctic liquid freezer 360 II ARGB Black AM4, AM5-ös CPU-khoz!
- FSP HYDRO M PRO 800W
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- DELL PowerEdge R440 rack szerver - Silver 4114 (10 mag/20 szál, 2.2/3.0GHz), 64GB RAM,199990Ft +ÁFA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest