Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Ezt az öt videót volt a legjobb megcsinálni idén
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- A középkategória egyik legjobb vétele - Dreame L40 Ultra AE
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bigmasterg
üzenetére
Köszi az infót, feldobom ott is a kérdésemet.

-
bigmasterg
addikt
Szerintem ennek a topicnak nincsen külön túl sok értelme, DAC-okra itt van ez a topic.
-
válasz
üzenetére
Nem hosszú távra gondolkodom. 1-2 évre szeretnék jó minőségű hangot kicsikarni a PC-ből olcsón.
Pár év múlva majd lesz HD minőségű DAC-om.Nyilván nem csak a torzítási adatokból akarok hangminőségre következtetni.
Viszont érdekelne, hogy szerintetek milyen tulajdonságai rosszabbak. -
törölt tag
-
Nem gondoltam sehogy, csak nem ismerem ezeket az USB-s DAC IC-ket.

Ezért kérdezem.
Elvileg a torzítási adataiból az jön le, hogy elég jó lehet a hangja, és mivel >10kOhm terhelést gondoltam rákötni, a tranziens torzításoktól sem félek nagyon.Ennek ellenére érdekelne, hogy miben lehet rosszabb, mint egy jóféle hangkari, ga a HD audio képességet nem számoljuk - úgysincs Hd minőségű zeném.
-
Peter789
senior tag
közben elkészült a profi DAC is:
![[kép] [kép]](http://web.t-online.hu/fel1984/dac/CS8416_1.jpg)
![[kép] [kép]](http://web.t-online.hu/fel1984/dac/CS8416_2.jpg)
most egy DIR9001 alapúval küzdök... -
Peter789
senior tag
-
AmPeX
aktív tag
[link] [link]
Ezeken a helyeken elég olcsón (~9-10 ft/cm^2) gyártanak 2 oldalas, furatgalvanizált panelokat, érdemes megnézni...
Énis rendeltem most egy rahedli cuccot a ti-től, de én most főleg digitális végfokokat tervezek... Bár tervben van egy USB-s hangfal, digitális erősítővel, és ezzel a hangkártya ic vel. -
Peter789
senior tag
hát igen, messze van a tökéletestől, de a lényeg így is megvan: nem jó SPDIF DA-nak... megint rendeltem pár cuccot a TI-től. ha megjöttek, akkor összedobok egy tutira működő DA-t hasonló ''gányolással'', majd ha sikerült köré fejlesztenem a komplett elképzelésemet, akkor legyártom profi SMD kivitelben is az egészet...
-
AmPeX
aktív tag
Elég házi megoldás ez a panel
de a célnak megfelel. valszeg meg fogom tervezni rendesen protelben, ha gondolod (és már készen lesz) elküldöm neked a PCB file-t. Egy csomó zaj, meg mindenféle gerjedés stb kiküszöbölhető egy jó panellel... Meghallgatnám szívesen, hogy hogyan szól a cucc. Az hogy nem mindig ismeri fel a windóz, valszeg a panel miatt van.
Mindenesetre nagyon szépen köszi, hogy vetted a fáradtságot, és megépítetted, és kipróbáltad.
-
Peter789
senior tag
összeraktam, működik - bár a detektálás néha elsőre nem jön össze, valószínűleg finomhangolni kéne a kvarcot a két kis kondival - de sajna megtaláltam a választ: nem működik SPDIF DAC-ként...
bár fel tudja venni a forrás hangját, de az a kimenetére nem megy át (csak windsp-vel pl)... egyelőre még az SPDIF-in sem megy, mert valószínűleg túl alacsony jelszintet használnak a forrásaim, neki meg min 3.3 voltos CMOS, vagy 5 voltos TTL jel kéne (ezt valahol fórumon találtam), úgyhogy ha valaki használná a digitális ki/bemenetét, akkor bele kell terveznie egy illesztést is! (estefelé teszek fel róla képet, meg linket az SPDIF-hez) -
Peter789
senior tag
kinek megy már 2906-al a kapcsolás? érdekelne, hogy SPDIF DAC-ként lehet e használni - vagyis hogy USB kapcsolat nélkül (a tápfeszt persze megkapja rajta keresztül) képes e fogadni a digit jelet, és analógként továbbítani? konkrétat nem ír a doksija sajnos...
-
AmPeX
aktív tag
Meg akkor jó amikor nem akarsz elák2 ből vizsgázni, és egy ilyen vagy hasonló kütyüre megadja a tanár a megajánlott 5öst.
Amúgy én egy usb-s számítógéphangfalat csinálok, jól jöhet, ha mondjuk skájpoli akarsz a többiek meg hallgatják a zenét a hangfalról, vagy mittudomén, ezer másik alkalmazásba remekül bele lehet illeszteni. Ha nagyon elszállok, még egy usb-s beépített hagszórókkal ellátott billentyűzetet is el tudok képzelni... 
A lényeg, hogy semmiképpen sem high-end cuccról van szó, ha minőséget akarsz, vegyél drágán egy fasza gyárit... -
villamos
őstag
Hurrá megjöttek az IC-k
!
számítottam rá hogy picike lessz, de ennyire?
na mindegy nézek valami foglalatot neki, oszt hadd szóljon!...
[Szerkesztve] -
Peter789
senior tag
válasz
wassermann
üzenetére
meg pl olyankor jó, ha van egy olyan laptopod, amin nincsen line bemenet csak mic, és akkor ezzel kapsz...
-
wassermann
addikt
Ma, amikor szinte az összes alaplapon van már analóg és digitális hangkimenet az előnyét csak ott látom, ha valaki az integrált analóg hangkeltőt akarja vele kiváltani. előnye lehet, hogy az USB-vel akár 2m távolságba is tehetjük a PC-től, ami zaj szempontból előnyös. Persze mindez csak akkor számít, ha az áramkör jól van kivitelezve (pl. az alacsonyabb feszültségű változatot használnám, úgy hogy az USB adta feszültség két fesz szabályzón keresztül jusson az analóg részhez. A áramköri lapon pedig teljesen különválasztanám a digitális részt az analógtól)
-
AmPeX
aktív tag
A mintavételezés frekvenciája miatt -elméletben- jobb egy kicsit, de ezek az adatok kb semmit nem mondanak. hallottam én már pocsék 16 bit 44,1 khz es cd jatszot, es ugyanilyen parameterekkel rendelkezö profi cuccot is. egetverö a kül...
Szerk: lassan, de biztosan keszül a hangkarim, majd irok meghallgatasi tapasztalatokat....
[Szerkesztve] -
villamos
őstag
A katalógus adatok szerint nem rossz. Egy 16 bit-es DAC van benne, a mintavételezési frekije 48khz. Ez pedig tudtommal elegendő egy CD minőségnek.
-
Peter789
senior tag
válasz
Macilaci457
üzenetére
ne essél túlzásokba... ez egy egyszerű DAC, leginkább az USB-s headset-ekbe, skype telefonokba találták ki, és ennek megfelelő a minősége is... egy normál TDA IC-s erősítőnél nincsen értelme többet rákölteni...
ha tényleg minőség kell, akkor használd az SPDIF kimenetét, és arra építs profi DA-t... -
vili13
őstag
válasz
wassermann
üzenetére
Egyrészt az árkülönbség mellet a minőségkülönbség is ott van, továbbá ASIO driver, stb. Másrészt ha valamit készen is megkapok, és kevesebb munkaóra megkeresni az árát, mint megépíteni magamnak, akkor nem biztos hogy érdemes építgetni. Harmadrészt a topicnyitóban említett ''milliós kategóriához'' képest a 30k majdnem ingyen van...
-
Macilaci457
őstag
Én spec. szeretnék építeni egy DAC-ot high-end fejhallgató erősítővel (OP627 - Meier féle DIY headphone amp), és crossfeed modullal. Bár évek óta nem foglalkoztam elektronikával. Van olyan, aki próbálkozott efélével, esetleg a Meier DIY-t ismeri? Szívesen társalognék a témában, ha van egy jó fórum.
-
vili13
őstag
Magam is vágytam egy egyszerű de jó minőségű sztereó usb hangkeltőre, amíg be nem szereztem a nekem teljes mértékben megfelelőt (E-MU 0202 USB: [link]). 30k-ért szvsz nehezen verhetőek a paraméterei, és még forrasztgatni sem kellett...
-
villamos
őstag
válasz
wassermann
üzenetére
Az a gond, hogy úgy nem enged regisztrálni, ha magyarul írom a cég nevét. Először beírtam neki, hogy MÁV. Azt helyből nem fogadta el. Utánna beírtam egészben. Ekkor megkért rá, hogy angol nyelven írjam be a cég nevét
! A cím, helységnév pesze magyarul van.
Na mindegy, meglátom, hogy mi lessz...
-
-
villamos
őstag
Regisztrálni sikerült...
mostmár csak azt kellene megtudnom, hogy a bánatban írjam le inglisül:
Magyar Államvasutak Zrt.
Az vajon jó lesz, hogy: Hungarian Railway?
Persze a böszme gyereknek azután jut eszébe a gogül, meg a vikipédia, hogy beírta ezt a gyíkságot.
[Szerkesztve] -
AmPeX
aktív tag
Nah, tegnap végigfeszültem énis azt a 28 lábat...
sikeresen átalakítottam dip tokossá, a későbbi fejleményekről még beszámolok.... -
AmPeX
aktív tag
Szerintem kérj meg valakit, aki tud angolul, hogy segítsen. Nem olyan nehéz ilyen embert találni... Tegnapelőtt rendeltem 5 db ilyen IC-t többek közt, és ma délelőtt már meg is érkezet... Az egyiket már el is kezdtem bütykölni, hogy használható lábméretei legyenek, de a valentin nap keményen keresztül húzta a munka menetének folyamatosságát.

-
villamos
őstag
nemigen megy nekem ez a regisztrálósdi, nemtúlsokat tudok angolul, és ha butaságot írkálok, akkor meg nem külik el...

Nemlehetne e, hogy valaki itt a fórumon, akinek szoktak küldeni, rendelne nekem belőle?
Nemazért, mert ingyen kellene, hanem mert nemigen lehet kishazánkban ilyet beszerezni.
[Szerkesztve] -
Peter789
senior tag
ez egy komplett p&p cucc... rádugod, win98se-től kezdve alapból felismeri, és a beépített driverrel használja mint bármelyik hangkártyát... de mivel nincsen hozzá extra szoftver, ezért csak a winfos beépített mixer marad...
viszont én a creative cuccal egyértelműen tapasztaltam, hogyha nem raktam fel a saját driverét, csak alap usb audio device-ként üzemelt, akkor rosszabb volt a hangja mint rendesen telepítve... -
villamos
őstag
navárjunkcsak... ha ezt a cuccot én összedobom (amit az IC-s guide mond, pár kondival, ellenállattal, meg az oszcillátorral) és rádugom az usb-re, akkor a drágalátos windóz honnan fogja tudni, hogy az rajtavan, és ezen keresztül kellene néki nyomatni a muzsikot?
közbe megnéztem a guide-ot mégegyszer, és ő azt mondja, hogy le kell majd szedni az USB Audio drivert a windózapdétről... aha...
-
Peter789
senior tag
én is műgyantás kockának terveztem...

igazából azért fogtam neki, mert az eredeti felállásban az SB-vel zajos volt, ennek meg külső tápot terveztem, de miután lecseréltem a carpc vékony vacak tápkábeleit rendes vastagra, és normális RCA kábelt húztam hátra, azonnal elmúlt a generátorzaj, így maradt... -
-
AmPeX
aktív tag
Persze, simán elküldik, add meg nyugodtan a címed, az emilcímed is, nem spamelnek tele. Én már rendeltem a TI-től egy csomó mindent, nagyon gyorsan megérkezik (pl legutóbb kedden rendeltem, péntekre ittvolt...) a MAXIM-nál ugyan ez a helyzet, és még sok másik gyártó bevállal ilyet...
-
Peter789
senior tag
![[kép] [kép]](http://web.axelero.hu/fel1984/ic.jpg)
én eddig jutottam... utána bevágtam a kocsiba egy creative usb-s hangkarit...
-
Peter789
senior tag
igen, működik, küldik! a TI-től kétszer rendeltem, a Fedex-el napok alatt kiküldik, és még a futár is olyan gyorsan lelécelt, hogy még a borravalót se várta meg...
a Linear-tól is kértem egyszer, ők postázták... csak írd le hogy ez valami projekt fejlesztéshez kell és jön... 
-
villamos
őstag
Itt van egy ilyen hangkártya...
http://glbtech.mogyoro.hu/elektro/pcm2900.htm -
Peter789
senior tag
katt: [link]
ingyen hoz a fedex pár mintapéldányt napokon belül! (''Request Free Samples'' > adj meg valami cégnevet, meg hogy mit szeretnél fejleszteni, várhatóan mekkora mennyiségre lesz szükséged ha beindul a projekt, etc...)
a kapcsolása nagyon egyszerű és okos: line in/out, spdif in/out...
egyetlen szépséghibája, hogy elég pici, 1 centin 14 lába van...
szóval vagy nagy kézügyesség kell a nyákhoz és forrasztáshoz, vagy gyártatni kell - de az persze drága, nem éri meg... -
AmPeX
aktív tag
Ha egy kicsit értesz hozzá, akkor könnyen magad is megépítheted, ha tényleg csak sztereó kell. Még régebben láttam a hobbyelektronika. vagy rádiótechnika újságban egy ilyen kapcsolást, de azthiszem, hogy a HAM bazárban meg is rendelhető az egységcsomag. Gyakorlatilag egy sztereó hangkártyát kapsz, ha megépíted.
-
Macilaci457
őstag
válasz
ijjen nincs
üzenetére
nézd meg az apronet hangkártya hirdetéseit, ott van valami professzionális hangkütyü
-
ijjen nincs
tag
Üdvözlet az Egybegyűlteknek!
Pár kérdésem lenne Hozzátok!
Szeretnék egy usb-dac-ot de nem a milliós kategóriából. Nincsenek extra igényeim, nem 5 6 7 8.x hangzás, csak egyszerű sztereó kimenet. Lehetőleg külön tápról üzemelőt.
Tudnátok valamit ajánlani? Guglizásom nem sok eredménnyel járt... (kis hazánkban)
Üdv!
ijjen nincs
Új hozzászólás Aktív témák
- Router gondok
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Bestbuy játékok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- ESET NOD32 Antivirus / Smart Security
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Elektromos autók - motorok
- Interactive Brokers társalgó
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- NVIDIA RTX 3080 Ti Founders Edition
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- AOC G24G1 140Hz 24" Ívelt hibátlan állapot
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
- Gamer PC minőségi alkatrészekből! I7-9700KF/2TB HDD/800GB SSD/32GB RAM 3600Mhz Rog alaplap
- Samsung Galax S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- Xiaomi 13T Dobozzal Töltővel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Amúgy én egy usb-s számítógéphangfalat csinálok, jól jöhet, ha mondjuk skájpoli akarsz a többiek meg hallgatják a zenét a hangfalról, vagy mittudomén, ezer másik alkalmazásba remekül bele lehet illeszteni. Ha nagyon elszállok, még egy usb-s beépített hagszórókkal ellátott billentyűzetet is el tudok képzelni...
!
! A cím, helységnév pesze magyarul van.
Nemazért, mert ingyen kellene, hanem mert nemigen lehet kishazánkban ilyet beszerezni.
Most rendeltem egy valag kacatot a TI-től, majd beszámolok a hangjáról, csak időhiányban szenvedek. Ha addig nem tűnik el a topik a süllyesztőben, írni fogok mindenképp, kíváncsi vagyok...
Miért nem folytatod?