Hirdetés

Aktív témák

• Tomhal

tag

A sztori folytatódik:
    Ma elvittem a Mistral központi szervizbe a gépet. Ott szétszedték mindent megtisztítottak, megnyomogattak minden csatlakozót, letesztelték, jó a ram, szal mindent megnéztek. A foppy probléma megoldódott, fordítva volt bekötve. Jön az első indítás és nem történik semmi, még a proci ventillátora se pörög fel. Megnézik egy másik táppal azzal megy az egész ,azt mindják hogy a 3 napja vásárolt!!! táp ment tönkre. Aztán azt mondták hogy nem tudják garanciálisan kicserélni mert nincs a raktáron, és vele kb egyenértékű 400w os táp sincs a raktáron, de hogy ők ajánlanak egy 350 W-os Enermax tápot ami viszont 12 ezer forintal drágább mint a régi úgy, hogy beleszámolják az előző táp árát. Nagy nehezen meggyőztek hogy jó lesz ez, mennyivel jobb a minőségi táp+ apámnak is tök elege volt már a szervizbe járással, ezért belementünk. Beszerelték, kipróbáltuk egyszer ment, aztán jött egy újraindítás, akkor nagy nehezen 3-szori gomb megnyomásra elindult, utána még kétszer jól ment. Oké kiráyl számla kifizet, nem kértek semmi szerviz díjat, húzok haza. Othon bedugom a gépet és erre mi történik: Ugyan az!!!!! ismétlem ugyan úgy szar az egész!!!. Ha, megütögetem a házat akkor meg elindul. Kettő ilyen gépütögetős újraindulásnál bejött a bios setup magától. Az én setupomban lehet állítani 3 értékre a CPU frekvenciáját: 1533-ra, 1733, 2133. Nekem egy dobozos 1733 procim van, legalábbis a doboz szerint. szóval bejött a bios stup és a proci sebessége magától átállítódott 2133 és oda van írva mellé piros betűkkel hogy az előző bootolásnál hiba történi, nézzem meg hogy a Ram órajelem nem kevesebb-e mint 333MHZ merthogy azzal van baj(az enyém 266MHZ). Amikor bejutottam a Windowsba megnéztem, hogy az AIDA 32 mit ír a prociról: azt írja hogy Throughbred-B steppinges, amiből ugye készülnek magasabb órajelű változatok is. A 3dmark 2001 SE -vel is megnéztem a CPU infót, ott azt is kiírja hogy az internal clock 1.69GHZ, internal clock maximum 2.2 GHZ. Ez mit jelent? Talán azt hogy lehet hogy nekem nem 1733 hanem 2133 MHZ procim van, azért állítja át a magától bejövő Bios erre, és azért nem bootol be mert annak már 333MHz memória kell mert 333MHZ rendszerbusza van és nekem pedig csak 266MHZ-s memóriám van hozzá. Most akkor mi van, miért jön be magától a bios setup???

Aktív témák