Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Dr_Watson

tag

válasz karib #24 üzenetére

Javaslom inkább az 1.3-as TU Cerkát, ha ügyes a srác akkor 9.9e körül már hozzájuthat.

Jelentős lesz a különbség, nem csak a 400Mhz órajel különbség miatt, hanem amiről még nem esett szó, az L2 cache 256k a Tu procikban. Ez a coppermine cerkában 128k. Ez sokat jelent. Nem véletlenül van a xeon procikban 2 MB.

Most upgradeltem 1.1-es coppermine prociról 1.3-as Tu procira. 1.5-n még szépen működik csak az FSB emelésével. Csak ajánlani tudom.

• guess.who

senior tag

válasz karib #24 üzenetére

''a magas FSB sokat számít.''
    Ofkorsz. Én viszont úgy vettem észre, hogy 133-as FSB-vel már elég nehézkesen mennek a procik (az ''egyébről'' nem is szólva), ehhez már válogatni kell -így aztán logikusan jobb az alapból magasabb órajelű, hiszen annál kisebb FSB-emeléssel is eléred ugyanazt az 1.5-1.6 GHz-et. Abban szintén igazad van, hogy a nagyobb FSB/alacsonyabb szorzó jobb, de ebben -az előzővel összevetve- mindenkinek magának kell döntenie. Mert hiába vesz 1.0A-s TuaCerkát, ha nem fogja a deszka, a memória, stb. bírni a 133-as FSBt -vagy esetleg a proci sem...
    Ja! Megoldás lehet, ha olyan helyen vásárol, ahol engedik kipróbálni a procit, esetleg ismerős a boltos, s hagy válogatni... Bár ilyen hely nagyon kevés van. :))
    Aztán ha egyszer már nem ''olcsó upgrade'' lesz a cél, akkor jöhet a sok AMD-s javaslat. ;]

Aktív témák