Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
- Az USB, és Ethernet csatlakozó nem jó semmire. Le vannak tiltva, nem működnek. (Na jó, az USB csatin ott az 5V, szóval USB-s töltőként használható)
- A felvételeket digitális úton (fájlként) nem lehet kinyerni. Az egyetlen járható út, hogy az analóg kimenetre kötött magnóval/digitalizálóval mented ki a felvételeket.
- Nem találsz meg egy műsort/MUX-ot? Nézd meg a hivatalos listában, hogy melyik frekvencián jön.
-Bizonyos csatornákon akadozik/kockásodik a kép. Ellenőrizd a jelszintet, minőséget. Digitális adás esetén a minőség a fontosabb paraméter, minnél közelebb a 100-hoz, annál jobb. A jelszin 40-50% felett okés.
A jelszintet ellenőrizheted a UPC által adott mondemen is a http://192.168.100.1 címen. A következő paraméterk olvashatóak itt:
Receive Power Level
A bejövő jel nagyága, kb -6 dBmV felett jó. Ha kevesebb, kevés a bejövő jel. Meg kell nézni a belső kábelezést. Elosztók, csillapítók, csatlakozások.
Transmit Power Level
A kimenő jel nagysága, kb 50 dBmV alatt jó. Ha több, akkor is át kell nézni a kábelezést, mert túl nagy jelszinten kell adnia a kapcsolat fentartásához.
- Ha szakad a net és olyan hármas splitter van a modem előtt amelynek egyik kimenete -3,5, másik kettő -7,5, meg kell nézni hogy a -3,5be van-e a modem, leágazó esetén ha tapba van a modem és outba analóg tévé a kábelek felcserélésével lehet próbálkozni. Ha 50 felett van az adási(Transmit...) és van csillapító, akkor csillapító nélkül meg lehet próbálni hátha a kritikus szint alá csökken.
- A mediakártya használata esetén nem érhető el a médiatár. Felvétel készítésre/time shift-re is csak akkor van lehetőség, ha TVkészülék tudja.
- Mediacard használatának feltétele, hogy CI+ interface legyen a készüléken. A CI nem elég! Nézz szét a UPC hivatalos(az oldal alján!), vagy a nem hivatalos listán. (Ez utóbbi szerkesztető, szóval ha van olyan készüléked, ami nincs a hivatalos listán, de nálad működik a mediacard, légyszi oszd meg velünk a pontos modellszámot, és egyéb tapasztalatokat)
Érdmes átlapozni a TV útmutatóját (annak apró betűs részével együtt) is, általában ott is feltüntetik, hogy van-e benne CI+ foglalat.
- Amennyiben ékezet-gondok vannak az EPG-ben akkor szlovák területi beállítással kell hangolni, de ekkor a nyári időszámításkor egy óra csúszás lesz, amit bizonyos készülékek tudnak kezelni, mások viszont nem. Utóbbi a régebbi, a hivatalos listán nem szereplő TV-knél fordulhat elő.
Aktív témák
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Úgy hiszem ez az alapja: HDCP
-
S-Attila
senior tag
Na telefonáltam, azt mondták, megvan, de továbbra is csak "The set-up is now being finalised, this can take a few minutes. Thereafter, you will be able to enjoy UPC Digital Television." üzenet van.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
M_AND_Ms
üzenetére
ez érdekes...
Viszont akkor a számítógéppel nem egyeztet?
Meg a tv nem egyeztet a box-al, hogy a belső hangoskodói le vannak tiltva, csak a digitális meg a füles kimenet engedélyezett? 
Mondjuk logikusnak logikus, amit írsz. Én meg azt gondoltam már, hogy k@cs09 UPC letiltotta a többcsatornás HDMI lehetőséget

-
M_AND_Ms
veterán
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Ez jogi és technikai megfontolásokból mindig így van.
Tv-knek HDMI-n mindig két csatornás jel megy (ezt a tv és a box "leegyeztetik"), hiszen a tv-kben elég ritka a többcsatornás hangrendszerrel ellátott.
Ha viszont például egy HDMI-s házimozi erősítőn keresztül kötnéd össze, akkor az erősítő már megkapná a többcsatornás hangot a boxtól, de tovább a tv felé ő is csak kétcsatornást küldene -
-=RelakS=-
veterán
válasz
STC Speed
üzenetére
Én 1080-ban használom.
Amúgy a tv-m jól érzékeli, hogy a mb-ból kizárólag stereo adás érkezik, akkor is, ha az optikán az erősítő szerint 5.1 jön? Optikán bekötöttem a mb-ot az erőlködőbe, meg koaxal a tv-t, de a tv-ből mindig stereo adás jön, amit az adás információs oldala meg is erősít. Ha a számítógéptől kap a tv jelet, onnan átjön az 5.1 pl dvd film esetén.
-
STC Speed
őstag
Egyébként szerintetek a mediabox HD-t milyen felbontásra tegyem? 720p vagy 1080i?
Mintha 720p ben szebb lenne a kép..... -
-
dudi6
senior tag
Sziasztok! Még mindig nem találja a Tv-m a Eurosport HD csatornát. Próbáltam manuális keresést, automatikust (mind a 3-t). Van valakinek ötlete, vagy hívjam a 1221-t?
-
S-Attila
senior tag
válasz
Studi22
üzenetére
Hát kössz.
Ez sehol sincsen leírva azon, amit kaptam, másrészt a TV-n már fél órája a "The set-up is now being finalised, this can take a few minutes. Thereafter, you will be able to enjoy UPC Digital Television." üzenet látható. Egyszerű mezei felhasználóként nekem honnan kellene tudnom, hogy telefonálgatnom is kell még? 
-
modi
tag
Indul a UPC világmegváltó tévés projektje
"Hosszú várakozást követően bevezeti kínálatába a Horizon médiaelosztót kínálatába a UPC. A cég a héten jelenti be a szolgáltatás rajtját, Magyarországra azonban idén biztos nem érkezik meg a teljesen megújult kezelőfelülettel és számos új szolgáltatással kecsegtető eszköz."
-
S-Attila
senior tag
Helló.
Most kaptuk meg a MediaCard-ot, és végigfuttattam a csatornakeresést, meg az azonosítást. Most 5 jegyű Network ID-t kér. Ezt hol találom?
-
Már hallottam olyanról, hogy valaki HD-s box-ot kapott SD csomag mellé is, pl Intruder2k5 fórumtárs a 9200-as csomag ajánlatra váltott és HD box-ot kapott pár hete.
-
club1
veterán
válasz
igorguzmov
üzenetére
Szerintem néhány nap múlva el fognak tűnni a HD csatornáid, akkortól pedig nem lesz kérdés, mi szerepel majd a számlán...
-
club1
veterán
válasz
igorguzmov
üzenetére
Ha nem kérted telefonon/személyesen őket, akkor nem fizettethetik ki.
Az új digitális előfizetéseknél 5-10 napig szokták nyomni a mozicsatornákat is, aztán egyszer csak kilövik őket. Ha nem, örülj... -
igorguzmov
tag
hello
A napokban bekötötték a kábeltévét.
Sd belteri helyett hd belterit kaptam aminek ugye több a havidíja és van HBO full packom amit nem rendeltem meg. Kérdés adott szerintetek szóljak? Illetve ezt visszamenőleg kifizettethetik? -
kissca
csendes tag
Sziasztok !
A mediacarddal kapcsolatosan kérdésem: Panasonic TH-p42 U30E ill. p50v20 -as tévék támogatják-e ezt a szabványt ill.működik-e ,hiszen a kompatibilitási listán ezek nem szerepelnek ?
köszönöm Kiss Csaba -
-
Zirowe
nagyúr
A upc digitális minőségétől nem esek hanyat.
32, 47 és 60"-os lcd tv-k.
Mind három tv-re be van kötve a dvb-t és az analóg kábel, kettőn mennek az olasz adók dvb-s+előfizetői kártyával, ezen felül pedig hd filmek és sorozatok.Én a magyaron igazából csak a comedy centralt és a discoveryt szoktam nézni, néha a királyi tv-t, de az meg jön ingyen hd-ben.
Azon az elven gondolkodtam, hogy havi +1k-t megér nekem, hogy a többi két tv-n legyen pár plusz csatorna, az enyémen meg dvb-c, de nem létfontosság.
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, jelenleg a havi 5k-s alapcsomagunk (25mbit net, telefon és bronze analóg kábeltv) van a upc-nél 3 tv-re bekötve.
Az lenne a kérdésem, hogy ha esetleg csomagot váltanék, mondjuk a 6k-s digitális tévés csomagra, akkor mik a további rejtett költségek?
Mert nézem a részleteket, de mindegyik eszköznél (mediabox vagy mediacard) az van írva, hogy +1k a 4. hónaptól.
A 3ból 1tv-re kéne csak a digitális adás, lehetőleg mediacarddal, tehát ennek mi lenne a végső költsége, illetve, hogy ezzel a csomagváltással esetleg a többi két tv analóg csatorna kínálata is bővül vmivel?
-
khorvat
senior tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
1év hűséggel is csak 9.200Ft lenne! -150Ft havonta, szal jobb a csomag és upc-s telót ingyen hívhat, gondoljunk itt akár csak hibabejelentésre!
-
S-Attila
senior tag
Akkor kérlek, ellenőrizzétek, hogy jól számoltam-e:
Digital Gold, 12 havi hűséggel: 5 100 Ft/hó.
MediaCard HD, havi bérleti díj: 1 000 Ft/hó.
Fiber Power 25, 12 havi hűséggel: 3 250 Ft/hó.Összesen: 9 350 Ft/hó, áfával, és ekkor kapunk 70 digitális adást, amiből 10 + 2 elvileg HD.
-
Mate
nagyúr
válasz
S-Attila
üzenetére
Igen, digital gold 5100/hó +eszközök díja ami eltérő
Ha sima sd mediabox vagy mediacard kell akkor első készülék 0ft. Ha hd kell akkor 5100+1000 Ft.
Ha simán tv-t módosítasz, akkor elvileg nem módosul a net. Ha csomagba van megrendelve és hűségidővel módosítod akkor telefonon kell, mert ebben az esetben módosulnak a csomagok. -
S-Attila
senior tag
Helló, ismét itt.
Olyan kérdéseim lennének, hogy:
Jelenleg UPC előfizetőként, szeretnénk megrendelni a digitális TV szolgáltatást. A szolgáltatás rendelőben lévő lehetőségek között nézegettem, és ott van a DIGITAL GOLD csomag, 12 havi hűséggel, havi 5 100 Ft-ért, 70 db digitális csatornát ad. Ha ezt megrendelem, akkor a mellé adott internetszolgáltatás teljesen változatlan feltételekkel megy tovább? Illetve, hogy ha szeretnék MediaCard HD-t is, akkor emellé jön még annak a havi 1 000 Ft-os bérleti díj, is ha jól értem? Valamint, hogy a MediaCard-ot a szolgáltatás-rendelőben külön opcióként kell megrendelnem?
-
dudi6
senior tag
-
dudi6
senior tag
Sziasztok! A hét elején be lett kötve kábeles tv (digital bronze csomag) HD mediacard-al. Több gondom is van. Egyik, hogy több csatorna kódolt, aminek nem kéne annak lennie, ez mitől lehet? A HD adásoknál 2-szer fogta be az adót, van ugye a sima és a HD, viszont az Eurosportból csak 1-t talált ami nem HD. Felirattal is gondom van, azt mire kell állítani hogy jó legyen az ékezet és pontosan hol? Rengeteg helyen lehet nyelvet állítani. Jelerősséget, bitrátát stb. hol lehet megnézni? D6500-s TV-m van. Az is érdekes volt, hogy amikor a szerelő betette a média kártyát, nem talált semmit, mondta hogy hideg még a kártya pár óra múlva jó lesz, aztán végülis jó lett, de azért furcsa.. Köszönöm
-
Mate
nagyúr
válasz
S-Attila
üzenetére
Könnyű, egyszerű, nagyszerű

Megfelelő TV-vel nincs a piacon szebb képpel rendelkező szolgáltató és eszköz.
Hátrányok:
Bekapcsolás után várni kell kicsit, mire elérhetők a csatornák, illetve kicsit lassabb a csatornaváltás, mint boxnál.
Nem megfelelő tv-nél lehetnek EPG problémák, mely amúgy is csak 24 órás. -
S-Attila
senior tag
Helló.
Szeretném a most meglévő kábel TV + Internet előfizetést valamelyik csomaggal kiváltani.
Mik a tapasztalatok a MediaCard terén?
-
Bélaaaa
őstag
Mi van az m3d-vel? Van mèg rajta adás?
-
Mate
nagyúr
Érdekes a probléma, főleg mivel az összes többi csatorna gond nélkül megy. Mekkora jelerősséget mér a TV mekkora bithibával?
A további felmerülő kérdések, ami alapján segítünk/segítenek majd:
Milyen a kábelezés?
Ha van net mekkora a modemjelszint?
Ha van több készülék ott milyen a jelszint? -
dr_ace
aktív tag
szevasztok
már néhány hónapja használom a UPC mediacard szolgáltatását 2010-es C-szériás Samsung tévével (PS50C530), és hétvégén úgy döntöttem, hogy a HD csatornákat is megrendelem a digital bronze csomagom mellé. meg is kaptam, az összes HD csatorna frankón működik, kivéve a Nat Geo HD, aminek a képe nem folyamatos, kameramozgásoknál ilyen kis akadozás van, talán ricegésnek szokták ezt hívni, vagy nem tudom pontosan. nem csak időszakos a probléma, hanem állandóan látható, és nagyon zavaró. a furcsa az egészben, hogy az összes többi HD csatornánál nincs ilyen probléma.
tapasztalt valaki ilyesmit? nem tudjátok mi lehet a probléma? -
Balázs80
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy upc műholdas tv kártyáját is lehet tv-be tenni vagy csak a kábel tv-n van ilyen?
Milyen most a HD csatornák minősége?
Van valakinek tapasztalata ezzel a tv-vel kapcsolatban, megér 190ezret?
http://www.arukereso.hu/crt-lcd-plazma-tv-c3164/lg/32lm669s-p85318804/termek-leiras.html -
sznorbi2
senior tag
Másnál is jelentkezik az a hiba, hogy a Universal Channel hangja megbolondul?
Ugyanis közepes hangerőn magától lehalkul és ha egy egységet fentebb hangosítom, mindjárt a megfelelő hangon majdnem üvölt.
Ezt főleg késő este tapasztalom.
A box egy Thomson DVR ami ezt a bibit produkálja, viszont más csatornán még nem tapasztaltam. -
club1
veterán
Üzletpolitikai okból nem kínálják külön a teljes analóg kínálatot. Ez több mindent is takarhat, egy biztos, akiket silvereseket én ismertem, azok 2/3-a a szomszédaival együtt fizetett elő erre a csomagra (pontosabban csak egyikük, aztán átkötötte a két szomszédjához). Azaz a legkedveltebb csomagja volt a jó szomszédoknak és egymás mellett élő rokonoknak. Digitális gold csomaggal ugyanez megtehető, de ott a jelosztás miatti jelveszteség jellemzően a fő előfizetőt akadályozza a digitális csatornák nézésében, így hosszabb távon az átkötések megszüntetésében lesz érdekelt...
Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Spórolós topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mesterséges intelligencia topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R7 7800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- magyar billentyűzet - 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Meg a tv nem egyeztet a box-al, hogy a belső hangoskodói le vannak tiltva, csak a digitális meg a füles kimenet engedélyezett?
Melyik menüpontba kell menni, hogy a MediaCard-ot aktiváltatni lehessen?

Ez sehol sincsen leírva azon, amit kaptam, másrészt a TV-n már fél órája a "The set-up is now being finalised, this can take a few minutes. Thereafter, you will be able to enjoy UPC Digital Television." üzenet látható. Egyszerű mezei felhasználóként nekem honnan kellene tudnom, hogy telefonálgatnom is kell még? 

Ezt főleg késő este tapasztalom.