Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
-
dchard
veterán
Üdv!
Na ma én is downgrade-eltem a rendszert:
Lap: ASUS P4P800 --> 1017es BIOS
Proc: P4 Northwood 2,8@800
Ezt sikerült eddig kihozni:
100*14 --> 1400MHz
800 --> 400Mhz FSB
Cpu core: 1,5375V
De még küzdök vele
Majd írok eredményt!
Üdv:
Dchard
Jah amúgy ASUS alaplaposoknak: Ai Booster az intelligens megoldás a windóz alóli fesz. FSB és egyéb állítgatásra.
Ha valakinek nem menne (alapból általában senkinek sem megy) akkor írjon, és mondom a megoldást. Mennyit szívtam vele én is, pedig csak egy kis semmiség
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
ronaldo
őstag
msi neo2 platinum, 2x512mb a-data 500, amd athlon64 3000+(skt939) és bekapcsolod a C&Q-t és máris megteszi mindezt helyetted, windóz alatt.
-
clayman
aktív tag
Üdv!
Tapasztalat az van nekem is... Ránéztem a topicra és kipróbáltam:
egyelőre egy Igloo 2510-es hűtővel megy a 2500+ -os Bartonom, ami 1.46V-on viszi a 3200+ -t (11*200Mhz) éppen most 1.375V-on (mé nem lehet lejjebb venni a feszt?
) 11*100Mhz-m, 'osztva' 1/2-el vagyis 400on járatott ramokkal. Igy most az uGuru szerint a proci mintegy max 38-39°C -ra melexik fel netezés közben, de Idle állapotban sem nagyon akar alábbhagyni.
Majd hétfőn rápattintok egy néhány zalmant (32J a SB-re, 47J a NB-re, 7000a-cu a CPU-ra) és akkor aztán majd meglátjuk mi csap zajt és milyen meleg lesz
. -
artesz
tag
Sziasztok!
Nálam AthlonXP 1700+ megy most passzívan 8x166-on, 1,4V-on (Whisperrock IV, leállított ventivel) NF7-ben. Az összes zaj most csak a vinyó, meg két 8 centis venti 5V-on.
A hőmérsékletekről annyit, hogy normál használatkor (net stb) 35-38°C, ha nem bántom a gépet, akkor lemegy egészen 29-30°C-ig. (A szobahő kb 20-22°C)
Szóval elég jó lett, végre tudok aludni mellette.
Ja és az a legmókásabb, hogy semmivel sem tűnik lassabbnak a win, mintha 2GHz-en menne. (nem szoktam játszani)
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
válasz
üzenetére
Szia!
Nekem az amd-m megy rajta, szóval az intelnek is kell, hogy sikerüljön!
Próbáld meg először alapfeszültségen, majd ha elmegy rajta, akkor vedd egyre lejebb, amíg még elindul!
Nekem jelenleg 100-as FSB-m van, és 20 fokkal hidegebb a proci, kisebb fordulaton van a hűtőm, így semmi zaj nincs, netezni és letölteni tökéletes ez a Speed is... -
törölt tag
sziasztok
van akinek sikerült 200MHz FSB-s P4 et 166-133-100 as fsb-n járatni? érdemes(csökkent a hőmérséklete)? milyen konfigban (Abit IS7-E lapom van, proci még nincs meg de lehet beleszámít a döntésbe hogy legyen-e)? -
Sianis
addikt
Sziasztok!
Nagyon leállt ez a topic! Egy kis frissítéses UP!
Vannak új eredmények? Nekem lassan lefagy a gépem ezzel az új hűtő rendszerrel... -
Akkor neked a ClockGen kell! Bővebben: link
Ha a BIOSban minden alapon áll (2500 Barton - 166MHz FSB) akkor a windowsban az FSB-t 99,9% biztonsággal lehet rángatni 166<->100.
Sajnos, ha BIOSban 100-ra állítom az FSB-t, vindóz alól már nem megy a 166-ra állítás
-
Sianis
addikt
Sziasztok! Van olyan szoftver, amivel lehet állítani Windows alatt is az FSB-t? az nagyon jó lenne! Csak a múlkori az nem működött!
-
Barton 2.5+
Játék stb: 200*11, 1.75V
Film, zene, net: 100*11, 1.375V -
djtörök
senior tag
TBred 2000+--->66x12,5
-
HM21
tag
válasz
[HUN]Koala
üzenetére
Nálam Asus Gef 4 Ti 4200 antituningja így néz ki:
Alapórajele 250/445 -----> 60/110, és működik minden gond nélkül
Szerk : A coolbits - sel enyire engedi visszahúzni
[Szerkesztve] -
[HUN]Koala
csendes tag
Kár, hogy a GPU-t nem lehet korlátlanul underclockolni. Én a Radeon 9800 pro-t (380/340) 275/275 alatt nem tudom járatni, mert szemetel! Sőt, dvd lejátszás közben így is... De így is jelentősen hűvösebb, és a játékoknak így is elég

-
LukE
veterán
ha jol emlekszem, egyik appnoteben azt olvastam, hogy akar kezzel is lehet adagolni microchip PIC-eknek az orajelet, az mar HC undeclock lenne: 1 ciklus/nap
1 ciklus/amikor jolesik
hogy ne csak off legyek: ti 4200 (250/513 def.)-> 125/450, ennel lejjebb GPU-t nem tudom allitani, ram meg nem mukszik rendesen
Mondjuk sokkal nem lett hidegebb, alig par fok.
Proc meg 133x11, 1.4V (nincs rendes hutesem /pillanat
)
Viszont Warcraft3 igy is vigan elfut
meg regebben sikerult egy Tbredet lerugdalnom 650-re. Veletlenul
nem ment elsore a procin szorzo allitas.
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
Bocs, de a topic témája az alulhajtás, nem a géprégiségverseny!
A Pmmx166@16MHz 90% underclocking, de az Enterprise és a Commodore önmagában csak offtopic.
[Szerkesztve] -
djtörök
senior tag
radeon 9600as videokártya mem:404-->133, csak erosen csikos volt a kep

gpu:66Mhz-en befagyott
a procit 1245alá még nem nyomtam -
AMD 4ever
csendes tag
Eddig én még csak overclockoltam, de amikor megláttam a témát gondoltam kipróbálom. Elég jól sikerült: 2000+ xp alapórajelen (1667Mhz) megy 1,2V-tal (1,1 V-tal lefagy a boot után).
-
Frosty
aktív tag
Ez nem Commodore
Ez ENTERPISE 128.
Itt a rövid története és az, hogy kerültek ezek Angliából Magyarországra
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
válasz
mr_ricsi
üzenetére
Nem versenyzek, inkább előkaopm a legrégebbi gépemet, 75 MHz-es! Ezt lehet überelni! Nah jó ez így csalás én tudom, csak érdekesség képpen mondom, hogy nekem még ilyen gépem is van! Ez egy 286-os lett tuningolva 586-osra! Nem semmi idők voltak azok, mikor egy játélknál az volt a jó/rossz döntő, hogy 1 MB felett van-e vagy sem!
-
mr_ricsi
veterán
Eddig jutottam:

(A képen semmi trükk sincs: ez látszik a képernyőn. És ha valaki versenyre akar kelni velem, az figyelmeztetem, hogy ezt az eredményt 2x-es szorzóval értem el, amit másfélre vissza tudok venni, ha szükséges!
) -
shtml
őstag
Ha szoftveresen már nem megy, mert a PLL-generátor nem tudja az adott órajelet, akkor cseréld ki a PLL-IC melletti kvarcot egy kb. fele frekvenciájúra.
Természetesen kizárólag saját felelősségedre, hiszen nem lehet tudni, nem állít-e elő a PLL olyan órajelet is vmely egység számára, amelynek nem lenne szabad csökkennie. -
Sianis
addikt
Sziasztok!
Nos újabb eredmények nincsenek, csak az hogy a proci valami eszeveszettül stabil ilyen alacsony használaton is! De én úgy emlékszem, hogy valaha az alaplaom tudott 60 FSB-t is, csak már nem vágom hogyan hoztam elő belőle! Pedig akkor aztán nagyon odaraknám a cerkát a polcra nem? Tehát tippek arra, hogy hogyan lehet méglejebb kapni az FSB-t? Mert a szofveres dolog az nem működött! -
$
tag
Én se tudok angolul, de biztos van francia oldal is ezzel kapcsolatban. Esetleg még németül tudok linket Bővebben: link
[Szerkesztve] -
$
tag
-
Sianis
addikt
AMD Barton 2500+ -ból, nem tudjátok hogyan lehet kilőni a védelmet szorzók terén? Kíváncsi lennék mi a legkisebb frekvencia amit ki lehet csalni ebből a prociból!
-
hobizoli
nagyúr
-
$
tag
Én is szoktam underlockolni, ha kell a csend. Az Atlonikszpé 2000-em 5-ös szorzóval és 100-as FSB-vel 1,1 V-on ventillátor nélkül(ilyenkor 1 se műxik, mer van 1 külön táp a ventiknek, amit ekkor kikapcsolok) kb 32 fok. 6-os szorzó, 166-os FSB: még ezt is elviszi passzívan 65 fok körül. A VGA-mat is szoktam hülyeségből az Atitool-lal: 9800 pro-val összebencsmárkoltam kemény 25 pontot a 03-ban

Amúgy a procihűtő 1 CoolerMaster HAC-V81 -
_Volkovy_
nagyúr
2400+@550Mhz 1.0V passzívban max 40 fok.Lehet überelni.
-
Sianis
addikt
Nekem 38 fokos, enyhébb megterhelés, és házlevétel van a gépen!

Ha majd megjönnek a Silent Bladek, amik mégjobban elkapják majd a levegőt a procitól, akkor majd meglátjuk, hogy mennyivel lesz jobb, mert a nyitott ház sem a legtutibb, mert tegnap egy ventivel megküldtem az oldalát és hujujuj mennyivel jobb is volt a hűtése, csak hát a hangja így vetekedett egy Ferrari motorjával
UDERCLOCKEREK ELŐŐŐŐRE! -
vicces
addikt
jó hogy felhoztátok a topicot.
vissza is vettem a procit. igy cirka 10 fokot spóroltam
jelenleg 49 fokos a cerkám
/persze passiv hütővel/ -
Sianis
addikt
Sziasztok!
2500+ -os Bartont levettem 100 MHZ-s FSB,re így sikerült elérni 1,153 Ghz-t!
Szerintetek mennyire lehet levinni a szorzót, hogy a gép még elinduljon és stabil legyen? most 11,5-en van, ez az alap amit küld neki, így is meglehetősen franya, de jó lenne még lejebb csúszni, de a proci ne lássa kárát, csak a teljesítmény! -
666
tag
sikerült 1.4 ghz-t leszállítanom a procimból jeee!!! de nem veszem, mi értelme az underclockingnak? most is ugyanannyi a procim hőmérséklete, mint 3.2GHz-ra overclockolva. talán a feszültséget is le kéne csökkenteni?
-
Ga
tag
Az AGP frekit nem érdemes bántani, esetleg csökkentheted a feszültségét, de ha jól sejtem, az alapból a legalacsonyabban van.
Az nForce voltot is lehet csökkenteni, az FSB-t viszont én nem bántanám, mert az többet fojt a rendszeren, anélkül, hogy vmiféle hőcsökkenést érnél el.
A RAM-volt és freki u.az, mind az előzö mondat. A memók melegedése nem hiszem, hogy jelentős lenne 200-on.
A CPU-val lehet játszani. Nálam 5.5*200 1.1V a downlockolt beállítás, általában csak multimédiához (game, videokódolás, stb.) állítom feljebb, doksiszerkesztéshez, böngészéshez bőven elég (ráadásul szinte változatlan a teljesítmény a magasabb órajelhez képest).
Szerintem fontos még a videókari downlockolása is, főleg, hogy 1 mp alatt állítható, nincs újraindítás, nomeg ezek a cuccok még a CPU-nál is jobban melegedhetnek, és a RAM-jai is rendesen termelik a hőt.
Ciao:
Ga -
LukE
veterán
ez aranyos:Bővebben: link

-
Esmein
nagyúr
nekem 9800se 380/340@150/166. a procit nem underclockolom mert lockos. Nagyon belassulna 133*11-en.
-
törölt tag
sziasztok

amióta elolvastam ezt a topicot nem hagyott nyugodni
csak megbuheráltam a párom AMDjét 
eredmények:
Athlon 2200+ (thoroughbred A) elment egészen 100MHz fsb, 5x szorzóig, 1.4volton. néztem prime95tel, sisandraval stb. a végére 12W volt a sandra szerint a felvett teljesitmeny
ez már simán elmenne laptopba nem?
prime alatt igy nem ment 38-39fok fölé, de igaz ami igaz, rég volt bios frissitve a párom gépén, és az én új biosommal az IS7-E ben a szenzorokat finomították és most kb 2-3fokkal kevesebbet mutat. lehet ha az ő NF7jén is bios frissitek akkor még kevesebb lesz a hömérséklet.
érdekes hogy 666MHzen elment 1.35volton, mig 500on már csak 1.4 volttal ment el. ..
nah, csak igy tovabb
u.i. ugyancsak érdekes hogy 2200+@1GHznél(200x5) sandra még mindig 2000feletti PR -t irt a procira
amit az én 1.8as northwoodom 1800Mhzen sem ér el u.a. sandránál. -
Nowhereman
őstag
Végre!
Eddig legtöbben hülyének néztek, amikor unterclock+ventillátotalanítottam!
Húzzatok bele srácok! Szeretnék a Parciéktól a proci és alaplaptesztekben unterclock eredményeket látni! -
én most a 2600+ Bartont 210 x 9,5 -en nyomon, amire 2003,38 MHz-t ír ki.
A VCore-t visszavettem 1,5 V-ra. Ennyi kell neki így 2 GHz-en..
Silent Breeze III visszavéve 1800-ról 1300-as fordulatra, 46 fok idle-ban.
de 1950 MHz-en ment 1,4 V-on is... -
vicces
addikt
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
hát probáld ki.

-
-
Alvin_ti4200
félisten
Szerintetek meddig kell leszedni egy 2500+os Bartont, hogy passzívban ill. tökig lecsavarva elvigye egy Zalman AlCu?
-
vicces
addikt
szerintem merd.
én az 1300-as procimról levettem a ventilátort. és csá. extra halk. van néhány házventi, de azokank se szeretem azt a cseppniy hangjukat. ugyhogy néha csak a táp venti megy. jah, és az fix 8 voltos stabic-re van kötve. a proci 50 fok körül mocorog.
persze szoktam játszani is. a ti4200-on van egy sárga zalman. végülis csak ez miatt van a hátsó házventi bekötve. ez is befele fuj. ekkor már kellett egy kifujó venti is. ez a ház tetején van.
jah, és az fix 8 voltos stabic-re van kötve.
ha visszaveszem az fsb-t, akkor viszont méghüsebb a proci.
de jo hosszú lett, pedig csak 2 szot akartam irni. -
Manitou
veterán
Lenti konfigot 5X100=500MHz -re plusz 4/3-as leosztásban ram csak 2X75MHZ(DDR150) megy, ennél jobban nem lehet lebutítani, jah a Vcore-t 1,4-re vettem vissza, de biztos megy 1,1-en is.
-
simbazz
aktív tag
Mielőtt új totyikot nyitnék, itt van ez.
Tehát UP
Adott egy P3/450 (4,5x100) 558-on járatva (4,5x124), szerverben, Abit BE6 lapban. Na most jutottam el odáig, hogy ha szerver, akkor zaj outside. BE6 természetesen tud 66-os FSB-t, tehát 4,5x66=300 MHz jól hangzik már. Ha esetleg FSB 50 is van, még jobb, megnézem majd.
Tehát a kérdés: 450@300 underclock-nál ki merjem kapcsolni a procihűtő ventit? Valami nem túl bizalomgerjesztő borda van a procin, igaz láttam már gyíkabbat is (Slot 1 természetesen). Ezek a ventik 12V-ról mennek? Mert akkor végső esetben leveszem 7 vagy 5V-ra és kész.
Táphűtő 12V --> 7V lesz, ez default. Vagy esetleg 5V? Venti hogy tolerálja? És a táp a csökkent hűtést?
Videokártya Asus V3800 TNT2M64, órajelek levesz, venti kikapcs, ennyi.
Maradt a traktorhangú 10G-s Quantumhulladék. Na ezzel mi legyen? Csere nem nyert, nem óhajtunk költeni. Ötlet van rá, haver gyártott kis sorozatban 5,25'' helyre beszerelhető gumigyűrűs felfogatást vinyókhoz, zajcsökkentés céljából. Hatásos eszköz, szubjektív véleményem szerint 80%-os vinyózajcsökkentést lehet elérni így. A maradék 20% eltüntetése az igazi cél. Hungarocell koporsó a vinyó köré? Nem jó, túlmelegszik. Egyéb ötlet? Szvsz sokan küzdünk ilyen problémával, szóval indulhat az agymenés
-
FlasH-BacK
senior tag
Nekem lehúzva 733MHz-re, 1.175Volton, Titan D5TBCU35-tel(ventije kikapcsolva), netezés közbe 50fok körül van, videótömörítésnél 60fok fölé ment, abba kellett hagyni. Mindez zárt házban ,álló házventivel.
Csak az a kár, hogy az egésszel nem értem semmit,
mer IBM vinyó az Boeing 747 , a táphűtő is valami ratyihangos szar.
-
PeliScan
addikt
Nahszóval, azóta ez a helyzet.

1.6V@1.4V chipset > FSB 202
1.65@1.375V proci > 8x
A Prime95 4 óra futás után sem jelez hibát, csak illegal sumout, ami nem tudom ugyan hogy mi, de nem hinném hogy olyan súlyos, csak ezért nem szeretnék 0.25öt emelni a feszen. -
twinsun
csendes tag
Sziasztok!
Én is kirpóbáltam, mit bír rencer...
AMD Athlon XP2200+ Barton (de csak 256 kB cache
)
ABIT KV7 alaplap
stb.
5x100 MHz, 1,2 V 28 fok
Még így is egész jól megy...
De azért...
8x200 MHz 1,3 V max. 40 fok teljesen zárt házban, 1 db 5 V-on járatott 8 cm-es levegőáramoltató berendezés, Spire WhisperRock IV hűtvel 1800 RPM
... így hagytam
-
PeliScan
addikt
válasz
Drótszamár
üzenetére
A 3.4 mit takar..?
-
Drótszamár
őstag
A topicon felbuzdulva:
1133 Thunderbird -> 850
1.75 -> 1.2
3.4 -> 3.2
45 fok -> 30 fok -
PeliScan
addikt
válasz
Umbrella
üzenetére
Világos h nem húztál rajta elméletileg, de gyakorlatilag igen, mivel alacsonyabb feszültségehez alacsonyabb órajel dukálna, de mivel maradt az órajel, a fesz pedig csökkent, végül is túlhúztad. Jó, használd nyugodtan, valszeg semmi gáz nem lesz, de én télleg szeretem ha stabil a rendszer, és soksok nap uptime-t tud produkálni.

-
-
PeliScan
addikt
válasz
Umbrella
üzenetére
Hehehe, dolgoztatom mint állat.
Ez jó.
A Prime95nek kb egy napig kell mennie hiba nélkül, ha télleg azt szeretnéd mondani, h stabil a rendszer. 
Nem szó szerint fog kifagyni, hanem kiírja, h hibázik a proci. Ettől te még használhatod nyugodtan, lehet h soha észre sem veszed, de nekem fontosabb h ne legyen semmi gáz mint pár + mhz. -
Casement
tag
Éjszakára a Tua 1.1-es celeronom 550 MHz-en megy, 50-es FSB-vel, 1,2 volton, így simán kikapcsolhatom a ventit, nem melegszik nagyon.
És még aludni is lehet mellette. 
-
PeliScan
addikt
válasz
Umbrella
üzenetére
De itt is találsz pár hasznos linket, ha jól emléxem.

http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=25854&start=#msg1
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4161, 91% Akksi
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

1 ciklus/amikor jolesik

)