- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Íme az új Android Auto!
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fall-N
veterán
válasz csorbajeno #49 üzenetére
Külön elektronika felel a gombokért, az más kérdés hogy úgy van beállítva, hogy csak aktív kijelző alatt rezegjen vagy sem. A reset is megoldható így.
-
csorbajeno
veterán
válasz weberzolee #48 üzenetére
Ha nem szoftveresen van vezérelve, akkor a kikapcsolt iPhone esetén is rezegnie kell(ene) a home gomb megnyomására a telefonnak pl. i8 esetén. Nincs iPhone-om, így nem tudom megnézni. De szerintem ezek a hardverek szoftveresen volnának érzékelve, mint a HTC-nél is volt.
-
weberzolee
aktív tag
"Milyen jó is lesz mikor szart se tudsz majd csinálni a megfagyott készülékeddel"
A készülék lefagyás egy szoftveres hiba (amit okozhat persze egy hardver hibája). A gomb meg egy hardver. Akkor is az ha kapacitív érzékelő és nem egy kapcsoló. Én úgy gondolom hogy nem a szoftver dönti el hogy megvan-e nyomva, és ha sokáig nyomva tartod akkor kikapcsol a készülék. Pont mintha a gombot nyomnád. Mellesleg régóta nem elég egy gombot nyomva tartani hogy az iPhone reseteljen. Ezt a kombinációt is felismeri a telefon (gondolom 'hardveresen' és nem egy OS -től független szoftverrel), amikor az iOS lefagyott. Nem gondolom hogy a mérnököknek komoly fejtörést okozna megoldani ugyanezt kapacitív érzékelőkkel.
[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz janeszgol #43 üzenetére
"Androidon lehúzom a redőnyt és hangosabbra veszem."
Telefonálás közben?
- Bocsi, várj egy pillanatot, alig hallak ...
(molyolás a "redőnyön")
- Itt vagyok, hol is tartottunk?
Szuper jó! Már alig várom ..."De Apple-nél nem hülyék dolgoznak."
Talán, bár a marketing osztályon - vagy ott ahol megszablyák a "fejlődés" irányát - akadhat egy két nem 100-as ... -
Fall-N
veterán
Nem tudom miért kell élből elutasítani. Mondjuk itt a fórumon mindig van aki elégedetlen. Bár nem vagyok iPhoneos ha valamelyik Androidos telefon is így tenne, egyáltalán nem zavarna. Jól is meg lehet csinálni. Meg lehet eltérő textúrát használni, hogy vakon is ki lehessen tapintani.
Azért is jó, mert sok hangerő gombnak szar a nyomáspontja, így egyáltalán nem előny a fizikai volta. Viszont szeret elkoszolódni vagy elromlani. A vízállóságnak is jót tesz.
[ Szerkesztve ]
-
MikeRenton
tag
Nem örülök. Ugyanis sokszor az iPhone-t használom távirányítónak (HomeKit miatt magához a tévéhez is, nem csak az AppleTV-hez) és imádom, hogy ilyenkor a telefon fizikai gombjaival lehet hangerőt szabályozni a tévén.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz janeszgol #18 üzenetére
" ... három féleképpen is fel tudod villantani a kijelzőt."
Mindhárom megoldásnak több az energiaigénye / fogyasztása, mint egy gombnak."A hangerőgombok szintén feleslegesek ... " - max. neked.
Nálam nem egyszer előfordult, hogy hívás közben kellett hangerőt állítsak. Azt hogy csinálod meg menüből vagy ilyen hülye "simi" gombokkal.Agyrém ez az irány ....
#30 nozs23
Nem olcsóbb, de cserébe - ha elromlik - akkor még a javítása is többe kerül. Arról már ne is beszéljünk, hogy a helyigénye nagyobb. Ugye a jack legutóbb azért tűnt el, mert "nincs rá hely".#35 batai15
" ... ha az ip védelem a cél."
Hagyjuk ezt a butaságot! Egy gombot ma már simán vízhatlanná tudnak tenni. Ez nem ok, ill. kifogás. -
David75
őstag
Na jó de a tokkal mi lesz? Jelenleg eltakarja a szilikon a gombokat, így viszont az érintős felület nem érzékelne, tehát akkor durvábban ki lesz vágva a tok?
iPhone 14 pro | Cube Acid 2020
-
nozs23
addikt
válasz adamklark #36 üzenetére
Telefon nem egyenlo az autoval. Vegyuk a touchpadet a Mac-en. Fenyevekkel jobb, mint barmelyik fizikailag mozgo Windowsos okadek, pedig csak egy fix uveglap. A kamu home button is jobb, mint a fizikai. Legjobb haptic motor a piacon. Szerintem nincs mitol tartani. Vegyek csak le a gombokat, de legyen fizikailag kitapinthato.
[ Szerkesztve ]
-
adamklark
senior tag
válasz BusinessGuy #33 üzenetére
Ettől tartok én is. Csak a hülyeséget veszik át az almától mindig mert az a menő
-
adamklark
senior tag
Nem is értem, van az a pont amikor már nem kell tovább menni. Legjobb példa az autó. Gombok hiánya és érintőképernyő túltolása egyszerűen ostobaság.
-
Ricardo
titán
" Milyen jó is lesz mikor szart se tudsz majd csinálni a megfagyott készülékeddel. "
Majd megvárod még lemerül, vagy elviszed a szervizbe. Jó pénzért megoldják neked.
-
BusinessGuy
őstag
Ha bekövetkezik majd jöhetnek a vihogó Samsung reklámok arról hogy nekik van fizikai gombjuk...Aztán 1 év múlva elhagyják ők is.
Egyébként én nem támogatom a fizikai gombok eltüntetését. Azokra legalább be lehetett tenni hard reset és egyéb megoldásokat. Milyen jó is lesz mikor szart se tudsz majd csinálni a megfagyott készülékeddel.
-
legenda
válasz scyllarus #23 üzenetére
Az Apple majd jól eldönti, hogy kinek, mikor, milyen hangerőre lesz szüksége.
De akár még a főkapcsolóra is igaz lehet, majd a szoftver be- és kikapcsolja a készüléket, amikor úgy gondolja...Na de komolyan, szinte mindegy, mit csinálnak, ha jó lesz, a gyártók egy része átveszi majd idővel, akár kicsit változtatva is. (Tudom, tudom, az Apple is koppintott már máshonnan. Sokszor hasznos, ha átvesznek egymástól jó megoldásokat.)
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
hemaka
nagyúr
válasz kakuk.tamas #1 üzenetére
Van ember aki azt használja? Én amikor kivettem a dobozból lenémítottam, azóta úgy van, lehet már be is van rohadva a kapcsolóm.
samu74
Nem igazán, konkrétan nekem sosem fagyott le még iphone, pedig 3G óta folyamatosan van valamilyen típus.[ Szerkesztve ]
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
scyllarus
veterán
A hangerőgombok hogy lennének feleslegesek? Telefonálás közben, ha hirtelen zajosabb lesz a környezet vagy épp elhalkul, te neki akarsz állni a menüben turkálni?
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
senior tag
Ez olyan, mintha levágnám a péniszem és egy műpéniszt tennék a helyére.
Mondjuk ez így elég meredek összehasonlítás. Legalábbis én nehezen tudok egyenlőségjelet tenni egy gombelhagyás és egy hímtag amputáció közé.
De, ha az is csak nyomogatásra van használva, akkor nem szóltamThe Universe is made of protons, electrons, neutrons and morons.
-
Hallosz
senior tag
. . . Egy gomb mind felett!
-
samu74
addikt
Hangerő gomb meg hagyján ,de egy power gomb csak nem ártana azért . Egy fagyás csak előfordul még mostanában is egy iphone-on, nem?
-----------
-
janeszgol
félisten
Hát a fizikai gombokat érintő "gombokra" (felületre, pl HTC) cserélni egy nagy marhaság. Ez olyan, mintha levágnám a péniszem és egy műpéniszt tennék a helyére.
A power gomb felesleges. Dupla kopp, felemelés, előlapi kamera érzékelés... három féleképpen is fel tudod villantani a kijelzőt.
A hangerőgombok szintén feleslegesek, mivel a menüben állítható, de esetleg lehet olyat is programozni, hogy ha a lezárt képernyőn felfele simítasz az a plusz, az ellentétes irány a mínusz. Ha meg fel van oldva a telefon, akkor meg tudod állítani.[ Szerkesztve ]
-
Alaaf Pi
senior tag
válasz kakuk.tamas #14 üzenetére
Nem, ott földelt és téreröt veszített.
-
Somatom
veterán
válasz kakuk.tamas #14 üzenetére
Több, különböző képet megnéztem és mindegyiken a hangerőgomb alsó kezdeténél hajlott. Nemtom, ott mi van szemben, a túloldalon. Az iPhone 5 -ön külön két luk van a hangerőgomboknak, míg a 6 -ot egyetlen, nagy kivágás.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
batai15
félisten
Az applet ismerve tuti hogy innovatív és jól megoldott dolog lesz. Én örülnék neki kivéve hogy nem hogy olcsóbb lesz a készülék hanem drágább.
-
ddaydome
senior tag
Én a szoftveres lemaradàst hoznàm be, mert abból akad bőven egy Androidos rendszerhez képest. Nem hiszem egyébként, hogy olyan dràmai helyzet az, hogy van kb. 3 gomb egy telefonon..... Persze majd az Usb csati bevezetését is úgy adjàk majd el, mintha a terraformàlàsról beszélnének.....
"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
adamklark
senior tag
Nevetséges bár várható volt
-
Ha nem lesz gomb, az jót tesz a vízállóságnak. Meg olcsóbb gyártani is.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
joey04
titán
Csak ne legyen olyan hulladék mint a htc féle.
-
daqwsq
csendes újonc
Én úgy tudom csak 2024-ig nem lesz újabb.
Szerintem mindig aktuális állásponton múlik, SE2016-nak sem volt 4 évig folytatása.
Ha látnak benne később piaci rést, akkor előfordulhat hogy lesz.Cikkre:
Nem azt mondom, hogy ezért nem vennék iPhone-t ismét de az mindig nagy előnyük volt hogy azért a régi vásárlók igényeinek is probáltak megfelelni 1-1 "retróbb" modellel.
Kár lenne ezt az üzletpolitikát kinyírni, mert azért nem kevés vásárlót buknak(habár valószínűleg ők jobb piaci elemzéssel rendelkeznek nálunk). -
SkyLine3000
addikt
Hagyják el az egész telefont és meg van oldva.
-
Clander
tag
Itt is buknak még egyet...
-
30z.Samu
félisten
-
Salamander
tag
válasz kakuk.tamas #1 üzenetére
Többet is.
Nekem már csak az SE, ami appletől bejön és ha nem lesz ugyanilyen folytatása, akkor androidos lesz a következő fő telefonom.Szerintem teljesen más egy valódi gomb, mint az ilyen túlbonyolított műgombok. Az SE 2016 gombja is sokkal jobb volt, mint ami a 7-...-SE2022-ben van.
iPhone 15 + 13 Mini + SE3 + X | #StopPutin
-
30z.Samu
félisten
-
kakuk.tamas
addikt
A némítókapcsolót megszüntetik, tuti buknak egy embert…
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
Új hozzászólás Aktív témák
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Path of Exile 2
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Call of Duty: Black Ops 6
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Digitális Állampolgárság Program
- Milyen okostelefont vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro Max 512GB fekete titán, 2026.10.20-ig AppleCare+ Garancia!
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bontatlan Honor 200 Smart 4/256GB telefon eladó