Hirdetés
Hirdetés
-
Project Odyssey - Képeken a Blizzard törölt túlélőjátéka
gp Egy teljesen új világban játszódó program lett volna a végül elkaszált projekt.
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
IFA 2024: Gombnyomásra vált kijelzőmódot a TCL telefonja
ma Kezünkben a harmadik generációs NXTPaper technológiát használó TCL 50 NXTPaper.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
Ha azt veszem alapul, hogy itt [link] 2010-ben 40-64-80GB-os SSD volt a középkategória, ma meg már simán az 1-4TB méret, akkor 15 év múlva mindenki 100-400TB-os SSD-kkel fog "szaladgálni"?
Kíváncsi vagyok, hova fut ez ki, de nagyon kíváncsi vagyok......
Mi, mit gondol erről?[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
Wilks, Xpod: Igaz!
Mondjuk annyival egészíteném ki, hogy attól is függ mi lesz az igény! Mert ha például addig bejön a filmekbe a 16k (mondtam egy hülyeséget), és 1 film mérete 500GB lesz, illetve a játékok méretei szépen felkúsznak több 100GB-ra, esetleg TB méretűre, akkor...?Nem hivatalos, de olvastam olyat, hogy a GTA 6 olyan ~300-400GB lesz/lehet!
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
69Raizen69
tag
Engem ez épp hogy elszomorít,14év eltelt 1bit helyet 3-4bit/cella, a mostani átlag cella réteg 250-300 mégis a legtöbb új consumer SSD max 4TB-s néha van egy-egy 8TB-s , 16TB-et talán csak 3gyártó csinál az is 2000€.
Holott 2,5" formába simám tudnának már most 32TB de a 64TB sem elképzelhetetlen .... akkor kérdem én mért nem hajlandóak rá?
A másik dolog hogy az árak abszorúlt nem lineálisak a tárhely kapacitás nevelésével...
4TB 80-100k
6TB 800K Ft fele ennyinek kellene lennieTermel az elbutított rabszolganép!..... Eladod a tested a pénzedért, kifizetik érte az órabért
-
p a s s e r
őstag
válasz 69Raizen69 #5 üzenetére
20.000,-
beszéljünk másról! filmekről, képekről... csak jelenségekről, semmit a lényegről...
-
Geri Bátyó
őstag
Ezzel csak az a gond, hogy az árak nem igazán változnak. Alátámasztás képpen itt van az én 970 EVO plus 500 GB-os SSD-m, ami forintban most pont ugyan annyi. Megnéztem az akkori euro árfolyamot és az jött ki, hogy 3 év alatt kb. 10 %-ot ment le az ára (mármint euróban, mert ahogy írtam, itt pont annyi). 4 TB-osok már akkor is voltak, 8-asok meg most sem nagyon.
Szóval, szerintem ha nem lesz valami gyökeres változás, akkor 15 év múlva 32, esetleg 48 TB lesz a konzumer piacra, de olyan áron, amiért vehetsz egy elfogadható használt autót."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
bteebi
veterán
Tovább fog majd nőni a tárkapacitás... de azért nem annyival. Egyrészt otthonra - valószínűleg! - széleskörű igény se lenne rá, másrészt meg kifizetni se bírnák az emberek. Persze adatközpontokba jók lesznek.
Idővel amúgy itt is (jobban) be fog lassulni a növekedés, sőt ez talán már meg is történt.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
S_x96x_S
őstag
Kell a sebesség,
A PCIe Gen5.0 lassan már elavult lesz!Micron announces industry first PCIe Gen6 SSD, claims 26GB/s transfer speed
Mottó: "A verseny jó!"
-
S_x96x_S
őstag
Az nVidia Blackwell széria már hivatalosan is PCIe Gen 6.0 képes(-re tervezték)
És jövőre jöhetnek a Gen6 -os consumer alaplapok is. ( AMD, Intel, .. )> 26 GB/s? .... WTF??? Kinek-minek?
> Pár éve még a RAM drive-ok se tudtak volna ekkora tempót.4 db-ot RAID0 -ba kötsz és akkor meglesz a 100Gb/s.
Amúgy én már a Gen7 -et várom.
Full draft of PCIe Gen 7 spec is now available — on track for full release in 2025
Gen 7 will offer 512GB/s of bi-directional bandwidth on a x16 slot
https://www.tomshardware.com/pc-components/motherboards/full-draft-of-pcie-gen-7-spec-is-now-available-for-members-to-review-on-track-for-full-release-in-2025[ Szerkesztve ]
Mottó: "A verseny jó!"
-
tibaimp
nagyúr
válasz 69Raizen69 #5 üzenetére
69Raizen69: ~60TB-os ipari SSD már most is kapható 2,5 colban, de egy vagyon, szóval, igen, egyetértek.
Geri Bátyó: Mondjuk most pont fent vannak megint az SSD árak. Tavaly lentebb volt.
bteebi: Pont erre írtam ezt #4
Aztán persze majd elválik!A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
A fájlméretnövekedéssel az otthon tárolt fájlok mérete sem áll meg majd.
Ha manapság megnézzük egy fotó mérete mekkora egy telefon által készített kép kapcsán, akkor rájövünk, hogy kevés lesz és lassan ki fogjuk nőni a jelenleg használt átlagos méreteket.
Manapság már 1TB is karcsú... Otthoni körülményekre lehet valakinek elég, de amikor egy telefon tárhelye 128-512GB között mozog, akkor látható, hogy akár videókkal, akár képekkel elég hamar elérjük az 1TB végét is.
[ Szerkesztve ]
Black Shark Watch GT okosóra eladó, vadiúj bontatlan.
-
Dragon3000
veterán
Ha figyelembe vesszük, hogy milyen trehány módon foglalkoznak a hely foglalással a játék készítők, akkor 10 év múlva simán kinézem belőlük, hogy 500GB lesz egy játék.
Ott az activision a warzone2-vel 40-50GB körül indult, jelenleg ~170GB-ot foglal és nincs meg a multi, csak az ingyenes warzone.[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz Geri Bátyó #7 üzenetére
Azért a durva inflációt is számold hozzá, illetve a tavalyi évben elég durván emelkedtek az ssd árak év vége felé, ami megint csak belerondít az egészbe.
-
bteebi
veterán
Hááátt... ne legyen úgy, de majd meglátjuk! Ahhoz előbb még jócskán csökkennie kellene az ároknak is, különben senki se fogja tudni megfizetni.
#12: "4 db-ot RAID0 -ba kötsz és akkor meglesz a 100Gb/s."
Ha olyan a vezérlő, akkor esetleg. De olyan már aligha lenne (szerintem), vagy max. valami nagyon spéci. De akkor már inkább skálázzuk fel 64-re, és meg is van a ~1,6 TB/s.
-
addikt
Egyrészt ilyenkor rájövök mennyire maradi vagyok. Az igazán fontos dolgaim még mindig elférnek kb 250GB-on. (Persze a Plex szerverbe nekem is van 8 TB.)
Másrészt viszont szerintem a nem túl távoli jövőben annyira a felhőbe költözik minden, hogy játékonként 2-300 GB továbbra is elég lesz, mert minden más a felhőből fog érkezni. 3-4 játéknál többet meg úgysem telepítenek fel egyszerre.
(és titkon remélem hogy kicsit összeomlik ez a nagy social media - "tartalom" gyártás hype és akkor már nem is kell hatalmas tárhely otthonra)Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
Geri Bátyó
őstag
válasz Dragon3000 #16 üzenetére
+ tibaimp
Beleszámoltam az inflációt (ami leginkább csak Magyarországot érintette jelentősen ugyebár), ezért számoltam át euróra az árakat és így jött ki a 10% áresés 3 év alatt.
Amúgy meg pont akkor, amikor vettem, emelkedtek jelentősen az SSD árak és nem lehetett tudni, hol lesz a vége, azért vettem akkor, de ment az még 8-10%-ot fölfelé (illetve, ha jól emlékszem, 31-32K is volt nem sokkal később, szóval inkább 15%).[ Szerkesztve ]
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Dragon3000
veterán
válasz Geri Bátyó #20 üzenetére
Az áremelkedéseket is figyelembe vetted? Pl szeptemberben vettem a 2TB-os ssd-m 48e-ért, év végén 60e majd idén már 65e volt és jelenleg 60e az ára, ezek mind a legolcsóbb árak.
[ Szerkesztve ]
-
bteebi
veterán
válasz Dragon3000 #21 üzenetére
Sajnos ilyen ez a háborúsinfláció.
Meg a szar gazdaságpolitika.A poén az, hogy normál jellegű, ~20% körüli ÁFA-val (volt ilyen is, bár nem mostanában) és normális euró árfolyam (~270-280 Ft) mellett az a 60 ezer gyakorlatilag 40 ezer lenne.
-
Dragon3000
veterán
Ehhez semmi köze nem volt a háborúnak, előtte jelezte a samsung a nand emelést háromszor 20%-ot... Itt a ph-s cikk, amit általában a konkurencia is követni szokott.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz Héraklész #24 üzenetére
Sokan gondolták így, de egy hibát vétettek, pl a hdd ugyanúgy fejlődik, az nem áll meg, illetve a ssd esetében sokkal nagyobb drágulás van a tárhely növeléssel, mint egy hdd esetében. Pl 2TB és 4TB méret, ssd esetében kétszer annyi nand kell, hdd esetében kell plusz egy fej a lemez másik oldalára is.
-
tibaimp
nagyúr
válasz Héraklész #24 üzenetére
Szerintem a gyártók szándékosan lassítják az SSD kapacitás fejlődését, mert így extraprofitot tudnak kihúzni az emberek zsebéből. Mivel létezik 60TB-os SSD is, mennyi lehet az önköltségi ára nem tudom, pár 100 dollár, vagy még annyi se!
-
-
Héraklész
junior tag
válasz Dragon3000 #25 üzenetére
Pont arról beszélek, hogy sok éve úgy gondoltuk, mára olcsóbbak vagy egy árban lesznek az SSD-k és a HDD-k, emiatt általánosságban inkább az SSD lenne elterjedt 2024-ben. Mondjuk már rég kellene HDD árban adni 20 TB-os SSD-ket. Persze ez nem történt meg, talán szándékosan. Erről szólt a hozzászólásom.
-
válasz Dragon3000 #30 üzenetére
Azért az olcsóbb szegmensben nem nyílik annyira ki az az olló.
Ha 1-2TB-ot nézem például
Black Shark Watch GT okosóra eladó, vadiúj bontatlan.
-
Dragon3000
veterán
Ha 2TB, akkor ez alapján 100 dollár körül alakul a nand, plusz a többi, aztán kb 200 dollár egy pci-e 4.0-ás megoldás. Persze a kisebbek esetében a vezérlő is lehet egyszerűbb. Na meg lehet olcsóbb mennyiségi megegyezések alapján, de ezek mind titkos dolgok, így csak a nyilvános adatokkal tudunk számolni.
-
Héraklész
junior tag
-
-
Dragon3000
veterán
válasz Héraklész #33 üzenetére
Persze játszanak az árakkal, pont volt tavaly termelés visszafogás, mert szerintük veszteséges volt, így emelték az árakat, aztán a következő negyedévben brutális profit növekedése volt a samsungnak Persze ebben az is benne lehet, hogy lassan minden szarba kerül nand és minden új dologba egyre több kell a nagyobb méret miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Lexus, Toyota topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Yettel topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Windows 11
- Autós topik
- Steam topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft