Új hozzászólás Aktív témák
-
DcsabaS
senior tag
Eszerint korrekt körülmények között üzemelteted. Ha nem zavarja a gép használatát, akkor szerintem ne foglalkozz vele.
(Az én gépemben egyébként, amiről most is írok, 2 db 80 GByte-os is van, éjjel-nappal megy a gép, szerverként is és videó digitalizálásra is. Nem tűnt fel, hogy szaporodna a gyanús aktivitás, vagy hogy egyáltalán bármi probléma lenne. (De lehet, hogy olyankor csinálja, amikor nem vagyok mellette...) Összesen vagy 50 db Barracuda ATA IV-et vettem eddig (a többségét persze nem magamnak), és közülük még egyet sem kellett visszavinni garanciális cserére. (Tulajdonképpen érdekes volna már látni egy elromlott példányt.) -
DcsabaS
senior tag
Ha esetleg tényleg keletkeztek a HDD-n nehezebben olvasható szektorok, az magyarázhatná a dolgot. A HDD hurcolászása (az ütődések) könnyen vezethet ilyesmire, de a Seagate Barracuda ATA IV ebből a szempontból nagyon strapabíró. Gyakorlatilag csak 1 komoly veszély leselkedik rá nézve, éspedig a TÚLMELEGEDÉS. Minden 7200-as HDD-t erősen ajánlott hűteni, ezt meg pláne. (Rossz szellőzésű helyre tenni egyenesen bűntény.)
Mi a helyzet tehát ezen a téren? -
DcsabaS
senior tag
Lásd a 37-es üzenetet itt:
http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=7761&start=30&what=&how=&fid=25
A HDD-t hagyni kell seek-elni új korában (tehát nem riadtan kikapcsolni, hanem ellenkezőleg, hosszú időn át bekapcsolva tartani), ugyanis ekkor ellenőrzi magát, keresi az esetleg gyengélkedő, vagy a szállításkor megsérült szektorokat, és helyezi át az adatokat biztonságos helyre. Miután ezt megtette, már sokkal ritkábban fogja így ellenőrizni magát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Hiába az USA kritikája, az EU nem enged a technológiai törvényeiből
- Autós topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- One mobilszolgáltatások
- Synology NAS
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Windows 11
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- SZÜNETMENTES TÁPOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged