Hirdetés
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Netfone
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Óriásteleppel futottak be a OnePlus ászai
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy A52 5G - nem csak egy G-vel több
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hi!King
őstag
Én fordítva látom, szerintem pont a középkategóriától felfelé verik át az emberek, mert a userek többségének jóval gyengébb vas is megfelelne, mert nem használják ki az erősebbet. De tech fórumokon mindenki szidja az alsó kategóriá, amivel rá is segítenek, hogy a láma userek 3-szor annyit kiadjanak egy telefonért, mint amit az igényeik indokolnának.
[ Szerkesztve ]
-
Oldfoksz
junior tag
A hmd "felszivta magát".
Júliusban állitólag jön egy ~ poco x6 5g szintű telójuk.
520$ körüli ár varható ( 7s gen2).A neve Skyline.
A poco x6 5g jelenleg 250€........
Hozzajuk közelebb álló szegmensben is hoznak egy
Sd 4 gen2-re ( ~sd 695) épülő modellt.
300 $füstjel->zászló->morze-nincs is mit mondanom
-
lolal
senior tag
Véded a mit ? Hulladékot nem érdemes védeni. Bàrmelyik sufni dzsunka cég különb alsó polcos valamit tesz le az asztalra. Könyörgöm…ez a szintű “technika” már 2018-ban is gáz volt…NEM 2024 BEN! Jézusom… Ez egy minősíthetetlen szemét amit tiltani kellene. HMD névvel meg eladjàk ezt a FOST amit a sok technikailag tudatlan uset szolgáltatónál majd megvesz(vetetik vele), ez a gusztustalan cég meg a markába röhög. Egy értelmes termékük nincsen. A HMD egy fertő.
Én vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
cefre00
tag
Értem, értéktelen időpazarlás lenne megkísérenem, hogy közös nevezőre jussunk, uh nem is fogom. Nem érdekel mit gondolsz, ha a sajátodon kívül más nézőpontra nem tudsz nyitott lenni.
A "szemetük rész" a butafonokra vonatkozott, de én korábban az okostelefonjukkal kapcsolatban írtam le a véleményem, csak hogy tisztázzuk. A butafonok esetében vannak szentimentális okok, így van.
Mindenhol jó, de legjobb 127.0.0.1-en! :)
-
Oldfoksz
junior tag
Tudom hogy a lőtéri halfeye kóbor ebet sem érdekli (engem sem nagyon ) de megosztom az alabbi nagy volumenű felfedezést:
egy ruszki Инфлуенцер kinyomozta hogy e örökbecsű
műszaki alkotmany nem más mint a Tecno pop7.
Az hogy a kijelző,kamera,akku,csipszszet ugyanaz, még
lehet a veletlen műve,de hogy a ház dimenzói második tizedesig megegyeznek már nem.
( a memória ilyen " nagy mértékű" növelése nem okozhat
gondot a hmd fiatal orosz mérnökeinek )füstjel->zászló->morze-nincs is mit mondanom
-
Nem fogom írni, hogy "szerintem", mert ez nem vélemény. Ha egy készülék minden objektív paraméter alapján gyenge és rossz felhasználói élményt nyújt, akkor azt nem kell (és nem is szabad) védeni. Ne keressünk kifogást gyártóknak, amikor teljesen egyértelműen próbálják átverni a hozzá nem értő közönséget.
Te is leírod, hogy szentimentális okokból veszed a szemetüket, mert objektív érvet nehéz felhozni mellettük... akkor miről beszélünk?
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
lolal
senior tag
2018-as, 28 nanométeres Unisoc SC9863A1
Ezt a mondatot elkellett olvasnom 3x- egymás után hogy elhiggyem. Ezt a céget konkrétan környezetterhelési adóval büntetném minden egyes ilyen legyártott hulladék után.Én vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
cefre00
tag
válasz A Molyember #18 üzenetére
Igen, nekem is van a fiókban 9 PureView, meg egy 8 is. Majdnem megvettem anno a 7 Plus-t, stb...
És bár a mai mobiljaik tényleg nem azon a szinten vannak, de start up-ként nem bírnak a felső középben versenyezni a kínai márkákkal, meg a Samsunggal.
Ezt maga a HMD akkori vezetője nyilatkozta. Utána kezdtek lemenni az alsó szegmensbe, ahol meg nem mindig tudnak árversenyezni a kínaiakkal. Így próbálnak diverzifikálni a javíthatósággal, a "minőségibb" anyagokkal, és - bizony - az európaiságukkal.
A butafonjaik közül van néhány, de megmondom őszintén inkább gyűjtői szemmel vettem/veszem őket, mint tényleges használat szempontjából. Az új kiszemelt nyílván a 3210 lesz, de majd ha lemegy 25k alá.Ízlések és pofonok, kapom is itt a pofonokat, de ez van. Szerintem nem csinálják feltétlenül rosszul, pl a marketingjüket imádom, de nem lesz sosem olyan, mint a régi Nokia volt, most már pedig nem is akarnak. Remélem.
[ Szerkesztve ]
Mindenhol jó, de legjobb 127.0.0.1-en! :)
-
Nyugodtan haragudj, de ez az egész ömlengés hülyeség.
Ha adott áron egy termék szar, akkor az szar lesz minden felhasználónak. Főleg ha az adott áron kaphatott volna használható készüléket is.
A HMD azt a piaci rést ismerte fel, hogy hogyan lehet elavult, okostelefonba már nem való alkatrészekből kicsit nagyobb profithányaddal telefont készíteni, hogy azt a hozzá nem értőkre rásózzák. Ez szimplán a felhasználók megtévesztése - semmivel sem jobb, mint a direkt hamis AliExpress-es hirdetések, mert az ilyen HMD szutykot még a hozzá nem értők által megbízhatónak tartott szolgáltatók is teríteni fogják.
Miért vennél 3210 4G-t, ha ugyanazt kb. féláron is megkaphatod márkán belül? A 3210 árán meg akár pár éves okostelefon modelleket is kaphatsz amik sokkal jobban fogják ugyanazt a feladatot ellátni - ha nem használod az okos funkciókat akkor azok se merülnek le egy hétig.
Üdv, pengwin
-
A Molyember
tag
Szerintem itt mindenki egyetert ebben, amit leirtal, de ez a telefon max arra jo, hogy falhozcsapjam stresszlevezetes gyanant. Merthogy meg egy szaros gps-re is fel percet kene varni, hogy megmozduljon, az biztos. Ez a telefon sajnos nem a ritkan-kene-de akkor legyen valami kategoria, hanem a hasznalhatatlan.
Amugy csak, hogy erositsem amit janeszgol is irt, egyaltalan nem inditott rosszul a HMD az uj Nokiakkal, en is izgatottan figyeltem, mit hoznak ki belole. Asszony meg is vette a Nokia 7-et hazai megjeleneskor, azota is hasznalatban van nagyszuloknel, semmi bajuk nincs vele. De nagyon lecsusztak azota. -
KIFLEE
csendes tag
Ismerve a céget valószínű, hogy nem elírás.
-
Ricardo
titán
Sima telefonálásra van olcsóbb telefon, minden másra nagyjából ez is alkalmatlan.
Akinek elég egy "buta" telefon az nem vesz ilyet. Az a célcoport, aki ugyan nem mobilon éli az életét, de néha kellenek neki az okos funkciók. Na itt borul meg az egész.Mert majd amikor használná , de a face is akad, és azt az 5MPX-es képet is hosszú ideig menti a készülék, vagy egy a haver mobilján látott játék úgy szaggat (ha egyáltalán elindul) mint nagyanyám a nokedlit, akkor meg szentségel.
Vajon mikor jutunk el oda, hogy a gyártóknál egy minimális szint ami legalább a mindennapi használathoz elég.
Mert ez a vas így összelegózva nem az.
Lehet azt mondani, hogy régen is elég volt az alap dolgokra, csak ma már az alap dolgok rendszerigénye is nagyobb.
Ez a készülék így ahogy van hulladék. -
cefre00
tag
Rant ON:
Vajon mikor jutunk el oda, hogy akár itt, akár máshol felismerik azt a tényt, hogy sok-sok embert egyáltalán nem érdekel, hogy mennyire "erős" a mobilja, vagy hogy milyen kifinomult képfeldolgozási szoftver teszi különlegesebbé a 345 megapixeles, amúgy továbbra is auto móddal lőtt képeit. Sok-sok embernek, csak kell egy nagy kijelző, nagy akksi, és a telefonálás képessége, mert nem a telefonja körül forog az élete, és nekik a Unisoc és az 5Mpx is tök elég.
1-2 youtube csatornán szerencsére nem a spec fétis a jellemző, és lehet látni tisztességes, puszta használaton alapuló, a célcsoportot jól betájolt, és azok igényeit figyelembe vevő elemzéseket is.
Ennek a telefonnak egyelten elönye van, az ára. És, gondolom sok szolgáltató adja majd ingyen az adott piacon előfizu mellé, ami sok embernek egy jó üzlet lesz. A HMD ezt a piacot ismerte fel, értette meg és ha nem lenne jövedelmező, amit csinálnak, akkor nem csinálnák. Akár tetszik ez, akár nem. Én is nagy Nokia rajongó vagyok, van sok régi Nokiám a Symbianos, S30-as, és S40-es időkből. És nekem sem tetszik a név használata a low end szegmensben, de most már ez sem áll fen. Szerintem érdekes, amit a HMD csinál, és még az js lehet, hogy veszek egy 3210 4G-t zsebitelefonnak rádiót hallgatni kutyasétáltatás közben, és az sem fog érdekelni, hogy nincs rajta a nem tudom mi, mert az Opera Mini zseniálisan kezeli az RSS csatornákat, uh pl híreket mindig lehet olvasni, stb.
A fikázáson túl érdemes lenne elismerni, hogy valamit jól csinálnak, és még mindig nem jutottak az LG vagy más egykor menőnek számító gyártó sorsára.
Rant OFFMindenhol jó, de legjobb 127.0.0.1-en! :)
-
Vtwo
senior tag
Ausztráliában dobják piacra...akkor jó lesz cápa riasztónak vagy tasmán ördögöt hergelni..
-
aktív tag
Lapozzunk...
-
janeszgol
félisten
Engem a jack nem érdekel. Ritkán ad jó hangminőséget ezen az áron. Az egyetlen jó pont a lila szín, nagyon szép. Ennyi.
-
Ricardo
titán
Nemrég még azt olvashattuk, hogy milyen környezettudatosak, mert a készülékeik otthon is javíthatóak, és ezzel csökken az e hulluadék. erre most kiadnak egy olyan izét (mert ma ez már nem nevezhető használahtó készüléknek) ami már a gyártás pillanatában e hulladék.
Ennyit a nagy melldöngetésről, hogy ők mennyire zöldek.
-
GalaxyS9
tag
borzasztó telefon lehet, de nagyon jól néz ki lila színben ez a hátlap.
hírszerkesztő
-
kbyte1024
veterán
Biztos krokodilok hasában szánják, mert másra em jó, szánalmas amit művelnek
Csak a halott látja a háború végét. - Platón
-
elmepocok
tag
Nem értem, hogy miért éri meg erre pazarolni az értékes mérnöki munkaórákat, ami akár olyan készülékekre is mehetne, amit meg is vesznek.
-
doooo
veterán
Ez bűncselekmény.
-
tms+
aktív tag
ez már nemcsak a HMD-re nézve kellemetlen, hanem tulajdonképpen az okostelefonok megcsúfolása is 2024-ben
[ Szerkesztve ]
Pixel 9 Pro & Galaxy S24 Ultra | Watch4 44mm | Buds Pro
-
DrBubo77
veterán
Az durva, hogy egy készüléknek az a legjobb tulajdonsága, hogy van rajta 3,5 mm-es jack.
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest