-
Mobilarena
Ebbe a topikba várjuk az új Hardverapróval kapcsolatos összes olyan általános észrevételt, javaslatot, ami nem konkrét bugreport. A konkrét bugreportoknak külön topikja van!
Aktív témák
-
zoltan6
addikt
én is csak nagyon extrém esetben postázok utánvéttel,mert drága,a másik meg az, volt hogy 2 hetet vártam a pénzemre,mire ideért.állandóan figyelgetni kell a postást,hogy mikor hozza a pénzt,ha nem vagy itthon másnap lehet menni a főpostára az 1-2 ezer ft-ért,2x400ft-os buszjeggyel oda vissza 4km-ert buszozni.hát hogy megéri már.sokan meg azért odzkodnak az utalástól,arra hivatkoznak hogy nincs netbankjuk,bankszámlájuk stb.mire elmagyarázza nekik az ember,hogy bemegy a bankba,aztán gipsz jakab számlájára befizeti az összeget.jön a csodálkozás.jaa úgyis lehet.
az meg a másik hogy kétféle nyomtatványt kell kitöltened a postán,kétszer kell sorbaállni,mert először leméreted,megmondják mennyi lesz az utánvét összege,majd azt az összeget írod rá a nyomtatványra a vevőnek.szóval nagyon körülményes,ha már utánvét inkább a futárt szoktam javasolni a vevőnek,ha neki megéri az a plusz 2000ft-os futárdij az 1-2 ezer ft-os cuccér amit vesz. -
Ice&Lime
veterán
Szia,
én személyes átvételt szoktam csak eszközölni és csak helyszíni kipróbálási garanciát.
Szerintem így korrekt.Eldöntheti a vevő, hogy ez így jó-e neki.
Ezek mind sok tapasztalat után alakultak ki.
Lehet, hogy így sok vevő eláll a vásárlási szándékától, joga van mindenkinek eldönteni mit szeretne. -
garival egyetértek, 3nap az min
utánvétellel már kevésbé:1. drága, a vásárlók előszeretettel alkudoznak és a postaköltséget minimum lealkudjak (lehet ez nálad nem így van, de többségnél ez a helyzet).
2. lassú, feladom 1-2 nap mire odaér, aztán kitudja mikor veszik át, pénz meg 2-3-4 nap mire visszaér, nálam már olyan is volt h több mint 2 hetet vártam feladástól mire megkaptam a pénzt.
3. veszteséges, ha nem veszik át, és egy nehezebb,drága terméknél azért nem kis összeg, én csak egyszer jártam így, de onnantól nálam megszűnt az utánvétel.
4. Veszélyes úgy mint az előreutalás, nem egy emberről olvastam már itt, h utánvétellel verték át (megkapta a terméket hibás volt, nem is azt kapta amit rendelt, kapott egy féltéglát stb).
Nagyon körültekintően kell vásárolni, hiszen bárhogy átverhetnek. -
vittorio7
őstag
Szia!
Szerintem meg nagy tréé dolog az utánvét. Mert akkor pl. 1200 Ft-ért feladok egy csomagot, és ha a kedves leendő vevőnek "nincs kedve átvenni", vagy "megrúgja egy ló" akkor kb. +1000 Ft-ért vissza is hozza a postás.
Vagy otthagyom a postán és megsemmisítik a cuccot.Én ezért vagyok a személyes átvétel híve. Ez persze egyszerűbb a nagyobb városokban lakóknál. De viszonylag kisebb értékű cucc mehet ajánlottan postán is. De nagyon drága terméket én személyesen vennék át...
-
canniball
nagyúr
"Utánvéttel ugyanúgy a pénzénél van az eladó..."
Vagy nem: ha történetesen a "vevő" a szélhámos és nem veszi át a küldeményt akkor az eladó bukta a pkg.-t (ami UV-tel ugye nem is olyan kevés), meg az esetleges üzletet ami akkor köttetett volna mikor az áru úton volt.
Másrészt ahogy írod te sem lehetsz biztos benne hogy azt kapod amit vársz.
Szóval ez elég kétélű dolog...
Aktív témák
Hirdetés
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest