Hirdetés
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Yettel topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- One mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
Fl@sh
csendes tag
Hello!
Most vettem új gépet, a proci Core 2 Quad Q9550 GigaByte EP45-DS3R-es lappal.
Összeszereltem, bekapcsoltam a BIOS-ban a CPU hőmérséklete terhelés nélkül 85 °C.
Amik szerintem nem okozzák:
- Leszedtem a hűtőt, ellenőríztem a pasztát, nem kenődött el, zsíros sem lett
- Visszatettem a hűtőt, teljesen stabilan rá van szorítva szvsz
- Tudom, hogy ha veszek egy drága CPU hűtőt, akkor nagyon alacsony lehet a hőmérséklet, de nekem a célom most csak annyi, hogy a gyári hűtéssel a megfelelő értékeket produkáljam, ami pedig biztos hogy nem a 85 fok.Észrevétel: A CPU hűtő 930 rpm körül pörög, ami szerintem marha lassú, de a BIOS-ban nincs lehetőség ezt szabályozni. Van egy opció, ami a proci hőmérsékletétől függően szabályozza a fordulatszámot, ha pedig ki van kapcsolva az opció, akkor maximális fordulatszámon forog (a leírása szerint). Na ezt akár bekapcsolom, akár ki, akkor is 930 rpm körül megy.
Googleben keresgéltem, csak valami olyasmi utalásokat találtam, mintha a GigaByte BIOS lenne rosszul programozva, de ebben nem vagyok biztos. A BIOS frissítést meg nem feltétlen 85 fokos procival szeretném megtenni.
Igazából tegnap vettem, amint kinyit az üzlet megkérdezem őket, de ha valaki találkozott már ezzel a problémával, akkor légyszi írja le.
Köszi!
Aktív témák
- Linux kezdőknek
- OLED TV topic
- BestBuy topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Akció!!! Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest