- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Aktív témák
-
Fawkes
őstag
HI!
Nekem is Durcim van és zöld nyákos+rózsaszín mag 42. heti mixib stepping eddig 2100mhz volt a csúcs 175X12-tel....Nemtom miért de a biosban állíthatom a szorzót de mikor újraindul semmi nem változik biosba be és szorzó át volt állítva de a valóságban nem áll át másik szorzóra...Igaz nem frissítettem még biost kicsit félek tőle :B
[Szerkesztve] -
Joló
tag
ja!
-
tower
csendes tag
Frissitettem a bios-t ezért visszaállítottam alapra az 1.6 os durcimat nehogy gáz legyen frissités közben.
2100mhz L2=256kb-ról 1600mhz L2=64kb-ra
Gondoltam ha már visszaállítom csinálok egy két tesztet hátha kedvet kap
valaki a módosításhoz:))
PC Mark 2002
---------------------------------------CPU score-------MEMORY score------HDD score
256kb L2cache (10.5*200)------6125------------------4490--------------------1748
64kb L2cache (10.5*200)------5861------------------4511-------------------- 983
256kb L2cache ( 8*200)----------4787------------------4126-------------------1263
64kb L2cache ( 8*200)----------4620------------------4152---------------------979
64kb L2cache (12*133)---------4457------------------3576---------------------913
ha a HDD score-t nézzük mindenképp megéri aktiválni a maradék cache-t.
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Vigyázat, a héten találkoztam MIRGA 0337-es zöld(vsz nem superlockos) 1600-as durcival. Nem tudom szorzólockos e de jövő hétre kiderül.
-
wassermann
addikt
Semmi okod a félelemre, sem a feszültség sem az órajel
nem éri el a veszélyes értékeket. Az egyetlen dolog amivel
esetleg tönkremehet, ha nincs rajta jól a hűtő.
A hőfokot a BIOS-ban megnézheted.
Ha esetleg mégsem menne stabilan - amit kétlek - adj nagyobb
RAS/CAS... értékeket a RAM-oknak vagy egyszerűen csak vedd
vissza 147/147-re.
(Nekem most épp Duron1600@2010MHz (XP2400) Vcore=1,58V, K7S5A) -
Allien
veterán
No, ChipoBios beugrott! :)) Müxik, bár a próbák még csak most jönnek, de zökkenő nélkül indult. Most 150/150-n ''fut'' a rendszer. :D
-
Esmein
nagyúr
Tipphopp. Olvasgattam neten. Nekem azért nemmegy mert superlockos. Ezvan. beszoptam. Na majd veszek egy hypersteppingest jól.
-
Drizzt
nagyúr
Akkor tehát eddig mi az arány? siker\összes kísérlet arányában.
-
Esmein
nagyúr
Az a baj vennem kell majd egy uj 1600-ast mert a mostani szorzólockos és 2300nál tovább nem lehet húzni :/
-
Mbutu
csendes tag
Hol lehet mostanaban 1600as duront kapni? Mindenhol benne van az arlistaban, de amikor felhivom oket nincs nekik, m_stralnal is csak 1400as van dragaer... :U
[Szerkesztve] -
tower
csendes tag
válasz
wassermann #71 üzenetére
Mivel itt csak egy hidat kell összekötni a többit leragasztottam ragasztószalaggal
az ezüstporral összekötöttem a két pöttyöt és ezt leragasztottam ragazstószalaggal
és ez tartja a helyén a port
persze nagyon minimális mennyiségü por kell rá(csak amennyit éppen megkíván)
ja és a rozsdamarótól másnapra kicsit olyan masszás jellegű lesz a por. -
wassermann
addikt
Ha legközelebb szétkapom a gépem, lehet hogy megpróbálom
De valami még nekem nem tiszta:
''ezüstböl csiszoltam a port (régi megfeketedett ezüstmedal) és finomabb
csiszolot használtam(p 320) meg kihagytam a pillanatragasztót
helyette a végén leragasztottam ragasztószalaggal. most így megy
már 1 egész napja és remélem mindörökké''
- Nem világos, hogy mi fogja össze az ezüst-port, ha kihagytad a ragasztót?
Egyébként így is elégedett vagyok: Duron1600@2010MHz (1,58Vcore), ECS K7S5A -
S0LaRiaN
csendes tag
enis szeretlek ;) de azaz ircs dolog neveccseges, majd rajottok ;)
-
S0LaRiaN
csendes tag
ebbol siman lehet csodamasinat teremteni, szintetikus tesztekben pontosan egy 3200+os barton szintjen ketyeg az enyem akarhol 2.2gigara huzva
-
Allien
veterán
Amikor én vettem ~11E pénz volt, és CSAK azért ezt vettem, mert ennyi keretem volt, illetve, ehhez is kell ugye hütő, és az XP 1900+, a legkisebb amit lehet kapni, 14E fölött, tehát annak az árkülömbségéből egy szuper hűtővel felszerelve megvan, igaz, nekem egy olcsóbb fajta van, ami 1800 pénz, de hűt. 42 fok max eddig. :-) Érzem a külömbséget, mert eddig PII 400 Mhz-s volt. Ha olcsó, és még aránylag jó gépet akarsz, EZ a legolcsóbb választás, esettleg egy ECS k7s5a PRO-s alaplappal. :) Viszont, ha teljessen új gépet raksz össze, akkor inkább XP, és egy komolyabb lap (asus, abit, de ne msi). :DD
-
wassermann
addikt
Amikor én vettem jóval olcsóbb volt... most nem tudom.
Nézd meg a MiSTRA*L vagy a BLUEFIS* árlistáját.
(Ha a régi 750-est akarod lecserélni, tudnod kell hogy az új Durcik
már nem 100-as, hanem 133-as FSB-vel ketyegnek) -
anulu
félisten
Mennyiért fosztogatják ezt a procit? (~) Anyám gépébe kéne vmi új cuccos, mert a 750-es Duron egy kissé már nem elég, és ilyenen gondolkoztam. Csak nem tudom, hogy ez, vagy 1700+ XP. Az ár dönt.
[Szerkesztve] -
S0LaRiaN
csendes tag
mindenkepp erdemes megprobalni de a 42. hetire kicsi az esej sajna nagyon ;((((
nekem 45. van de makomra szorzo unlockos de kesst nemtom bekotni ;( -
Allien
veterán
No, beszívtam!!! Leszedtem a hűtőt (azért állítottam egy kicsit a rögzitésén, mert nem volt a hűtő, és proci közt PASZTA!!! Az első felrakásnál annyira passzintos volt, hogy oldalra kinyomta. A proci rózsaszinü lett.:-))) Most bekentem újra, és a hütő aljárol leszedtem a maradék nyomait. Majd megnézem a hőfokot, játék után. :-)) Ami a szívás, MIXIB 0342 WPMW :DDD
-
Esmein
nagyúr
válasz
wassermann #56 üzenetére
2000+-os tbred athlonnal 2300 mhzen bencheltem 10413 pontot 3dmark 2001-ben, 1600-as duronnal 2270-en (szorzólock miatt sokkal kisebb fsb) ugyanaz a videokártya 9876 pont és haladok fölfele. Ez igen keményen 5.46 % telj különbség 4x %-os árkülönbség mellett.
-
Esmein
nagyúr
féloff,
Majdnem hülyére röhögtem, magam mikor ma olvastam a szótáratz és véletlen ráakadtam a
thoroughbred szóra. A jelentése telivér/arisztokratikus/jól nevelt.
Korábban azt jhittem ez valami fantázianév.
on -
-
wassermann
addikt
Nem osztom a véleményed, szerintem a nagyobb kess csak kb. 5% plussz.
Én viszont könnyedén kihasználom a THB B magban rejlő erőforrásokat:
mivel a mag az engedélyezett kesst leszámítva ugyanaz, neki aztán tök
mindegy melyik XP-ként járatod. Adhatsz neki még az 1600MHz-hez képest
bőven, simán bírja akár 2100MHz-ig!
Én speciell most XP2400-ként hajtom 2010MHz-en (15*133,9)
és csak azért ennyin, mert ezt 1,58 Vcore mellett mindezt halkan teszi.
De ha legközelebb szétszedem a gépem én is megpróbálom engedélyezni
a kesst, mert az enyém szerencsére még szorzó lock nélküli barna.
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
Szerintem jelenleg inkább a kes visszaállítása lenne a lényeg, nem a spontán megaherc, azt is lehet, módjával, de az igazi érték a memoria növelése lenne. :))
-
wassermann
addikt
Igen az 1600-os Durci alapból 133-as (266).
Így az 1800MHz-et 150-es FSB-vel produkálta
fesz emelés nélkül.
[Szerkesztve] -
Troll
tag
Köszönöm! :)
-
rog
addikt
nagyon valószínű, mert az neki a default érték..
(ez a duron már nem az a duron. ez egy tbred csökkentett méretű L2 cache-sel. valaki itt kimérte, hogy felhasználástól függően 5-10% -ot vesztett ezáltal horsepower-ból)
az 1.3-as oldschool athlon-nál durván 1,5x lehet fürgébb. viszont jóval kisebb a hőleadása a 0.13-as csíkocskái miatt. -
Troll
tag
Ühümm... A kes-aktiválós berhelést biztos nem fogom megpróbálni, de az FSB emelés még
belefér.
Ha megküldöm alapból 266-tal, menni fog jól a Duron? -
wassermann
addikt
.
[Szerkesztve] -
wassermann
addikt
Mindenképp a Durci ajánlanám!
Szimpla FSB emeléssel elmegy 1800MHz-en,
de ha plusz fesz-t is adsz neki tényleg megy
akár 2100MHz-ig (=2600XP) -
Troll
tag
Mostanában vennék olcsó procit, amit nem akarok tuningolni. A Duron 1.6 és a K7 1.3 egy
árban vannak. Melyiket érdemes venni? Órajelben a Duron vezet, de a K7 sok kessel van,
meg 266 az FSB-je.
Ahogy olvasom a topikot, úgy látom, hogy a Duron már butított XP, míg a K7 egy régebbi
struktúra.
Melyiket ajánlanátok? -
tower
csendes tag
1.6 os duron tbredB mixib 0336 barna szinü 64k L2 cache
és lett belöle athlon xp 1900+ 256k L2 cache alapon
2133mhz en 200*10.5 1.675 volton athlon xp 2600+ ként indul
igy még stabil
2200mhz en 200*11 az az 2700+ ként már lefagy a prime95 1.8 volton is
feljebb meg nem akarom rakni a feszt a spire whisperrock IV hütö miatt. -
tower
csendes tag
Kisérlet 1
mivel nem kaptam ezüstlakkot nekiláttam kisérletezni más anyaggal.
egy réz hollanderből csiszoltam egy keveset tettem hozzá egy csepp rozsdamarót
a zsirtalanitás végett, majd másnap mikor már elpárolgott a rozsdamaró tettem hozzá pillanatragasztót és ezzel a masszával kötöttem össze az L2-es hídcsoport utolsó hidját persze előtte a lézervágást betömtem pillanatragasztóval.
tökéletesen működött 4 napig.:D
egy kérdésem lenne csak hogy ha bekapcsolt állapotban elveszik a jel az károsithatja e a procit vagy csak az oprendszer fagyását okozza?? -
Allien
veterán
KÖSZI! :)) Már csak az a gáz, hogy nehéz megnézni a procit, mert rajta van a hűtő, és aidában nem találtam, hogy benne lenne valahol, hogy Mixib 03XX, sajna. Persze, most jönnétek, hogy ''csak'' le kell szedni a hütőt. Ja. Mondani könnyű, de felrakni! ECS k7s5 pro alaplapom van, a foglalathoz közel 3 kondi, és 3 tekercs, és a hűtönek a lefogató lapkáját kombinát fogóval kellett pajszerkodnom, hogy egyáltalán lentebb kerüljön, mint a hütö alja.:-))) No igaz, vehettem volna Chaintech zenites alaplapot, + Barton 3000-st, Zalman CNPS6000-Cu hűtövel, csak egy ''apró'' probléma, hogy nincsen rá fedezetem. :))
Nem baj, majd csak letépem azt a hűtőt, aztán meg felrakom megint. Mostár csakazért is! :B -
gregory
csendes tag
Hi!
Én még nem csináltam, hídösszekötést, de itt: [L]http://www.planet3dnow.de/artikel/hardware/applebred/8.shtml[/L] azt írják, hogy az L2-n csak az elsőt kell összekötni.
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
Sziasztok!:-)
Bocs, de hol találok olyan leírást, hogy a khest hogy próbálhatnám visszaállítani (melyik hidat kell összekötni)? :F -
tower
csendes tag
Aznap mikor a procit vettem MÁKOS tészta volt ebédre.:DD átalakitás előtt pedig teliholdkor szedett kakukkfüvet tettem a gép tetejére:C
Na de komolyra forditva most hogy mükszik tehát minden eddigi progi müködik normálisan fagyi nélkül szükséges e tesztelni valami tesztprogival?
és milyen tesztprogit használjak erre a célra? -
S0LaRiaN
csendes tag
mocskosssssmakker! ;)
dual makod van mer regi tokos es 40. het elotti TEEEEEE! ;] -
S0LaRiaN
csendes tag
szorzoval passzolok de hogy annal lazan belehet kotni a kesst az tuti TE MÁKOS! ;)
-
tower
csendes tag
Ez gyors volt. kösz:C
neked sikerült már az l2 kes mod?
az enyim barna(vagy vmi iljesmi szinü) mixib 0336, láttam egy másik topikban hogy 39-40 hét utáni procik szorzolockosak
ezzel kapcsolatban csak annyit kérdeznék hogy ha én 12.5 x nagyobb szorzot akarok akkor az L12 hidakat kell összekötnöm e? -
tower
csendes tag
Lereszeltem egy rézdarabot(nem is tartott soká):)
összemixeltem pillanatragasztóval
tűvel húztam egy csíkot egy műanyag lapon, száradás után is jónak tünik
holnap összekötöm vele a procit oszt lessz ami lesz.:O -
S0LaRiaN
csendes tag
o egy nf7-s v2 deszka 220as fsbvel 10x es szorzo es 1.85 fesz
igy megy betonstabilan 2200on , prime95 max terhelesnel 64fok whisperrock4el 2 hazhutovel , picit soknak tunik ez
1:48alatt szamol 2megas superpit -
tower
csendes tag
Valszeg ezek a procik is tartalmaznak belsö ellenállást és ez legyengíti a jelet.
A grafit ellenálása 1kohm feletti ezért nem jó de azért megpropáltam én is
de sajna nem megy.:O
itt elég részletesen le van irva hogy mivel és hogyan
[L]http://www.tomshardware.hu/howto/01q4/011112/athlonxp2000oc-03.html[/L]
Csak ép ezüstlakkot nem kapok sehol kaposváron. -
S0LaRiaN
csendes tag
na nemi tenyszeru eredmeny:
leiras szerint l2 hidnal 1 atvagas volt
a lezervagas ''kraterebe'' tettem egy gigantikus csepp szilikont
minekutana V alakban kifele osszekotottem puha grafittal a 2 labat
a +cache nem jelent meg lehet vmit elkurtam ..... de van itt vmi erdekesseg, cpu typet tessek nezni!!!!!: ;)
[L]http://break.darkangel.hu/duron3.JPG[/L] -
S0LaRiaN
csendes tag
cted nemazzal keztem? ;)
UP! -
S0LaRiaN
csendes tag
az ofkorz 75 meg 85 fokon van szal ijen nemlehet mind1... ugynezki elasto miatt vagy -12 volt kicsit elegtelen de nelegyunk mar offtopic, mostantol
ON! :) -
S0LaRiaN
csendes tag
kezd a tokom kilenni hovedelemmel....
fogja magat kikapcsol es szirenazik! ! ! ! !
pedig 55fokos max a proc! -
S0LaRiaN
csendes tag
terhelesnel 60fok korul jar a proci anelkul 42-45 iesmi
-
S0LaRiaN
csendes tag
2956.... akkor most mondod mejik ertek mejik, MOST! ;)
-
S0LaRiaN
csendes tag
jaes 1.8 vcore
-
S0LaRiaN
csendes tag
fokozatosan megyek... 2.1giganal tartok de a memory bandwith kezd alakulni
2es cast nemfogja szeretni ezert most 2.5on megy 3-3-6 a tobbi
210es fsb 420on megy ram .... talan meg tekerek fsbn picit aztan szorzo -
Esmein
nagyúr
Árgh. Amúgy most mennyin megy mekkora fesszel ? Próbáld meg a memóriaidőzitéseket a 2-2-2-6 -hoz közeliteni, simán rátehetsz 2.8 voltot.
-
S0LaRiaN
csendes tag
teged kerdeztelek bazdm? ;)) te mar mindent elmontal irl ;)
-
Esmein
nagyúr
Amúgy ha bekötöd és nem jó a cache nyugodtan szétkötheted és ugyanúgy fog menni 64-el tovább. Elméletben lehetséges csak + 128k-t engedélyezni a 192 helyett, hátha annyi jó belőle.
-
Esmein
nagyúr
Én csináltam és nem sikerült, és nem azárt mert nem működött a cache, hanem mert nem sikerült még rendesen összekötni benne a hidat. Ezüst szilikon nem felel meg a célnak, pedig a 2 hid tetejét meg is kapargattam egy tűvel, hátha esetleg van rajta valami védőréteg. Próbálok majd szerezni nyákjavító ezüstlakkot.
-
S0LaRiaN
csendes tag
UP!
senkinek nincs tapasztalata vagy mi a rak? :O -
S0LaRiaN
csendes tag
elvileg uj mag ... raktuggya... de aza kess mindenkepp ottvan ahol
esmein procijan ( o is ijet vett) a mag aljan picit ha fenyben megnezed elvan szinezodve , lehet h az szar es nemfog menni vele de nemtom... enyemet hiaba neztem es nemvolt semmi , CSINALT MAR VKI IJET? ;] -
-
S0LaRiaN
csendes tag
OFF
franko! ;) orulok neki
btw sikerult megvennem mindent es nemvolt doglott az nf7 szal most /me heppy :))
ON -
S0LaRiaN
csendes tag
minap vettem egy topicban szereplo proccot, szepkis darab olcso , jo csak aza kess az hibadzik belole, enyem spec mixib steppinges
szal csinalt mar vki ijet? mekkora a riziko? mivel erdemes? (nealljunk neki vitazni h az ezust vezeti e az aramot vagy nem... vmi massal lehet?) sikerult mar vkinek? ;)
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fotó állvány eladó
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest