- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Aktív témák
-
Sianis
addikt
Kernel driverek / modulok függetlenek a disztrótól. Hiába szólsz, hogy csaináljanak ATI chipszethez valamit, nem fognak tudni mit kezdeni vele. Amúgy általában ha egy cég kiadja a doksit egy chipszethez, akkor hamar megy a driver dolog, de addig nem nagyon. Szóval várni kell sajnos, amíg a kernel nem fogja vinni.
-
Sianis
addikt
-
Sianis
addikt
válasz
Petersson #1908 üzenetére
Firestarter egy iptables frontend. Kezdőknek ezt szokták javasolni, mert érthető, egyértelmű. Kártevők? Vírusokra gondolsz? Én még nem találkoztam velük, de még a fórumon sem láttam, hogy bárki kapott volna ilyen dolgot. Ettől függetlenül persze egy rendesen beállított tűzfal nem árthat. Majd valami ebben szaki ember válaszol a kártvőkkel kapcsolatban.
-
Sianis
addikt
Mai frissítés jelentés: Acpi support frissült, javították az elvalvási algoritmust. Végre megszűnt egy komoly problémám, ami abból adódott, hogy elalvás ( készenlét ) után visszatérve a Xorg nem működött rendesen, Firefox-on belül pl a görgetés funkció csak az oldal alsó részét vagy felső részét változtatta, a közepe változatlan volt. Ez most megjavult.
-
Sianis
addikt
válasz
ngabor2 #1835 üzenetére
ngabor2: Főleg azért, mert a verziószámok egészen mások a breezy-ben meg a dapper-ben, plusz azért, mert csak...
dat: Én CVS verziót tettem fel NM-ből, abban is kell egy kicsit hackelgetni, de nekem szépen működik. Amúgy ubuntuforums alapján tettem fel, ha van angol tudásod akkor: [link] Nekem ez alapján szépen megy, mondjuk ha ipw2200 karid van akkor szólj, mert kell bele egy kiegészítés.
Sianis -
Sianis
addikt
És a laptop módok is nagyon pofásak lettek. Pl lehajtom a tetét, 3 mp és kikapcsolja a monitor-t, így sokkal jobban spórol, mintha csak a világítást venné el...nagyon sok apró dolog változik, ezt is meg kell majd szokni, de nekem ezzel a NetworkManager-el nagyon sok gondom bajom megszűnt. Mondjuk nem volt a legegyszerűbb a dolog, de hát nem is ezért szeretem...
-
Sianis
addikt
Daily Dapper + IPW2200 + NetworkManager olyan szépen mennek, hogy öröm ránézni!
Még annyit kell megoldani, hogy ne kérje mindíg a titkosított kulcshoz a jelszót, de ezen felül tökéletesen megy. Ha rádugom a vezetékes hálót egyből veszi, ha nincs semmi, akkor megnézi a wifi-t.
-
Sianis
addikt
válasz
paramparya #1754 üzenetére
Terminálba írd be: sudo gedit /etc/init.d/sources.list
-
Sianis
addikt
Miért ne lenne? Attól, hogy nincs backport, attól még a szoftverek frissek, frissülnek. Backport is kb arra jó, hogy a friss szoftvereket egy nagyobb közösség, nagyobb mint a hivatalos tudja frisíteni, sokkal gyorsabban. Meg ugye, ha nem bíbelődne senki akkor nem derülnek ki a hibák...és a stable csak névleg lenne az.
-
Sianis
addikt
válasz
wassermann #1629 üzenetére
Én azt mondtam, hogy sudo apt-get install flashplayer-mozilla-t írd be terminálba, nem Alkalmazás-telepítő!
-
Sianis
addikt
válasz
wassermann #1610 üzenetére
sudo apt-get install mozilla-flashplayer ??? Bocs ha rossz este van kb egész nap tanulok, ez a parancs most fejből jött...
-
Sianis
addikt
válasz
wassermann #1608 üzenetére
Ha továbbra is gond van, mert lesz, akkor szerkeszteni kell a /etc/X11/xorg.conf -ot , megkeresed a keyboard részt és ott már meg kell találnod az alapártelmezett kiosztást, amit ugye hu-ra kell állítani.
-
Sianis
addikt
válasz
wassermann #1606 üzenetére
próba ezt: setxkbmap hu
-
Sianis
addikt
válasz
Cathfaern #1592 üzenetére
[link] Itt van a nagy modul-tár.
Többcsatorna egyszerre. A zenelejátszót és a Gnome-ot is, illetve minden egyéb programot állíts át ESD csatorna használatára. Tehát nem ALSA nem is OSS hanem ESD. Egyrészt programok hang beállításánal, másrészt Gnome - > Rendszer -> Beállítások - > Multimédia rendszer válaszótnál az alpértelmezett kimenet legyen az ESD. -
Sianis
addikt
Hát nem tudom. Régebben nekem jól működött, bármi lehetséges amúgy. Viszont komolyabb ISO-knál tényleg érdemes használni az MD5 ellenőrzést, az tévedhetetlen, ha két fájlt kell bitenként összehasonlítani, ha az érték nem egyezik, akkor bizots lehet az ember, hogy az a két fájl, ha méretre ugyanakkora, valahol bizony hiba van benne.
Örülök, hogy megy a dolog, ha van kérés, persze Ubuntuval kapcsolatban, akkor jöhet... -
Sianis
addikt
Hmmm...úgy tűnik, hogy MBR-be nem tudta magát rendesen betenni. Install cd betesz, intása rescue kulcsszóval...[link]
df parancsal kiírathatod a szabad helyeket, ezen látni fogod, hogy hol van a boot jegyzéked, lényeg az eszköz, hogyha /dev/hda(szám) akkor a grub-install mögé /dev/hda kell semmi szám nélkül! Lényeg, hogy oda kell telepíteni ahol a fő boot szektorod van... -
Sianis
addikt
# 800x600 @ 60.00 Hz (GTF) hsync: 37.32 kHz; pclk: 38.22 MHz
Modeline ''800x600_60.00'' 38.22 800 832 912 1024 600 601 604 622 -HSync +Vsync
Ezt kell beírnod, pl enyém ilyen...:
Section ''Monitor''
Identifier ''Generic Monitor''
HorizSync 30-86
VertRefresh 50-150
Option ''DPMS''
# 1024x768 @ 100.00 Hz (GTF) hsync: 81.40 kHz; pclk: 113.31 MHz
Modeline ''1024x768_100.00'' 113.31 1024 1096 1208 1392 768 769 772 814 -HSync +Vsync
EndSection
Természetesen neked csak a fenti részt kell beillesztened....remélem műköszni fog... -
Sianis
addikt
Valami ilyesmid van?
SubSection ''Display''
Depth 24
Modes ''1024x768''
EndSubSection
Section ''Monitor''
Identifier ''Generic Monitor''
HorizSync 30-86
VertRefresh 50-150
Option ''DPMS''
Itt be kell állítani kézzel a megfelelő HorizSync és VertRefresh értékeket, ezt monitorod papírjában megtalálod. -
Sianis
addikt
Xorg.conf-ból ki tudsz mindent olvasni! Driver ''xxxx'' a neve az xxxx helyén van, persze a VGA szekciónál. A felbontások is így vannak, ott van pl Depth ''16'' vagy ''24'', ugye ezek a bitek, és alatta meg a felbontások vannak. Ha kicsit jobban értesz hozzá, akkor a dpkg-reconfigure xserver-xorg egy frankó kis beállító.
-
Sianis
addikt
Kérlek, inkább az i386-os verzióval próbálkozzunk! ubuntu-5.10-install-i386.iso a neve...én még mindíg nem hallottam, hogy remekelne a 64 bites verzió, az bizots, hogy a i386-os verzióval nem lesz sok bajod! Legalábbis több nem, mint max nekem
...és amúgy is segítünk...
...és nagyon köszi, hogy ilyen segítő kész vagy -
Sianis
addikt
Hali! Őszintén szólva én nem foglalkozom UHU-val. Próbálkoztam vele, de annyira furcsán viselkedik, plusz a csomagok is elavultak, hogy nem érdemes. Annak jó, akinek elég ami alapból rajta van. Telepítéshez csak 1 cd kell, a másodikon csomagok vannak csak, amit netről úgyis le lehet szedni. Ezért mondom, hogy inkább egy Ubuntu-val próbálkozz(unk), abból elég a x86-os install cd, kiírod, telepíted, az is magyar, érthető. Telepítésnél két fajta partíció kell. Egy partíció amire megy a rendszer (4-5 GB) és egy swap (cserehely, lapozófájl) ami általában a fizikai memória 2x-ese. Ezeket beállítod, kiírod a változásokat, és mehet tovább a telepítés. Utánna már minden értelemszerűen megy.
-
Sianis
addikt
Hali!
A hely elvileg elegendő egy rendszernek. Lehet, hogy maga a cd kiírása nem volt tökéletes. Mikor leszeded az ISO-t, md5sum nevű programmal érdemes ellenőrizni az ISO ''értékét'' és ha egyeznek, akkor kiírni, lehetőleg kis sebességgel, hogy biztosan egyezzenek. Ez a program létazik Win alá is, az ellenőrző összeg pedig ftp-ken megtalálható az iso mellett. -
Sianis
addikt
Ha sikerül tárgyalnom PHix kollégával (it.news), akkor hamarosan lesz pár cikk az Ubunturól, nem történelem (max egy kicsi), de főleg Linux kezdőknek témával foglalkozok majd benne. Ajánlott disztró az Ubuntu, könyebb kezdőknek megismeri benne az alapokat (csomagkezelés, repok, terminál, windowsos progikat kiváltó alkalmazások Linux alatt, esetleg némi részletezéssel is), mint bármelyik másik disztrónál szerintem, mondom én ezt úgy, hogy majdhogynem én is ezzel a disztróval kezdtem, sőt komolyabb Linuxos tanulményaimat tényleg ezen a rendszeren végeztem. Tehát a helyzet adott, jelezni fogom, ha olvasni való irányban a közeljövőben elérhető lesz valami, és persze lehet kérdéseket is feltenni nyugodtan itt is!
-
Sianis
addikt
Szia!
Van ehhez egy nagyon jó angol leírás, abból tényleg szépen ki lehet jönni, vagy ha nagyon nagy bajod van, akkor akár MSN-en, vagy IRC-en is megbeszélhetjük, volt már ár példa. Szerintem felesleges lenne így feladni, mikor lehet, hogy csak 1 parancsnyira vagy a megoldástól. Hogy jelent-e valamit? Nem tudom...valószínűleg nem azért írták, mert felesleges. -
Sianis
addikt
Igen én kicseréltem. ipw2200-ra keress rá, kidobja a sourceforges-net-es címet, ott van driver, firmware meg minden. Viszont csak óvatosan! Én 1.0.6-os drivert használok, a későbbiek mintha nem akarnának menni, de feleslegesnek is tartom, mert működik, minek bolygassam...
-
Sianis
addikt
Immáron hivatalossá vált, hogy az eddig 6.04-es verziószámmal emlegetett Dapper Drake 2006. június 1-jén fog megjelenni, tehát a verzió is ennek megfelelően módosul 6.06-ra.
A kiadás új menete [link] olvasható.
A halasztással az alábbi pontokban tudnak javítani a rendszeren:
* ázsiai nyelvek támogatása (nemrég lezajlott a ''lokalizációs sprint'' Londonban)
* felhasználói felület csiszolása
* Xfce hivatalos támogatása (main tárolóba kerülése) a mögötte álló közösség segítségével (feltehetőleg lesznek hivatalos Xubuntu ISO-k is)
* LSB tanusítvány megszerzése
* kernel tesztelése mind asztali, mind szerver környezetben
* az új grafikus LiveCD telepítő minél szélesebb körben történő tesztelése
* további hibák javítása... -
Sianis
addikt
Szerintem nem jó a modul neki, amit betölt induláskor. Ahhoz, hogy nem legyen, alap dolog lenne, hogy a hangkártya megnevezhető legyen, de ez az Unknown device 4370 (rev 02), engem bizony kétségbe ejt affelől, hogy lehetségese-e hang csiholása. Azt javasolnám, hogyha lehet, akkor derítsd ki, hogy milyen a hangkártyád, mert ha tényleg nem támogatja a gyártó, akkor felesleges is küszködni.
-
Sianis
addikt
Hm!
Látszólag betölti a modulokat, és úgy tűnik, hogy megy is. Hangot fel, és esd, ha hallasz valamilyen kis dallamot, akkor mehet a dolog ESD-vel. Amúgy lehet az is baj, hogy mikor váltani akartál, akkor valami blokkolta. Próbáld meg átállítani ESD-re, Ok és restart, hogy azok az alkalmazások amik már ráültek, hát most szálljanak le a hangról. -
Sianis
addikt
0000:00:14.5 Multimedia audio controller: ATI Technologies Inc: Unknown device 4370 (rev 02)
Ez lesz az! Nem csodálkoznék, ha ATI szokásihoz híven nem támogatná a Linux-ot
Azt sem értem valójában, hogy a kártyát magárt miért nem lehet azonosítani. Esetleg nincs valami leírásod, papírod, hogy milyen lehet?
IXP SB150
IXP SB200
IXP SB250
IXP SB300
IXP SB400
SB450
Ha ezek bármelyike lenne, akkor van esély a hangra, ellenkrező esetben nincsen.
esetleg még egy olyat bemásolhatnál, hogy az
lsmod | grep ati parancs mit ír ki. -
Sianis
addikt
Állíts le minden futó programot, nyiss egy temirnált és próbáld meg ezt.
sudo cat /dev/urandom >> /dev/dsp és fülelj...ha nincs hang akkor gond van.
Rendszer - > Adminisztráció - > Multimédiás ...
Válassz ki alapértelmezett kimenetnek ESD-t, és a programokat amikkel hangot akarsz kiadatni, a hangkimenetet állítsd ár ESD-re -
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #1441 üzenetére
De attól még nem biztos, hogy ugyanazzal a paranccsal indul...
Nézd meg Gnome menüben, gondolom betette oda...
-
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #1439 üzenetére
Főleg nézd meg, hogy mi a neve a parancsnak. Mert rosszat írtál be, persze, hogy nem indul.
-
Sianis
addikt
válasz
T. Almeida #1433 üzenetére
Eredetileg Április 20 a kitűzött megjelenés dátuma, viszont előre láthatólag késni fog, ha elfogadják akkor ~ 6 hetet.
-
Sianis
addikt
-
Sianis
addikt
válasz
T. Almeida #1408 üzenetére
Ez tartalmazza a legtöbb kis alkalmazást ami egy program forrásból való felépítéséhez (build) kell.
Tehát aki kernelezni, forrásból akar telepíteni, az nem nagyon lesz meg nélküle...
-
Sianis
addikt
válasz
T. Almeida #1401 üzenetére
Elég nehéz kárt tenni úgy egy rendszeben, hogy nincs rendszergazdai joga. Win alatt ez a legnagyobb probléma, hogy mindenki rendszergazdaként él, mint hal a vízben, és persze így ha egy kis féregnek sikerül elindulnia, bármihez joga van.
-
Sianis
addikt
válasz
ngabor2 #1387 üzenetére
Ó hát persze...ha eleve nem úgy lett fordítva, akkor úgy látja, hogy nincs is...
Én jobban szeretem a kernelben tudni a dolgokat...gyorsan betölt, már a legelején minden hardver rendben van...csak az egyéb dolgoknak kell lefutni, hogy a rendszer is felálljon.
Már csak annak kell utánnanéznem, hogy a wifi-vel mit kell kezdjek.
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest