- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Letiltás - hogy is van ez?
- Mobil flották
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
bagiszabo
újonc
válasz
Orionhilles #32053 üzenetére
szia,
a guglis probálkozásokon már túl vagyok, amit leginkább láttam, hogy a kernel initramfs-t generálták újra, volt akinek segített, de leginkább nem.
az egész vinyót le tudnám menteni, de ez csak a végső megoldás lenne.
mint írtam, ezt a gépet használtam egy beágyazott linux és gui fejlesztésére (saját hardver és kis LCD touch-al) , a gcc és a Qt fordítója erre volt konfigurálva.az ARM compiler miatt hetekig tartott a beállítása.
kérdésem:
ha ezen gépen egy tiszta vinyóra újratelepítem ezt a KUBUNTUT majd a rendszerindításhoz szükséges fájlokat átmásolom az eredeti vinyóra (a megfelelő helyekre),
lehet ez megoldás ?????? -
bagiszabo
újonc
válasz
Orionhilles #32045 üzenetére
Szia,
telepítő DVD-ről live módban felcsatoltam az eredeti linux gyökérmappát, jelenleg minden a helyén van, nem törlődött semmi.
csak sajnos ebben szálban már elveszti a ETH0 kapcsolatot, ezért nem tudom vele befejeztetni a frissítést.
a dpkg függőségi (és ha jól látom verzió eltérési) hibákkal leáll.a 3. pontot nem igazán értem: Google -val hogyan, itt már nincs netem.
normál módban indítom, "udev nincs konfigurálva" hiba miatt megáll.
van 3 féle kernel verzió rajta, grub-bal választva és indítva ugyanúgy udev hiba.sajna nem vagyok linuxus, ezért a net manuális beállítás is gond.
egyébként a vinyó 80%-a üres. -
bagiszabo
újonc
válasz
lev258 #32041 üzenetére
Kedves lev258,
Köszönöm, de sajnos nem lehet mást feltenni helyette.
csaknem 1 évi szoftver munkám van rajta, a teljes firmware, a teljes GUI.
több mint 1 hónapig tartott amíg sikerült konfigurálni a rajta lévő gcc-t a használandó platforma, nem beszélve a saját hardverre portolt Linux-ról.Szóval valami más megoldás kell.
Megvan a 14.04 telepítő dvd-je, de egyenlőre nem merem újból rátelepíteni, mert nem tudom mi lesz a végeredmény.a kapuvezérlőmet akartam okosítani
ui:
pedig minden gépemen első dolgom a frissítés letiltása, nem is értem magam..... -
bagiszabo
újonc
Üdvözlet mindenkinek!! És BOLDOG ÚJ ÉVET!!
Új vagyok, és nagyon szeretnék segítséget kérni.
A helyzet, amibe hoztam magam:
Van egy gép (KUBUNTU 14.04) amin egy beágyazott rendszer fejlesztése történt, nem volt bekapcsolva fél éve. 3 napja újra üzembe kellett helyeznem, és (ÉN MA...HA) engedtem neki a frissítést, na azóta nem indul el.
Már a dist csomagok frissítésénél dobott hibát!!GRUB-bal választva (van 3 féle) kernel-t el tudom indítani, de a nem tudja folytatni csomagtelepítést. Normál indításkor "udev nincs konfigurálva" hiba, és megáll.
NEM vagyok linux-os, ezért keresnék valakit (Budapest és környéke) aki tudna segíteni (akár ellenszolgáltatás fejében). Elvinném hozzá a gépet, hogy ne a topicot terheljem.
Hát röviden ez lett nekem ÚJ ÉVre.
Köszönöm ha van valaki.
Üdv,
G
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- iPhone topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen program, ami...?
- Path of Exile (ARPG)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Titan Quest II
- Szemüveges topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- További aktív témák...
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest