- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
beteg
őstag
-
beteg
őstag
De most komolyan.
Itt van pl. ez a részletes, magyarázatokkal tűzdelt leírás:
[HOW TO INSTALL WORDPRESS ON UBUNTU 22.04 WITH A LAMP STACK]Ez alapján felrakom az Apache-t, MySQL-t, PHP-t, létrehozom a db-t, usert hozzá, letöltöm, kicsomagolom a wp-t. Eddig minden ok, megy, ahogy leírják.
De amikor oda érek, hogy "Copy the sample configuration file by running: cp wp-config-sample.php wp-config.php"
akkor ezt kapom: "cp: cannot create regular file 'wp-config.php': Permission denied"áhhh
-
beteg
őstag
Visszatértem! 😊
A phpMyAdmin ok, de 6 óra alatt sem tudtam upload_max_size post_max_size szokásos dolgokat megnövelni a php.ini-ben.
Megtudtam, hogy Amazon Linux 2-vel küzdöttem, de az Ubuntu sokkal jobban ajánlott WP, Apache alá..Úgyhogy most Ubuntut szeretnék beállítani.
Miért van az, hogy ahány leírás a neten, annyi féle képen javasolják feltenni a szükséges dolgokat és a wordpresst? És hogy az AWS-es Ubuntu Server 20.04. LTS-en egyik sem működik? Ekkora különbség van a kiadások között?
Tudtok ajánlani légyszi egy tényleg értelmes, hiteles guidot?
köszi! -
beteg
őstag
válasz
Ablakos #42381 üzenetére
ajaj
Lehet akkor kéne visszajönnöm, ha legalább az alapokat értem..
Ha wget -el és a legfrisebb phpmyadmin linkjével telepítettem, akkor nem "snapből" telepítettem, ugye?De azt hiszem ezt most elengdem, mert itthonról, XAMP-ből elérem a phpMyAdminnal a MySQL példányomat, (windowsos környezetben a lámák is tudják módosítani a config fájlt
)
csak így nem biztonságos, mert vpc-n kívül vagyok, ki kell nyitnom a net felé az adatbázist, amíg hergelem...Na mindegy, majd visszatérek erre, ha sikerül többet tudnom a Linuxról!
Azért Köszi szépen a segítségeteket!
-
beteg
őstag
Segítsetek légyszi!
Van egy futó phpMyAdminom, amivel nem a localhostot szeretném elérni.
Addig kigugliztam, hogy a config.inc.php -ba kéne beírnom bizonyos sorokat. Sosem használtam még sajna a vi-t, de azt is megtaláltam, hogy :wq -val lehetne elmenteni a szerkesztett configfájlt.Csak nálam amikor el akarom menteni, azt írja, hogy "Can't open file for writing."
Mi lehet a baj? A usernek, amivel bent vagyok, nincs hozzá joga? vagy nem is létezik a fajl? Windowsos fejjel nem nagyon értem a logikájátKöszi!
-
beteg
őstag
Amúgy tudnátok ajánlani valami jó tananyagot a linux alapjaihoz? Olyan lenne jó, ami nem kezdő it-soknak szól, hanem mondjuk ms mcse átképző
A cloudhoz már nagyon látom, hogy kihagyhatatlan a linux.
-
beteg
őstag
-
beteg
őstag
Azért itt kérdezem, mert sajna linuxos tapasztalatom még nincs elég és gyanítom, hogy ennek a hiánya lehet valahol a bibi.
Ubuntu+Filecloud+Cloudflare felállás.
Filecloudban server url-nek a domain név van megadva, https-el.Ha az ip-re megyek be, minden működik faxán, de ha a domain nevet írom be, akkor invalid username or password. Ami nyílván nem igaz, mert jól adom meg.
Mi lehet? Merre kutakodjak? -
beteg
őstag
Hi
Bocs a láma kérdésért, de mit ronthattam el, ha tudok FTP-n csatlakozni az Ubuntu instance-omhoz, tudom böngészni a könyvtárakat, de írni, (másolni) bele nem tudok, mert 550 Permission denied...?
A másik nagy bajom, hogy feltettem rá egy Jellyfint, amiben meg akarok adni mappát, amiben a tartalom van, de teljesen más mappa neveket látok, amik közül választani tudnék, - pl:
/snap/core18/2745
/snap/core20/1891
/snap/lxd/24061
...
-mint amit látok az FTP kliensben, vagy távoli asztalon keresztül a grafikus felületén.
A második kérdést azt hiszem megoldottamCsak egy szinttel feljebb kellett lépnemés voá, máris ugyan azt a struktúrát látom, mint ftp-n.
Előre is köszi a segítségért!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Xbox tulajok OFF topicja
- Stellar Blade
- Nyaralás topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS TUF Gaming F16
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged