-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gyuri.sza
tag
válasz
samujózsi #36725 üzenetére
Értem, hogy windows, csak azért írtam, hogy a router oldal valszeg be van lőve jól, ha más rendszer eléri, akkor a linux oldalon van a hiba gondolom.
Itt nem kért user/pass-t, viszont próbáltam ezzel a paranccsal is:
sudo mount -cifs -o username=asd,password=pass,soft,intr,rsize=8192,wsize=819
2 192.168.1.1:/tmp/mnt/Elements/HD_movies /home/gyuri/Downloads/elements
Ez meg nem csinált semmit, se hiba, de nem is mountolta...
Samba, nfs, ftp is be van állítva a router-en -
gyuri.sza
tag
Próbáltam ezt is, az a vicc, h a mappára minden jog meg van adva, tehát ha megnézem terminálban akkor ezek a jogok vannak a mappán (és az abban lévő összes fájlon) drwxrwxrwx és mégsem tudok root-ként sem semmit belemásolni, illetve a te parancsod sem fut le, mert írja, hogy írásvédett fájlrendszer, illetve pl. tulajdonost sem tudok állítani root-ként.
-
gyuri.sza
tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok linux terén, az a helyzet, hogy van egy Asus AC66U_B1 router-em, melyhez egy WD merevlemez van USB-vel hozzákötve NTFS fájlrendszerrel. Erre a merevlemezre szeretnék egy torrent klienssel pl. qbittorrent filmeket letölteni.
A gépemen egy Kubuntu 19.10 van telepítve, pl. FTP-vel elérem a merevlemezt és tudok is rá másolni, viszont a torrent kliensben nem tudom beállítani, hogy ide mentsen le bármit, ezért gondoltam, hogy mount-olni kellene egy mappába a merevlemezt és akkor már be lehetne állítani a torrent kliensben útvonalként.
Ezt próbáltam több módszerrel (pl. ntfs-3g, de az csak elvileg lokálisra jó), ami működött az a következő parancs:
sudo mount -o soft,intr,rsize=8192,wsize=8192 192.168.1.1:/tmp/mnt/Elements/HD_movies /home/gyuri/Downloads/elements
Ekkor viszont read-only a mappa, nem tudok rámásolni semmit (próbálkoztam beállítani ennek a parancsnak attribútumokat, de nem sikerült úgy sem).
Mi lenne a megoldás erre a problémára? (Ha más nincs, akkor formázni kellene ext4-re a HDD-t esetleg? Ezt el akartam kerülni, mert jelenleg nincs hova kimenteni róla a cuccokat)
Köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged