-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
bsanya
aktív tag
válasz
eternam #5856 üzenetére
És ezután mit tegyek?:
"
gpg: "/tmp/tmpNK83uO/secring.gpg" kulcskarikát létrehoztam.
gpg: "/tmp/tmpNK83uO/pubring.gpg" kulcskarikát létrehoztam.
gpg: requesting key D782A00F from hkp server keyserver.ubuntu.com
gpg: /tmp/tmpNK83uO/trustdb.gpg: Bizalmi adatbázis létrejött.
gpg: key D782A00F: public key "Launchpad PPA for CDEmu" imported
gpg: Nem találtam alapvetően megbízható kulcsot.
gpg: Összesen feldolgoztam: 1
gpg: importálva: 1 (RSA: 1)
OK
" -
bsanya
aktív tag
válasz
God Vazzeg #5851 üzenetére
Mind a kettő? Külön letöltöttek, általában jók, amiket letöltök....
-
bsanya
aktív tag
Lécci segítsetek, mert a hajam tépem....
BD25 ISO kiterjesztésű fájlt szeretnék lejátszani VLC playerrel, de nem megy....
Már letöltöttem az AceToneIso, Gmountiso .... programokat, de egyik sem akarja mountolni illetve lejátszani... -
bsanya
aktív tag
Srácok, mostanában indítás után kapok egy KNetAttach hibát, ez mi? Eddig nem volt ilyen...
-
bsanya
aktív tag
Tegnap telepítettem kubuntut a gépemre (partíció formázással), minden egyes újraindítás után wlan kapcsoló hibát ír, és manuálisan be kell írnom a hálózati jelszót, hogy legyen netem, ezt miért csinálja? Eddig (lubuntu) ilyen problémám nem volt...
-
bsanya
aktív tag
válasz
God Vazzeg #5634 üzenetére
Köszönöm!
Ez valóban megkönnyíti az ember életét, még akkor is, ha vannak fenntartásaim az ilyen felhőkben tárolt adatokkal kapcsolatosan. -
bsanya
aktív tag
Sziasztok!
Kb. fél éve raktam a gépemre Lubuntu-t, tiszta (szűz) telepítéssel.
A hétvégén felraktam a KDE felületet "sudo apt-get install kde-full" paranccsal.
Kérdésem, el tudom-e a felesleges részeket távolítani, mert maradnék a KDE mellett?! Sima "autoremove" parancsot próbáltam már kiadni, de nem akart semmit eltávolítani. Elég lenne nekem a KDE semmi más nem kellene, hogy maradjon.... (a minél több hely illetve gyorsaság miatt)Köszönöm a segítségeteket!
Sanya -
bsanya
aktív tag
válasz
lionhearted #2683 üzenetére
Lehet rosszul fogalmaztam, felraktam a 12.04LTS-t sokáig jó volt, egy-másfél hete nem műkszik a jobb egérgombom az egeren.
Szerk.: ez érdekes, most hogy mondtad a "tácspad-t" nem műkszik a laptopon lévő tácspad.... ezt nem értem...
-
bsanya
aktív tag
Sziasztok!
Valamelyik frissítéssel elment a gépemen a jobb egérgomb használatának lehetősége, hogy tudnám ezt visszaállítani? (egyik programban sem illetve az asztalra bökve sem tudom használni a megszokott opciókat
)
Ubuntu 12.04.1 LTS használok Linux .2.0--generic (i686) LXDE felülettel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest