- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
peterattila #34960 üzenetére
Régebbi kernelen vagy, mint én, illetve nézted, min bukik el a dolog?: míg egy szálon kábé egálon teljesítenek, az Ubuntu multiban nagyon kikap Nálad. Ennek a régi procinak mintha nem tudná jól kezelni az összes magját, vacak az Ubuntu szálkezelése valamiért. Nálam meg nem. 18.10-es Ubuntu alatt is megnézném, mi van Nálad! De simán lehet, a régi hardveren ez már így marad, mert így kezeli.
-
Teszteltem egyet, és emlékeim szerint Windows alatt gyengébb eredményt kaptam, szóval megkerestem a régi eredményt...
Windows 10 - 4675 / 13165
Ubuntu 18.10 - 5061 / 14277Tudtommal nem számít, hogy az egyik Geekbench 4.3.0, a másik pedig Geekbench 4.3.2, de javítsatok ki, ha tévedek!
-
-
240GB-os NVMe SSD-n lévő elementary OS alól csináltam pendrive-ra egy Ubuntut (UNetbootin-nel), majd live módból telepítettem is egy 120GB-os SATA SSD-re; GRUB-ot is ide kértem. Erre indulásnál az egyetlen opció az elementary OS, és a BIOS azt mondja, nincs másik bootolható eszköz, be se állítható SATA SSD. De van egy olyan opcióm, hogy boot override, és itt már kijelölhető a SATA SSD, és gyönyörűen be is tölt az Ubuntu. Valamit BIOS-ban kéne ügyeskednem, vagy talán a GRUB hibázik valamiért? Talán bezavar az NVMe SSD?
Csak megoldom majd, de ha esetleg gyorsba' van valakinek valami ötlete, annak tudnék örülni!
-
válasz
ubyegon2 #29009 üzenetére
Sosem volt még olyan linuxom, ami csak nyílt szoftvereket tartalmazott, egyszer szeretném megoldani, hogy mindent meg tudok csinálni, amit szeretnék, de csupa nyílt szoftverrel!
Vadászni szeretek!
Telepítősegédes Arch-on most elgondolkodtam, de nagyon. Az LFS-ről meg még nem is hallottam, rákerestem, és ebben is van fantázia!
Mondjuk még az is lehet, végül a gép fogja eldönteni, hogy melyik lesz, volt már ilyenre példám, nem is egy.
Köszi az ötleteket!
-
Engem még a Fedora mozgat, illetve bármi, ahol van GNOME és Wayland. Arch is érdekel, de kevés vagyok hozzá, tanulni meg jelenleg nincs kedvem; Manjaro mondjuk volt már, szerettem is, de jobb' szeretnék valami újat kipróbálni! Valamennyire az is számít nekem, hogy lehetőleg az egész szabad szoftveres legyen; még nem döntöttem, olvasgatok.
A Mint tudtommal tele van zárt szoftverekkel már alapból.
Ubuntu vs Fedora kereséseket fogok megejteni hamarosan, de itt is írhatna erről, akinek van hozzá kedve!
-
válasz
Dhampir #28992 üzenetére
Jó lépés volt!
Éppen keresem a leendő disztrómat az új géphez. Szeretnék kipróbálni valami újat, és egyik jelölt az Ubuntu. Talán 8 éve próbáltam először feltenni az akkori változatát, de nem szerette a gépem, így openSUSE lett belőle, aztán valahogy úgy alakult, hogy többé sosem próbáltam rá az Ubuntura.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Yettel topik
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest