Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bobyjack

senior tag

válasz stopperos #7581 üzenetére

Akkor nem aggódom. Említettem, hogy nem vagyok nagy Linuxos. Windowsnál nem tapasztaltam, hogy a gyorsítótárat a RAM-ba pakolná, bár meglehet, hogy rejtetten, de az is ezt teszi. Köszönöm szépen, így már értem a turpisságot! :R

Azért itt egy screenshot (#7580) lionhearted kérdésére:

• Bobyjack

senior tag

1. Gép típusa: Intel atom netbook szerverként használva.
    2. -
    3. Telepített Ubuntu típusa: Ubuntu server 12.10
    4. Tudomásom szerint nincs telepítve ablakkezelő
    5. -

Adott egy friss telepítésű Ubuntu server 12.10. Nem vagyok kifejezett Linux guru, eddig a fent említett gépen rövid ideig asztali Ubuntut, majd bő egy évig Lubuntut használtam. Most érkezett el az idő, hogy kipróbáljam az Ubuntu server változatát. Minden nagyon profin megy, alapvetően elégedett vagyok a rendszerrel.

Azonban ma vettem észre, hogy a rendszer felzabálja a RAM-ot. De fogalmam sincs, hogy milyen folyamatnak köszönhető ez. Alapvetően a minecraft szerverre gondoltam, de annak a process-nek a kilövése csak ~300MB RAM felszabadulásával jár. Elképzelni sem tudom, hogy minek kell ennyi RAM.

A friss telepítés után az alábbi dolgokat tettem fel a gépre:
    -SSH szerver
    -Teamspeak 3 szerver
    -vsftpd
    -Transmission ~20 torrenttel
    -Minecraft szerver

htop-al megnéztem a futó folyamatokat, de a legtöbbet fogyasztó (minecraft szerver) is csak 14%-ot evett. Van mód arra, hogy azt a bizonyos háttérfolyamatot megtaláljam aminek ezt a RAM fogyasztást köszönhetem?

Íme egy screenshot a htop-ról:

Adalékként annyit hozzáteszek, hogy a telepítéskor felkínált nekem egy lehetőséget, hogy bizonyos csomagokat felrakjon rögtön első indítás előtt. Ott lementem az SSH server lehetőségre, majd nyomtam egy entert. Nem jól olvastam el a leírást igazából nem tudom, hogy a felkínált lehetőségek közül végül miket tett fel. (lehet hogy mindet?) de az biztos, hogy elég sok dolgot felrakott, például Memtest86-ot is. Remélem valami támpontot tudtam adni és tudtok segíteni!

Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák