- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobyjack
senior tag
-
Bobyjack
senior tag
1. Gép típusa: Intel atom netbook szerverként használva.
2. -
3. Telepített Ubuntu típusa: Ubuntu server 12.10
4. Tudomásom szerint nincs telepítve ablakkezelő
5. -Adott egy friss telepítésű Ubuntu server 12.10. Nem vagyok kifejezett Linux guru, eddig a fent említett gépen rövid ideig asztali Ubuntut, majd bő egy évig Lubuntut használtam. Most érkezett el az idő, hogy kipróbáljam az Ubuntu server változatát. Minden nagyon profin megy, alapvetően elégedett vagyok a rendszerrel.
Azonban ma vettem észre, hogy a rendszer felzabálja a RAM-ot. De fogalmam sincs, hogy milyen folyamatnak köszönhető ez. Alapvetően a minecraft szerverre gondoltam, de annak a process-nek a kilövése csak ~300MB RAM felszabadulásával jár. Elképzelni sem tudom, hogy minek kell ennyi RAM.
A friss telepítés után az alábbi dolgokat tettem fel a gépre:
-SSH szerver
-Teamspeak 3 szerver
-vsftpd
-Transmission ~20 torrenttel
-Minecraft szerverhtop-al megnéztem a futó folyamatokat, de a legtöbbet fogyasztó (minecraft szerver) is csak 14%-ot evett. Van mód arra, hogy azt a bizonyos háttérfolyamatot megtaláljam aminek ezt a RAM fogyasztást köszönhetem?
Íme egy screenshot a htop-ról:
Adalékként annyit hozzáteszek, hogy a telepítéskor felkínált nekem egy lehetőséget, hogy bizonyos csomagokat felrakjon rögtön első indítás előtt. Ott lementem az SSH server lehetőségre, majd nyomtam egy entert. Nem jól olvastam el a leírást igazából nem tudom, hogy a felkínált lehetőségek közül végül miket tett fel. (lehet hogy mindet?) de az biztos, hogy elég sok dolgot felrakott, például Memtest86-ot is. Remélem valami támpontot tudtam adni és tudtok segíteni!
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- BestBuy topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óvodások homokozója
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- body007: Magyarország kifosztásának története
- Windows 11
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest