-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gregory91 #38294 üzenetére
Ne fizikailag értelmezd mind adattárolót.
A romot azaz a rendszert felírjuk a megfelelő tárhelyre, és ha nem babráljuk a pl. telefont, tabletet, akkor az ott az idők végezetéig csak olvasva lesz.
A példádnál maradva azt a partíciót szó szerint ki lehetne váltani ROM csippel amibe örökre beégetve van pl. a 7.xx-es Android.
Csak akkor nem lehetne frissíteni soha 8.xx, 9.xx Android verzióra amit a telefonok meg is csinálnak maguktól, és ezért is írja ki minden eszköz hogy csak feltöltött akkuval fog neki a procedúrának mert egy ilyen upgrade felülírja a systemen a régit.
És ha egy félig felírt systemnél elmegy az akku akkor azt a telefont halandó user nem hozza vissza az életbe.
Ezért van írható memórián azaz partíción.Marcsello31
A témára visszatérve, a boxokhoz teljesen tök vagyok, nem tudod a linuxot a belső emmc memóriába beírni? és arról bootolni?
Akkor nem kéne az sd card se pendrive.Szerk, közbe látom sikerült!
-
Marcsello31
őstag
válasz
gregory91 #38294 üzenetére
[link] Ez már a tv box romjából indul, belső emmc tárhelyéről, teljesen leszedtem a gagyi androidot, úgy hogy helyére ubuntu linuxot telepítettem fel
A box memóriáját megosztottam egy fájlban, 4gbyte ramból elvettem 2gbyte ramot a videó gyorsításnak meg a malihoz. 100jobban fut így mint sd kártyáról,. sd kártya meg meg marad filmeknek
.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Crucial 240GB SSD eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest