- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- iPhone topik
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Samsung Galaxy Watch - időtálló
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fotók, videók mobillal
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
ubyegon2 #28991 üzenetére
Ez egy általános igazság, amire én speciel nem mondtam, hogy nem így van. Hanem azt, hogy bizonyos infókat be lehet gyűjteni egyéb módon is, illetve ezek alapján már lehet szelektálni a rendszerek között. Amikor laptopoknál a kijelző fényerejének állítását, Fn billentyű működését tesztelgettem, akkor ott a működés / nem működés általában már live / perzisztens live rendszer alatt kiderült. Valamint pl. az adott mesa verziótól is függött, amit a dw-n meg tudtam nézni. Viszont csak azért nem telepítettem fel a top 20-30 disztróból mindegyiket, hogy ezt kipróbáljam. Előtte inkább szelektáltam. Ahogyan szintén nem fogom feltelepíteni akkor sem, ha már maga a live rendszer, illetve az asztali felület sem tetszik. Azon egy éles telepítés kb. semmit nem változtat, attól még nem fog tetszeni...
Aki már telepített Linuxot, az ok, rakja a másik mellé élesben, ha annyira akarja. De én mondjuk előtte mindig próbálgatom live-ban + szelektálok és csak azután teszem. Illetve UEFI módban történő telepítésnél előtte szintén utánanézek ennek-annak. Továbbá, ha már felteszem élesben, akkor tartósan és nem fél órára. Valamint, ha az A. OS jól működik és a B. is ugyanazon alapra épül, hasonló / ugyanazon összetevők vannak benne, akkor nyilván annál is megvan az esély erre. Például, ha az Ubuntu 16.04.1 ok a gépemen, akkor vsz az Ubuntu 16.04.1 MATE is rendben lesz. Legalábbis nem nagyon tapasztaltam még az ellenkezőjét.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Milyen házat vegyek?
- Parfüm topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Elemlámpa, zseblámpa
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Küszöbön az androidos PC-k
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- PC Game Pass előfizetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman N4 Plus FSP 400W
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3506, 92% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3281, 100% akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest