- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Magisk
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Serintem elírték az fglrx -et, ami egy AMD zárt driver, nem kell neked.
De ha ennyi lesz rajta, akkor nem Vmware Player kell neked (az amúgy is inkább Windows). Ha van egy paranccsoros Linuxod, akkor
- tegyél rá egy qemu-kvm párost
- a Windowsodra egy Virt-managert (lehet, hogy más is lekezeli natívan Windowsról, nem tudom)
- és csatlakozz a Virt-manager konzoljáról ahhoz a hosthoz, ami messze van (a leíráshoz képest annyi az eltérés, hogy a Virt-managerben létre kell hozni egy SSH kapcsolatot a hostod felé). Nekem is így van itthon, csak a host nem messze van, hanem az asztal mellett, és nem Windowson fut a Virt-manager, de pl. a hoston nem is kéne, hogy X legyen. (Van, de más miatt.) -
Linuxon nem is kell desktop ahhoz, hogy grafikus cuccot futtass.
Sőt.
Ha egy virtuális géphez akarsz, akkor még csak X sem feltétlen kell, mert nem a Linuxhoz csatlakozol, hanem a virtuális géphez.Windowsra kell neked egy X szerver, onnantól megy az, hogy a távolban futó virtuálgép ablaka nálad jelenik meg. Ha meg fent van már, akkor a virtuális Windowsra magára is mehetsz VNC-vel vagy még inkább RDP-vel.
Kis leírás : https://superuser.com/questions/119792/how-to-use-x11-forwarding-with-putty
(Bejelentkezel a távoli gépre ssh-val így a Putty-ról, és indítasz egy grafikus progit, akkor az a Windowsoson meg kell jelenjen.)
Amúgy miért kell ennek a cuccnak valahol távol futnia?
Virtuálgépet a sajátodon is tudsz futtatni, már ha nem gáz, hogy nem megy, amikor nem megy a géped. (Vmware player, Windowsra.)"A fejem terhéig ugyan nem vagyok biztos benne, de mintha egy desktop ubuntu alaphangon 20 giga lenne."
Mi van?8-10 max... Egy Debian 5-6, de inylen méretben már van full extra desktop GUI meg Office meg minden franc. Ez rendes OS, nem bloatware.
-
-
válasz
batyuska100 #39851 üzenetére
Akartam mondani, hogy másik böngésző?
-
válasz
tordaitibi #39847 üzenetére
"Viszont magánvéleményem hogy egy partíció átméretezést sokkal egészségesebb az átméretezendő OS alól végrehajtani"
Futó OS alól szerintem nem egészséges, egy átméretezést meg ezer program tud, a telepítő is ugyanígyAmúgy én sem nagyon szeretem használni az átméretezést, már jó régen leszoktam a dualbootról. Ha olyan a hardver, akkor egy virtuálgép sokkal kisebb szívás.
Batyuskának azért értelmes a dualboot, mert a Windows már nem fog a bootszektorhoz nyúlni, a HW meg gyenge."W8-8.1-10-11,
hibernálást kikapcsolni
gyors rendszerindítást kikapcsolni"
Jaja, a gyors indítás nem választja le a meghajtókat, így hibásnak látja minden.@batyuska100 : Ilyenre tippeltem volna, sok esetben kell a régi OS, de jó, ha a gép másra is használható.
Amúgy a felsoroltak egy bármilyen gépen megoldhatók egy virtuálgépre rakott XP-vel is (USB-t oda lehet neki adni), de ha már ott van a vas, akkor mindegy -
válasz
tordaitibi #39843 üzenetére
Fel szokta kínálni a legtöbb telepítő, hogy telepítés a meglevő mellé. Ilyenkor leméretezi a meglevő partíciókat, ha tudja.
...lehet, hogy túl sok adat van a XP-s meghajtón. Bár a partíciókat látnia kéne.
Másik terminálra átváltva vajon mit mond a dmesg, vagy a lsblk? Esetleg fdisk? -
-
-
Miből lehet választani?
Nekem ennyi :
Beírtam a usert meg a jelszót, és bement. Ubuntu Server ugyan, de van rajta LXDE, és csak feltettem a csomagot, nem csináltam semmit.Nem is használtam kb. 2015 óta RDP-t telefonról. Desktopról meg még a Linuxos klienseken sincs ilyen bejelentkező, hanem csak jelszó, user, és megy. (Windowsra és Linuxra sem.)
Amúgy Xrdp-vel a VNC-t is tudod tesztelni, mármint a nézőkét, mert VNC protokollt is tud adni, ha kell.
-
Bármilyen RDP kliens, mert az Xrdp az RDP protokollt használja, mint a Windows távoli asztala.
Jó a Microsofté is, ha már az ő protokolljuk, de van kismillió kliens, ami tud RDP protokollt.Amúgy a VNC-nek is működnie kéne... Nekem itthon az van, és semmi baja nincs a csatlakozással (x11vnc a szerver, nem tudom, a 20.10-ben mi a beépített).
-
-
-
válasz
tordaitibi #39800 üzenetére
https://askubuntu.com/questions/6009/where-are-icons-stored
Illetve mit szeretnél? Mert van hozzá ezer téma...
-
válasz
tordaitibi #39797 üzenetére
-
válasz
tordaitibi #39794 üzenetére
Amit growler mond, és utána terminálból a szokásos sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade
Ha lock file-okat panaszkodik, akkor azokat sudo-val törlöd, utána végig szokott menni (hogy a lock beragad, az néha előfordul). -
-
-
-
válasz
lionhearted #39694 üzenetére
Ahha! Ért. Ezek nem voltak meg, nincs One-m, stb.
Valószínűleg inkább upgradelni fogok amúgyKöszi
-
válasz
lionhearted #39692 üzenetére
Nem kételkedek, csak úgy értelmeztem, hogy mindenkinek az, illetve fura amit bemásoltál, mert a leírás meg inkább arról szól, hogy hogyan iratkozz fel, amit úgy értelmeztem, hogy akkor viszont mindenkinek fizetős lesz.
Azért kérdezek ilyeneket, mert nincsenek meg ezek az információk, nem kötekedésből.
-
-
válasz
lionhearted #39687 üzenetére
Nekem az jött le, hogy az extended support fizetős, az upgrade nem, a fentiek miatt (a 18.04 is ingyenes friss telepítéssel is...).
-
-
-
-
Hello,
A Server verzióknak mennyi a kiterjesztett támogatása? A NAS-omon 16.04 Server van, és elvileg az 2021-ig volt, de az extendednek még mennie kéne... Már ha arra van.
-
válasz
FoxiestFox #36834 üzenetére
Érdemben nem tudom, de ACPI környékén Google-zz, esetleg boot paraméterként lehet próbálgatni az ACPI beállításait.
-
válasz
thatsnomoon #36830 üzenetére
"A hiba, amit ír ilyenkor(infinite loopban): ext4-fs error ext4_find_entry:1530"
Az addig OK, hogy filerendszer/diszk hiba, inkább az a kérdés, mi okozza.- memtestet futtass
- másik külső eszközről elindítani a gépet, úgy stabil-e (ezzel megtudod, hogy az USB rossz, vagy más)
- Másik USB alj, lehetőleg erősebb tápos. -
-
válasz
celafat #36818 üzenetére
A recovery mód a barátod
Igazából ha fizikai hozzáférésed van a géphez, és nincs jelszavazva a GRUB+esetleg titkosítva a winyó, akkor simán csak valahogyan hozzá kell férned a /etc/shadow-hoz, vagy recovery módba bootolni, és rootként átütni a usered jelszavát, vagy chrootolni egy másik (pl. Live CD) OS-ről és onnan átütni... -
-
-
-
Az asztali TV-t ennek az antennájával nem próbáltam (sügér voltam na), de a kábelTV kábelét (amin amúgy 1:1 a földi frekik jönnek, teljesen kész) bedugtam, azon se jött semmi.
Mondjuk 2 antennamegoldással próbáltam, az egyik régebben működött, a másikat decemberben raktam össze, és akkor működött. -
-
Hauppauge Wintv 1700 a kártya
Egyre inkább olyan, mintha rossz lenne a vétel, de wtf... Látom, hogy a VLC-ben jön adat, bár nem túl gyorsan.
A mplayer sem játssza le a dvb:// , megtalálja a muxot, közli, hogy TS stream, és ott megáll. Ez meg nem a VLC, hanem a tuner driver hibáját valószínűsíti.A w_scan is megtalál minden csatornát.
Nem értem.
Legközelebb nyilván hozom az USB-s IT9xxx tunert, de ez elég WTF, meg ez a Hauppauge elég jóféle amúgy is, jó lenne, ha ez maradna.
-
...most éppen úgy tűnik, hogy a kártya jó, csak a VLC nem... WTF
ts demux : MPEG-4 descriptor not found for pid .... .... .... a hibaüzenet. Láttam a gúglin pár fórumon, de megoldás nem sok volt rá.Ha felvevőeszközként nyitoma DVB-t a VLC-n, akkor most már lejátssza (számol a progress bar), és a műsor címét is megkapja, de se kép se hang. DVD, AVI, stb. lejátszás megy.
-
Hello,
Volt mostanában valakinek 16.04-en olyan, hogy a DVB kártya drivere update után elpusztult?
Nem a saját gépem, de a korábban működő digitális TV tunerről a VLC most nem ad képet. A w_scan szépen megtalálja a csatornákat, meg a VLC-n is látom, hogy van vétel, mert szépen jön az adat, de kép, az nincs.
A tuner firmware-e viszont feltűnő volt, hogy a dmesg szerint nem töltődik be. Szedtem hozzá, bevágtam a /lib/firmware-be, most betöltődik, de kép ugyanúgy nem jön belőle. -
-
-
válasz
Frawly #35882 üzenetére
Hát én 2+ éve nyomom, de az elejétől vannak asztali ikonok
Dokk off, az Aktivitások-ra kattintva megjelenik, rajta a gyakori programok + gépelésre úgyis hozza a megfelelőt.
Óra kirakva jobb oldalra, alsó tálca off. Nem tökéletes, de lassan már egyik DE sem az.A KDE nekem annyira nem tabletes. A mappanézetet szoktam lekapcsolni az asztalról, mást kb. semmit.
-
-
válasz
Kenderice #35864 üzenetére
Azért nem tudtad menteni, mert nem voltál root.
sudo vagy gksu (ahogy cigam mondja), ha úgy indítasz szövegszerkesztőt, akkor azzal tudnod kellene írni.Vagy
sudo apt-get install mc
sudo mc
s így kicsit könnyebb a dolog (F4-gyel szerkesztesz file-t (első alkalommal kérdezi, mivel nyissa meg, válaszd az mcedit-et), F2 a mentés, ESC a kilépés) -
-
-
válasz
gyulank #35782 üzenetére
Akkor vágül csak kitaláltad, hogy kapcsolódik ki a fast boot a Winben
Nagyon furcsa, hogy nem látja semmi a partícióidat. Másik disztróval is megnézném, de előtte mindenképpen kéne valami backup féle, mert a partíciós tábla zaklatása könnyen adatvesztéshez vezethet :S Aztán megnézném jobban a partíciós táblát, mert annak lehet valami baja.
Talán itt lesz valami hasznos Főleg a GPT disk reused as MBR és hasonlóknál...(Én is csak tippeket próbálok adni)
-
-
-
-
-
-
válasz
peterattila #35761 üzenetére
Kell feltenni olyan csomagot, ami az adott lapon levő hőmérőkhöz tartalmaz drivert.
Ha még ahhoz nincs, akkor malmozás/fordítasz magadnak, ha van már kint forrás. -
-
válasz
Zsötie #35730 üzenetére
VNC? Szerverre?
Nyomás SSH-n... (Grafikus felületet is eléred X forwardingon, ha olyan botor voltál (mint én), hogy a szerver OS-re X-et tettél)
A Vmware konzol + akármilyen asztali OS nálunk is rendszeresen kiad olyan eseteket, amikor nem működnek egyes billenytűk (OK, az újabbak nem).Amúgy a Vmware-n futhatna az Ubuntu Server is, akkor sem hiszem, hogy gondja lenne.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
legendary #35686 üzenetére
Milyen a VGA kábeled?
Vannak esetek, amikor a windóz butább, és rá lehet venni EDID nélkül is a nagyobb felbontásokra (ilyenkor csak a szabványosabb felbontásokat engedi, aztán vagy lesz kép, vagy nem), de az X általában nem enged ilyet.
Ha a kábeled az egyszerűbb fajta, és nincsenek benne az EDID-hez szükséges pinek, csak a 3 szín, 3 föld, 2 szinkron, akkor az X konfigot kell megtúrni, és ré lehet erőszakolni a felbontást.
Ha minden lába megvan, akkor a VGA driverrel lehet gond többek között. -
válasz
ubyegon2 #35665 üzenetére
Nem jelemzőőőő?
Nemtom, a legtöbb gyártónál olyat rendelsz, amilyet szeretnél, tehát kérheted az asztalit is SSD-vel, HDD-vel, amit akarsz. Itt pl. bekattintod, hogy SSD-vel akarod, és azt hozza, amihez rendelhető. (Elég maradi a Döll, hogy még mindig default HDD-vel szállítja...) Alkatrészekből összeválogatott dektopba meg azt vesz Pistike, amit akar. -
válasz
ubyegon2 #35662 üzenetére
Nemtom, amit én eddig szedtem szét gyári USB winyót, abban pl. WD Passport esetén rendes WD (talán green?) winyó volt, módosított elektronikával (tehát nem szórakoznak külön elektronikával, olyan van rajta, amire rá van építve az USB csati, nincs SATA, bár a tesztpontjai azon megvannak, be lehet kötni
). Nem éri meg külön külső eszközbe gyártani drive-t, a meglevőkből szoktak válogatni (gondolom a szoftvere is más, mert USB-n másképp kel optimalizálni az adatforgalmat, nem nagyon cachelni, stb).
TLC, QLC ... biztos van különbség, de valós esetben nem hiszem, hogy sokat számít.
-
válasz
ubyegon2 #35660 üzenetére
Rádugott akkuval vannak tárolva, kaptam már úgy Dell gépet melóhelyen, hogy túlmerült akkut villogott kibontás után. Az se egy hétig állt, kikapcsolt lapos hónapok alatt szívja le...
Külső SSD ugyanazért drágább,mint a külső winyó : több van ráírva. Fogsz egy SATA SSD, meg egy USB ház, és van egy külső SSD-d.
A home szerveremen pl. IDE buszos SSD van, egy 800Ft-os ebay-es USB átalakítóval
-
válasz
ubyegon2 #35657 üzenetére
Valóan csökken a töltés mennyisége a flash chipekben, ha nincs néha újraírva.
Na most ennek az időtartamaannyi, hogy ha magára hagyod, mire elővennéd, már nincs mibe bekötni, mert elavult a csatolófelületNa jó, ilyen bő 10 évet láttam én is. S akkor sem úgy nézne ki, hogy eltűnik a cucc, hanem elkezdenek bithibák lenni, egyre több.
-
válasz
peterattila #35644 üzenetére
A chown magában nem jó, chown -R az, ami az alkönyvtárakat is megcsinálja.
A /-re azért ne add ki, csak az adat mount point-ra -
-
válasz
Frawly #35637 üzenetére
Na ez az... amilyen képeket látok másoktól, ahhoz jobb a PS. Már ha szereted átrajzolni a képeidet. Én meg fotózok, nem grafikus vagyok
MS Office sem hiányzik - melóban is Libre van, aminek megvan a baja, de általában elvagyok vele. Van az a szint, amikor a MS feature-khez kell a MS Office, de ott már az élettől is elmenne a kedvem, nem a Libre lenne a korlát.
-
válasz
Frawly #35624 üzenetére
Nemtom, nekem a content-aware fill meg ilyesmi, nagy könnyebbség lenne Gimp alatt. Illeve ja, megszokás nagy úr, azt tudom, a példádból is
A PS plugineket is rengetegen használják, az is előnye.
De mondjuk nekem nem is nagyon lenne szükségem ezekre, tök elvagyok Gimp+RT kombóval.Viszont nálam a retus az, amikor változtatsz a képtartalmon, a RAW->JPG az simán kidolgozás, elvileg ott a képtartalom nem változik (ok, a Lightroomban van ecset, de az pl. nem hiányzik).
-
válasz
#40553216 #35621 üzenetére
Amennyire tudom, a shopban sokkal könnyebben használható, kifinomultabb eszközök vannak (videókban látom néha, használni nem szoktam). Meg rengeteg kiegészítő, amikkel utólag lehet fényeket rajzolgatni, stb... Én is Gimp-et használok, de egy-egy csillagos képre előtér maszkolása sem mindig egyszerű.
Retust meg írtam, amikor háttércsere, lekapunk a képről dolgokat, odapakolunk valamit úgy, hogy természetesnek hasson, stb.
-
-
-
-
-
-
-
-
Powertop esetleg.
Én is most próbáltam ki, az auto-tune kb. mindent bekapcsolt akkuról működve. 1:38-at ír akkus üzemidőre (kis akkus T430, 50%-ra amortizálódott 6 cellás akkuval).@lev258 : Most néztem, nekem a pcie_aspm paraméter be volt kapcsolva gyárilag.
grep ASPM /boot/config-kernelverziója -
Sehogyan... Inkább tapasztalati úton tudom ezeket, mert azokat az apróságokat, amik totál fagyáshoz vezethetnek, nem nagyon tudod lekövetni. De szinte mindig hw hiba, szoftverhiba esetén inkább kernelpánik/kék halál szokott lenni.
Ilyen keményre fagyást legutóbb egy Marvell hálókártya drivere okozott nekem Xen kernel esetén. Minden mással ment, azzal nem. Amint forgalom volt a gép felé, megállt, mint a szög. Logokban semmi.
Az "érintkezési rövidzárlat" megint túl ritka. Pláne USB esetén. Akkor már inkább az, hogy meglököd az alaplapot a házban, amikor bedugod, és ha valamelyik fólia (vagy forrasztás az egyik BGA alatt) nem tökéletes, akkor lehet érintkezési hiba, de az is olyan, hogy ha már ilyen van, akkor más esetben is fagyna tőle...
Nyilván peterattila egy esetet írt le, de azt már neki kell észrevenni, ha gyakrabban van ilyesmi.@ablakos : 16.04 szerver van a NAS-omon, simán települt...
-
-
-
válasz
peterattila #35529 üzenetére
Csontra fagyást általában (amennyire tudom és tapasztaltam) hardver okoz, ritkábban driver, de akkor meg az okozza a hw rendellenes működését
A dmesg csak az aktuális boot adatait mutatja. Azzal max. úgy tudod elkapni, hogy watch -n1 dmesg|tail , de akkor sem biztos, hogy látod, mi történt... Logokat kéne megtúrni, de hardverhiba esetén abban sem szokott lenni sok minden. -
válasz
gyulank #35523 üzenetére
Az fura. Ha van fent Jockey ("További illesztőprogramok") alkalmazás, ami vagy simán a menüből, vagy a frissítéskezelőből érhető el, akkor azzal tudsz drivert felteni. Máshogy ne állj neki, mert nem lesz jó.
Amúgy amit linkelél, az ahogy néztem, annyi ami oda van írva : az Ubi Studio is normál Ubuntunak látszik.
Amúgy valamivel egyszerűbb a teljes képernyő mentését beállítani egy normál disztrón, mint a Studio drivergondjait megoldani. (Fogsz egy tetszőleges billentyűkombinációt, akár lehet az a PrintScreen is, és ráteszed azt a parancsot, amivel az általad favorizált képernyőmentő teljes képernyős képet ment. Gnome-screenshot pl. itt)A kernel miatt persze, hogy lehet a VGA driverek hibája, mert pár dolog kell, hogy azok működjenek; általában DKMS, megfelelő modulok, stb. Viszont elvileg a Studioban (nem ismerem) is ugyanaz a kernel + stb. van, mint a simában (ez az egész lényege, az alapok ugyanazok, a körítés változik, pl. ablakkezelő, stb.).
Nem értesz hozzá -> utánanézel, és fogsz
-
-
válasz
gyulank #35519 üzenetére
"mert abban nem lehet megoldani azokat, amiket Ubuntu Studio-ban simán meg lehet. Pl. fájlok húzgálása mint Windowsban egyik mappából, vagy programból a másikba, "
A drag&drop nálam működik, Kubuntun. Úgy az elmúlt 10 évben.A Print Screen-es képmentés beállítható mindenen.
-
válasz
Victoryus #35507 üzenetére
"Viszont ami ezekben van, ott 100644 tehát nincs execute/search by user, write by group, execute search by others."
Próbálj meg execute-t adni rá, ki tudja, mit csinál vala a DLNA... Ha úgy se jó, akkor mehet vissza, ahogy volt.Ha sima SMB-n keresztül éred el, akkor le lehet játszani a filmeket egy másik gépen? Nekem is úgy van megoldva a Samba, hogy nem lehet róla futtatni, semmit, csak másolni, megnézni.
-
válasz
Victoryus #35505 üzenetére
Akkor tényleg nem értem. Mondjuk a DLNA -t sem ismerem, de ha valamit hálóról játszol le, az ugyanaz kéne legyen, mint fizikailag a TV-be dugott eszközről... Ugyanaz az adat mászik át. Kivéve, ha maga a DLNA szerver játssza le neked a tartalmat, mert akkor ha az nem ismeri a cuccot, akkor persze, hogy nem megy a lejátszás.
-
-
válasz
pinnacle #35497 üzenetére
Amúgy csinálhattad volna azt is a képernyőmentéssel - jut eszembe - hogy ráteszed egy kombinációra a megfelelő parancsot (pl. a Gnome képernyőmentője paraméterezhető), és akkor azt csinálja, amit akarsz.
A perzisztens cucc az sehogy nem teljes értékű, nekem sem volt az. Ha rendesen használható pendrive-os Linuxot akarsz, akkor rendes telepítés kell a drive-ra. A Live az vészrendszernek, alkalmi használatra jó.
-
-
-
válasz
s1999xx #35447 üzenetére
A linuxmint-19-mate-64bit-v2 egy Mint verzió. Most nem Ubit telepített, hanem ezt, és ebben valamiért alapból benne volt az a csomag, ami az Ubuntuban nem (vagy jól volt beállítva).
A perzisztens mód a Debian származékokon szokásos, amennyire tudom.A pendrive- ot tényleg gyilkolja, ha arról fut egy OS, de a perzisztens mód azért kevésbé. (Az nem jár folyamatos írással, tehát futás közben nem írogatja folyton).
Meg azért gyilkolás : nekem most egy kínai 16GB-os penen van egy Debian Testing (4-5GB). Szépen megy. Korábban azon a pendrive-on Openwrt volt, swappel, adatoknak való partícióval, ahogy kell, arról ment a home szerver (TP-Link router) vagy 1-1,5 évig. Semmi baja.
Meg azért ezek a pendrive-os lehetőségek inkább alkalmi használatra lettek kitalálva.
-
-
válasz
pinnacle #35434 üzenetére
Az a baj, hogy a Live rendszer nem egészen úgy tárol, mint a telepített. Pl. lehet rá csomagokat telepíteni, aztán lehet, hogy a következő bootnál már nincs ott.
A Nvidia driver pl. saját kis driveres alkalmazásból (vagy a frissítéskezelőből) megy fel (verziónként és ablakkezelőnként is változik néha), nem úgy, hogy letöltöd és felteszed. Az általában nem lesz jó.
Asszony pendrive-os Debianjára, amivel online TV szappanoperákat néz, asszem tettem pedig flasht. De azon helyből ment (előtte is) a FullHD Youtube, Intel Core i beépített VGA-val. (Lenovo T420, 430) -
válasz
pinnacle #35432 üzenetére
Vlc : wtf. Nyiss egy terminált, majd oda írd be, hogy vlc, megmondja, mi baja.
A frissítés valószínűleg nem kellett volna, mert nem tudta (valamiért) legenerálni az Grub konfigot (vagy rosszul tette, és nem jó helyről akarja indítani az OS-t). A driverhez ugyanis új kernelt kellett feltennie, dkms, stb., az pedig már azzal jár, hogy módosul a Grub. Megpróbálhatod elindítani az előző kernellel (itt a "Recovery mode").
A képernyőképek valószínűleg a /home -ban a könyvtáradba , vagy a /root könyvtárba mentődtek (ezekben is a "Képek" mappába) de hogy azt windóz alatt hogyan mountolod fel, nem tudom. Ugyanis egy Live cucc nem is hasonlít egy rendes Linux telepítéshez, így a perzisztesen tárolt cuccok egy file-ban vannak. Valahogy így
Nem biztos, hogy jó ötlet ez a Live erre az esetre. Lehet normál telepítést is pendrive-ra, pár napja volt tágyalva.
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- Hővezető paszták
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple MacBook
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Fujifilm X
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest