Hirdetés
- Google Pixel topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban megvehető a Honor Magic8 Pro
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Redmi Note 15 Pro+ - több plusz, mint mínusz
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Macrodroid
-
Mobilarena

Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció

Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
thatsnomoon
friss újonc
Sziasztok! A következő lenne a problémám: egy projekthez Ubuntura van szükségem, de a gépem gyenge, ezért a külső ssd-ről bootolható linux mellett döntöttem. (SanDisk 64GB SATA3 SDSSDP-064G)
Kellemetlenül sokszor előfordul, hogy a rendszer összeomlik, egy villanásra eltűnik pár ikon, de nem az összes, de ha egy megnyitott alkalmazáshoz hozzáérek eltűnik az is. Kikapcsolás sem tudom ubuntun belül ilyen állapotban, semmit nem lehet csinálni.
Az összeomlás nem köthető semmihez, van hogy csak böngésző van megnyitva, van hogy egyszerre 10 dolog futott előtte órákig hiba nélkül és van hogy bootolás után rögtön jelentkezik.
A hiba, amit ír ilyenkor(infinite loopban): ext4-fs error ext4_find_entry:1530
Arra sem jöttem rá, hogy hogyan tudom a filesystemet checkolni, ha csak 1 partícióból áll az egész, szóval mindig mountolva van?
Ubuntu 19.10-et használok. Remélem valaki tud segíteni, mert így nem tudok haladni a projektemmel.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G2I - i5-1135G7 I 16GB I 512SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Gari!
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- Keresünk dokkolókat
- Beszámítás! Lenovo Legion 5 15ACG6 165Hz Gamer notebook -R7 5800H 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB W11
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs