- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
stopperos
senior tag
válasz
#68216320 #7222 üzenetére
A wine-t így natúran felejtsd el. használj playonlinux-ot. Minden programnak létrehozza a saját kis környezetét a megfelelő beállításokkal és wine verzióval. Én ezt használom, és sokkal egyszerűbb (a honlapjáról előrhető a legfrissebb verzió ppa-ja).
ogmrip-et használok videók kódolásához, és bár csalós a neve, de mást is lehet állítani kimenetnek.
Mondjuk ez egyéni vélemény, de először 12.04-gyel próbálkoznék.
Ha gnome-al kezdenél akkor keress gnome ubuntu mixet. Szerintem jobb tapasztalatod lesz, mintha feltennéd utólag. Ha pedig a "work flow" a lényeg akkor xubuntu + ppa4.10 + ppa4.12 (én ezen nyomom). -
stopperos
senior tag
Tévedés, mégtöbb tévedés.
A szerverbe ugyanolyan kernel kerül mint a desktopba. Látsz a tárolóban -server végű kernelt? (azt hiszem a 10.04-ben a linux-image-server metacsomag is a genericet hivatkozta meg)
Ugyanaz a szoftver készlet érhető el. Csak annyi a különbség, hogy az alternative install során Ubuntu Server összeállítást választasz ki, vagy Xubuntut vagy LAMP. Guit csak pár parancs feltenni, és észre sem veszed, hogy egy szerverrel kezdtél. -
stopperos
senior tag
Egy kis élménybeszámoló Ma próbálkoztam egy kis Ubuntu 12.04 i386 + Radeon HD3450 AGP + Steam (Counter Strike) párosítással. A végére a Counter Strike (a sima) egészen jól futot. De ami nem ment:
- open source driver, (Se a régi xorg se a quantal-backport)
- 3.5 kernelnél nem megy fel a gyári Catalyst Legacy driver (sajnos csak ez a zárt driver támogatja, az újak már nem)
Viszont:
- 3.2 kernellel nagyon repeszt a Catalyst Legacy. A latency is jó volt (~20). Csak feljött egy AMD Watermark a képernyő jobb sarkán, hogy Unsupported Hardware. De ennek ellére nagyon is támogatott volt. -
stopperos
senior tag
válasz
God Vazzeg #7143 üzenetére
Google Chrome, Chromium Stable/Testing? Melyik verziót használod?
-
stopperos
senior tag
Ha csak böngészőt használnak, akkor igazából nem számít mi fut alatta.
Még ubuntu 10.04 idején telepítettem fel a családi gépre az ubuntut, mivel az xp lehalt. Csak annyit csináltam, hogy a panelt leraktam a képernyő aljára, mintha start menü lenne. Azóta is ubuntut használ nálunk mindenki. Mondjuk a 12.04-et kicsit többet kellett magyarázni. -
stopperos
senior tag
válasz
lucky00 #7024 üzenetére
1) Ha ilyen problémával találkoznék, akkor beraknék egy live cd-t. Megnézném, hogy úgy tudja-e az n sebességet. Ha igen akkor lsmod paranccsal kiíratnám a modulokat és lementeném. Majd mikor újra visszatértem az eredeti rendszerbe, összevetném, és megnézném, hogy mi a különbség.
2) Feltenném a linux-generic-lts-quantal csomagot, hogy a 3.5 kernel próbálkozzon, hátha abban benne van az okosabb meghajtó.
Ha ez benne volt a mindenben, akkor tekintsd tárgytalannak. -
stopperos
senior tag
válasz
God Vazzeg #6983 üzenetére
én xfce 4.10-es nyomok + pár 4.12 es csomag ppa-ból. A sebesség miatt és gnome feeling miatt.
-
stopperos
senior tag
Ezt nem tudom, mert 64-bit es rendszer van fenn, tehát az operációs rendszernek látnia kell. Továbbpasszolom a labdát.
Esetleg annyi, hogy az alaplapod típusát és a processzort meg tudod írni. Mert nekem egy Nvidia chipsettel volt hasonlóm, hogy mikor beraktam 4 gigát, akkor ott a virtuális memória címeket be kellett kapcsolni. -
stopperos
senior tag
válasz
#45553408 #6937 üzenetére
Próbáld ki, hogy a hang megy e. Vagy a wifi működik e.
PRóbálj ki pár alkalmazást, és ha tetszik, akkor két lehetőséged van:1) Wubi: Windowst indítasz, és abból telepíted. Állítólag kicsit lassabb, de így a windowsodnak biztos nem esik baja. Ismerkedéshez ez a legjobb szerintem.
2) A Live CD-ről indítva rákattintasz az asztalon a telepítésre. Majd valahol az 5. lépés környékén felkínálja, hogy mit szeretnél, és ott van olyan, hogy csökkentse le a windows méretét és oda tegye. Ezt megcsinálja automatikusan, neked csak kattintani kell, ha végez.Szerk: Közben visszaolvastam, hogy nem indul a windows.
-
stopperos
senior tag
1. Ez amiatt van, mert ugyanaz a UUID (Universal Unique identifier) a particiónak. Tehát két ugyanolyan partíció jelenik meg. Azt viszont hogy miért tér át, nem tudom. Amit tudok mondani, hogy nem szerencsés ha a backup és visszaállított találkoznak.
De a sudo tune2fs /dev/sdaX -U UUID
paranccsal tudsz újat kérni. Nézd meg, hogy a df -T -H parancs mit ad ki, és a "/" -hez tartozó /dev/sd akármira seréld ki a fenti parancsot, és adj neki UUID-t.
Majd írd át a /etc/fstab -ban a megfelelő uuid-t. Ezután futtass egy sudp update-grub parancsot.
Ha nem hagytam ki semmit, akkor erre a visszaállítási körre nem lesz gondod.2. Nvidiához nem értek, nincs arra pénzem.
-
stopperos
senior tag
Még mielőtt beleszaladnánk valami tévhitbe, van egy fórum ahol ezzel foglalkoznak, hogy az SSD mennyit bír.
A legfrissebb eredmények:
Samsung 840 128 GB -> 443 309.73 GiB
Samsung 830 256 GB -> 6 488 443 GiBMondjuk számoljunk napi 10 Giga írással, mert nagyon dolgoztok vele, akkor is 12 évig bírja a 840 es samu,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Gyermek PC játékok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged