- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
válasz
Kendek #14551 üzenetére
Én naponta futtatom, egy annyira nem is használt gépen, de különösebben nem izgat. Kingston SSD-vel.
Persze, nem tartom kizártnak, hogy a telepítő majd csak azokra fogja aktiválni, de hogy "csak azon működik"?@shadow: Az akkor sem javul, főleg az ilyen pythonos hiba, ha tovább kalapálják, mert a minősége hogy javulna ugyanattól a fejlesztőtől?
Egyébként is használom a 12.04-et kiadás napjától, GC-vel, de ilyen összecsuklásra nem emlékszem. Talán az elején volt valóban néha indításkor hibajelzés (de lehet, hogy csak Unity alatt, amíg felkonfigoltam a dolgokat)
De úgy tűnik, akkor megint mások a tapasztalatok.
Ha nem ebben a topikban lennénk, fel lehetne ilyet hozni kb mindegyik disztróból.@Videl: ment vagy negyven napot, amíg 11 új kernelverzió is kijött.
Szóval jól bírta a kezdetleges kernellel is, a lemezkezelőt is sokszor használtam, nem volt vele gondom. Vagy szerencsém volt, vagy neked nem volt.
Attól függ, honnan nézzük. Utána sem omlott össze, de már nem ártott neki egy resi, mégiscsak kijött jópár frissítés. Főleg a libreoffice-szal vannak még gondok, meg a deja-dup szerencsétlenkedik még.
-
válasz
sh4d0w #14542 üzenetére
Ennek meg semmi köze a .1-hez, ha eltelik egy hónap, ezeket már mind meg fogod kapni.
Egyébként ezer éve nem láttam összecsuklást, tudom, többet kéne unity-znem, és látnám.14.04 is stabilan fut, igaz a libreoffice néha hajlamos feldobni magát, de nem tudom, hogy ez mennyire rendszer specifikus.
Először jött az, hogy nem szabad normál verziót, csak LTS-t. Most már az, hogy LTS-t sem, csak ha már .1. Mi a következő? Ne használjunk Ubit, csak Debiant?
-
válasz
Kendek #14523 üzenetére
Miért "több a semminél"? Ha discard-dal kapcsolod be, akkor meg minden törlést trim követ, ezzel lassítva a műveletet. Az a jobb?
Vagy mire gondolsz? Kifejthetnéd bővebben.@Syl: .1-ben mi változik? Új kernel? Attól még a unity marad, sőt a programok sem lesznek újabbak / jobbak. Ha szerencséd van, akkor valami exotikus telepítőbugot kijavítanak (és nem csinálnak helyette másikat).
Nem kell kelteni a pánikot! -
-
-
válasz
Atlantisz48 #14321 üzenetére
Hogy őszinte legyek, nem nagyon történt még ilyen velem, pedig volt már minden verzió a gépen. Alig várom a 14.04-et, eddig nagyon jól muzsikál, remélem desktopon is így fog.
-
válasz
#40553216 #14305 üzenetére
A felsőben az external IP-ben ugye nincs beírva semmi? Oda vagy csillag kéne, vagy semmi (attól függ mi jelenti a mindent
). Mert így ugye lekorlátozod a belépést arra a külső IPre amit beírsz (ami valszeg az ismerősöd külső IPJe), így lehet az, hogy ott helyben működik, nálad már nem.
Az alsó szekció egy range-t (vagy custom portokat) tudna megadni, de neked elég 1 port.
Egyébként, biztonságosabb, ha nem default porton használod az SSH-t, a botok előszeretettel próbálkoznak be. (tapasztalat)
-
-
-
válasz
gery2123 #14256 üzenetére
Ha kell neki a Compiz (márpedig gondolom, hogy kell), és azt megborítja, akkor el fog veszni az ablakozód.
A sessionfallbacket meg gondolom Metacity/Mutter mellett futtatod.@soldi3r: mi számít stabilnak?
uptime
13:56:08 up 33 days, 22:04, 4 users, load average: 0,97, 0,65, 0,54Így az?
-
-
-
válasz
#41635072 #14244 üzenetére
A régi rendszer is választható? Úgyérted, hogy megmaradt a kernel (esetleg csak a bejegyzés)? Mert egyébként nemhinném, hogy a két rendszer egymás mellett él (vagy ha igen, akkor külön partíción).
Nem az volt a kérdés, hogy mi értelme SSDre rakni az oprendszert, hanem hogy mi értelme NEM arra rakni a programokat.
Ekkorka SSD-re valóban nem fér el több 10gigás program, de mivel ez nem windows, így a programtelepítés sem ily egyszerű, és nem is olyan, mint ahogyan azt korábban írták (a /opt áthelyezése nem tökéletes magyarázat).Programokat leggyakrabban csomagkezelőből (és a hozzá rendelt tárolókból) végzünk, ezek automatikusan elosztják a fájlokat a rendszeren belül, mindennek ahol helye van. Neked nem kell ezekkel törődni, ő automatikusan végzi a dolgát, és így tudja azt is, hogy mikor mit kell frissítenie, vagy hogy mikor hol mit ér el. Ez utóbbi akkor szembetűnő - a windowsszal szemben -, amikor parancssorból indítasz egy programot, a program nevét elég begépelni, nem kell tudni az elérési útvonalat, minden egy helyen van. Így a PATH-szal nem kell törődni.
Ezzel szemben vannak olyan programok, amik nem csomagban érkeznek (vagy annyira zártak, egységesek, hogy nem szétbonthatóak eféleképpen), amiket úgymond akárhova tudunk telepíteni. A megszokás az, hogy ezeknek a helye az /opt -on belül van, ha rendszerszinten el szeretnénk érni, ha csak a userünknek van rá szüksége, akkor lehet a home mappánkon belül. Gondolom az ilyen gigaprogramok tényleg ilyenek, tehát az /opt áthelyezés így nyer értelmet.
A windowson nincs ilyen kialakult hiearchikus felépítés, ezért mindegy nagyjából, hogy egy programot hova telepítesz. Bár, azért azt megnézném, hogy kiválasztasz mondjuk egy .NET vagy DX telepítési helyet.
Tehát, azért ott is van, aminek meg van a helye.
@hcl, @Shrike7973: hiába választja a kézit, ha nem akarja formatálni (mert pl kell a home mappája), akkor ugyanazt éri el, mintha az automata csapta volna felül.
-
válasz
#41635072 #14242 üzenetére
Az első kérdést nem értem, mi maradt meg? A rendszert feltette újra, a felhasználói fájlok viszont elvileg érintetlen (ezt jelenti legalább is ez az opció telepítéskor).
A másodikat sem értem, minek az SSD ha nem arról indul a program? Egyébként meg lehet oldani, mindent meg lehet. De én inkább a felhasználói fájlokat tenném rá a HDDre, nem a programokat. Az pedig elég egyszerű, bár célszerű lett volna úgy feltelepíteni, mert így azért kelleni fog a parancssor.
-
Ez szerintem amúgy idővel inkább javul, mint rosszabbodik, illetve a Compiz helyett szerintem a Unity plugin a vétkes. Mivel nekem a 12.04LTS sem hibázik, de ugye sima GC-t kell csak hajtani, Unity plugin mentesen.
Az újon pedig nincs erről infóm, Mutter-rel van GC, nem compizzal. -
Ne is mondd:
uptime
12:07:52 up 31 days, 20:16, 4 users, load average: 0,16, 0,12, 0,12
3.13.0-8-genericAzóta fut, hogy összeraktam. Magával a rendszerrel már nincs különösebb bajom, egyes progiknak azért még nem árt frissülniük, mert néha rakoncátlankodnak. A változások is tetszetősek, alig várom, hogy fő rendszeremnek használjam.
-
-
-
-
válasz
Aethelstone #14166 üzenetére
Sok ideje használom a qBitet magam is, NTFS-en is és ext4en is. Ezzel a recheck problémával max akkor lehetne találkozni, ha a kézi csatolást az ember később végzi el, mint a kliens indítását.
Ekkor nyilván nem fogja megtalálni a helyén... -
-
-
válasz
Osiris #14088 üzenetére
Dash-ben begépeled, h terminál. Vagy keresőt nem kell használni, csak puffogni? Nem az van fent, amit az oldal sávban elérsz... az csak egy gyorsindító.
Egyébként, talán a Ctrl+Alt+T is megy.@Speedfire: mi az ékezetes, hogy Úbúntú?
Vagy hogy winnyóz hét? Nem láttam még magyarul, de most akkor így jártál.
Biztos be lehet konfigolni azért...
-
válasz
Speeedfire #14082 üzenetére
Őszintén, a FreeBSD logóra emlékeztető avatarod után nem is kételkedem, hogy sok linux telepítésen estél át. Először néztem is, hogy mi van, ez hogy okoz gondot.
-
válasz
Speeedfire #14080 üzenetére
Azt a windows nem hiszem, hogy használja, mert 1. nincs formázva, 2. logikai. Amit a win7 magának létrehoz, az tuti, hogy elsődleges (a win erre háklis), és formázva is van, csak nem csatolja fel.
LiveCD-ről így lehet újratelepíteni a grubot:
[link] -
válasz
Speeedfire #14072 üzenetére
Ha minden esetben a Windows tölt be, akkor nem sikerült felülírni az MBR-t még sem. Biztos, hogy sda, és nem sda1-6 vagy valami más lett kijelölve?
Egyébként, fura az a 100megás üres partíció ott az elején. A grub elfér az MBR és a 2megás alignment között elhelyezkedő részen, szóval amiatt nem kell fenntartani helyet. -
-
-
Tehát megint ott járunk, hogy a Unity a hibás, és ez nem javul, pont azért nem, mert LTS. Az újakban viszont újabb van, gyorsabb, szebb, és talán stabilabb is.
10.04en meg nem volt unity.#13952: Akkor adj jogot a külső meghajtókra magadnak, mert gondolom ezért dobja az errort.
#13957: Nem sokkal különb.
Nekem nem dobál. Bübűű.
Viszont a 14.04 úgy indul, de annak az oka valahol a plymouth körül lehet, gondolom javítják...(ha már nem javították, de ezért nem indítom újra.)
-
Mindenki ezzel a 11.10-el jön. Nekem is volt, én sem szerettem, de csak azért, mert épp áttérés volt, nem voltak rendes themek GTK3ra, így a Gnome Classicom sem ment úgy, mint akartam. Unity maradt, ami szintén akkor tért át az új gnomera, meg amúgy is tudjuk, hogy milyen. Lassúnak lassú volt.
(Saját témát meg lusta voltam valószínűleg feltenniha egyáltalán segített volna rajta... )
Viszont nem is a kornak megfelelő hardveren futattam (az akkori Atom procik a netbookokban).
De a lassúságon kívűl, akkor is csak egy fontos fennakadást tapasztaltam, hogy az SMplayer fagyott, ha volt helyi cache megadva.#13953: Igen, mert gondolom titkosítva van a home mappád, így azok a könyvtárak nem léteznek, amíg be nem lépsz, és nem decrpytálod.
Ha nem mounttal oldod meg, hanem udisk-kel, akkor nem kell root jog. Vagy tedd be fstabban noauto-ként, és akkor mehet a mount, szintén sudo nélkül.
-
Abban is igazam van, hogy a 14.04-et használom. Mert miért ne?
Meg mert újak benne a csomagok (kernel, Xorg, mesa, libva, stb.) és így a 2014-es hardveremet is támogatja.Egyébként azt is cáfolnám, hogy csakis LTS-t szabadna használni, semmi egetverő különbség nincs home user-nek. Azért nagyon kevés olyan esetről tudunk, amikor maga a core tehető felelőssé, és nem egy hibás program, ott pedig csak az nyújt "stabilitást", hogy nem változtatnak, illetve ha szerencséd van, jobban tesztelve kerül ki (megjelenéskor). De pl a 14.04-ben a legújabb LO van (4.2.1), ezt azért olyan hűdeatomstabilnak nem nevezném, hiszen ők is a .2-től nevezik annak, de persze abban is lehetnek hibák. A Unity-n pl folyamatosan fejlesztenek, ami nem kerül visszaportolásra, tehát én megmerem kockáztatni, hogy gyengébb minőségű Unity van a 12.04ben, mint akár a 14.04ben.
Természetesen mindig vannak olyan szoftver/hardver összetételek (, csilagok állása...stb), amikor az egyik verzió adott esetben stabilabban működik, mint a másik.
#13943: Amikor beaddolod a torrent fájlt, akkor ott a felugró menüben ott lesz a letöltési hely választása is. Csak úgy, mint a beállításokban, ahol a defaultot lehet beállítani.
#13948: /etc/fstab. Itt mountolj.
-
Igen, jött egy use base-files update.
Mostanában nagyon sok update érkezett, 2 új kernel is. Ami mondjuk kicsit aggasztó is, hogy egyik napról a másikra új kernel jön, akkor milyen lehetett az első.De mindegy, még nem indítottam újra a gépet, szóval tudok várni.
De jó látni, hogy így beindult. -
válasz
#59070464 #13840 üzenetére
Nézdd, erre nincs igen vagy nem.
PPA addig jó, amíg annak készítője is jó.Sokszor maga a programfejlesztő a PPA karbantartója is, így ezekkel nincs nagy gond. Ha a stabilitással lenne gond, akkor az eredeti repos sem biztos, hogy sokkal jobb, de arra bármikor visszatérhetsz. És szerintem a PPA-s még mindig jobb, mint a kézi csomag/tar-os egyéb megoldások, hiszen a buildelés Ubuntura történik (mondjuk a kézi build is
), és a frissülés is (ha a PPA jól karbantartott) automatikus.
Egyébként, ha nincs jó okod arra, hogy miért használsz újabb kernelt, akkor annyira általában nem érdemes előreszaladni. A repoban lévő legalább biztos, hogy security fixes, és frissülő, és nem magadnak kell mindig újabb és újabb után vadásznod, amivel lehet hogy más csomag fog borulni (általában a zárt driverek.)
Ha meg valaki ennyire rá van cuppanva a verziószámra, akkor keressen egy rolling distrot, aztán ott meglesz a bleeding edge...
-
-
-
-
-
-
válasz
Aethelstone #13497 üzenetére
Javítottam magam, heti lefutásút írnak (aztán majd kiderül). Nekem napin van. Az 1 óra kicsit soknak tűnik, de nem tudhatom, hogy mennyi írás/törlés megy rajta végbe.
-
válasz
Aethelstone #13470 üzenetére
Nem az fstabos megoldás kerül bele, hanem a heti lefutású fstrim. Egyébként gyorsabb megoldás, átlagos használatra.
-
-
-
-
A Te Pentium M-ed nem Atom. Nekem van belőle pár, 230, N270, N450... tudom mit beszélek, ez nem 720p barát. Persze attól is függ, hogyan definiáljuk a 720p-t, mert ugye ez csak egy felbontás, a gond pedig a kodek. Mert xvid kodek mellett még megy is (általában), vagy valami nagyon alulbitrátázott h264el is van esély (lásd Youtube videók, ha nem a (flash) böngészőben nyitod meg, hanem mondjuk smplayer URL megnyitással). Youtube-ot most teszteltem, ez így megy...1,4mbites képpel.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Mi értelme van egy gynege gépen virtuálisan futtatni egy másik oprendszert? Attól nem lesz gyorsabb.
Egyébként, akkor felesleges feltenni az xpt, hiszen használhatod a gazda win7ről...
Arról nem is beszélve, hogy akkor nem is egyértelmű, hogy a win7 átadja-e az USB-n az eszközt (beállítottad?)
Egyébként valóban, nics már qt3 a friss Ubira, csak qt4, így qt4-dev-tool a csomag.. Ezzel vagy menni fog, vagy nem, tedd hozzá a libqt4-qt3support és akkor talán jobb.
Egyébként, ha az alap progi megy wine-ból, akkor lehet elég lenne csak a firmware felszenvedése.
Vagy a legjobb, ha win7ről dolgozol, és kész. -
Beleolvasva a readme-be, ez a csomag két részből áll:
Van egy DSO software, ez lehet a feleület maga, linuxra írva.
Illetve van egy firmware, ez lehet a hozzávaló driver.Az elsőhöz az alábbi csomagokat írja elő: libusb, qt3, mesa-libgl, illetve ezek devel(opment) csomagjai.
Ez az ubuntuban az alábbiak: libusb-dev qt3-dev-tools libgl1-mesa-dev.A firmware-hez szüséges csomagok:
binutils-dev fxloadEzek után csináld meg a leírtakat, attól függően, hogy mire van szükséged. Illetve töröld azt a csomagot, amit feltettél, valsózínű, hogy nincs rá szükség.
-
válasz
#22237440 #12726 üzenetére
Amikor elszürkül, az azt jelenti, hogy (wines nyelven) "a program nem válaszol". Ki lehet lőni gyakorlatilag mindent, akár parancssorból (kill, killall parancs), akár GUI-san (force quit, xkill). Ez a tűnet néha megesik, főleg erőteljesebb flash hatására. De általában visszatér önmagához.
Az exFatot gyárilag nem szereti egyik linux sem, erre csak külső progik vannak.
Ami a gondot okozhatja talán, hogy ha több partíciód van egy ilyen eszközön, és az egyiket leválasztod, lehet leugrik az egész eszköz. Nincs ezzel összefüggésben? -
-
-
válasz
God Vazzeg #12595 üzenetére
Helyett: [link]
Még mindig a repo az első. Főleg egy skypenál, ami még így is tud fura dolgokat dobni. -
Azt remélem tudod, hogy a linux multiuser OS. Egyszerre több ember is be tud lépni.
Ha telepíted a transmission deamon verzióját, azt CLI-ből is tudod futtatni (mondjuk egy cronnal minden gépindításkor). És akkor a GUI már csak erre a daemonra csatlakozik. Akár másik gépről is. -
Fent van az AMD zárt driverje? Ez úgy hangzik, mintha a felületet is a CPU számolná.
(Vagy a mérési módszer hibás, a system monitor program önmagában képes látható prociterhelést mutatni, ezért inkább a TOP parancs használatos.) Bár ez utóbbi nem magyarázat a rövid üzemidőre. -
-
-
-
-
válasz
God Vazzeg #11944 üzenetére
Én csak annyit láttam, hogy egy daemon ezzel a kernellel fut.
De ha így van, akkor ahogy mondták is, az Ubi specifikus configok is kellenek hozzá.De először, ahogy kérdezte is, egy mkinitramfs sosem árt.
(aztán grubupdate)
-
-
-
-
-
A ramdisk nem foglalja le a helyet egyből, ez nem windows. Csak ami a /tmpben lesz, az lesz majd a memrián is lefoglalva.
Egyébként nem tudom mi a kérdés, telepíthető így, semmi gond nincs ezzel. Swap akkor kell, ha akarsz hibernálni.
Ajánlott verzió meg 12.04.3LTS vagy a legfrissebb, igazából saját preferenciák alapján. A 13.10es azért lesz majd érdekes, mert bejön az XMir. Stabilitással nem lesznek óriási gondok, viszont nyilván több, mint egy jl tesztelt verzióval. A legfrissebb csomagok használatához viszont egyéni PPAk felvételére lesz szükség (kivéve kb Firefox, chrome(ium)), hiszen csak hibajavítások (bugfix, security patch) érhető el a hivatalos tárolókból, új feature-ök nem. -
válasz
quailstorm #11680 üzenetére
Akkor a linux a szar? Lakótársam GTX260-át a win nem (sem?) szabályozta... ami frissebb, mint a 9es széria.
Játék alatt az is elfüstölt volna.Az enyémet mindkettő szabályozza.
-
válasz
quailstorm #11666 üzenetére
Ne beszélj marhaságot, nekem most 40%-on van, mint winen is, 27-28 fokos a kari... kelted itt a pánikot.
@fecus: Azt kell, hogy mondjam, hogy a program MAGYARUL írta le, hogy mi a gondja. Csak a HOME mappád alatti könyvtárakat engedi szinkronizálni. Ha szerencséd van, akkor kikerülheted, ha létrehozol egy linket a külső partícióra. Nautilusban a jobbklikk menüben megtalálod.
Dokumentumok kivétele pedig: Nautilus->Home könytár->Dokumentum könyvtáron jobbklikk->Ubuntu One->innen remélem megtalálod (nekem nem magyarul van.) -
válasz
fradi81 #11623 üzenetére
Most én erre mit mondjak? Semmi konkrétumot nem írtál. A 30 akkor korlát, ha nem bírja a 60at. Ha ezen nem tudsz még mindig túllendülni, akkor sajnálom. Vagy ajánlom, hogy olvass utána a Vsync működésének (és ne az Adaptive-nak.) Nyilvánvaló, hogy nem az asztali effekteknek lép ez be.
Részemről viszont lezártnak tekintem. -
válasz
fradi81 #11616 üzenetére
Most tényleg szivatsz, vagy ennyire fogalmad sincs a témáról?
Az LCD lehet 60Hz, de ha nem tudod kiadni minden egyes frissítési jelre (annak ellenére, hogy a CRTvel ellentétben nem kell folyamatosan frissíteni, a képküldési technológia még mindig hasonló), mert pl gyenge a VGAd, akkor csak minden másodikra fogod kiküldeni, a frame buffer (a primary és a secondary is) megtellik, a következő képkocka várni fog, azaz 30 fpst kapsz.Elméletileg az egészet orvosolná a DisplayPort, mivel az mikrocsomag alapú, azokat pedig akármikor kiküldheti, nem kell időzíteni egyéb kompatibilitási okok miatt.
Illetve szintén nV megoldás az Adaptive VSync, amikor a driver ki-be kapcsolja a Vsyncet az aktuális FPStől függően.ON: kipróbáltam, nálam megy 40-60FPSig, terheltségtől függően. nV driver repóból van, 319es.
Böngésző Chromium, stabil ágról van.
Nem tapasztalok bugot.@God Vazzeg: Jóhogy nem stabil kiadások, mivel a 13.10 még béta fázisban van.
Ettől függetlenül az LTSek jók, ez igaz. De nem az egyetlenek. -
-
válasz
Shrike7973 #11600 üzenetére
A kerek 30 gyanús, nincs VSync bekapcsolva?
-
-
válasz
Vincsó #11419 üzenetére
Srácok, komolyan nem látjátok, vagy nem tudtok free kimenetet olvasni?
@Vincsó: nincs az ég világon SEMMI baj a memóriafogyasztással. Jelen pillanatban neked 820MB-t foglal a rendszer, a többi Cache! EZ olvasható a cached alatt, és ezért van 2(!) sor, a másodikban kivonja a "used"-ból a foglaltat, hiszen ez csak alternatív értelemben foglalt, ezért is az a neve, hogy használt.
Használja, pl cache-re. Cache lehet bármi, elsősorban a fájlműveletek (írás / olvasás => disk cache) tudják nagyon megdobni, de ha adott fájlra újra szükséged van, lehet, hogy nem a lassú winyóról, hanem a cacheből éred el. Igen, ezt winnél még sose sikerült elérnem, de linuxon ez alap, hála a fejletebb memóriakezelésnek.
SWAPból pedig egy deka nem fogyott, 0 van a used alatt.FYI: http://www.linuxatemyram.com/
-
-
válasz
#68216320 #11338 üzenetére
Is-is.
Az nV driverben már benne van (319-ben), de más rendszerkomponensek megfelelő változata is szükséges hozzá, úgy mint: 3.9es kernel, 1.13 verziójú X Server és 1.4-es XRandR.(A minőségéről nyilatkozni nem tudok, nem használok ilyesmit. Wikipedia szerint pl nem működik még a powermanagement, így enni fogja az áramot, így is, úgy is... : / )
-
Szöveges fájl futtathatóként->adj neki futtatási jogot (jobb klikk, tulajdonságok, jogok, alul pipa be (futtatható)), majd duplaklikk, jön az ablak, hogy mit szeretnél RUN / run in terminal / display (ez fájlszerkesztőt hoz be) / cancel..
Ubuntu One: igen, nem lehet igazából simán X-szel kilépni, ez igaz. A beállításaiban ki lehet venni az automatikus indulást, vagy a startupból. Így kézzel kell majd indítani.
Nem a Unity hibája ezek, azt kell, hogy mondjam.
@weinmaker: Ott is kérdezték már, hogy úgy nem megy-e, hogy a /boot kap egy külön FATos partíciót, amikor feltelepíted. Ha a linux kernel elindul, akkor ő már megeszik mindent.
-
-
-
-
-
válasz
quailstorm #9856 üzenetére
13.04en meg fog? Arról már hallottam (nVs vagyok
), hogy a legacy nem szereti az új xorgot, ezért kell neki a régi (pl 12.04.1n ami van 1.12), de hogy valamihez csak az új jó? Nekem ez új.
-
válasz
donceleger8 #9853 üzenetére
Mások szívesen segítenek. Én is. Ha van problémád. Amit most leírtál, az egy probléma, az hogy semmi sincs, az nem probléma, az csak "írtál valamit". Nekem ezzel van/volt kizárólag gondom.
De gondold át mit szerettél volna. Egyszer összeállítani a rendszert, aztán hagyni, hadd menjen magától. Erre kifejezetten jó az LTS verzió, 5 évig támogatott, stabil. Ez jelenleg a 12.04es verzió. Ezt ajánlották neked többen is, a 13.04 egyetlen előnyeként az NTFS partíciók automatikus csatolása hangzott el (egyébként szerintem ez nem előny.)
Tehát, a probléma megoldása a következő lett volna:
12.04.2 verzió letölt, feltelepít. Zárt driver telepít. Frissítések telepít. Fstab szerkesztése (NTFS csatolása miatt). XBMC telepít, és beállít. Enjoy.Ennek így kéne működnie, minden szokványos esetben.
-
válasz
donceleger8 #9850 üzenetére
"de újraindítás után semmit sem volt hajlandó csinálni."
Az ilyen mondatok után jön ki az emberből, hogy jó lesz neked az a win!
Mit vártál, mit fog csinálni? Kiugrik a monitorból, és elénekli a Boldog szülinapot?De legalább nem lett leszarozva az egész linugz, előrelépés.
-
-
-
-
A mulattságos az egészben az, hogy ez a driver kérdés pont így működik linuxon. Soha nem telepítettem / töltöttem le kézzel semmilyen drivert. Még egy 3G modem stickhez sem.
Ha bedugom megy, ha zárt driver kell, akkor felajánlotta, 2 kattintással telepíttem.Gyakorlatilag, annyi idő alatt fullra felhúzok egy linuxos gépet progikkal/saját beállításokkal, amennyi idő alatt egy win7nél végeznék a telepítés+driverekkel. És akkor jönnek a progik.
De mondok valamit, próbáld felrakni a Mac OS X-et. Találsz hozzá drivert? Nem? Nahlátod.
Továbbra is "jó" hozzáállás, hogy ha valami linuxon nem megy, akkor a linux egy szánalmas szenny, de ha winen üt be a dolog, akkor mindenki más hibás, hogy miért nem megy azon a nagyszerű, és sokak által használt fizetős OSen.
Sajnálom, de nem való Neked a linuxozás. Szenvedj, és add át az erőforrásokat a win gépezetének. Az mindig jobb.
-
Nem derült ki, hogy miről mire akarod frissíteni, 12.04-ről 12.10re? Vagy 12.04.2 által is hozott 3.5ös kernelt akarod életre kelteni? Esetleg csak sima frissítés, releasen belül.
Egyébként, a probléma az, hogy a linux-generic még a 44es végű kernelt szeretné telepíteni, de a csomaglistában (szerinte) csak 45ös van.
Tehát, lehet, hogy azokat a metacsomagokat kéne frissíteni. Innen nehéz meglátni, egy synaptic sokat segítene a tisztánlátáson.
-
-
válasz
God Vazzeg #9440 üzenetére
Ha más nem, mindet végigpingeled.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest