- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Fritz Teufel #14713 üzenetére
Zorin Os
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Fritz Teufel #14655 üzenetére
Másik gépről?
Próbálj ki egy linux mint 16-ot is
Cinnamon nagyon bejövős
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #14429 üzenetére
-
God Vazzeg
veterán
válasz
gyulank #14428 üzenetére
Azért mert nem értesz valamihez még nem szar. Szinte minden programnak van deb telepítője, ha azzal se tudod telepíteni, akkor nálad valami nagyon nem kerek.
A linux nem win, ezt kellene már felfogni, nem is lehet őket összehasonlítani. Linux alatt futtatható lehet egy txt fájl is, ha engedélyt adsz neki a futáshoz. De nem is ez a lényeg, hanem hogy a linux csomagokból áll, a csomagok helyei fixek, nem lehet akárhova telepítgetni őket. Minden csomagnak vannak vagy lehetnek függőségei, ezeket oldja meg (vagy fel ha úgy jobban tetszik) a szoftverközpont, vagy a synaptic.
Rendszerbe gondolkozz, ne egyes dolgokban, mint kattintás, meg exe fájl.
Google earth letöltés, tessék.
-
God Vazzeg
veterán
Feldobtam a mint 16-ost, mivel ssd-t kapott a laptopom. Teljesen jó minden, egyetlen hibával se találkoztam (még)
-
God Vazzeg
veterán
válasz
voyager4.4 #13853 üzenetére
Ez elég extrémül hangzik.. Nem lehet hogy non-pae a kernel?
Más: rájöttem ma hogy a hangerő ikon felett a görgővel is lehet hangosítani és halkítani
-
God Vazzeg
veterán
válasz
atoka1 #13629 üzenetére
Ezt próbáld:
"I too was suffering from video tearing in my Intel sandy bridge processor. This worked for me. I put the following lines in "/etc/environment" -
CLUTTER_PAINT=disable-clipped-redraws:disable-culling
CLUTTER_VBLANK=Trueand it worked. Press enter at the end and copy paste these lines. It may require restart. Try it."
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Aethelstone #13564 üzenetére
Nekem ugyanolyan mint winen
Kicsit lassabban indul talán, de működésileg ugyanaz
-
God Vazzeg
veterán
válasz
rum-cajsz #13232 üzenetére
CS6 megy a wine 1.5.21-től felfele. Install nem, de átmásolva a common files-al együtt igen, azt írják.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Blum1866_2 #12884 üzenetére
Egyszerre kezelt szálakat csökkentsd szerintem. Lényegesen nem fog lassítani, viszont a sávszélt és a routert kikíméled vele..
-
God Vazzeg
veterán
b43-fwcutter-t telepítsd synapticból.
-
God Vazzeg
veterán
Nekem ha mindig menne a mikrofon része legalább megfelelne, de nem jól ismeri fel szerintem, mert egész más nevű eszköz amikor nem működik, és más nevű amikor igen. Minden disztro alatt ez van, szóval valami olyan bug lehet amit vagy nem javítanak, vagy csak nálam jön elő. Majd veszek egy microsoftos webcamot oszt zabáljon
-
God Vazzeg
veterán
-
God Vazzeg
veterán
Comodo antivírust használ valaki? Eléggé tetszetősen működik mint 15 alatt.
-
God Vazzeg
veterán
-
God Vazzeg
veterán
válasz
quailstorm #12278 üzenetére
Nagyon régi droid lehetett
-
God Vazzeg
veterán
Valaki tudja-e hogyan kell paraméterezni egy indító ikont, ha azt szeretném, hogy az induló program "mindig felül" maradjon?
Lusta vagyok mindig pippantgatni neki
-
God Vazzeg
veterán
válasz
lionhearted #11943 üzenetére
Magának forgatja speckó kernel paraméterekkel. Szerintem azért fontos neki.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #11880 üzenetére
Már megy chrome alatt is
De csak a rendering..
-
God Vazzeg
veterán
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #11824 üzenetére
Találtam repot is
#11826 de jó hogy nem canon nyomtatóm van
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Thocy a ZAGY #11816 üzenetére
Megértelek, én is hasonló korú vagyok. Lubuntu felület felrakása 1 parancs, és egy ki/bejelentkezés kérdése, gyorsabban megvan, mintha winre felraksz egy messengert. De persze te tudod
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Thocy a ZAGY #11811 üzenetére
Tudom. De ha egy lubuntu lenne rajta, meglepődnél.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
atesss #11801 üzenetére
A dell gép lan-ja milyen chipes? Mennie kellene, ha csak nem valami extrém dolog van rá integrálva. lspci paranccsal meg tudod nézni. Vicces hogy nekem a ralink n-es wifivel volt pont problémám régebben
A unity felületnek az egyik legnagyobb a gépigénye, gyenge gépre szerintem felesleges. Rakj fel egy lmde felületet és meg leszel elégedve. lubuntu-desktop néven találod a csomagkezelőben.
Intel vga-hoz nem kell külön driver, mennie kell. Realtek chip is támogatott nem értem a kálváriád..
-
God Vazzeg
veterán
-
God Vazzeg
veterán
Felraktam egy Lenovo x61s 12 colos laptopra a mint 15-t, alapból kezeli a média gombokat, vga pöccre tökéletes, alvó mód is teljesen ok
Flash tartalmak is mennek, 2 monitoron is akár, alapból kiterjesztett asztalt csinál, ha rádugom a 2. monitort. Nagyon fullos minden, csak gondoltam beírom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- HP 635 laptop eladó
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3416 Ft / hó áron!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest