- Milyen okostelefont vegyek?
- Hová lett 1000 mAh?
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Játszik valami Heroes3-at wine-el? Kéne egy ilyet feltennem, elvileg Gold és Platinum a Heroes3, csak kérdés, a gyakorlatban mit kell vele elkövetni, hogy menjen...
12.04 Lubuntura menne fel. -
válasz
quailstorm #7809 üzenetére
Fujitsu-Siemens Lifebook 7010s
2db van, az egyiken van windóz is, a másikon csak Lubuntu. Mind a kettő 1Gb RAM, 60Gb HDD, 1.7GHz Pentium M. A SP3 is lassú rajta, meg a Lubuntu is (mert a winyó sebessége kritikán aluli, 20 vagy 30Mb/s az írás? 40 az olvasás?), de különben szoktam haználni a sajátomat. A másik az asszonynál van, főleg torrentezésre használatosA 4Gb-os winyón meg valami ikszpé szpesül edísün lehetett.
-
válasz
quailstorm #7797 üzenetére
Az egyik öreg laposomon is SP3+Linux+60Gb winyó. 30Gb az adatpartíció, 10+4 a Linux, 15 a winf0s. Kicsit szűkös neki, de elfér rajta. És nem egy helyre tettem már 20Gb-ra winnyózt.
A 7 meg a 8 az más, azok alapból 20-30Gb.@vgyuri : Ja, rendszer-visszaállítás kikapcsolása alap, $NTuninstall mappák törlése...
-
válasz
quailstorm #7795 üzenetére
Ha lasú a winyó, akkor nem lesz jó semmire. Az az egésznek a rákfenéje.
Mg tolj majd rá egy Blackbox/Fluxbox/hasonló ablakkezelőt, az is kevésbé erőforrásigényes.20Gb-ra meg egy Xp is felmegy... Azt mondtad, van 23Gb hely.
-
válasz
quailstorm #7793 üzenetére
12-15?
A Debian is olyan 6Gb körüli ha rendesen felpakolod
Az 5-ös lenne ajánlott arra a gépre, ha arra még van support. -
válasz
quailstorm #7787 üzenetére
Fel, mindegyik. A két említett retro gépemen is Win98 van mellettük.
-
válasz
quailstorm #7785 üzenetére
Debian Stable
Nekem egy AMD K6/500 -on 128Mb RAM-mal jól megy. K6/350-en 64Mb-ra trükkös volt felrakni, és nem kapkod, de megy.
Esetleg Slitaz, TCL, ilyesmi. -
-
válasz
quailstorm #7781 üzenetére
TNT2 rulez
Van egy itt...
Lap nincs már hozzá
Ja tényleg, a Dejan flesser az LPT volt... Az gáz... Akkor kelleni fog egy párhuzamos port
Flashelés meg nem fog menni soroson, az más téma. -
válasz
quailstorm #7779 üzenetére
A Win98 az indulása után eléggé kiszórta a DOS-t a memóriából
Csak azért nem volt operációs rendszer, mert magában nem tudta felbootolni a gépet. A driverkezelése meg maga volt a halál, de mondjuk nem kell tőle a mai szabványokat elvárni. Ettől függetlenül úgy volt rossz az egész, ahogy volt... A virtuális gép meg jó dolog
A soros F-Mbus-t meg vinnie kell a mai soros-usb átalakítóknak.
Hogy mitől nem kapcsol át : az mbus az az fbus két vezetéke összekötve... Ha átkapcsolod f-re, akkor mondjuk a kimenet feleől nem szabad zárlatnak lennie a két adatvonal között, ha m-en van, akkor igen. Mérj rá
-
válasz
quailstorm #7777 üzenetére
DOS kernel a 98-ban? Volt annak sajátja, csak a DOS-ból indult :d
A NT4 ja, inkább volt 32 bites.
3310 flashelése, virtuális gépből, USB átadással? (USB soros porttal pl.)
Dejan flasher rulez -
-
válasz
Penge_4 #7770 üzenetére
"16 bitről szó nélkül váltott mindenki 32 bitre"
Azért annak idején a Win95 megjelenésekor elég sok gond adódott a 16 bites dolgok futtatásával, meg maga az átmenet is elég hosszú volt (a 95 még részben 16 bites volt, a 98 elvileg már full 32, de az sem volt teljesen igaz...)
Volt ott para, meg szívás rendesen.Én úgy vagyok vele, hogy ha 64 bites a vas, és van benne 2GB RAM (általában szokott), akkor 64 bites oprendszer. Azért van.
Fejlesztői oldalról mondjuk katasztrofálisabb a helyzet, mert ott nemrég még a többszálúság, meg a 64 bit is büdös volt, meg a nagyobb mennyiségű memória használata. Tök jó, hogy jönnek az egyre durvább hardverek, de a sokmahos proci nem sokat ér olyan sw nélkül, ami le is kezeli...
Linux alatt szerencsére azért ez már évek óta nem probléma
-
-
-
-
-
-
válasz
Nowhereman #7699 üzenetére
Ez már más kérdés
-
válasz
Nowhereman #7695 üzenetére
Nyilván, csak ha úgy megy oda egy vevő, hogy neki desktop megoldás is kell a szerverek mellé, akkor jó, ha tudnak saját deskotopot is prezentálni, különben lehet, hogy úszik az egész üzlet.
-
válasz
Nowhereman #7684 üzenetére
Amennyire én tudom, a Novell, Redhat azért is tart desktop kiadásokat, mert az üzleti verziókhoz azt is el lehet adni, ha valamelyik ügyfél full Linux megoldást akar.
-
válasz
Nowhereman #7678 üzenetére
Na, nálam ez utóbbi miatt vannak a Ubiból a K és L variánsok, más nincs.
-
-
-
-
-
-
-
DVB tuner életre keltésében valaki tudna segíteni?
SAA7131 alapú Avermedia Hybrid+FM kártyát kaptam, de nem jövök rá, mit kellene vele elkövetni, hogy tv-t is tudjak vele nézni.A scan csak annyit mond, hogy a fronten0 -hoz vagy nincs permission, vagy nincs ilyen eszköz.
A /dev/dvb/adapter0 -ban van frontend0 file.
Illetve, ha már hibrid a dolog, hogy lehet ezzel analógot nézni? :S -
-
Ha valaki régi gépen helyrerak egy flash playert, az utána jól teszi, ha a flashplayeres csomagokat a Synapticban megjelöli a Comag menüpontban a "Verzió zárolása" pipával, mert különben egy bizonyos frissítés után megint rendbe kell rakni a a flash playert... (Most lettem kész vele anyám gépén, szerencsére már elég könnyen ment.)
Adobe, én így szeretlek -
-
-
-
válasz
kiskaktusz #7427 üzenetére
A k3b megbízható, én csak azt használom. Még nem rontott lemezt.
-
válasz
kiskaktusz #7424 üzenetére
K3B
-
-
válasz
King Unique #7409 üzenetére
Azaz
Arra figyelj, hogy a kde-low-fat-settings csomagot tedd fel majd. -
válasz
sz.balazs.95 #7347 üzenetére
ÁÁÁÁ, este van
sudo apt-get update
-
válasz
sz.balazs.95 #7345 üzenetére
sudo apt-get install update ? Ésutána kiadni egy telepítést?
-
-
-
-
-
-
válasz
szoke12 #7285 üzenetére
"elméletileg valahol kéne, hogy legyen egy meghajtóm, de hogy hol van..."
Erre gondolsz?Ha egy windóz alól megnézed, hogy mi az elérési útja, akkor ugyanúgy megtalálhatod Linuxon is... smb://szervernév/meghajtó elérési útja... Valahogy így. Ubuntun a filekezelőben a hálózati helyek között találod.
-
-
-
-
-
-
-
válasz
kiskaktusz #7122 üzenetére
Próbálgatni lehet úgy, hogy terminálba conky -d
És ha beleírsz a config file-ba, akkor pár másodperc múlva megváltozik a futó példány kinézete. -
válasz
kiskaktusz #7063 üzenetére
Az valami egészen meredek bug lehet
-
válasz
kiskaktusz #7060 üzenetére
Az meredek, mert az gyökeresen más, mint a Unity-s felület, meg az LXDE-s is teljesen más.
Hogy akkor a Mint miért jó... -
válasz
kiskaktusz #6963 üzenetére
Én helyből Lubuntuval
Ne számíts nagy kapkodásra, főleg az IDE winyó miatt. De menni fog. Nekem 1.7-es ugyanilyen hardveren (csak Fujitsu) megy, az Lubuntu, az is főleg a winyó miatt lassú, ha a procin múlna, jó lenne. -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ha RAM hibára gyanakszol, nyomj egy Memtestet. (Ott van a települő CD-n elvileg.)
Csinálhat ilyet ramtól is, de nem elfogyás, hanem hiba miatt. Mindenesetre akkor mindenféle egyéb libák is jelentkeznének (és nem csak Mate alatt, de nem írtad, hogy a juniti megfelelően működik-e?), de attól még egy memtest lenyomása nem ügy, és kizárhatod vele a RAM hibát.
Különben nem lehet kontaktos valami a cuccban? -
-
-
-
válasz
lionhearted #6804 üzenetére
Ja, hogy csak ultimate? Eeeez vaaaan
-
-
-
-
Indítólemez-készítő, ha települőt akarsz készíteni.
Amúgy nemtom, én régóta KDE-t használok, de nem sok bajom van vele (igaz, témázni még nem próbáltam).
Esetleg a téma készítőjének írni, hogy most akkor hogyan?Amúgy sudo apt-get install kdm-theme-manager , vagy hasonló? Vagy synapticban rákeresni, ott nincs ? :S
Gnome3-at nem ismerem, de a 2-ből nekem is elég volt
-
Akkor én nemtom
De mondjuk kicsit utánanézhetnél, amíg itt a válaszra vársz
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
és @stopperos : Az európai termékek...
...milyen európai termék? Amit itt szerelnek össze, Kínában gyártott részegységekből?(Pl. Huawei mobilkommunikációs cuccok - kínai, csak itthon rakják össze, és akkor már rá lehet írni, hogy made in EU.)
Amúgy persze, tudom én, mi az a tervezett elavulás, de attól még a tény az tén : az energiatakarékos fénycsöves izzó javítható, és részemről meg is javítom a megfelelő darabokat - aztán a gyártó bekaphatja
-
Más kérdés, mitől. Nem a LED hal be bennük, hanem a meghajtó áramkör. Az meg már csak azért, mert gagyi kínai. (A LED meg akkor hal be, ha elméretezték a hűtését, de az ritka.)
Én mostanában energiatakarékos fénycsöveket javítok, tavaly nem vettem egy darabot sem már, mert ami megdöglött itthon, az mind javítható volt... -
-
-
-
-
-
válasz
lionhearted #6576 üzenetére
Na! Igen, ez nem jutott eszembe
Régen volt már ez, sok-sok éve nem kell igazán foglalkozni vele.
-
-
Na ezt viszont nem tudom biztosan, hogy így van-e. Elvileg arról van szó, hogy a forgó tányéron, lezajlik egy olvasás/írás, és mire a következő történhetne, egy csomót fordult a tányér, így a következő szektorba már nem mehet az adat, szóval a "folytonos" adat darabjai fizikailag tök máshova kerülnek (mert lehetne várni még egy körülfordulást, de az sokáig tart). És ezt a dive hardvere kezeli, még csak nem is oprendszer szinten. (Régebben nem véletlenül volt wpcomp a BIOS-ban...)
Szóval hogy a partíció fizikailag összefüggő-e (konkrétan a lemezfelületen), azt nem tudom... De ha folytonos, akkor sry! -
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged