- Íme az új Android Auto!
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Fotók, videók mobillal
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
szundybence
aktív tag
válasz
legendary #19354 üzenetére
Az UNetbootin bent van a repóban és az én tapasztalatom szerint tökéletesen működik.
-
szundybence
aktív tag
válasz
Kendek #19238 üzenetére
Ennyire félreérthető vagyok? Szörnyű. Megpróbálom még egyszer:
Linuxon futó letöltésvezérlőt keresek. Ilyenből sok van. Nekem olyan kellene, aminél van prémium-beállítási lehetőség.
Ez azt jelenti, hogy nem a lassú letöltéssel töltesz, hanem előfizetsz és gyorsan tudsz tölteni. Hogy ez kinek éri meg és kinek nem, az nem ennek a topiknak a tárgya.
-
szundybence
aktív tag
Sajnos a jDownloader programom valamiért elromlott. A prémium kódra újabban azt mondja, hogy invalid. Próbáltam újratelepíteni, de nem segített. Ezért keresek másikat. Tudtok ajánlani valamit helyette, amiben szintén van prémiumkód beállítási lehetőség?
-
szundybence
aktív tag
válasz
Kendek #19231 üzenetére
Azt hiszem értem. De azt is elmondod (szájbarágósan) hogy mit kell csinálnom? Természetesen van két pendrájvom. Az egyik egy USB2-be van dugva, a másik, egy USB3-as pendrájv pedig az USB3-as kártyába. A winyón meg ott a Xubuntu rendszerem és beléptem a programodba is. Hogyan tovább?
-
szundybence
aktív tag
válasz
Kendek #19229 üzenetére
Köszönöm a választ! Tehát működni fog, ha veszek egy USB3-at tudó alaplapot? Mert ezt fontolgatom. Bár, ahogy mondod, ezt másképpen is meg lehetne oldani. Csak nem egészen értem, hogyan. Mert egy külön eszközön lévő boot-szektor még nem feltétlen teszi olvashatóvá az USB3-as pendrájvot. Vagy tévedek?
-
szundybence
aktív tag
válasz
fradi81 #19220 üzenetére
Szerintem is mennie kellene, de nem szeretek találgatni. Olyantól kellene válasz, aki már kipróbálta. Nekem ugyanis hiába van USB3-as gyors pendrájvom, hiába van USB3-as kártya az alaplapomban, nem tudom kipróbálni, mert az alaplap BIOS-a nem tudja a kártyát bootolhatóvá tenni.
-
szundybence
aktív tag
Sziasztok!
Új kérdésem van:
USB3-as pendrájvról, USB3-at tartalmazó alaplapon szeretnék linuxot bootolni? Sikerülhet? Csinált már valaki ilyet?
-
szundybence
aktív tag
válasz
toth_janika #19135 üzenetére
Meg is kell! És az összes operációs rendszert is, azok egymástól való eltéréseit. De csak felhasználói szinten. Különben egy élet is kevés lenne rá.
-
szundybence
aktív tag
Hogy döglődik mostanában ez a topik. Van valami más hely, ahol meg pörög az ubuntu témakör?
-
szundybence
aktív tag
válasz
voyager4.4 #19108 üzenetére
Szerintem meg vígan elvan rajta.
-
szundybence
aktív tag
válasz
N0zer0 #19084 üzenetére
Dehát pont az előbb írtam, hogy használni lehet őket, mert beszélgetni lehet velük. Viszont más is kellene még a boldogsághoz. Egyenleg, beállítások, meg ilyesmi. Például a honlapjukon található Androidos programmal az okostelefonom már egyenleget kiír és néhány beállítás is van, de nem minden.
Szóval jó lenne ha nem kellene virtualizációban feltenni windowszt hozzá, mert ezen a gépen nincsen jogtiszta windowszom. Tehát nem véletlenül erőltetném én a WINE alatti futtatást, de sajna nem megy.
OK, köszönöm a segítségeteket, de valami mást kell kitalálnom. Talán veszek rá egy win8.1-et. Persze abból meg jó lenne megvárni a 10-est. Szóval nincs jó megoldásom jelenleg.
-
szundybence
aktív tag
válasz
N0zer0 #19079 üzenetére
Majdnem mindet kipróbáltam. Működnek szépen, de egy egyikben sincsen a szolgáltatásra vonatkozóan beállítási lehetőségek. Továbbá nem írják ki híváskor a tarifát és az egyenleget sem. Szóval csak a windowszos program az amelyik valóban teljes körűen használható. Mégiscsak kellene az a WNE-s internet hozzáférés. Talán valaki tudna segíteni?
-
szundybence
aktív tag
válasz
#40553216 #19072 üzenetére
Hát ez-az. Miért? Ráadásul sokáig jó volt. Ugye mivel nem én módosítottam, akkor vagy egy alkalmazás, vagy egy rendszerszintű frissítés. Ha egy alkalmazás, akkor az valószínűleg vagy rosszindulatú (nem feltétlen vírus), vagy a programozók nem értették igazán a dolgukat. Szóval ezek valamelyike. De melyik?
Erre esetleg valaki?
-
szundybence
aktív tag
Feltettem a WINE alá egy alkalmazást, aminek internet kellene. Sajnos a WINE alatt valamiért nem kapja meg. Hol tudom ezt a WINE-ben "bekapcsolni"?
-
szundybence
aktív tag
Feltettem a COMODO ingyenes víruskergetőjét. Gépindításkor elindul, csendben ücsörög a tálcán. Bajt nem okozott, Erőforrást nemigen köt le. Kezelőfelülete egyszerű, vírusbázisa gyakran frissül. És bár nem talált semmit a gépemen, jelenléte megnyugtató.
-
szundybence
aktív tag
válasz
God Vazzeg #19041 üzenetére
Dehogy! Nem mertem. Talán valaki komolyabb szakértelemmel megáldott ember felrakhatná, aztán majd referál, hogy mit
ba*rontott el a gépén?(#19040) lev258: bár én a rendszer frissítési opcióját használom mindig
Mire akarsz ezzel célozni?
-
szundybence
aktív tag
-
szundybence
aktív tag
válasz
God Vazzeg #19035 üzenetére
Hogyan keressem? Mert a Comodo szóra nem érkezik találat.
Egyébként mi van, ha a figyelmeztető tábla ellenére mégis telepítem? Mondjuk élből nem mertem megcsinálni, de azért furdalja a kíváncsiság az oldalamat.
Neked fenn volt? és talált is valamit?
-
szundybence
aktív tag
válasz
Kendek #19033 üzenetére
"akkor nem tudom, hogy miért távolítódik el"
Hát ha már te sem tudod, akkor ennek valószínűleg nincs is megoldása. De miért csak nálam jelentkezik a hiba? Esetleg valami alkalmazás csinálja? Netán vírusom van? Vagy mi lehet?
Most kedvet kaptam ehhez a progihoz. Ismeritek?
Hát ez nem jött be.
-
szundybence
aktív tag
válasz
Kendek #19027 üzenetére
Nem mondom azt, mert fogalmam sincsen mi történik amikor a Systemback programoddal frissítek. A lényeg, hogy a "gyári" Firefoxot használom a Xubuntu 14.04.1-et. Azzal járok így. De nem elejétől. Egy jó darabig ez nem volt. Frissült szépen minden, a Firefox is magyar volt. Aztán egyszer bejött ez a bolondéria. Fogalmam sincsen semmiről. Én itt kérdezek, nem állítok. Ha mondod, hogy mit nézzek meg, azt megnézem és beírom ide, de magamtól ennél többet nem tudok csinálni. Tudsz segíteni?
-
szundybence
aktív tag
Komolyan mondom mérges vagyok!
Frissítek, angolra vált a Firefox. Tudom-tudom firefox-locale-hu csomag telepít. Magyarra vált. Aztán megint frissítem az ubuntut, megint angol a Firefox. Miért kell ezt csinálni?
Miért kell elrontani azt ami már egyszer jó volt?
Tudom-tudom, az egész ubi ingyen van, de akkor is mérges vagyok az ilyen rotom-bontom dolgokért!
Meg lehet ezt csinálni valahogy véglegesre?
-
szundybence
aktív tag
Már megint elromlott a frissítés után a Firefox. Megint angol nyelvű lett. Mitől van ez? Nekem kellene valamit beállítani? Simán, Systemback-kal csinálom a frissítést. Az okozza talán? És hogyan tudom megcsinálni? Hogyan lesz megint magyar?
-
szundybence
aktív tag
Tudtok ennek a programnak linuxos alternatívát mutatni?
-
szundybence
aktív tag
A ma reggeli frissítést követően a Firefox böngészőm magyarról angol nyelvűre váltott. Hogyan lehet újra magyarítani?
-
szundybence
aktív tag
Sziasztok!
Hogyan tudom azt elérni, hogy a fájlkezelő (Thunar) megnyitásakor egyből a saját magam által nyitott könyvtárba (Pl. a letöltésekbe) nyíljon meg? (Xubuntu 14.04.1 32bit)
-
szundybence
aktív tag
válasz
Dhampir #18863 üzenetére
Fel lehet rakni a WinUSB-t szinte mindenre. Rágugliztam és az én 14.04.1-es Xubimra sikerült felrakni.
"Viszont azt írtad korábban, hogy UNetbootin alkalmas lehet windows8.1 iso pendrájvra írására?"
Azt én nem állítottam, hanem kérdeztem. Aztán kipróbáltam és nem indult el amit felrakott.
(#18864) ubyegon2: Nem tudom mi baja lehet, de egy biztos, nem indult el róla. Viszont ugyanaz már a WinUSB-s felrakással meg ment.
-
szundybence
aktív tag
válasz
Aethelstone #18845 üzenetére
-
szundybence
aktív tag
válasz
szundybence #18837 üzenetére
Nos, azóta kipróbáltam. Az UNetbootin nem alkalmas rá. Most akkor mivel?
-
szundybence
aktív tag
UNetbootin alkalmas lehet windows8.1 iso pendrájvra írására? Illetve fog működni? Ha nem, melyik programot ajánljátok hozzá?
(#18834) Zoli133: És ha újratelepítenéd immáron magyar nyelv választással? Megvan az gyorsan.
-
szundybence
aktív tag
válasz
honda 1993 #18784 üzenetére
"amikor a terminalba irok valamit es megkerdezi pl hogy rendszergazdakent futtatom-e"
Csak a rendszergazda terminál. De van másik is. Az csak egy sima terminál. Azt indítsd el.
(#18806) leslieke: Nekem a 14.04.01-es 32bites Xubuntuval tökéletesen működik a Skype. Mondjuk azt kezdettől fogva hiányolom, hogyha valakivel beszélek, akkor másnál foglalt jelzést mutasson. Mintha a Skype írói sohasem használtak volna életükben közönséges telefont.
-
szundybence
aktív tag
válasz
honda 1993 #18775 üzenetére
BIOS frissítést javaslok. Valószínűleg már nagyon régi lehet.
-
szundybence
aktív tag
válasz
honda 1993 #18766 üzenetére
Nem véletlenül USB3-as portra dugtad be? Mintha az is okoz ilyen anomáliát.
-
szundybence
aktív tag
válasz
#39417856 #18722 üzenetére
Én egyértelműen ezt javaslom: Xubuntu 14.04.1 LTS 32-bit
-
szundybence
aktív tag
válasz
Aethelstone #18704 üzenetére
Semmi gond, akkor nem folytatom a gondolatmenetet. Felejtős az egész.
-
szundybence
aktív tag
válasz
Aethelstone #18702 üzenetére
Igen, ez igaz. De azért ugye érted min méltatlankodom?
-
szundybence
aktív tag
válasz
lev258 #18699 üzenetére
Nem. Feltörték már régen és jól fut más vasakon is. De itt most nem feltétlenül egy-egy speciális hardverről van szó, hanem a hang és videókodekekről, st. Ugyanis a hardverhez való igazítást jórész a folyton hízó KERNEL végzi. Tehát ne tessék értetlenkedni. Amit fel lehet tenni utólag, mert szabad, azt feltehetné a disztribúció is és akkor kezdésre egy sokkal, de sokkal felhasználóbarátabb desktop linuxot kapnánk kézhez. Én erre kérdeztem rá, hogy ez miért nincs így, nem pedig mondjuk a legújabb ilyen-olyan speciális videókártya drájveréről beszéltem. Remélem most érthetőbb voltam.
-
szundybence
aktív tag
válasz
#40553216 #18693 üzenetére
Na-igen, az a kurva jog. Hogy mennyi akadályt rak a fejlődés elé, az nem emberi.
(#18694) God Vazzeg: Miért hasonlítod a windowszhoz? Miért nem a Machoz? Abban minden benne van. Még akkor-is, ha neadjisten a saját inteles alaplapodra lopod el a rendszert.
(#18695) lev258: Írtam, ha kis helyet foglal, már miért ne lehetne benne?
(#18696) MMA87: Ebben egyetértek veled. Nem a linux disztrónak lenne a dolga drivereket írni, hanem a hardvergyártás egyértelmű feladatai közé tartozik.
-
szundybence
aktív tag
válasz
lev258 #18691 üzenetére
Azért arra kíváncsi lennék, hogyha mindez szabadszoftver és mind-mind egészen picikék, akkor mi az ördögér nincsen mindez már kezdésre feltelepítve? Mennyivel lenne nagyobb egy-egy install-cd? 100, vagy 200 MB-al? Nemrég próbáltam ki egy Suse linuxot. Az egy egész DVD-nyi anyag volt, teljesen teleírva, mégis hiányoztak belőle alapvető dolgok. Például a noteszem wifi-drivere. Szóval én nem értem ezt. Miért kellene egy kezdőnek eleve úgy kezdeni a használatot, hogy napokat guglizik, fórumokban kérdezősködik, hogy aztán a "feketeablakban" varázsolgasson? Enyhén szólva nem valami felhasználóbarát dolog ez a linuxtól. Az, hogy kezdetben így volt, még csak-csak érthető, de az, hogy ma is így van, az már nehezen elfogadható számomra. Paradigmaváltás kellene ezen a területen mindenképp!
-
szundybence
aktív tag
válasz
Kendek #18678 üzenetére
mert ahogy néztem a felhasználók kb. harmada még 32-biten van (Systemback letöltésekkel mérve).
És akkor abban még benne sincsenek azok, akinek mások telepítik fel, például pont a te programoddal rendszermásolás, vagy rendszertelepítés opcióval. Nyilván ők akkor nem fogják letölteni a programodat. Tehát ez a statisztika is csalhat kicsit.
Mint ahogyan csalóka a linux elterjedtségének kimutatott statisztikája is. Mert én nem hiszek abban a 2.2%-ban. Szerintem sokkal több lehet a valós százalék ennél. -
szundybence
aktív tag
válasz
lev258 #18647 üzenetére
"ugyanazon verzió 32 bites és 64 bites kiadása között nem szokott különbség lenni a driverek kezelésében (számában). Viszont egy bug mindig becsúszhat."
Nem szokott, de a valóságban én már többször is belebotlottam ilyesmibe. Viszont a 32biteseknél eddig még minden ment. Emiatt nem kellene ajánlgatni kezdőknek biztosra, mint valami tuti tippet a 64bites verziókat. Mégis gyakran teszitek. Miért?
-
szundybence
aktív tag
válasz
spammer #18635 üzenetére
"Kell-e szívni 64bit miatt programokkal, extra telepítésekkel, nem induló cuccokkal?"
Igen, néha kell. Nekem volt hozzá szerencsém a Xubuntu 14.04.1 LTS Desktop 64-bit telepítésekor. Kapásból nem ismerte fel az alaplapi Realtek hálókártyámat, úgyhogy az internetnek kapásból lőttel. De ez még semmi, egerem sem volt. Szóval Reset-gomb és gyalu.
-
szundybence
aktív tag
válasz
Aethelstone #18613 üzenetére
Hát igen, jobbára csak ez maradt mint lehetőség a megoldásra. Azért még várok, hátha lesz valakinek még ennél jobb ötlete.
-
szundybence
aktív tag
válasz
Aethelstone #18610 üzenetére
Igen, de próbálnék ellene tenni. Van ötleted?
-
szundybence
aktív tag
válasz
lev258 #18605 üzenetére
Semmit sem ír ki hibaüzenetként. Vagy elölről kezdi, vagy csak áll és a háttérben futva egyszer csak elérkezik arra a pontra ahová kattintottam. Ott aztán folytatja a lejátszást. Illetve van, hogy minden rendben lenne, de valahova kattintva nincsen hang. Odébb kattintva meg már van. Egyik esetben sincs hibaüzenet a terminálban. Egyébként ezt a háromféle dolgot nem vegyesen csinálja, hanem az egyik fájlnál így, a másiknál meg amúgy. De később megpróbálva az a fájl mindig úgy viselkedik. Ebből arra lehetne következtetni, hogy a fájl a hibás. Pedig nem. Mert mint mondtam, a korábbi Linuxok is, meg a Windows is rendesen kezeli őket.
Nekem csak az a fura, hogy ti még nem találkoztatok a jelenséggel. Ez viszont arra utal, hogy a hiba az én gépemben van. De mi lehet az? Jó lenne valahogyan megjavítani.
-
szundybence
aktív tag
válasz
Fritz Teufel #18600 üzenetére
"Tehát, maga a Linux a médiaanyagot hiba nélkül kezeli és állítom, több formátumot ismert mint a Windows."
Nincsen nekem gondom a te állításoddal, csak én most nem ezt tapasztalom és megoldani szeretném ezt a problémát, nem pedig vitatkozni rajta. Sajnos a megoldás irányában még nem kaptam semmi ötletet.
-
szundybence
aktív tag
válasz
Fritz Teufel #18597 üzenetére
"Ott szerintem valami más lehet a probléma."
Mire gondolsz?
-
szundybence
aktív tag
válasz
Fritz Teufel #18597 üzenetére
Mekkora felbontásúakat nézel? Mert 1280-ig ez nem jelentkezik, csak fölötte. Az 1920-asoknál meg nagyon gyakori. Egyébként 14.04.1-es 32 bites Xubuntut használok. Egyébként ez a probléma a 13.04-nél még nem volt. a 13.10-esnél jelentkezett először. És a 14.10-esen is van. Sőt, ha fenn van a VLC, akkor ha bele is lehet kattintani a filmsávba, akkor néha néma marad a film. Csak akkor lesz hang, ha valahová máshová kattintok. Ha leszedem a VLC-t, a probléma megszűnik. Nagyon rejtélyes dolog mondhatom. Ennél már csak az lenne a furábba, ha másnál nem jelentkezne, csak nálam.
-
szundybence
aktív tag
Van egy érdekes kérdésem. Van néhány letöltött mkv filmem amibe nem lehet beletekerni linux alatt. Smplyes, VLC, st. Egyikkel sem. Viszont ugyanezekbe a filmekbe wxp alatt VLCvel, vagy mással nincs ilyen gond. Nem szeretném őket átkódolni, mert nagyon időigényes dolog lenne. Viszont elképzelhető, hogy van olyan beállítás a lejátszókba, amivel ez a probléma nem jelentkezik. Illetve lehet olyan lejátszó, ami nem csinálja ezt a kellemetlen dolgot. Tudtok segíteni?
-
szundybence
aktív tag
Engem nagyon érdekelne egy összehasonlítás a Vmware és a Virtualdub tulajdonságait, hibáit, lehetőségeit, korlátait, stb összemérendő. Ha érdekel, illetve még másokat is, akkor nyitnék egy Vmware vs Virtualbox topikot. Persze annak nem lenne értelme, hogy csak megnyitom és nem ír bele senki. Nos?
-
szundybence
aktív tag
válasz
toth_janika #18571 üzenetére
-
szundybence
aktív tag
Nekem van egy USB-s külső Logitech hangfalam. Windows alatt gondok voltak vele. Például nem nem volt valami szép hangja, nem lehetett a saját gombjaival lehalkítani, sokszor az alaplapi hangkártya szólalt meg helyette, stb. Linux alatt döbbenetesen szép a hangja, lehalkítható és jól szabályozható, hogy melyik alkalmazás melyik hangeszközön szólaljon meg.
Ezt csak azért meséltem el, mert pont az ellenkező képet mutatja, mint amit te mesélsz.
Mégvalami, a virtualizációban az eszköz, általában az anyarendszer drájverén keresztül szól. Tehát nehezen lehet szétválogatni, hogy melyik probléma melyik operációs rendszer melyik drájverének a terhére írható.
-
szundybence
aktív tag
válasz
FіkuszKukіsz #18556 üzenetére
-
szundybence
aktív tag
válasz
Dhampir #18534 üzenetére
"Tud magyarul is?"
Persze. Nézd csak:
(#18535) MMA87: "Igazából Ubuntuval meg vagyok elégedve csak ne kellene az OS-ek között valtogatni."
Én elég jól elvagyok a WINE alatt futó windowszos alkalmazásokkal. Csak néhány olyan van amit muszáj a Virtualbox altti XP-vel dolgoztatni. És csak egyetlenegy, amit muszáj egy külön partícióra telepített XP-vel. Szerencsére ezt az alkalmazást csak ritkán használom.
-
szundybence
aktív tag
Akinek régebbi a gépe és a videók vagy a Youtub filmek nagyobb felbontásban akadoznak, azoknak tudom azánlani QupZilla nevű böngészőt. Benne van a tárolóban. Baromi gyors. A filmek akadás nélkül mennek. Le lehet tiltani a gyorsítótárazást, stb.
-
szundybence
aktív tag
válasz
Kendek #18522 üzenetére
Elolvastam. Aztán még egyszer elolvastam. De csak haloványan értem miről van szó. Megelégszem azzal, ha megcsinálod a programodat úgy, hogy nekem ne legyen vele gondom. Hogy lassul, vagy nagyobb helyet foglal, az nem érdekel. Sosem figyeltem ilyesmire. Szerintem mások sem. Biztosíthatlak, hogy nagyra becsülöm a munkádat ezzel együtt is.
-
szundybence
aktív tag
válasz
Kendek #18516 üzenetére
Igen, 32 bites, de a többit, amiről beszélsz egyáltalán nem értem. 32 bites 14.04.1 LTS. Innen töltöttem le.
Én biztosan nem irányítottam át semmiféle dolgot sehová sem. Szerinted most mit csináljak? Na-persze azon kívül, hogy várom a javításodat. De mit javítasz meg? A programodat, vagy a Xubuntut? Mert nem egészen értem a helyzetet.
-
szundybence
aktív tag
válasz
ubyegon2 #18508 üzenetére
Ezt (pontosan ez, mert meg van írva DVD-korongon már régen) a linuxot már telepítettem, másoltam és jó volt. Most sem változtattam, semmit. Emiatt azt gyanítom, hogy a Systembeck változott időközben.
(#18507) Dhampir: Köszi, ismerem. Volt már fenn kipróbálásra, de voltak vele feloldhatatlan gondjaim.
-
szundybence
aktív tag
válasz
Kendek #18491 üzenetére
"UEFI-s telepítés vagy hagyományos?"
Hagyományos inteles alaplap BIOS és két közönséges winyó.
"Ha hagyományos, akkor mi a beállítás (automatikus, eszköz vagy partíció)?"
Semmin sem változtattam. Már sokszor csináltam így ezen a gépen és eddig minden jó volt.
egyik winyó egyik particióján van a linux és a másik winyó egy külön partíciójára szeretném másolni a rendszert."Próbáld meg úgy is, hogy terminálból futtatod a Systembacket, akkor a GRUB telepítésénél kiírtak után hátha okosabbak leszünk."
Megpróbáltam. Azt mondja, hogy root jog kell neki. Amikor megadom és megint futtatom, akkor meg azt írja ki pirossal, idézem:
"Nem biztonságos X Window hitelesítés!
Kérlek, ne használd a 'sudo' parancsot."
Mit csinálok rosszul?
(#18495) ubyegon2: Én is nagyra tartom ezt a programot. Használom is rendszeresen. Most, a 14.10-es friss installom nem vált be és ezért úgy döntöttem, hogy újra felrakok egy 14.04.1-est. Szinte nincs is még alatta semmi, csak a Systemback. Én egyébként még sohasem telepítettem grubot kézzel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Milyen autót vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- OLED TV topic
- Formula-1
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Assassin's Creed Odyssey
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 635 laptop eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest