-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
szoke12
őstag
Helló!
Érdeklődnék, hogy van-e linuxra használható lejátszóprogi, ami kezeli a 3D-s filmeket, és a 7.1-es hangot?
Egy barátom nagyon komoly házimozit készített, és oda kellene. -
szoke12
őstag
helló!
a linux mellé frl kellett tennem a suli miatt egy win7-et. Gondoltam, majd visszarakom a grubot könnyen. na persze...
egy leírás alapján telepítettem grubot.
azóta
"GNU GRUB version 1.99-21ubuntu3" képernyő fogad. meg egy
"grub> _" konzol. tab-ra kiadja a parancsokat de nem sokra megyek vele. tud valaki segíteni?
köszi előre is. nem hiányozna egy reinstall. -
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #11126 üzenetére
Az még egy lehetőség, de sztem az nekem túl komoly.
-
szoke12
őstag
Sziasztok!
Olyan progit keresek, amivel linux alatt tudok animációkat csinálni weboldalhoz.
Előre is köszönöm -
szoke12
őstag
válasz
kriszpontaz #9900 üzenetére
az szép!!!
1Mb....
-
szoke12
őstag
válasz
kriszpontaz #9898 üzenetére
Sajna nekem nincsenek ilyen ősküvületeim, de látom, némelyik csak a wikiről jött.
Amúgy van egy öreg konfigom:
cpu 225 MHz, 639 Mb vinyó, 2x4MB EDO ram, cd olvasó, 200w táp, szóval nem mai, de még mindig megy rajta a w95. -
szoke12
őstag
válasz
kriszpontaz #9895 üzenetére
Ez mi?
Jó, látom, egy win, meg egy commodore64, de akkor is... -
szoke12
őstag
Átalakul a topik "Mutasd a homescreen-ed!" topikká?
-
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #9877 üzenetére
Szegény gyerek, de sajnállak....
Más meg majd megőrül néha.. Bár egyre rutinosabban kezelem, ha van valami gixer, bár nagyon már az sincs. -
szoke12
őstag
Esetleg egy nautilus újratelepítés megoldhatja?
ui: tegnap volt nálunk digitális átállás, és erős a gyanúm, hogy ezekben a set-top-boxokban is linux pörög, mert pl a pendrive-ot "/mnt/uba1"-nek csatolja, ami kísértetiesen hasonlít...
-
szoke12
őstag
Ismét jöttem.
A laposon 12.04.2 van egy ideje, nem is volt vele gond. Olyan egy hete rákapott arra, hogy kiírja: "Rendszerprogramhiba történt". Jó, és akkor most mit csináljak? Elküldtem vagy mi, majd gondolom megoldják, de nem értem, hogy ha semmit nem telepítettem, a rendszerhez nem nyúltam, akkor mi baja van? Gondoltam, az a 60 MB frissítés majd segít, így tegnap elmentem egy haverhoz, lefrissítettem, de semmi változás. Azóta lassabban bootol, lassabb a Unity, és változatlanul hibaüzenetet kapok. Javaslat/tapasztalat valakinek? Azonkívül hogy várjak... -
szoke12
őstag
válasz
donceleger8 #9832 üzenetére
Helyedben feltennék egy 12.04.2 LTS-t, azzal tuti, hogy sokáig nem lesz gond.
A partíciócsatolást is elég egyszer beállítani neki. -
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #9830 üzenetére
kellékek... szerintem Unity-t használ.
Alt+Ctrl+T ezzel el fog indulni, de ha a dash indítóba beírja, hogy "ter", már arra kidobja.más:
az ati telepítés néha kicsit több,mint egy chmod, de arról nemrég volt egy jó, szájbarágós hsz. -
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #9807 üzenetére
Köszi!
Akkor ezek tükrében telepítek legközelebb -
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #9802 üzenetére
Értem, köszi.
De akkor miért van 32 meg 64 bit is? Mert sokan használnak 64-est. A 64 a 64-en gyorsabb? jobban kihasználja?
Bocsi a tudatlanságért, de nem sokat teszteltem eddig. -
szoke12
őstag
Hát, nagyot csalódtam a 11-es mint-ben. Megy a helyére a 12.04.2-es ubi.
Ez állandóan kifagy, az office omlik össze, a wine indításakor kijelentkezik....
Pedig minden frissítés fent van (tudom, már nem támogatott).Ezzel szemben a laposomon a 12.04.2 elpusztíthatatlan
A múltkor próbából elindítottam kb 40 programot, de meg se kottyant neki. Pedig nem egy erőgép a lapos (2gb ram, 2x2,3GHz).
De lenne egy nagy kérdésem. Egy 64 bites gépre mit érdemesebb tenni? 64 vagy 32 bites rendszert? És miért?
-
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #9774 üzenetére
próbálj 7-es teamviewer-t [link]
-
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #9767 üzenetére
igen, 10.10-12.04 közt gond nélkül megy.
PeachMan: Igen próbáltam már, és nem szokott lenni gond. 10.10 alatt.
-
szoke12
őstag
Van egy Dell E6400-as gépem, ezen mostmár szépen fut az ubi 12.04.2
De amikor a rendszer kezd betölteni, mindig villog a kép. egy olyan 10mp-ig.utána jó, de ez a villogás kicsit aggaszt. mi lehet a baja?[ Módosította: CoolMan ]
-
szoke12
őstag
helló!
Képernyőfelvevő progit keresek. Most szedtem le a RecordMyDesktop-ot, de a gép által kiadott hangokat nem veszi fel, hanem a mikrofonnal veszi a hangot. Olyat keresnék, ami nem a mikrofont használja, hanem azt a hangot veszi fel, amit a gép ad ki. Pl ha lejátszok egy zenét, akkor azt is vegye bele.
Tudtok ilyet? -
szoke12
őstag
na, tovább frissítettem 12.04.2-re, és minden jó lett.
-
szoke12
őstag
hogy lehet a kh-s chipkártyába linux alatt életet lehelni?
-
szoke12
őstag
11.04 volt a laptopomon, és ma frissítettem 11.10-re. (tudom, egyik sem friss)
előtte volt flash, frissítés óta nincs. pedig úgy jelzi, a flash telepítve van.
mi lehet a gond?
azért nem akartam 12.xx-est, mert olvasom, hogy vannak kernel gondjai, és inkább régit választottam.ja, és 64 bites.
-
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #9297 üzenetére
hidd el, az egészet leszedtem, de a lubi folyton "kielégíthetetlen függőség" miatt kilépett dpkg-közben.
neten utána néztem, nem egyedi eset... -
szoke12
őstag
válasz
eternam #9293 üzenetére
nem az enyém, és ez a gáz, hogy a héten harmadjára rakom újra. mert a 14-es 32bites mintet tettem először fel, de másnap már nem volt kép. aztán a 12.04-es 62 bites lubit, de azon nem megy a wine, és ma a 11.04es 64bites ubit, azon meg eltűnik a kurzor...
amúgy egy lenovo g575. -
szoke12
őstag
Egy teljes update megoldaotta.
Már csak annyit nem tudok, hogy az AMD miért teszbe egy logót a jobb alsó sarokba, hogy "Unsupported device". Értem, mit jelent, de hogy lehet eltüntetni? -
szoke12
őstag
Na, feltettem inkább egy régebbi, megbízható 11.04-es rendszert, de ezen meg eltűnik az egér állandóan.
-
szoke12
őstag
mindegyiknek van egy újabb függősége, de fel nem tenné.. már vagy 10x csaináltam -f-et, de nem, nem akarja megcsinálni..
-
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #9280 üzenetére
várj ez nekem kicsit magas...
mit írjak be? -
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #9278 üzenetére
ezt már vagy 5x megcsináltam.
mélyebben van a gond... -
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #9276 üzenetére
az se akar felmenni.
mi lenne a legjobb? -
szoke12
őstag
Helló!
Lubuntu 12.04.1-re nem akar felmenni a wine:
Csomaglisták olvasása… Kész0%
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása… Kész
Néhány csomagot nem lehetett telepíteni. Ez azt jelentheti, hogy
egy lehetetlen állapotot kért, vagy ha az unstable disztribúciót
használja, akkor néhány igényelt csomag még nem készült el vagy ki
lett mozdítva az Incoming-ból.
Az alábbi információk segíthetnek megoldani a problémát:
Az alábbi csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
wine1.5 : Függ ettől: wine1.5-i386 (= 1.5.30-0ubuntu3)
E: A problémák nem javíthatók, sérült csomagokat fogott vissza.Hogy tudom feltenni?
-
szoke12
őstag
-
szoke12
őstag
Hogy tudok egy 64 bites linuxra skype-ot tenni? (ubi 11.04)
-
szoke12
őstag
válasz
Tamás88 #9247 üzenetére
nekem nincs laptopom, így azokat nem ismerem, hogy laposon hogy futnak. pl akkuidőről nincs információm. tegnap feltettem egy mint 14-et neki, de ma már csak egy fekete képernyő jött be.
lehet, korai volt a 14...
megnézem a lubi 12.04.1-et , hátha.
az a baj, hogy csak egy napom van telepíteni + tesztelni. -
szoke12
őstag
üdv, egy lenovo 575-re kéne egy nagyon megbízható linux. akár lubi is lehet.
szempont lenne az akkuidő is -
szoke12
őstag
nem, új a vinyó
-
szoke12
őstag
megszakított formázás okozhat gondot?
-
szoke12
őstag
Helló!
Mint 11-em van 64 biten. De pár napja amikor wine-t akarnék indítani, konkrétan megfagy, vagy jobb esetben csak kijelentkezik, és az addigi munkám oda van.
Hogy tudnám megoldani?
Csak teljes wine törléssel? Vagy ez nem is a wine hibája? -
szoke12
őstag
Helló!
Linux Mint alatt a Terminálban ki tudom valahogyan kapcsolni az üdvözlő szövegeket?
nagyon idegesít!!! -
szoke12
őstag
válasz
eternam #9120 üzenetére
próbáltam, de:
szoke12@szoke12-775V88 ~ $ sudo sh /home/szoke12/Letöltések/ati-driver-installer-9-3-x86.x86_64.run --buildpkg Ubuntu/natty
Created directory fglrx-install.2arPQu
Verifying archive integrity... All good.
Uncompressing ATI Proprietary Linux Driver-8.593...........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
==================================================
ATI Technologies Linux Driver Installer/Packager
==================================================
Generating package: Ubuntu/natty
Error: Distro Version entered incorrectly or not supported, use --listpkg to identify valid distro versions
Error: Distro Version entered incorrectly or not supported, use --listpkg to identify valid distro versions
Removing temporary directory: fglrx-install.2arPQu
szoke12@szoke12-775V88 ~ $mint 11-em van (katya)
-
szoke12
őstag
Srácok!
Lehet olyan, hogy egy rossz linux driver miarr csak a bal oldalon van hang?
Hogy tudom javítani? -
szoke12
őstag
na, feltettem a 64 bites linux Mintet az új (~) 64 bites gépemre. nagyon gyors, tetszik!!!
-
szoke12
őstag
Cinnamon verzió.
pakoltam mindenhogy a ramokat, de nem...
A laptopomon is kipróbáltam, azon nem ram, hanem cpu baja van... -
szoke12
őstag
válasz
fradi81 #9017 üzenetére
Az egy Skype-hoz hasonló program, amivel tudsz VOIP-on telefonálni.
Itt a Play link hozzá -
szoke12
őstag
válasz
quailstorm #9002 üzenetére
Az a legérdekesebb, hogy win alatt leformáztam. Erre az fsck után minden ugyanúgy visszajött. Semmi nem lett törölve. Tudom, hogy a win nem töröl valójában, de hogy ennyire.. Linux alatt egy kis javítás, és máris visszajött minden...
És igen, ezért az 5 mp-ért szenvedtem 2-3 órát.
-
szoke12
őstag
válasz
quailstorm #9000 üzenetére
sudo fsck -r /dev/sdc1
ez lett a megoldás!
mindenem ugyanúgy ott van! -
szoke12
őstag
válasz
quailstorm #8998 üzenetére
A Recuva már semmit se lát a lemezből
Pedig eddig mindenre ezt használtam... Lőttek a cuccaimnak? -
szoke12
őstag
válasz
quailstorm #8995 üzenetére
Na, leformáztam gyorsformázással, így a gép már szóba áll vele, most pedig Recuva-val hozom vissza a dolgokat.
Csak aztán azt hozzá vissza, ami nekem kell...Majd ezt az ubis cuccot is megnézem, mert sokszor jól jönne.
-
szoke12
őstag
válasz
quailstorm #8993 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! Azért formázni még teljesen nem akarom, hogy meg legyen mindenem. De hogy tudnám megoldani? Most HBCD-vel próbálkozok, már a rajta levő összes ilyen progit kipróbáltam, de egy részük a pendrivetól kifagy... windows...
-
szoke12
őstag
A 4 gigás memóriakártyám befuccsolt. A gép azt írja, a szuperblokk nem olvasható. Csináltam dd-vel róla egy lemezképet, de amikor azt fel akarom mountolni, akkor is ezt a választ kapom. Mit csinálhatok még? Tudtok segíteni?
-
szoke12
őstag
Ma hozzám került egy rossz 128 MB-os kártya, és csak pár kondi szállt el benne. Megcsináltam, így mostmár 128 megával tolom.
Majd meglátjuk, így előjön-e a kép-szétesés. -
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #8496 üzenetére
én már a közel két percemmel meg sem szólalok.
-
szoke12
őstag
válasz
tigerscorpio #8471 üzenetére
én egy telenoros sticket üzemeltem be ubi alattt nemrég. valami usbmodemstick.deb-et kellett feltenni, és a configjába bemásolni egy file-t ami kimondottan ahhoz a stickhez tartozott. utána jó volt, meg azóta is megy.
-
szoke12
őstag
válasz
#57018880 #8392 üzenetére
Ilyenre gondolsz?
Nekem 10.04, és 12.04 alatt is elég sűrű.
Eddig egyedül a 10.10-esemmel nem volt baj. -
szoke12
őstag
Ma megcsináltam ezt az offline frissítést.
De sajna még mindig vannak grafikus gondok. Ma is eljátszotta egyszer. Kicsit olyan érzésem van olyankor, mint amikor a P1-esemen szenvedtem a Midtown Madness-el és már kezdett szétesni a kép, meg fagyott össze az egészRégi szép idők...
-
-
szoke12
őstag
Ha az olyan egyszerű lenne...
bizony 2013-ban is van még olyan, akinek nincs bekötve internete. Pl. én. A telefonomról csiholom a netet a gépre a voda jóvoltából, ám ha a sebesség átlépi a 3 KBs-t, már lehet pezsgőt bontani.
Arról nem is beszélve, hogy sorozatban elmegy a térerő, így elég sokszor megszakad a csomagok letöltése.
Ez a frissítés szerintem csak jövőre érne le, ha meg nem szakad
Amit lehet, azt suliban leszedem, és megoldom offline, de egy frissítés... azt nem lehet. -
szoke12
őstag
HI!
Mostanában rákapott a gépem arra, hogy egyszer csak el kezdi kis fekete illetve szivárvány színű mintás képkockákra felcserélni a képernyő elemeit. Pl a kikapcsoló eltűnik és csak egy fekete kocka van a helyén.
Ilyenkor már a gép semmire nem reagál. Még eleinte csináltam olyat, hogy gyors átléptem tty1-be, és kilőttem az Xorgot. Ilyenkor minden helyre jött, és folytathattam a munkát. de mostanában már átlépni se tudok, mert "kifagy".
12.04.1 van fent. A frissítésekkel el vagyok maradva. olyan párszáz megát kéne frissítenem. Esélyes, hogy már javítva van ez, vagy másnál is van ilyen? -
szoke12
őstag
válasz
MacCaine #7326 üzenetére
Kingston G100 8GB volt mind kettő az egyik 3 éves, a másik 3 hónapos (!)
Napi szinten használtam, volt hogy gigás állományokat pakoltam át egyszerre velük.
Mivel az első bevált, azért vettem még egyet belőle, de az hamarabb elhalálozott. Utána rá egy hónapra halt meg a másik.
Ettől az égő lámpától félek kicsit. Miért nem alszik ki?
Na mindegy, csak a felső panelon levő "Meghajtócsatoló"-nál van ez.
De kezdek a laptopom USB portjára gyanakodni, ami ráadásul egy hub-bal van 4 fele osztva. (külső betápja nincs)Szerk: Gyors bemértem, 4,6 V-ot ad le a HUB áganként. Ez elég?
-
-
szoke12
őstag
válasz
MacCaine #7311 üzenetére
Nem alszik ki.
Gnome2 fel ső panelre tehető "Meghajtócsatoló"-t használom. És ott csak kiadás van. És annál szépen lecsatol, de a lámpa égve marad. Még egy óra múlva is. Míg a biztonságos eltávolíásnál azonnal elalszik.
Mindegyik Ubi rendszeremen, minden pendrive-ommal ezt csinálja. -
szoke12
őstag
Mi a különbség a pendrive "kiadása" és a "Meghajtó biztonságos eltávolítása" közt?
A közelmúltban 2db 8 GB-os Kingston pendrive-om veszett oda. (egyik csak 3 hónapos volt)
Amikor a kiadásra nyomok, akkor égve marad(t) a lámpája. -
szoke12
őstag
Offolok egy kicsit, ha nem baj, mert házit kell csinálnom, és segítség kéne!
Olyan dolgok kellenek, melyek fejlesztésében Linus Torvalds részt vett, vagy maga fejlesztette.
Eddig nem sokat találtam. Ugye linux kernel, Wine, ... de többet nem tudok!
Segítsetek légyszi!
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Medence topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- EA Sports WRC '23
- Bestbuy játékok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest