- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
Mate 14.04 friss rendszerre szerettem volna pip-et telepíteni a youtube-dl-hez kell.
sudo apt-get install python-setuptools
Ezt írja:
python-setuptools : Függ ettől: python-pkg-resources (= 3.3-1ubuntu1) de csak 3.3-1ubuntu2 telepíthető
E: A problémák nem javíthatók, sérült csomagokat fogott vissza. -
zoltanz
nagyúr
Megszűnt a Catalyst a 14.04.3 -tól ha jól tudom, semmilyen UI nincs beállításokhoz? Konzol parancs létezik (ilyenekre gondolok: deinterlaced, Anti-aliasing, vsync)?
Csak a Amdgpu-pro-hoz lesz egyszer majd hasonló UI, nyílthoz nem várható? -
-
zoltanz
nagyúr
válasz
zoltanz #31406 üzenetére
A frissítés kezelővel sem sikerült. Most a VLC 2.2.2 van fent aszem a 2.2.6 stabil a friss.
A libgles1-mesa-hoz hiányolja a libglapi-mesa-t, de az nem jön mert a legfrissebb van fent:libgles1-mesa : Függ ettől: libglapi-mesa (= 11.2.0-1ubuntu2) de csak 17.0.7-0ubuntu0.16.04.1 telepíthető
-
zoltanz
nagyúr
Mate-n nem sikerül telepíteni a VLC-t eddig így ment:
sudo add-apt-repository ppa:videolan/stable-daily
sudo apt-get update
sudo apt-get install vlc browser-plugin-vlcEzt írja az utolsó parancsra:
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
Néhány csomagot nem lehetett telepíteni. Ez azt jelentheti, hogy
egy lehetetlen állapotot kért, vagy ha az unstable disztribúciót
használja, akkor néhány igényelt csomag még nem készült el vagy ki
lett mozdítva az Incoming-ból.
Az alábbi információk segíthetnek megoldani a problémát:Az alábbi csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
vlc : Függ ettől: libgles1-mesa (>= 7.8.1) de az nincs telepítésre megjelölve vagy
libgles1
E: A problémák nem javíthatók, sérült csomagokat fogott vissza. -
zoltanz
nagyúr
SMPlayer olyat csinál ha Youtube-ról indítok vele valamit, olyan 2,5 perc után megszakad a lejátszás
-
zoltanz
nagyúr
Az mitől van, hogy kikapcsoláskor ritkán, de lefagy a Mate. Amúgy a gép stabil, szoftveres gond lesz, hibanapló hol található?
-
zoltanz
nagyúr
Olyat lehet egy szoftverből két verziót használjak natívan? (Nem virtuális gépen) Akár más felhasználókén bejelentkezve.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
lev258 #30870 üzenetére
Köszönöm. Legalább annyit segíts hol nézhetek utána mielőtt megveszem őket.
Elég a wikidevi.com vagy másol is kell.
Már vettem néhányat és nem mindegyik működik megfelelően, másik topikban sem nagyon tudnak segíteni. -
zoltanz
nagyúr
Mikor várható a 4.6 Kernel a hivatalos LTS Ubi-hoz? Köszi!
-
zoltanz
nagyúr
A boot sorrendet szeretném megváltoztatni az 5. sorra ezért átírtam az /etc/default/Grub -ot
GRUB_DEFAULT=0
0-ról 4-re, de ugyanúgy a 0-ást indítja. Mit kell változtatni Mate-n még? Köszi. -
zoltanz
nagyúr
válasz
ubyegon2 #30669 üzenetére
Köszi! Sikerült így a 16,1 -et felrakni a 17 helyett:
sudo apt-get remove kodi kodi-bin # remove current version
sudo add-apt-repository -r ppa:team-xbmc/ppa #remove current ppa
sudo add-apt-repository ppa:team-xbmc/kodi-old # add new ppa
sudo apt-get update # update software lists
sudo apt-get install kodi=2:16.1~git20160425.1001-final-0xenial kodi-bin=2:16.1~git20160425.1001-final-0xenial # installs 16.1 -
zoltanz
nagyúr
Arra van lehetőség, hogy az egyel régebbi fő verziójú Kodi-t telepítsem a 16.0 - Jarvis-t?
Mert 17-tel több gondom van.
Köszi! -
zoltanz
nagyúr
Ha alt+tab-al a miniképeket nézem az ablakokról nem real-time. Ezt nem várható, hogy megoldják?
-
zoltanz
nagyúr
Az FF is fürgébb lett sztem a rendszer újrahúzástól, pedig szoktam töröni az előzményeket stb időnként.
-
zoltanz
nagyúr
Amúgy lefrissítettem a múlthéten a Mate-t a 16.04.2-re online. Kiírja ezt valahol?
-
zoltanz
nagyúr
válasz
God Vazzeg #29978 üzenetére
Köszi!
Most királyul megy, sztem bizonyos könyvtárakat csak így láthat. -
zoltanz
nagyúr
válasz
God Vazzeg #29975 üzenetére
Köszi megtaláltam, ki töröltem ezeket is, újraraktam a kiegészítőket, de ugyanúgy elszáll, nem tudom mi lehet.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Neil Watts #29973 üzenetére
Köszi!
Megcsináltam, de mégis megmaradnak a kiegészítők, beállítások. Lehet egyszer újrarakom a Mate-t.
Az Ubuntu belső hibát is észlel ilyenkor, lefagy majd kilép a Kodi. -
-
zoltanz
nagyúr
Fél évig ment az SMPlayer-el a Youtube (EQ miatt kell használnom) 1 hete mindig 403-as "tiltott" hibákat dob. Várható megoldás? (VLC-vel sem megy) Segítség lenne másik hasonló lejátszó is. Köszi!
-
zoltanz
nagyúr
Mate-n külső hangkeltőt szeretnék csatlakoztatni a PC-hez, a beállításoknál a bementenél, (vonali) szépen látom mozogni is a grafikus visszajelzőt, de hang nincs.
A VLC -nél a hang beállításoknál a hangmemória kimenet mit takar? Ez is valamilyen kernel streaming? Köszi! -
zoltanz
nagyúr
Le lehet valamivel kérdezni a PCI-E vagy a PCI busz valós órajeleit Linux-on?
-
zoltanz
nagyúr
Olyan gondom van Mate-n, hogy fájlokat akarok áthelyezni, percekig nem válaszol, nem is fut le. Ráadásul SSD-m van.
200 db 1 MB-os file, másolás megy jól, törés is jó (kvázi ott áthelyezést végez a kukába sztem.)
-
zoltanz
nagyúr
VLC -fluidsynth
Ezzel máshogyan szól, de hallgathatatlan.Timidity sem játssza le jól.
-
zoltanz
nagyúr
Midi problémám van még mindig Linux-on.
Torzan szól, nem úgy mint Win-en SB kompatibilis hangkártyával.
Telepítettem Mate-hoz a fluid-soundfont-gm-et, az Audacious-ban beállítottam az sf2-őt, de másik sf2 vel sem jó, pl FluidR3_GM.sf2. Másik zajkeltővel is ua., viszont Win-en jók.
Teszt Midi -
zoltanz
nagyúr
5.1 -es hangrendszerem van, szeretném ha a szatelitek is szólnának sztereó adásnál is. Megoldható úgy mint Windows-on? Köszi!
-
zoltanz
nagyúr
Sikerült egyszerre működésre bírni két hangkártyát. Viszont mivel nem tudok megnyitni egy appot két példányban, 5 perc után az egyik hangja elcsúszik.
Van erre megoldás? Teszteléshez jó lenne. -
zoltanz
nagyúr
Mate-n szeretnék polyphonic Midi-ket lejátszani, de sem a VLC se semmi nem játsza le, (Mid kiterjesztés)
-
zoltanz
nagyúr
Mate-n, hogyan tudom konzolban lekérdezni, a hangkártya gyártó, típusát?
Köszi!
(jól szól, megy csak nem találom) -
zoltanz
nagyúr
Most szépen behozza a Mate az iPhone-ról a képeket. (telefon megkérdezi megbízható-e PC)
-
zoltanz
nagyúr
Mate-ban hogy tudom megváltoztatni a jelszavam, ha a gép nem fogadja el?
-
zoltanz
nagyúr
Amit kipróbálnék még Wifi adapter ügyben egy Belkin F7D4101 V1 (Broadcom BCM4323 chip) USB adapter.
Milyen a Linux támogatottsága, használ valaki ilyet vagy hasonlót? -
zoltanz
nagyúr
Köszigrowler, lev258!
-
zoltanz
nagyúr
Hol tudom beállítani, hogy startkor induljanak autómatikusan (Mate)?:
-Hangerő beállítások
-Audacious
-Caja
-Transmission -
zoltanz
nagyúr
Ez a TP-Link TL-WN727N V3 (chip: Ralink RT5370) tényleg elég problémás Mate-n. 8 méterre van a a TP-Link TL-WR740N router-től 2 vékony 3 cm fa ajtó van csak közte. néha leesik a jel 5 Mb/s alá. (kb naponta 2x) Viberezéskor a hang elkezd akadozni, lassul a lap betöltés is.
Windows alatt viszonylag ritka 1-2 havonta csinálja. PH! ajánlották az eszközöket.
-
zoltanz
nagyúr
Látom az Ubuntu Mate oldalon elérhető a 16.10. Az LTS-es 16.04.2 mikorra várható kb?
-
zoltanz
nagyúr
Ez nem okozna galibát: egy Win7-Mate dual-boot mellé felraknék még egy Mate-t amivel a nvidia zárt driver-ét használnám.
-
zoltanz
nagyúr
Mértem egyet Geforce 7300GS nyílt driver Kodi-val: 38,82 FPS
-
zoltanz
nagyúr
válasz
growler #28094 üzenetére
Megfelel, ehhez, hogy legyen felcsatolva a (boot-olható) pendrive?
Autómatikusan felcsatolja a pendrive-ot, ezutánumount /media/z/MULTIBOOT
Majd ha csak ellenőriznémdosfsck dev/sdb1
Erre ezt írja ki:There are differences between boot sector and its backup.
This is mostly harmless. Differences: (offset:original/backup)
1) Copy original to backup
2) Copy backup to original
3) No actionMit válasszak? Köszi.
-
zoltanz
nagyúr
Konzisztenciát (fsck) szeretnék ellenőrizni egy pendrive-on, (javítás nélkül) /dev/sdb1 útvonalon van (Fat32).
Milyen kapcsolódókkal indítsam?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Motoros topic
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Vicces képek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest