Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz dark2 #35803 üzenetére

Minél újabb GPU legyen. Használtam valami 650, 750-es kártya az, ami még nem túl régi, de még értelmes vétel, és nagyon megfizethető. Esetleg AMD RX480, vagy egy kicsivel régebbi RX, azoknál egyáltalán nem kell zárt driver, bármilyen új kernel és X.org alatt is normálisan működnek.

Én is ezért vettem AMD RX570-et. Az még kellően új, kellően erős, fél áron könnyen hozzá lehet jutni használtan, sok az eladó bányászkártya, most hogy bedőlt a coinmining. Linux alatt is patent a támogatása a nyílt driverrel, meg ugye ott a Freesync feautre, ami szintén jól jöhet, ha később jó monitorral párosítod.

Mert amúgy az NV kártyák hiába erősebbek, hiába fogyasztanak kevesebbet, ha lehet Linux alatt zárt driverrel szívni miattuk, meg Wayland sem támogatott rajtuk. Az AMD kártyák meg igaz, hogy többet fogyasztanak, melegebben járnak, meg néhány fps-sel kevesebbet kapsz velük, de nem jelentősek a különbségek. Nem csak mindig a benchmarkokat meg az fps-számokat kell nézni, hanem a feature-öket, szoftveres támogatást is.

Az NV GF 7600-at vagy a nouveau driverrel tudod használni vagy a zárt 304-es ággal, az volt az utolsó, ami még támogatta, de az meg a X.org 1.19-ig működik csak, mikor már minden disztrón 1.20-as van.

Új hozzászólás Aktív témák