Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• saelin

veterán

válasz Syl #27323 üzenetére

Szerencsére ilyen random felébredéseim nincsenek, mert biosban tiltva van az usb wake-up és társai. De mióta visszatértem fő rendszerként linuxra (ubuntu 16.04 és most az elementary) már kétszer találkoztam ezzel a jelenséggel.
    Ubu alatt szépen le is ment sleepbe a gép, majd bekapcsolásnál vettem észre, hogy teljesen kikapcsolt és bootol. Most meg elementary os Freya alatt a gomb lenyomása után, nem is készült a sleep-re csak elkezdte magát leállítani. Azóta sem tudtam reprodukálni a hibát.

Más:
    Csak kíváncsiságból: Az itt jelenlévők mely DE-ket preferálják jobban és miért? Én a minél minimalistább megjelenést kedvelem, de persze nem a funkciók rovására! Pl gnome és a pantheon ilyenek a szememben. A gnome-ban annyira megszoktam a bal felső hot corner-t annó, hogy minden disztrón már alap a használata - task view módban. Az eos meg most rászoktatott az alsó dock-ra... valami iszonyat kényelmes ide pakolni az alkalmazásokat! Ha kell gyorsan elérem, de nincs mindig szem előtt, csak akkor látszik, ha ablak nem ér hozzá vagy ha felette van a kurzor.

Az unity oldalsó dokkjával csak az volt mindig a bajom, hogy nem működött ilyen tisztán az auto hide, mint a plank esetében, állandóan volt vele valami bajom, így végül teljesen lemondtam az unity felületről - amúgy nem lenne rossz, csak soha nem állt kézre. Az ubuntu alapoktól viszont sehogy nem tudok elszakadni, mert már annyira belém vannak ivódva a dolgai. :B Persze időről-időre bepróbálok más disztrókat is... azokból is az "egyedibbeket".

Új hozzászólás Aktív témák