- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hová lett 1000 mAh?
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
Aktív témák
-
klaczi
aktív tag
Nos nálam minden tökéletes. Amit csak rádugok a routerre azt látni oda vissza, minden gépet az ubis gép programcsoportjának nevére kell konfigolni. Legalább is nekem aki csak a winen tudom a programcsoportot átnevezni. Sőt még az alapértelmezett médialejátszót sem tudom megváltoztatni. SMPlayert szeretném, de nem tudom alapértelmezetté tenni. Talán néhány autó frissítés oszt jó lesz.
Remélem nem engem kérdeztél 2 napja van ilyenem! -
klaczi
aktív tag
válasz
n0_gAboR #7821 üzenetére
"Az ubuntu mas filozofiaval bir - inkabb a GNOME/OS X elgondolast viszi tovabb, mint attekintheto, atlaguserek szamara elegendo konfig feluletek - es jol atgondolt alapbeallitasok - automatizalt konfig"
Erre vágyunk mi átlag vagy az alatti userek.
Mindent jól csinál de a fenti dolog probléma. Én le nem szedem jól használható így is. Egy darab üres cd-be került. Most csendben maradok. Figyelek!! -
klaczi
aktív tag
Semmit nem felejtettem el. Ugyanis innen minden szerkeszthető VOLT. Próbaképpen az Opennel megnyitottam egy doc fájlt a másik gépen beleírtam és kimentettem. Minden rendben volt.
A helyzet az, hogy az Ubuntuban 2 munkacsoportom volt. 1. munkacsoport nevű ebben megtaláltam a wines gépeket (közben a routerra rátettem egy notit is). Egy másik meg Workgroup néven. Itt volt ez a gép egyedül. No gondoltam itt a baj. Fogtam és a másik két gépen is Workgroupot állítottam be. Azóta csak egy munkacsoportom van, ami gondolom helyes. Nem változott semmi. Tehát dokumentumok mappába be. Pdf fájl kijelöl. Másol. Hálózat,megkeres másik gép,dokumentumok megosztva és látszik. Tömve van fájlokkal. Én próbál: beillesztés. Semmi Tök szürke és nem müxik. Átmegyek másik gépre megkeresem az Ubis gépet ugyanazt a fájlt kimásolom és beillesztem ahová csak akarom. No ezért írtam, hogy az XP jobban látja. A sambáról gőzöm sincs de az XPés gép a hálózati helyekben hivatkozik rá ezért gondoltam nekem van ilyenem. Ne gondoljátok, hogy az xpén elhibázok valamit.(mások is módosíthatják fájljaimat Az xp így fogalmaz)beállítva.Jjól tudok bánni vele. Hibázik az nélkülem is csak ott felismerem. A rendszer egyébként tök jó. Én soha nem játszom. De mivel csak 2 napja látom nem tudja kiváltani az MS-t. Különben is tele vagyok kütyüvel aminek örülök, ha ott működik. Azt tudo, hogy hosszú, de remélem érthető is voltam.
Köszi mindent egyébként. -
klaczi
aktív tag
válasz
n0_gAboR #7803 üzenetére
Ezeken a dolgokon rég túl vagyok. Minden megosztás tök jó. Ezen a gépen tudom nézni a Windows gépen tárolt filmet például. Megnyitok valamit onnan szerkesztem ki tudom menteni oda. Odamegyek és másolok, innen. De itt kiadom pl. xy.pdf másolás. Majd bemegyek Win dokumentumok - beillesztés nem müxik. Gondolom, ha nem lenne samba telepítve egyáltalán nem tudnék megosztani semmit. Jobban teszem most, ha mégegyszer átkajtatom a Wines gépet. Amúgy ezen a gépen jó lesz ez így is, csak nem szeretem, ha valami felemásan működik. A terminált meg látni nem akarom többet. Pipákkal is mennie kell. Elvégre azért van. Egyébként mikor eldöntöttem, hogy felrakok egy ilyet piszokul vigyáztam, hogy a gépnek semmi köze winhez ne legyen. Direkt erre drótoztam össze ezt a configot.
-
klaczi
aktív tag
válasz
Neil Watts #7796 üzenetére
Természetesen szeretem a másik gépemet is. De most erről van szó. Nincs is vele semmi bajom. Minden az egyben csak ez az apró bibi van, ezt is véletlen vettem észre.
1 óráig tartott mire megtaláltam a terminált illetve megértettem mit kérsz tőlem.
Szerintem minden csont nélkül OK. Oszt oda mégsem másol.
lkollar@ABIT:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82845 845 [Brookdale] Chipset Host Bridge (rev 11)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 82845 845 [Brookdale] Chipset AGP Bridge (rev 11)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) USB UHCI Controller #1 (rev 01)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) USB UHCI Controller #2 (rev 01)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) USB UHCI Controller #3 (rev 01)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBM (ICH4/ICH4-M) USB2 EHCI Controller (rev 01)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev 81)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801DB/DBL (ICH4/ICH4-L) LPC Interface Bridge (rev 01)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801DB (ICH4) IDE Controller (rev 01)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) SMBus Controller (rev 01)
00:1f.5 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) AC'97 Audio Controller (rev 01)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV17 [GeForce4 MX 440] (rev a3)
02:04.0 RAID bus controller: HighPoint Technologies, Inc. HPT374 (rev 07)
02:04.1 RAID bus controller: HighPoint Technologies, Inc. HPT374 (rev 07)
02:05.0 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 50)
02:05.1 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 50)
02:05.2 USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB 2.0 (rev 51)
02:06.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
lkollar@ABIT:~$ -
klaczi
aktív tag
válasz
Neil Watts #7793 üzenetére
Kedves barátom így is látják egymást. Csak az XP jobban látja. Én fordítva gondoltam, csak voltam olyan udvarias veletek szemben, hogy nem azt írtam. Különben is csak egy liszencem van. Hülye tippjeidet meg tartsd meg!! Jónak kell lennie, csak tudatlan vagyok. Ezért írtam.
-
klaczi
aktív tag
Ubuntu 8.xx verziój van fent egyik gépünkön és nem tudunk hálózaton keresztül (router)fájlokat másolni a windózos gépre. Minden rendjén valónak tűnik, a gépek látják egymást. A Wines gépről át tudom ugyanazokat a fájlokat másolni. Mi a baj? Ezt azért tudni kéne neki alapból. Amúgy a rendszer flottul működik.
Aktív témák
Hirdetés
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brave
- Fujifilm X
- OLED monitor topik
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest