- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Aktív témák
-
vamzi
senior tag
rendszer/beállítások/alapértelmezett programok
itt tudod beállítani a kérdéses programokat. ha a kiterjesztésekhez szeretnél igazodni akkor:
jobb klikk a filera tulajdonságok majd megnyitás ezzel és hozzáad listárol kiválasztod a programot, ha nincs benne akkor egyéni parancs használata és beírod a program parancsát.ha kész van csak fogod és átpipálod, hogy mivel szeretnéd megnyitni. -
rtom
senior tag
Elkezdtem én is szórakozni a samba-val
Win-es laptopon létrehoztam egy OTTHON nevű workgroup-ot, megosztottam két könyvtárat írásra, Ubuntu-s desktopon telepítettem samba-t, megosztottam egy könyvtárat a /home-on belül, de a win-es gép nem látja.
Próbálkoztam egy gsambad nevű gui-s progival is, de ott meg túl sok mindent lehet beállítani. Szal egyelőre csak linuxról win-re tudok írni...
Az asztali gép nem látszik a munkacsoportban, lehet ez a gond
-
n0_gAboR
őstag
Linux szerver OS-kent egy kiforrott, szeles korben hasznalt, es elterjedt dolog. Viszont az a szemlelet hogy hasznaljuk desktop-kent nem egy regi dolok, mostanaban kezd csak teret nyerni - ez latszik is az iszonyatos meretu fejlodesbol amin keresztul megy mostanaban.
Igy meg nincs mindenre GUI - jobb ha hozzaszoksz, hogyha melyebbre mesz mindenkepp kell terminalt basztatni.
"A terminált meg látni nem akarom többet. Pipákkal is mennie kell. Elvégre azért van."
Masik nagy hibaja az usereknek, akik windowsrol jonnek, hogy egy mas rendszerben is a windowst keresik. (eleinte enis estem ebbe a hibaba). Ilyen szemlelettel nem lesz hosszueletu a linux nalad - ugyanis itt nagyon sok mindent direkt mashogy csinalnak ami elsore furcsa lehet, ha megerted miert, akar meg meg is fog tetszeni.
Egyebkent ha kattintgatni vagysz, OpenSuSE linux a neked valo, annak van a legszeleskorubb "vezerlopult" szeru rendszerszintu beallitokozpontja - ott szinte mindent be lehet konfigolni - meg is van az ara. Nemsokara jon belole az uj 11-es verzio
Az ubuntu mas filozofiaval bir - inkabb a GNOME/OS X elgondolast viszi tovabb, mint attekintheto, atlaguserek szamara elegendo konfig feluletek - es jol atgondolt alapbeallitasok - automatizalt konfig
-
-
-
n0_gAboR
őstag
Ha látod a win-es gépet, megy a net, látod a routert, akkor megy a hálózat (és a hálókártya is) rendesen.
Nálam a win-es gépek az OTTHON munkacsoport tagjai. Mindegyiken vannak megosztott könyvtárak/partíciók. Ezeket így érem el Ubuntu/GNOME alól:
Places > Network / Windows Network > OTTHON (a workgroup neve) > (az adott gép neve) > itt már látom is a megosztásokat.
Routerben minden gép DHCP-vel kap IP-t.
Windows alatt a megosztások a "file és nyomtató megosztás" bekapcsolásával, és az adott könyvtár/partíció hálozatra való felkínálásával vannak beállítva. -
-
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Kutya topik
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest