- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- MWC 2026: Kezünkben a Vivo V70, megvan a magyar ára is
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
Aktív témák
-
atesss
addikt
válasz
body007
üzenetére
No közben elkezdtem feltelepíteni az XP-t, hát persze hogy nem is bootol be.
Lehet azzal is gond, hogy a telepítés elején az egyik fájlt nem tudta másolni, ezt most pótoltam, de szerintem ez sem oldja meg. Ugyanis "Disk Boot Error, Insert System Disk..." van, azaz el sem indul semmi az XP bootolásából.
Egy SIL3114R chipes Sata kártyám van.
Lehetséges, hogy nem tudok róla bootolni, mivel ezt még sosem próbáltam, mióta megvan ?
Az alaplap egy Intel 845PE chipes Shuttle AB48N.
Biosban a boot sorrendben SCSI-t raktam elsőnek.Milyen módszert tudtok (pl. valami linuxos megoldás), amivel ki tudnám próbálni biztosra, hogy tudok-e Sata-ról bootolni ?
Tehát olyan megoldás kell, amivel biztosan nincs driveres gond, biztosan jól támogatja ezt a kártyát.Ha kiderülne, hogy nem lehet, akkor egy mini-Linuxos Grub-os pendrivera-ra rakható rendszerválasztóban bízok, hogy tudtok ilyet mondani nekem.

Persze ha az USB-boot működik, ha nem, akkor meg egy CF-IDE átalakító + egy CF kártya.
És akkor az ezen lévő Grub elindítja a Sata vinyón lévő Linuxot is, és a Windowst is.
Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Path of Exile (ARPG)
- Pedzegeti az új Xbox irányát a Microsoft
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Macska topik
- Home server / házi szerver építése
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4307, 100% Akksi
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Eladó Samsung S23 Ultra 8/256GB / 12 hó jótállás / ÚJ AKKUMULÁTORRAL!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest