- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Apple iPhone 17 - alap
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
Aktív témák
-
SLD
tag
válasz
Wasquez #16501 üzenetére
Jah, gondolkoztam, hogy most melyikre kéne, de akkor rosszra gondoltam
Hát, mivel akkor így van egy 100 GB-os rész, amit linux alól látni fogsz, a /home-nak elég annyinak lennie, hogy a programok user konfigjai elférjenek rajta (mert akkor jól gondolom, hogy a zenék, filmek és egyéb nagy helyigényű fileok már a 100 gigáson lesznek?). Szóval én így cisnálnám:
10 GB -> /
1 GB -> swap
9 GB -> /homeA folyamat ez esetben valóban, kicsit nagyobb veszélyt jelen szegény Windows-ra
Először végre kell hajtani egy töredezettségmentesítést, hogy a windows összeszedje a darabkáit.
Utána egy partíciónálóval át kell méretezni a partíciót, tehát levágni belőle azt a 20 GB-ot. Erre én a Windows-os megbízhatatlan "programok" helyett a SystemRescueCD-t javasolnám. Miután bebootolt szépen, indítsd el a GParted programot, és ott jobb klikk átméretezés stb.... elég egyértelmű a használata, de ha mégsem majd úgy is írsz.
És akkor ezek után reboot és lehet benyomni az Ubuntu lemezt, de még az előtt ellenőrizni, hogy a Windows működik-e legalább annyira mint ezelőtt.Veszélyforrás: Én így csináltam egy frissen települt Vista-val, és ment minden rendben, csakhogy, ahogy egyre idősebb a windows úgy egyre terebélyesebb is (pl van egyeltalán még 20 GB szabad hely?
) szóval kérdéses, hogy össze tudja-e kaparni magát 20 GB-ba ismét, ha nem akkor valszín elég furán fog viselkedni, és akkor lehet újrarakni.
(De utána már garantált a működésés persze a 100 GB-os partíciót ki lehet hagyni az egészből, meg sem fogja érezni.)
Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti - Choice - Bundle - Steam kulcsok beszerzése. Írj kérés PM-et!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok -30%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman N4 Plus FSP 400W
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest