- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Mindenki mosolyog a OnePlus 15T tesztfotóin
- Új háttérbiztonsági frissítési rendszert kaptak az Apple cuccok
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- MWC 2026: Óriásakkut tuszkoltak egy szupervékony hajlíthatóba
- Szerény teleppel érkezik a Galaxy A37/A57
Aktív témák
-
SLD
tag
válasz
Wasquez
üzenetére
Jah, gondolkoztam, hogy most melyikre kéne, de akkor rosszra gondoltam

Hát, mivel akkor így van egy 100 GB-os rész, amit linux alól látni fogsz, a /home-nak elég annyinak lennie, hogy a programok user konfigjai elférjenek rajta (mert akkor jól gondolom, hogy a zenék, filmek és egyéb nagy helyigényű fileok már a 100 gigáson lesznek?). Szóval én így cisnálnám:
10 GB -> /
1 GB -> swap
9 GB -> /homeA folyamat ez esetben valóban, kicsit nagyobb veszélyt jelen szegény Windows-ra
Először végre kell hajtani egy töredezettségmentesítést, hogy a windows összeszedje a darabkáit.
Utána egy partíciónálóval át kell méretezni a partíciót, tehát levágni belőle azt a 20 GB-ot. Erre én a Windows-os megbízhatatlan "programok" helyett a SystemRescueCD-t javasolnám. Miután bebootolt szépen, indítsd el a GParted programot, és ott jobb klikk átméretezés stb.... elég egyértelmű a használata, de ha mégsem majd úgy is írsz
.
És akkor ezek után reboot és lehet benyomni az Ubuntu lemezt, de még az előtt ellenőrizni, hogy a Windows működik-e legalább annyira mint ezelőtt.Veszélyforrás: Én így csináltam egy frissen települt Vista-val, és ment minden rendben, csakhogy, ahogy egyre idősebb a windows úgy egyre terebélyesebb is (pl van egyeltalán még 20 GB szabad hely?
) szóval kérdéses, hogy össze tudja-e kaparni magát 20 GB-ba ismét, ha nem akkor valszín elég furán fog viselkedni, és akkor lehet újrarakni.
(De utána már garantált a működés
és persze a 100 GB-os partíciót ki lehet hagyni az egészből, meg sem fogja érezni.)
Aktív témák
- Robot fűnyírók
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Közös alapokra helyezte az FSR-t és a PSSR-t az AMD és a Sony
- Óra topik
- Linux kezdőknek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Melyik tápegységet vegyem?
- Futás, futópályák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen2 Intel i5-1135G7 Refurbished - Garancia
- ASUS ROG Strix OLED XG32UCWMG /32",4K TrueBlack Glossy, Dual mode,G-Sync/ új, 3év IPon gar
- LG 86QNED86A / MiniLED / 86" - 217 cm / 4K UHD / 144Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Beszámítás! Apple Mac Mini M4 16GB 256GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung 16GB DDR5 5600MHz M425R2GA3PB0-CWM
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) szóval kérdéses, hogy össze tudja-e kaparni magát 20 GB-ba ismét, ha nem akkor valszín elég furán fog viselkedni, és akkor lehet újrarakni.
és persze a 100 GB-os partíciót ki lehet hagyni az egészből, meg sem fogja érezni.)