Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
Aktív témák
-
Akheron
senior tag
válasz
Akheron
üzenetére
Na, közben sikerült megoldanom a csatlakozási problémát úgy ahogy. Egyáltalán nem volt eth0 eszköz; ez valószínűleg azért lehetett, mert korábban észlelte a telepítő a másik gép hálózati vezérlőjét. A Google-ben talált megoldás alapján kitöröltem az /etc/udev/rules.d/70-persistent-net.rules fájlból a korábbi bejegyzést egy terminálból kiadott sudo gedit paranccsal. Meg letöltöttem vezeték nélküli hálózaton keresztül 280 MB-nyi frissítést ugyanabban a munkamenetben - lehet, hogy inkább ez volt, ami segített.

Most viszont van egy olyan gondom, hogy nem tudom átírni az Ethernet vezérlő MAC-címét. Ha a Network Connections párbeszédpanelben szerkesztem, akkor a rendszer nem használja többé az adott kapcsolatot, hanem létrehoz egy újat.
Ha meg a korábban említett fájlban írom át, akkor a rendszer új vezérlőként észleli és használja az Ethernet-vezérlőt, az eredeti MAC-címével. Azért lenne szükség az átírásra, mert ehhez a MAC-címhez regisztráltam a UPC-s netet, és elfelejtettem a tőlük kapott jelszavam.Tehát, tudja valaki, hogy miként adhatnék meg új MAC-címet?

Aktív témák
- BestBuy topik
- Nintendo Switch 2
- Kitolhatja az LGA1700 élettartamát az Intel
- Gumi és felni topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Óriási ugrás: teszten az ASUS Zenbook A16 és a Snapdragon X2
- EAFC 26
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Mini-ITX
- Óra topik
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- Dell Latitude 5520,15.6",FHD, i5-1145G7,16GB DDR4,256GB,WIN11
- 27% - iiyama G-MASTER G2470HSU-B6 IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 1ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ha meg a korábban említett fájlban írom át, akkor a rendszer új vezérlőként észleli és használja az Ethernet-vezérlőt, az eredeti MAC-címével. Azért lenne szükség az átírásra, mert ehhez a MAC-címhez regisztráltam a UPC-s netet, és elfelejtettem a tőlük kapott jelszavam.