Aktív témák
-
törölt tag
nekem simán megy a fileküldés az empathy-ban. bár annyi pici bug van, hogy amikor én küldök, akkor azt írja, hogy 0% ment át, de közben már "completed" státuszba kerül a küldés, és valójában tényleg át is ment a fájl, szóval csak esztétikai hiba.
amúgy szerintem ha játszol kicsit a beállításokkal, akkor egész normális külsőt lehet neki adni, a fontosabb dolgokhoz azért van beállítás, bár korántsem tud olyan sokat, mint a pidgin. de ha csak msn-re kell, akkor az emesene is nagyon jó (nekem kell gtalk meg icq is, azért empathy-zok).apropó: empathy-ban lehet változtatni az emoticonokat valahogy? ez az alapértelmezett smiley csomag nem túl szép, és olyan kicsiben mutatja őket, hogy alig lehet kivenni, hogy mit is ábrázolnak...
-
törölt tag
nekem is ezt kezdte csinálni mostanában (úgy 1-2 hete). biztosan nem a memória fogy el, mert általában legalább 70-80% szabad a ramból, a kernel is a legfrissebb használható (2.6.35-15) és a pidgin is a ppa-ból frissülgetett.
én igazából annyit tudtam csinálni, hogy lecseréltem az amúgy is beépített empathy-ra. végülis ez is tudja alapvetően azt, ami nekem kell, és van benne pár okosság. péládul úgy néz ki, hogy normálisan kezeli msn alatt az audio és videochat funkciókat. -
törölt tag
nem tudom volt-e már téma, de egy apró és mégis hatalmas pozitívum, amit most fedeztem fel: a T410-ben levő 3 eres jack aljzatot végre tökéletesen kezeli a rendszer, tehát ha bedugom a telefonomhoz kapott headsetet, amin ugye van mikrofon is, akkor azt használja felvételre, nem a beépítettet! ez eddig nem így volt, bár 2-3 hónapja néztem utoljára, de gyaníthatóan a .35-ös kernel az oka.
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #29637 üzenetére
mondjuk win alatt ha azt a superbar-t használod, vagy minek hívják, akkor tök felesleges még rocketdock mellé szerintem. csak a régebbi rendszereknél van értelme
amúgy ott írjuk a megoldást: tegyél fel egy awn-t, abban be tudod állítani(bár biztosan van cairo-ban is ilyen opció...).
-
törölt tag
válasz
ntomka #29623 üzenetére
én csak letettem autohide-ban az awn alá, nem is látszik, de ha mondjuk valami miatt nem indul az awn (mégis a trunk-ot használom, vagy mifene), akkor azért el tudom érni a dolgaimat trükközés nélkül.
a dockbarx-nél is így szívtam meg: jött egy frissítés, és utána nem indult többé. visszaállítani a régi verziót meg nem tudtam, mert nem volt fent a repóban... -
törölt tag
válasz
hackeeeee #29596 üzenetére
esetleg ha van időd szórakozni, akkor próbáld ki az avant window navigatort is, elég jó cucc. teljes értékű panelként is lehet használni (nekem most úgy van), van rá tulajdonképpen minden (indicator, notification area, launcherek, main menuből több féle is, stb).
érdemes a legfrissebb trunk-ot (unstable) feltenni, mert egyrészt az is stable már, másrészt pedig abban vannak az újítások ugye. -
törölt tag
meg lehet csinálni, persze. akár a mosógépről is bootol neked az ubuntu, ha kell
de a viccet félretéve, ha a telepítésnél a kézi partícionálást választod, akkor kapsz egy szép grafikus felületet, amin minden pertíciót úgy tologathatsz, ahogy neked tetszik.
ha van win is a gépen, akkor általában az szokott lenni, hogy az ubuntu kiteszi a win7 általt kreált bootloadert, és a sajátját írja az elsődleges vinyó mbr-jébe. ebben választható lesz természeteen a win7 is, tehát ugyanúgy tudod majd használni.
arra érdemes figyelni, hogy win7 alatt nem tudod elérni a linuxos fájlrendszereket egyelőre (illetve amit én próbáltam, az nem ment alatta), viszont linux alól simán eléred az ntfs partíciók tartalmát.én nem hazsnálok 64 bites rendszert, mert semmi szükségem rá, de elvileg semmi gondja nincs.
-
törölt tag
meni fog persze, de a telepítéskor azt kell majd válasszad, hogy kézzel állítod be a partíciókat. aztán fogod, és a C-nek megfelelőt kijelölöd formázásra (ext4), és megadod " / " csatolási pontnak.
illetve én úgy szoktam csinálni, hogy a /home az másik partíción van (például ahol az adatok), de mivel az neked most gondolom ntfs fájlrendszert használ, így nem nagyon fog menni. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Kendek #29152 üzenetére
nem arról van szó, hoyg elfeledkezek a frissítésekről. hanem hogy rányomok, hogy oké, azokat a csomagokat akarom, és tegye fel. de közben mondjuk írnék fórumba, vagy msn-en, vagy akárhova. na ilyenkor k...tul idegesítő, hogy amikor befejezte a csomagok letöltését, és elkezdi őket telepíteni, akkor feldobja az ablakot. mert gépelnék be egy mondatot, és a fele nem íródik már be, mert a rohadt ablakkezelő átvált a frissítésekre... ráadásul a gombok nyomogatása ott is inputnak számít, ami szintén nem jó (pl. jön egy "biztosan szeretnéd ezt?" kérdés, én meg éppen az "y"-nál tartok gépelésben...)
-
-
törölt tag
válasz
ntomka #29143 üzenetére
én erre mindig azt hittem, hogy az egér problémája, de aztán persze lehet, hogy nem.
mondjuk engem jobban zavar, hogy mindig a képembe dobálja az update managert, amint cisnál valamit (például készen van a csomagok letöltésével, erre felugrik az arcm. de mi a halálnak?? csinálja a dolgát a háttérben, ha minimalizáltam... -
törölt tag
válasz
Kendek #29135 üzenetére
igen, alapvetően semmi bajom vele, működik rendesen. bár az utóbbi időben volt egy-két kapcsolat szakadás, de nem vészes. leginkbb amiatt a belinkelt sebezhetőség miatt fordult meg a fejemben, hogy esetleg nem ártana valami megoldás (mert mondjuk nem bízom benne, hogy így két év távlatából neki fog állni a linksys foltozni).
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #29129 üzenetére
azt tudom, hogy fel lehet rá tenni, ez tiszta a leírás alapján, csak az a kérdés, hogy érdemes-e. igazából nem használok semmi extrát a szolgáltatásokból, csak legyen stabil és jól használható fw.
Kendek: érdemes bétát feltenni? illetve az oldal szerint ez még csak prebéta
tudom, hogy szeretsz kockáztatni, de a routeren is megéri?
egyébként csak azért érdekel, hogy vissza lehet-e tölteni vele, mert ha nem, akkor meg kell nézzem, hogy mik vannak beállítva, mert mág régen csináltam, nem minden megy fejből -
törölt tag
válasz
Kendek #29127 üzenetére
ez a dd-wrt mennyire kompatibilis a gyári fw-vel? nekem egy WRT54GL routerem van, most kicsit piszkálja a csőrömet ez a fw. a gyári fw beállítás mentését vissza lehet tölteni benne, vagy kézzel kell beállítgatni? illetve érinti vajon ez a sebezhetőség a dd-wrt-t is?
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #29082 üzenetére
nekem is ez a tapasztalatom. a régi gépen használtam több rendszert is: xp alatt alulról súrolta a 3 órát, vista alatt 3,5 óra, ubuntu alatt még a 2,5 sem volt meg messze. a mostani laptop olyan 4 órát ír ki linux alatt, de eből talán hármat ha megy, win7 alatt ennél többet tud, de azt sosem használom (most nincs is bent a gépben az a vinyó), szóval pontosat nem tudok.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #29001 üzenetére
nekem a rhythmbox azért nem az igazi, mert egyrészt nem működik a webrádió (csak ha kézzel adok hozzá állomásokat, de ebben pont az lenne számomra a pláne, hogy behúzza shoutcastról például a listát, és válogathatok), illetve van néhány album, aminél egyszerűen hiába írom át az id3 tag-et, a rhythm nem veszi a lapot...
-
törölt tag
használ még valaki banshee-t?
feltettem ma, mert kicsit jobban kézreáll, mint a rhythmbox, de mind az 1.7.1-es béta, mind az 1.6.1-es stabil azt csinálja, hogy számváltásnál felpörgeti a cpu-t pár másodpercre, mint egy rossz flash videó, és ezzel forralja a procit, az előbb az idle 46 fokjáról egészen 65-ig felkúszott, és stabilan tartotta, majd amikor kilőttem a banshee-t, akkor pillanatok alatt visszahűlt. rhythmbox alatt is picit felpörög a számváltáskor, de az összességében csak 3-4 fokkal emeli meg a proci hőmérsékletét. -
törölt tag
válasz
Siriusb #28805 üzenetére
köszi, ez remek leírás!
mondjuk úgy vettem észre, ha beállítom a színt, és kilövöm a progit, akkor is megtartja a képernyő a beállításokat. lehet, hogy csak egy configfájlt kéne matatni az x szervernél, vagy ilyesmi, hogy kézzel megadjam a kívánt kelvin értéket? nem kell automatikus korrekció, csak alapból túl kék a laptop LED-es képernyője (6500K), és ezt szeretném kicsit visszább venni (olyan 5900-6000 körülre). -
törölt tag
válasz
#40553216 #28685 üzenetére
az a kernel egyáltalán nem jó, azzal még a vga-m sem megy rendesen (kb. 5 percenként kifagy). a legkorábbi kernel talán a .34-es, amivel megy normálisan, de eddig azzal sem volt baj, amit most használok.
totyax: teljesen rosszul látod. az unicode jó lenne, ha minden rendszer ezt használná. vedd úgy, mint egy szabványt a karakterkódolásra. mint mondjuk a html4 szabványt, vagy css szabványt. de nem működik megfelelően mindig, mert van egy meglehetősen makacs cég, aki erőlteti a területenkénti kódlapot. ezzel van a baj. az unicode-ban benne van az összes karakter, a hinditől kezdve a magyaron át az ógörögig, tehát bármilyen nyelven érkezett állományokat képes lenne kezelni (legfeljebb nem tudná megjeleníteni a képernyőn, mert nincs megfelelő fontkészlet). ezzel szemben ha helyi kódlapkat használsz, akkor lépnek fel tényleges inkompatibilitások. ráadául ha módosítod az állományt, akkor a saját kódlapodban kerül elmentésre (kérdés nélkül!!), és ezután már sehol nem fog megjelenni helyesen az eredeti. na, ez a baj 2010-ben. és szerintem nincs (nem lenne) helyénvaló, hogy a kis részesedés miatt a linux idomuljon valami totális ökörséghez (amikor az MS a saját böngészőmegoldásait erőltette, jó nagy káosz lett belőle, talán manapság a html5-tel sikerül kicsit rendbeszedni, és így tovább). éppenhogy 2010-ben az nem elfogadható szerintem, hogy próbálják beszűkíteni a számítástechnikát régiókra, amikor ponthogy egyre több nemzetközi kapcsolat van, és ezek egyre nagyobb része interneten/számítógépen zajlik. lehet, hogy neked személy szerint nincs rá szükséged, mert nem beszélsz XY nyelven, de mondjuk annak a tolmácsnak, aki leküzdn imajd ezt a korlátot, lesz rá szüksége, és neki is ugyanlyen gépekkel kell majd szopódnia, mert nincs olyan hogy "windows tolmács edition", amiben minden nyelv jól jelenik meg.
kovaax: köszi
bár ez így leírva még talán lassabbnak túnik, mintha 3 másodpercig nyomom a power gombot. bár biztos kíméletesebb.
-
törölt tag
az elmúlt 2-3 napban néha meghal tlejesen a rendszerem. nem igazán tudom mitől sajna. a legutóbb gimp-ben egy képrészlet kijelölése után a ctrl+c megnyomásakor hasalt el. ilyenkor visszadob az F1-es tty-re, ahol általában nincs semmi információ, viszont teljesen befagy a rendszer, csak a power gomb hosszú nyomása segít.
a naplóban találtam egy ilyet, szerintem ez lehet a vonatkozó rész, de ha mondtok jobb tippet, hogy merre keressek hibaüzenetet, akkor megnézem:
7 22:35:26 frozendawn kernel: [46980.162464] SysRq : HELP : loglevel(0-9) reBoot Crash terminate-all-tasks(E) memory-full-oom-kill(F) kill-all-tasks(I) thaw-filesystems(J) saK show-backtrace-all-active-cpus(L) show-memory-usage(M) nice-all-RT-tasks(N) powerOff show-registers(P) show-all-timers(Q) unRaw Sync show-task-states(T) Unmount force-fb(V) show-blocked-tasks(W) dump-ftrace-buffer(Z)először amikor csinálta, akkor azt hittem, hogy a .35-6.9-es kernel (vagy melyik a legújabb a xorg-edgers tárolóban) miatt van, ezért visszatettem az eggyel régebbit (.35-5.6), de azzal is csinálja. az xserver is eleinte 1.8.1 volt fent, de most visszatettem az 1.7.6-ost, és még mindig fennáll a jelenség. egyáltalán nem terhelés mellett, szinte idle a gép. mi lehet az oka?
-
törölt tag
válasz
ntomka #28673 üzenetére
hát igen. de amúgy az újabb rendszerekben már úgy vettem észre, hogy megy az unicode, de például a notepad még mindig ascii-ban akarja menteni az állományokat alapból
illetve kompatibilitási okokból a régebbi verziók felé, nem vágják el a kódlapok támogatását. egyébként én azt utálom, hogy van egy olyan, hogy az "unicode-ot nem támogató programok nyelve", és itt ki lehet választani, hogy az ilyen legacy cuccok mit hazsnálnak, de csak egy nyelvet lehet megadni. ez az ami gáz. tehát például windows alatt nem működnek egyszerre a magyar ékezetek és mondjuk a kínai írásjegyek egy-egy programon belül. ami a nagyon durva, hogy még a winamp is ilyen, nem képes unicode-ban menteni az id3 tag-eket... és az meg a másik szánalom, hogy egy rakás programból cska olyan verzió van, ami még a w98-as időkre emlékeztet. persze ez a fajlesztők hibája főként, de részben a rendszeré, mert lehetőséget ad rá.kovaax: jajjmár, kell néha egy kis retró linux flém. manapság úgy kiment a divatból
-
törölt tag
válasz
ntomka #28671 üzenetére
tökéletesen egyetértek. win alatt gyűlölöm a csillió kódlapot, és hogy soha nem lehet tudni, hogy egy másik gépre melyik van talapítve. volt olyan, hogy egy sima txt-t ne mtudtam megnyitni rendesen win alatt, mert egyszerűen nem volt olyan kódlap azon a gépen. még jó, hogy vittem pdf-ben is.
sőt, olyan is simán volt, hogy angol win alatt képtelenség volt törölni az olyan könyvtárakat, amiben í vagy ű betű volt, be kellett tenni egy olyangépbe a lemezt, amin magyar win volt, és onnan... -
törölt tag
válasz
upszilon #28662 üzenetére
de nem értem a problémád, ha bárhol máshol vagy, akkor ugyanúgy használhatod az ő programjukat, vagy az online telefon funkciót, és akkor ott vannak a nevek. ha meg más megoldá kell, akkor feltesze valahova a névjegyzékedet (gmail, yahoo, vagy akármelyik ilyen cucc megfelelő), illetve ha nagyon nem bízol ezekben a cégekben, akkor a saját tárhelyed lejelszavazott részébe egy plain text fájlként, és bármikor bárhonnan netkapcsolattal copy-paste. vagy akár a tleefonodról beírod a számot, az is megoldás. még nem is nevezném annyira elképesztően kényelmetlennek, ény gyakran így csinálom.
-
törölt tag
válasz
upszilon #28660 üzenetére
ha nem magyar címmel regisztrálsz, akkor nincs áfa
én amikor regisztráltam, akkor kínai címet adtam meg (magyar bankkártyával), és csak a 10 eurót vonták le
linuxon is van amúgy címjegyzék (ekigában), oda is beteheted a kontaktjaidat, és akkor kényelmesebben tudod hívni. tudom, hogy munkás, de megoldható.
-
törölt tag
válasz
kovaax #28657 üzenetére
nem néztem a faq-ot, csak a letöltéseket, és ott a linuxra és mac-re az írja, hogy xlite.
mondjuk én próbáltam a linphone-t, és (elnézést, de) egy kalap kaka az ekigához képest. nem tudtam vele egy hívás felépüléséig eljutni, annyira instabil volt.amúgy igen, ez egy a sok voipszolgáltató közül. az áraik nagjyából egyformák ezeknek. ha regisztrálsz, akkor tudsz bankkártyával például pénzt tölteni az egyenlegedre, és arról hívni. egyes szolgáltatók adnak ingyenes perceket bizonyos irányokba (pl. általában magyar vezetékes irányba), ha töltesz fel pénzt. én voipbuster-t használok, náluk 120 napig ingyen telefonálsz a "free"-nek megjelölt helyekre, de sok más irányba is jó olcsó. főleg nemzetközi hívásoknál éri meg (nekem).
-
törölt tag
válasz
upszilon #28653 üzenetére
igen, egyik 3rd party kliens sem fogja mutatni a névjegyzéked vagy az egyenleged, ezekhez be kell lépjél az online felületre. a voipcheap oldalán ajánlanak linuxra valami x-lite nevű programot, de ez csak forráskód asszem, nincs belőle deb csomag, úgy meg nagyságrendekkel macerásabb feltenni, mint az ekigát.
amúgy meg igen, a pcmu az egy hangkódolási eljárás, nem program -
törölt tag
válasz
upszilon #28650 üzenetére
ezeket kell beállítgatni:
Software configuration
General
SIP port : 5060
Registrar : sip.VoipCheap.com
Proxy server : sip.VoipCheap.com
Outbound proxy server : leave empty
Account name : your VoipCheap username
Password : your VoipCheap password
Display name/number : your VoipCheap username or voipnumber
Stunserver (option) : stun.VoipCheap.comén PCMU-t használok elsődlegesnek, ha telefont hívsz, akkor ez elég jó minőséget ad (persze nem éri utól a skype-os hívásokat, az volt eddig nekem a legjobb minőségben), de a PCMA is hasonló. a Speex is jó lehet, de az több sávszélességet visz, és egy vonalas telefonnál nem érzed a különbséget szerintem (de amúgy ki kell próbálni, hogy neked melyik jön be).
-
törölt tag
válasz
totyax #28610 üzenetére
nekem most 31 pixeles csak, mert így még pidginből nem szedi elő a 32-es ikonokat, mivel sem skype sem qq-ban nincsenek meg ezek a méretek, így hülyén nézne ki egymás mellett.
amúgy ha a frissítéseken múlik a mint mintsége, akkor ez már régen nem az, ami a gépemen van
vannak ebben már ubis, debianos meg különféle béta és testing csomagok
hackeeeee: ha nagyon vastagra állítod a panelt, akkor ahhoz hogy kitöltse rendesen, többször kell rátenni a háttérképét. ilyenkor tudsz például solid color-t választani a beállításainál, vagy akár átlátszó panelt (bár ez utóbbi témától függően lehet, hogy nem fog túl jól kinézni). én most dockbarx-et használok, hogy kiférjen minden egy panelre, egész jól is néz ki.
-
törölt tag
válasz
totyax #28606 üzenetére
igen, tudom, hogy indul, csak mindig kitolja az ikonját a sarokba, és mivel most vastagabb tálcát hazsnálok, ezért k.ronda, ugyanis az összes ikon 24 pixeles, kivéve ezt, mert ez svg, és dinamikusan méreteződik.
amúgy a mint is ubuntu tárolókat és csomagokat használ. nézd meg, hogy minden csomag lucid verziós szinte.body007: köszi!
-
törölt tag
ubuntuban milyen paranccsal indul pontosan a boot során az update-manager? szeretném mint9 alatt is azt használni, de ha csak simán indítom, akkor ugye boot után rendesen elindul előtérben, nem pedig csak a háttérben futva nézegeti, hogy van-e frissebb csomag.
-
törölt tag
lenne néhány kérdésem, amit már halmozok egy ideje:
- lucid alatt hogy lehet a login ablak kinézetét megváltoztatni? az administration/login window alatt már nincs erre lehetőség
- mitől függ az, hogy a login ablaknál olyan menü van, amiből kiválaszthatom a usernevemet, vagy pedig rá kell nyomni a login gombra és utána kézzel beírni?
- az fstab-ban ha szeretnék egy olyan partíciót 'noatime' paraméterrel csatolni, aminél eredetileg 'defaults' volt, akkor ezt mellé írom, vagy a helyére?
- a múltkor frissítettem pár csomagot, és azóta van egy pár helyen hibázik a megjelenítésnél. például a böngészőben (chromium) amikor egy oldal töltődik, akkor a fejlécben a töltési animáció egy fekete négyzet, nem jeleníti meg rendesen. vagy pl. QQ-ban eltűntek az avatárjai az ismerősönkek... ez milyen beállítástól vagy csomagtól függhet? hátha egy downgrade vagy valami megoldaná... -
törölt tag
válasz
Kendek #28392 üzenetére
ebben az írásban mellékszálként előjön a lemez töredezettsége is. ez azért érdekelne, mert valami olyasmiről volt szó, hogy talán a .32-es kerneltől kezdve már integrálva lesz az automatikus defrag is, ami a háttérben szépen rendben tartja a lemezt. akkor ez nem történt meg, vagy nem erre való (hanem csak az inode karbantartásra)? illetve ha nem "önmagát karbantartó" a rendszer (mondjuk ext4 alatt), akkor milyen eszközzel lehet kézzel helyretenni?
-
törölt tag
válasz
Kendek #28077 üzenetére
most megcsináltam megint, és most működik. bár elsőre dobott egy ilyen hibát:
E: /var/cache/apt/archives/openoffice.org-gnome_1%3a3.2.1-3_i386.deb: trying to overwrite '/usr/lib/openoffice/basis3.2/program/gconfbe1.uno.so', which is also in package openoffice.org-gtk 1de aztán mégegyszer ráeresztve a synapticot befejezte végülis hiba nélkül, úgyhogy most örülök
a software sources-ban lehet választani szervert, ott állítottam valamit, mert azok a cuccok is lassan jöttek, amiket az ubuntu-s tárolókból szedett. de gyanús, hogy a wifi a lúdas, mert ennél a kapcsolatnak 3-4-szer többet kellene tudnia.
-
törölt tag
válasz
Kendek #28074 üzenetére
hmm, érdekes... valami akkor nem teljesen kerek itt nálam. lehet, hogy megpróbálom megint, hátha most sikerül. végülis az OOo-t viszonyal egyszerű leszedni és újratenni.
amúgy nem tudom mit jelent a lassú nálad, nekem a main server volt beállítva, és olyan 80-90k-val jött le minden frissítés. most áttettem, hogy válassza ki a legjobb változatot, hátha így gyorsabb. -
törölt tag
válasz
Kendek #28070 üzenetére
köszi!
most visszatettem elvileg synapticban, engedni engedte, cska a telepítés közben megakadt, amikor egy "stop"-ot kellett volna küldeni neki, aztán a stop process pid-jére ment egy kill, utána továbblépett, majd a "start"-nál megint ésszerűtlenül sok ideig gondolkozott, így megint ki kellett lőni, de elvileg befejezte, és most a régi csomag van fent, cska lehet, hogy a futó változat még éppen a nemkívánatos, de remélem ez már nem lesz gond újraindítás után.igen, pontosan a toolbar összes ikonja szöveg. de most visszatettem a 3.2.0-t, mert nem ez volt az egyetlen baja, például az options-ba se engedett belépni, mert kifagyott tőle...
-
törölt tag
válasz
Kendek #28068 üzenetére
igen, nem gondoltam, hogy ennyi különbség van a két megoldás közt, dehát a saját hibáiból tanul az ember...
megpróbálom a régebbi verziót valahogy előásni synapticban. hogy lehet beszerezni az ubuntus csomagot? amúgy megy a gép, eddig nincs baja látszólag, fut az acpid is, csak nem tudja leszedni, hogy visszategyem a régit (vagyis úgy gondoltam, hogy előbb leszedem, aztán felteszem a repóból megint, ami már a régi verzió lesz, csak nem tudja eltávolítani, bár lehet, hogy jobb is nekem). csak attól tartok, hogy egy újraindítás után már nem lesz ilyen rózsás a helyzetaz ikonokat úgy értem, hogy a toolbaron nem ikonok vannak, csak szöveg. tehát nem ott van egy ikon a vastagított meg dőlt betűknek, hanem ott a szöveg, hogy vastagított meg dőlt.
-
törölt tag
válasz
Kendek #28065 üzenetére
nem tudom, csak azt hittem, hogy ez fordítva megy nagyjából.
viszont valamit kicsit el****tam, mert update managerből akartam először frissíteni, és bepipálva maradta az acpid is. viszont azt nem tudta feltenni, mert valami problémája volt (valami .so fájlt akart felülírni, ami egy másik csomagnak is része, és ezért nem sikerült neki). viszont most nem tudja leszedni, és amíg az új verzió van fent, addig újratenni sem engedi (mert most nincs hozzáadva a tároló). ilyenkor mit lehet kezdeni?ja, amúgy az OOo felment, viszont nincsenek ikonok a menüsorban, cska szöveggel van kiírva, hogy melyik gomb mit csinál. ez mennyire normális?
-
törölt tag
válasz
Kendek #28020 üzenetére
igen, a múltkor kipróbáltam, de ami nagyon fura volt benne, hogy nem volt képes random játszani számokat... még amikor úgy tettem be egy előadót/intelligens listát, hogy randomize order, akkor is "veéletlenül"(?) mindig sorrendben játszotta...
persze ez rádióknál nem gond, de úgy általában viszont idegesítő kérdés. -
törölt tag
válasz
hackeeeee #28016 üzenetére
az a 32kb nagyon kevésnek tűnik. én ennek azt hiszem a tízszeresét használom általában, biztos ami biztos.
viszont amióta feltettem a mint9-et, azóta nem tölt be egyetlen rádióadót sem... se a beépített plugin, sem a shoutcast plugin. hiába nyook rá, hogy frissítse az adók listáját, semmi. próbáltam újratenni a plugint, de nem használt. ez mitől lehet? csak azért bosszantó, mert shoutcastról elég jól lehet stílus szerint válogatni adókat, és ilyen plugin nem nagyon van más lejátszóba, amennyire láttam. a songbird tudja, de azt már nem fejlesztik linuxra hivatalosan, meg az kicsit nehézkes csak rádiózásra. -
törölt tag
válasz
upszilon #27914 üzenetére
ja, azt nem tudom hogy használhatsz külön hangeszközt csak a bemenetre vagy kimenetre. az új skype-ban már be van drótozva a pulseaudio, és nem lehet ott választani. az hangerőszabályzó application fülén csak az alkalmazásonkénti hangerőt tudod állítani, úgy tudom. a hangeszköznél kellene elvileg mutassa, hogy milyen kiemenetek és bemenetek vannak. nekem mondjuk nincs ilyen cuccom, én csak bt-s headsettel próbáltam, de azzal tökéletesen megy, csak kicsit gyenge a hangminőség, de működik.
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #27906 üzenetére
szerintem ha simán kimásolod aprofil mappádat a windows-os FF-ból, és bemásolod megfelelő helyre Ubi alatt, akkor úgy is mennie kell tökéletesen. én úgy emlékszem a váltáskor még így csináltam.
upszilon: most akkor pontosan mi a gond, hogy a hangfalakat akarod használni, de az usb-s headset mikrofonját, vagy mi? mert elvileg a hangerőszabályzónál át kell csak tenni a pipákat az input illetve output résznél.
-
törölt tag
válasz
ntomka #27869 üzenetére
persze, mert ezt is ugye weblapokon elhelyezett mérőkkel csinálják, de ugye egy ázsiai nem nagyon kattintgat nyugati weblapokra, sokan el sem tudnák olvasni. leglaábbis gondolom, hogy ez a deviáció a statisztikában. persze ez nem kis hiba, konkrétan szerintem az internet felét ezzel kihagyják, dehát ez van.
mondjuk arrafelé szerintem 99% warez xp vannajó, talán azóta warez win7 is kezd feljönni...
-
törölt tag
válasz
body007 #27864 üzenetére
igen, és Ázsia hol van megint?
például csak Kínában több internetező van, mint az USA teljes lakossága... de persze a 130 millió japánról meg 70 millió koreairól se feledkezzünk meg, meg a többiekről.
hackeeeee: szerintem azt elsősorban bios-ban kéne állítani, nekem a régi laptopon ott volt ilyen beállítás. illetve nézd meg a gpointing-device-settings csomagot, rémlik, hogy valahol láttam ilyen beállítást.
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #27859 üzenetére
nem a verziószám a lényeg, hanem a funkciók. nekem pont elég idegen az újabb (nem tudom hányas) windows-os verzió, sok helyen csúnya, meg még reklámok is vannak benne...
amúgy a láthatóságra: a beállításoknál nézd meg milyen style van beállítva, mert ha "desktop settings"-re teszed, akkor igazodnia kell a rendszer beállításaihoz. -
törölt tag
válasz
ngabor2 #27854 üzenetére
hmm, az érdekes. mondjuk én pont örültem neki, hogy végre azt használja, mert mindkét itthoni gépen végre jól működik a hang linux alatt vele. pont ez zavar ekigga-ban, hogy az nem használ pulse-t, és más értelmes sip klienst ne mnagyon találtam eddig...
hackeeeee: mi nincs benne, ami a 4-esben benne van?
-
törölt tag
válasz
body007 #27851 üzenetére
mondjuk ez is érdekes, egy olyan statisztika, aminél a minta 27%-át az usa adja... mármint hogy ez globális lenne...? de mindegy, ha globális lenne, szerintem még nagyobb fölénye lenne a ms-nak.
ngabor2: egyszerre nem fér meg az alsa és a pulseaudio is egymás mellett? ilyenkor nem lehet váltani a skype-ban, hogy mit használjon?
-
törölt tag
válasz
totyax #27845 üzenetére
lehet, hogy igazad van, de alapvetően azért az audacious nem tartozik a rendszer fő komponensei közé. a fejlesztők ezt nem tartották fontosan, hogy ilyen fajta kompatibilitást adjanak neki, hát az ő dolguk. a legtöbb népszerű kiadásban alapértelmezett rhythmbox és totem ugye nem problémás, te is írtad.
ntomka: ez egy érdekes táblázat. mi a túrónak számolják bele az iOS-t a desktop rendszerek statisztikájában
-
törölt tag
válasz
Siriusb #27824 üzenetére
miért kéne pironkodni? én is ki akartam próbálni, csak túlságosan lusta voltam beállítgatni az mpd-t...
totyax: alapvetően az már baj szerintem, hogy valami még nem utf-et használ. szerencsére linux alatt elég ritka az ilyen program már, de windowsban még sajnos sokkal találkozni, ami valami nemzeti kódlapot erőltet, és ha nem unicode kompatibilis, akkor lehet szívni vele (jó, persze akkor van szívás, ha esetleg több nyelvet is használnál a gépen, nem csak magyart).
ngabor2: milyen automatius csatlakozást? hálózatra nekem simán csatlakozik magától. nem a keyring feloldással van gond?
-
törölt tag
válasz
Kendek #27821 üzenetére
én songbird-öt használtam sokáig. at leszámítva, hogy firefox-osan lassú, elég jó kis cucc, csak sajna pont mostanában jelentették be a fejlesztők, hogy akkor mostantól hanyagolják a linuxra fejlesztést
úgyhogy én maradok egyelőre a rhythmbox-nál. az exaile nekem legutóbb véletlenszerűen kifagyogatott, amikor próbáltam, a banshee nem az igazi, és nem épül rendesen bele a rendszerbe, a többi meg tudásban marad el általában. -
törölt tag
válasz
ntomka #27767 üzenetére
hát igen, nekem csak az a bajom, hogy egyrészt gtalk-ot nem használ szinte senki ismerősöm, másrészt meg elvileg van a pidginben már audio és video támogatás az xmpp-hez, de mégsem tudom használni, nem tudom miért (inaktív). szóval nem tudom kiváltani sem az msn-t, sem a skype-ot mással jelenleg.
hackeeeee: ez szerintem akkor lehetséges, ha az illető éppen fent van, de láthatatlan. kb 1-2 éve kivették az offline üzenetes támogatást skype alól
-
törölt tag
válasz
ntomka #27744 üzenetére
skype-ban nincs offline messages egyáltalán. tehát ha a másik tényleg offline van (és nem invisible), akkor nem fogja megkapni az üzenetet, amíg legközelebb egyszerre nem kapcsolódtok a szerverre (akár invisible módban is).
nekem az utóbbi időben tényleg nem volt bajom az offline üzenetekkel. de viszont wlm alatt volt egy olyan hiba, hogy az egyik kontaktommal akármit csináltam, nem tudtam neki írni, csak emailt küldeni engedett, pedig fent vagyunk egymás listáján, és emesene, pidgin és meebo alatt is tökéletesen megy a dolog. legújabb wlm alatt meg csak akkor, ha ő írt nekem előbb, de ha egy bizonyos timeout idő után már az úgy megnyitott párbeszédablakban sem tudtam neki üzenni, mindig kiírta, hogy valami hiba történt, stb...
-
törölt tag
válasz
ntomka #27726 üzenetére
nem tudom, nekem már több mint egy éve nem volt ilyen offline üzenetes problémám. amikor volt, akkor is csak frissíteni kellett a programot, és máris ment (van ppa ugye). inkább azt tartom rossznak, hogy alig fejlesztenek rajta már, pedig nem lenne rosszabb egy újabb verziós msn protokoll. nekem az a bajom a többivel, hogy nem tudnak több protokollt kezelni, kivéve az empathy-t, ami meg tudásban fényévekre van a pidgintől sajna
-
törölt tag
válasz
body007 #27104 üzenetére
a .33-as kernel nálam se volt százas, azzal még fagyott a compiz rendszeresen (fedora alatt is az van, és ott is fagyott), sőt néha még compiz nélkül is maghalt a grafikus felület, csak az egeret tudtam mozgatni. ez a .34-es egylőre olyan 13-14 óra uptime után még nem produkált hibát, szóvel egyelőre bízom benne
-
törölt tag
akinek esetleg felmerül a probléma: integrált intel 5700mhd videóvezérlő esetén a 3D gyorsítást végre sikerült stabilan produkálni a .34-es kernel segítségével. bár fent van a legújabb xorg (1.8.1) és compiz (0.8.6) is, de úgy vettem észre, hogy csak a kernel hozott érdemi változást.
-
törölt tag
válasz
Neil Watts #27020 üzenetére
az, hogy mire van névlegesen elkészítve nem jelent sokat, mert ugyanolyan jól működik a legújabb ubuntuval is. funkcionalitásban pedig lényegében már minden benne is van, amit egy normális ember használ. oké, lassan fejlesztik, de legalább nem az van, hogy "300 new features", és telenyomják felesleges marhaságokkal.
-
törölt tag
válasz
Melorin #26900 üzenetére
ez szerintem egy dummy csomag, aminek csak függőségei vannak (pluginek, stb). igazából nem is kell megtaláld, mert ez amennyire tudom csak felteszi a megfelelő dekódereket, meg plugineket, hogy aztán rendszer szinten bármi elérhesse. tehát mindegy lényegében, hogy milyen lejátszót használsz utána.
-
törölt tag
válasz
Melorin #26862 üzenetére
azért csak hang van a filmnézésnél, mert alapból egy rakás kodek nincs feltelepítve (ezért lett volna egyszerűbb a linuxmint mondjuk). fel kell tenni a restricted-extras csomagot, és menni fog az. én gnome-mplayer-t hazsnálok videózásra, elég minimalista és egyszerű a kezelőfelülete.
zenére van sok dolog. már megszoktam a rhythmbox-ot, bár eleinte gyűlöltem a felépítését, de ha rendesen fel vannak címkézve a zenéid, akkor nem rossz. hangminőségben sokkal jobb az audacious-nál. illetve kicsit más az aqualung, illetve az exaile is, érdemes kipróbálgatni (ha nem jön be, akkor legfeljebb leszeded). -
törölt tag
-
törölt tag
milyen ördögi praktikát kellene bevessek, hogy ubuntu alatt is működjön rendesen a www.oftex.hu weblap? fel van téve az openjdk-s java csomag, de sem firefox, sem chromium alatt nem enged belépni az oldal (persze a forrásból kibányászva a linket sikerült belépi, de úgy sem lehet semmit csinálni rajta)...
-
törölt tag
válasz
Csakénvagyok #26666 üzenetére
én is azt használom már egy ideje. nagyon jó kis program, van hozzá ppa is, és az egyik, amit nagyon szeretek benne, hogy nem formázza le a céleszközt, így pendrive esetében nincs adatvesztés.
Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest