- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi SIM-ek itthon
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
sh4d0w
félisten
válasz
Kendek #37900 üzenetére
De, az otthoni gépemen igen, de melóban a lentebb vázolt szitu van. A melós gépen Lucid van, azon verzióváltás legfeljebb a következő LTS idején jöhet szóba. Lucidban meg a már leírt verzió van, menteni nem lehet a beállításokat. A "Best fit" egyébként úgy rendezi el a dokumentumot, hogy az egész oldalt lásd görgetés nélkül (ezért is idegesít, hogy míg a monitorok fekvők, a dokumentumok többsége álló, így elég aprók a betűk - örvendetes változás volt anno az FCM orientációváltása).
-
sh4d0w
félisten
válasz
Kendek #37898 üzenetére
Hát, elméletileg így kéne működnie, de nem teszi... illetve...
Szóval, két kijelzőm van, laptop 1440x900 és 22'-os 1680x1050 felbontással. Ha a laptopkijelzőjén teljes méretben zárom be, akkor is a 22-esen nyílik meg újra és nem teljes képernyőn - gyanítom a lapos kijelzőjének méretén. A nevezett opciót nem találom ebben a vacakban, már máshol is említették. Evince 2.30.3.
MOD: és most, hogy felpanaszoltam a dolgot, már a laposon jelenik meg teljes méretben, de nem a Best fit nézettel...
-
sh4d0w
félisten
Document Viewert hogyan lehet úgy elindítani, hogy mindig maximalizálva legyen és a "Best fit" nézet legyen a default?
-
sh4d0w
félisten
válasz
énvagyokAdam #37788 üzenetére
Első lépésként memtest néhány órán keresztül, bármelyik ubuntus livecd-n rajta van, de lehet, hogy a grubban is van entry-je (nemtom, hogy servernél van-e).
-
sh4d0w
félisten
Lehetséges-e Nautilusban, vagy akár bármely más GNOME-os programmal queue-ba tenni a másolandó fájlokat? MiniCopiert próbáltam, annak éppen csak a másolásos része nem műxik...
-
sh4d0w
félisten
-
sh4d0w
félisten
Ehhez alighanem szükséged lesz egy olyan routerre, amire tudsz ssh-t nyitni, vagy egy gépre, amit ugyanilyen routerként használsz, továbbá a wakeonlan-nak működnie kell a szervereden, azaz BIOS-beállítás kell hozzá és hogy a wakeonlan kábel be legyen kötve. RSA-kártya is jó lenne, de olyat biztosan nem akarsz venni.
-
sh4d0w
félisten
Én nem állítom, hogy nincs és hibátlan, de a legkevesebb bajom mindig az LTS-ekkel (illetve a Linux Mintekkel) volt.
A rohamtempós fejlesztést én sem értem, talán sokkal több felhasználót lehetne megnyerni a stabil működéssel, mint az új készségek mielőbbi beépítésével - lásd Unity.
-
sh4d0w
félisten
-
sh4d0w
félisten
válasz
#40553216 #36814 üzenetére
Basszus... megtaláltam a hiba forrását, noha okát nem tudom.
sshd_config-ban beállítottam az AllowedUsers sh4d0w sort, ezért nem engedett be. Kipróbáltam pro és kontra teszteket, ez a sor a ludas. Már csak arra kéne rájönni, hogy ez most egy bug, vagy a usernév mellé hostot is vár az ssh. Ubuntun ment hostnév nélkül is...
-
sh4d0w
félisten
válasz
#40553216 #36812 üzenetére
Nem, ennyire nem bonyolítottam túl
Az asztal mellett lévő gépről jelentkezek be az asztal mellett lévőre - azaz ugyanarra a masinára. Ezt olyankor szoktam megtenni, amikor feltelepítem az ssh-szervert, illetve buzerálom a tűzfalat - hogy meggyőződjek a gép elérhetőségéről. Ergo sem rossz név, sem elrontott jelszó, sem kulcs nem játszik.
Pont ez a bajom: nem értem, hogy miért utasítja vissza a kapcsolatot az ssh szerver. Csak az én felhasználónevem engedélyezett, megadom az ip-t, a portot, de állandóan refused. -vvv kapcsolóval is csak ennyi látszik. Vmi logban meg lehet nézni, miért dobja vissza a kapcsolatot? auth.log? (mondjuk autentikációig el sem jutok)
-
sh4d0w
félisten
Linux Mint 11, ssh probléma.
Nem tudok ssh-val csatlakozni, noha ssh szerver telepítve, áttéve high portra, iptables-ben minden ACCEPT, router nincs. Van vakinek ötlete?
-
sh4d0w
félisten
Úgy tetszik, b*zmeg, valaki csak idejön, beböfög egy kérdést, a választ meg b*szik megköszönni...
-
sh4d0w
félisten
-
sh4d0w
félisten
válasz
Remus389 #36484 üzenetére
LibreOffice fent van. Pidgin vagy empathy msn helyett fent van. Chromium: http://www.liberiangeek.net/2011/03/install-google-chrome-ubuntu-11-4-natty-narwhal/
skype: http://techie-buzz.com/foss/how-to-install-skype-ubnutu.html
De az ubuntu.hu-n nagyon sok minden fent van.
-
sh4d0w
félisten
-
sh4d0w
félisten
-
sh4d0w
félisten
Feltelepítettem a lookit nevű screen capture-t, de nem találom az indicatort. Nem tudjátok, merre lehet?
-
sh4d0w
félisten
Még mindig pdf-ek, illetve az akadálymentes odf-ek vannak fent. Nem tudom, hogy van-e elég erőforrás a html-verzió elkészítéséhez, elméletileg WP-vel ez ugye sokkal könnyebb, de a magazinban ugye képek is, kódrészletek is vannak, amelyek mind-mind formázásokat igényelnek. Azt sem tudom, hogy mekkora a rendelkezésre álló tárterületünk, hogy egyáltalán lehetséges-e tárolni a képeket. Megérdeklődöm Neked (ha nem felejtem el), aztán megkapod a választ.
-
sh4d0w
félisten
Örömmel jelentjük be, hogy újra elérhető az immár megújult fullcircle.hu oldal.
Egy kis változás történt be az oldalnál, hiszen új a FSF.hu által karbantartott barack tárhelyre költöztünk (innen érhető el az ubuntu.hu oldal is). Ezúton is köszönet érte. A domain tulajdonosváltása nem volt zökkenőmentes, ezért nem lehetett elérni egy darabig az oldalt, de mostantól újult erővel töltjük fel az adatokat.
Jelenleg a 42. számig tölthetőek le a lefordított számok, de folyamatosan frissítjük, így valószínűleg a héten már elérhető lesz az összes elkészült magyar fordítás, addig is türelmeteket kérjük.
Az oldal kinézete és kezelhetősége mellett egy újdonsággal is szolgálhatunk, mostantól Twitteren is követhettek bennünket, így az új bejegyzések elkészültéről azon keresztül is értesülhettek. További szolgáltatások is tervben vannak, melyek elkészültéről szintén beszámolunk majd nektek.
Köszönjük, hogy folyamatosan érdeklődtetek az oldal iránt, reméljük, hogy megérte várni és töretlenül olvassátok majd az általunk készített fordításokat.A hír az ubuntu.hu oldalról származik, blaselinux blogjából.
-
sh4d0w
félisten
-
sh4d0w
félisten
Nem volt cél, hogy művészi és tökéletes legyen.
-
sh4d0w
félisten
válasz
Tibi86 #35211 üzenetére
A driverekről nem tudok nyilatkozni, lévén nálam mindkét gyártó feketelistás. A CD-s verzió internetről tölti le a nyelvi csomagokat, ha telepítés közben nincs élő kapcsolatod, akkor utólag kell beállítanod. A DVD-sen rajta lesz a magyar nyelv is.
A partícionálásnál nagyon figyelj oda, ne vágd nyakon azokat a partíciókat, amelyekről szükséged van adatokra.
-
sh4d0w
félisten
/home-ot minden esetben érdemes külön partícióra tenni, így megmaradnak a beállításaid.
Tibi86: persze, miért működne máshogy? Én egyébként Ubuntura szavaznék, de sem a 11.04-et, sem a 10.10-et nem ajánlanám, inkább a 10.04-et. Desktopon 3, szerveren 5 évig támogatott - azaz LTS kiadás. Az LTS-ek közötti kiadások inkább fejlesztői milestone-ok, én leszoktam róluk. Ha Ubuntu után Windows-t telepítesz, felülírja a GRUB-ot, azaz semmiféle maradvány nem lesz (feltételezve, hogy 1 HDD-d van).
-
sh4d0w
félisten
"Már többen jeleztétek, hogy nem tudjátok elérni a fullcircle.hu oldalt. Ennek az oka egyszerű, aggodalomra semmi ok.
Mint már többször említettem, egy kis meglepetéssel készülünk számotokra, melynek egyik előjele a mostani állapot. Az egyik legfontosabb, hogy tárhelyet váltottunk és hamarosan az FSF.hu által üzemeltetett barack szerveren lehet majd elérni oldalunkat, illetve a fullcircle.hu domainünk felügyeletét is ők fogják ellátni a jövőben. (Ezúton is köszönet érte.)
Jelenleg a domain átregisztrálása van folyamatban, ezért nem lehet elérni semmi tartalmat, de remélhetőleg hamarosan helyre áll a rend. Megújult tartalommal és plusz szolgáltatásokkal igyekszünk majd a kedvetekben járni. Amint újra elérhető lesz az oldal, természetesen tájékoztatunk róla benneteket. Addig is türelmeteket kérjük.
Akik nem tudnak meglenni a lefordított magazinok nélkül, azok továbbra is elérik őket a fullcirclemagazine.org letöltések oldalán." - by blaselinux @ ubuntu.hu
-
sh4d0w
félisten
válasz
cybear #34678 üzenetére
Thinkpadekkel, Dellekkel kevés gond van Ubuntu alatt, a Dellnek még kimondottan ubuntus gépei is vannak. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy beleférsz a 150-be ilyen hardverrel a fenti gyártók közé. Én egy T400-ast használok gond nélkül (igaz, akksiról még sosem futtattam ki teljesen), cimbimnek egy Dell 1525-öse van.
-
sh4d0w
félisten
Állíthatod magasabbra a sudo timeoutját.
Szerintem ne csináld. Ha jól emlékszem, tán a grafikus műveletekre nem vonatkozik.
-
-
sh4d0w
félisten
-
sh4d0w
félisten
Le tudod zárni a portokat, az icmp echo csomagokat meg el tudod dobatni, szal amíg nincs nyitott portod és nem válaszolsz az icmp-re, olyan lesz, mintha nem is léteznél.
Itt találsz leírást icmp csomagok kezeléséről.
Ugyanitt van link az icmp összes típusára, esetleg még a traceroute csomagokat is hajigáld el.
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest