- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Aktív témák
-
sh4d0w
félisten
Köszönöm mindenkinek, kiprósza.
-
sh4d0w
félisten
Kérdés: hogyan lehet beállítani Xubuntu 7.04-et távoli elérésre? Szájbarágósan, ha lehet...
-
sh4d0w
félisten
válasz
Neil Watts #4200 üzenetére
Esetleg érdemes lehet egy pillantást vetni eme írásra...
-
sh4d0w
félisten
Megjelent a Full Circle Issue 1. magyar fordításban.
-
sh4d0w
félisten
Vladi: acpi=force segített, kikapcsolta a gépet leállításnál
-
sh4d0w
félisten
Megoldásra váró probléma: ősrégi Thinkpad-en van egy 32 bites Xubuntu 7.04. Leállításkor hallatszik, hogy leáll a HDD meg minden, de a képernyőn ott marad a Xubuntu logója. Hogyan tudnám megoldani, hogy leállításkor ki is kapcsolja a rendszer a gépet?
(Bootoláskor van egy figyelmeztetés, hogy a BIOS túl régi, ha ACPI-t szeretnék, akkor acpi=force - ez segíthet?)
-
sh4d0w
félisten
Desktopra ki szeretném rakni a cpu- és memória-használatot, valamint időjárási adatokat. Van valakinek 5lete? Xubuntu 7.04...
Előrebocsátom: a tálcához hozzáadható időjárásjelző nem működik...
-
sh4d0w
félisten
válasz
Bobby G. #3686 üzenetére
Esetleg nézd meg az Xubuntut, igazán alacsony hardverigénye van. A Full Circle magazin 3. számában van leírás a telepítéséről, de a közeljövőben elkészül a fordítása is e számnak, abban már magyarul lesz. Egyébként a cikkben 64 megás virtuális gépbe telepítették 3 gigás lemezterületre, de 1.5 GB tárterület elég neki.
-
sh4d0w
félisten
Télleg, el is felejtettem mondani: elkészült a Full Circle 0. számának magyar fordítása.
-
sh4d0w
félisten
válasz
Matrix2006 #3138 üzenetére
Ez ugyan nem Ubuntu, de tán megér egy kísérletet.
-
sh4d0w
félisten
Videokártyát cserélek X1300Pro -> X800GTO. Hogyan tudom kicserélni a vga-drivert, pláne, ha nem indul a Gnome? 7.04-es, 64 bit.
-
sh4d0w
félisten
Problémám támadt tv-tuner használata/konfigurálása közben.
tvtime-ot feltelepítettem, indításkor a következő hibaüzit kaptam:
[I]sh4d0w@neptunus:~$ tvtime
Futtatás: tvtime 1.0.2.
Konfiguráció beolvasása: /etc/tvtime/tvtime.xml
I/O warning : failed to load external entity "/home/sh4d0w/.tvtime/tvtime.xml"
I/O error : Permission denied
I/O error : Permission denied
Nem sikerült a(z) /home/sh4d0w/.tvtime/tvtime.xml tulajdonosának megváltoztatása: Hozzáférés megtagadva.
xvoutput: No XVIDEO port found which supports YUY2 images.*** tvtime requires hardware YUY2 overlay support from your video card
*** driver. If you are using an older NVIDIA card (TNT2), then
*** this capability is only available with their binary drivers.
*** For some ATI cards, this feature may be found in the experimental
*** GATOS drivers: http://gatos.souceforge.net/
*** If unsure, please check with your distribution to see if your
*** X driver supports hardware overlay surfaces.[/I]A videokártya ATi. A GATOS driver felejtős, régi és csak XFree-t támogat.
-
sh4d0w
félisten
válasz
#25954560 #2842 üzenetére
Én igazából arra vagyok kíváncsi, hogy hol csúszhat el a dolog.
Ami a wikin lévő Feisty Guide-ban le van írva, azokat a lépéseket megcsináltam, de Access denied üzenetet kapok - tökéletesen mindegy, hogy LAN-on belülről, vagy külső hálózatból próbálkozom a kapcsolatfelvétellel... Még az 5900-as portot kinyitom majd a VNC-nek, de rdesktoppal szvsz mennie kellene...
-
sh4d0w
félisten
Továbbra is kérdés, hogy tudom beállítani a 7.04-et "Távoli asztal" elérésre?
-
sh4d0w
félisten
válasz
Siriusb #2809 üzenetére
Hozzáadtad a winehq repoját?
-
-
sh4d0w
félisten
válasz
operator10 #2798 üzenetére
Ubuntuból akad server verzió is...
Nekem is van kérdésem: elméletileg beállítottam mindent a "Távoli asztal" eléréshez, de a kapcsolatfelvétel mégsem megy. Mit és hogyan kell belőni?
-
sh4d0w
félisten
Külön könyvtárba bemásoltam 3 különböző disztribúció állományait/könyvtárait, majd az isolunix.bin állományban átírtam az elérési utat, majd ezt visszaraktam az adott disztribúció isiolinux könyvtárába. A multiboot image-ben (amiről tulképp bootol az iso) megmutattam mindhárom állomány elérését, ebből a magiciso elkészítette a megfelelő boot image-et. VMWare-ben indítottam a multiboot iso-t, bootol is a multi-image, kiválaszthatom, melyik rendszert szeretném indítani, és akkor kapom a hibaüzenetet.
-
sh4d0w
félisten
Segítség...
Azt tervezem, hogy többféle Ubuntu kiadást összegyúrok egy DVD-re, menüből lehet választani, melyik induljon.
Probléma:A multiboot image elindul, de bármelyik menüpontot választom, image checksum error-ral leáll a rendszerindítás. Az egyetlen módosított állomány az isolinux.bin, mindegyik disztribben; hogyan tudom kikerülni a fentebb említett hibát?
-
sh4d0w
félisten
Tudja valaki, hol lelhető fel az Automatix legújabb verziója? A www.getautomatix.com nem elérhető...
Aktív témák
Hirdetés
- Gyermek PC játékok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged