- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
Aktív témák
-
Nagytalp
senior tag
Szerintem a synaptic a legjobb csomag menedzsment progi grafikus felületre. De ízlések és pofonok -Én KDE alatt is ezt használom. A keresőbe elég az smb vagy samba kifejezést akkor megtalálod hamar amit keresel. A dev csomagok általában fejlesztőknek szánt verziókat jelölnek. Azokra csak a legritkább esetben lehet szükséged.
A csomagokhoz pedig tartozik leírás is amit a csomag nevére kattintva olvashatsz el.A nautilus emlékeim szerint kezeli alapból a hálózati böngészést. De ha tévedek akkor biztosan van hozzá plugin.
-
Nagytalp
senior tag
válasz
sh4d0w #35827 üzenetére
Natty indításkor csak effektek nélkül indul. Ha GDM-ből indítom a KDE-t vagy Gnome-ot akkor ujraindul az X. KDM esetén lefagy az egész gép. Effektek nélkül megy mindkét ablakkezelő. ATi HD4870 kártyám van, zárt driverrel amit a "További illesztőprogramok" menüpont segítségével telepítettem fel. Az aticonfig --initial megvolt de utána nem indult el a rendszer. Végül az Nvidia driver által beállított xorg.conf-ban átírtam a drivert fgrlx-re. Azóta van grafikus felület de effektekkel nem megy.
-
Nagytalp
senior tag
válasz
RaZroX #35391 üzenetére
Programok:
Rar és tömörítők vannak akár grafikus felülettel is.
Photoshop = Gimp, video editáló progi is van bőven, Guitar Pro helyett ott a tuxguitar (gp3-tól gp5-ig), team viewer, a hálózat építésben meg elég jó a linux.Játékok:
Virtualbox + Win7 alatt játszottam az Angry Bird-szel. De szerintem komolyabb játékok is mennének. Majd kipróbálok erőforrás igényesebb játékokat is.
Tudtommal az általad felsorolt játékokat támogatja a Playonlinux is. -
Nagytalp
senior tag
11.04-ben X indítása után nincs login. A háttér megjelenik gdm és kdm alatt is. Tipp?
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Szkeptikus #35124 üzenetére
Szerintem a Cairo-dock a legjobb és a legkonfigurálhatóbb.
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Sweet Lou 6 #35047 üzenetére
Sanszos, hogy a vinyó kábel rossz vagy kimozdult. Két napja én is így jártam. Kábel mozgatás óta hibátlanul megy.
-
Nagytalp
senior tag
Sziasztok!
Tudna valaki "adni" egy xorg.conf fájlt ATi HD4xxx kártyához?
Már 1 megjelenítő működésének is örülnék. A kártya egy HD4870, driver feltelepítve, újraindítás után nincs kép egyik monitoron sem.
-
Nagytalp
senior tag
HDMI villogásra van ötlete valakinek?
-
Nagytalp
senior tag
Segítséget kérek!
Ati HD3450 512M AGP kártyám van. HDMI-ről DVI-re kötve furcsa dolgokat produkál. Uborka Linux alatt a login után működik minden. Egészen addig amíg el nem indítok valamit. Amit felugrik egy ablak azonnal eltűnik a kép. Ugyanezt produkálja Win7 alatt is az ATI AGP hotfix telepítése után. XP-vel pedig folyamatosan villog a kijelző. Openszósz diverrel nem probáltam, ATI CCC van felrakva és D-SUB valamint DVI kimeneten nem produkálja ezt a hibát.
Ötlet?
-
Nagytalp
senior tag
Tud valaki segíteni több hangkártya szimultán kezelésével kapcsolatban?
Jack control vagy patchage segítségével próbálnám "bekábelezni" a hangkártyákat. A legnagyobb gondom az, hogy nem látszanak a fizikai bemenetek egyik estben sem. A kimenetek viszont teljesen jó működnek. Ardour 2-vel szeretnék egyszerre több hangkártyáról felvételt készíteni.
Van valami ötletetek vagy esetleg más beállító progi? Esetleg ALSA segítségével megoldható lenne, hogy minden hangkártya bemenete egyszerre működjön?
-
Nagytalp
senior tag
JACK, több hangkártya szimultán kezelés, Walaki?
-
Nagytalp
senior tag
Multihangkártya problémával kapcsolatban valaki tud segíteni? Esetleg olyan progi ami kezel egyszerre több hangkártyát?
A gondom az, hogy a patchage nem engedi a fizikai hangkártyákat oda "kábelezni" ahová szeretném. Illetve az Ardour csatlakozás kezelőjében nem jelennek meg a fizikai bemenetek.
-
Nagytalp
senior tag
válasz
kovaax #23228 üzenetére
Azt értettem, hogy eljut az X-ig. De azt hittem teljesen fagy.
Meg közben feldobtam egy hibát. Nem tudom, hogy létezik-e erre kernel peccs? 9.10 előtt nem volt ilyen.
Na azt hiszem ehhez már fáradt vagyok.
Szerintem upszilon kemény csávó. Elvégre is senior tag, megteheti!Vladinak igaza van!! Csak szakítani kell a megszokott sémákkal és minden megoldhatóvá válik
-
Nagytalp
senior tag
válasz
kovaax #23122 üzenetére
Az új telepítésem csinálja ezt nálam is. Sokszor dobál kernel hibát boot közben. Most frissítettem Lucidra, gondolván hátha az új kernel megoldja. De továbbra is kb minden ötödik indítás jut el a gdm-ig ami aztán megfagy. Most recovery módban fut és lxdm-el. Egyenlőre nem tapasztaltam gondot. De kernel probléma már 9.10 Beta óta fenn áll.
Továbbá nem érem el a Win partíciót grubból.
root@eyesmetal:~# sudo dmesg | grep sd[abc]
[ 1.343264] sd 0:0:0:0: [sda] 976773168 512-byte logical blocks: (500 GB/465 GiB)
[ 1.343312] sd 0:0:0:0: [sda] Write Protect is off
[ 1.343315] sd 0:0:0:0: [sda] Mode Sense: 00 3a 00 00
[ 1.343339] sd 0:0:0:0: [sda] Write cache: enabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA
[ 1.343486] sda: sda1
[ 1.367138] sd 0:0:0:0: [sda] Attached SCSI disk
[ 1.754126] sd 1:0:0:0: [sdb] 488397168 512-byte logical blocks: (250 GB/232 GiB)
[ 1.754327] sd 1:0:0:0: [sdb] Write Protect is off
[ 1.754385] sd 1:0:0:0: [sdb] Mode Sense: 00 3a 00 00
[ 1.754408] sd 1:0:0:0: [sdb] Write cache: enabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA
[ 1.754598] sdb: sdb1
[ 1.762514] sd 1:0:0:0: [sdb] Attached SCSI disk
[ 2.143155] sd 2:0:0:0: [sdc] 488397168 512-byte logical blocks: (250 GB/232 GiB)
[ 2.143340] sd 2:0:0:0: [sdc] Write Protect is off
[ 2.143397] sd 2:0:0:0: [sdc] Mode Sense: 00 3a 00 00
[ 2.143421] sd 2:0:0:0: [sdc] Write cache: enabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA
[ 2.143639] sdc: sdc1
[ 2.150501] sd 2:0:0:0: [sdc] Attached SCSI disk
[ 114.928170] EXT4-fs (sdb1): mounted filesystem with ordered data mode
[ 115.040882] EXT4-fs (sdc1): mounted filesystem with ordered data mode
[ 269.432353] EXT4-fs (sdc1): warning: maximal mount count reached, running e2fsck is recommended
[ 269.433242] EXT4-fs (sdc1): mounted filesystem with ordered data mode
[ 271.721419] EXT3 FS on sda1, internal journal
[ 272.867290] EXT4-fs (sdb1): warning: maximal mount count reached, running e2fsck is recommended
[ 272.868129] EXT4-fs (sdb1): mounted filesystem with ordered data mode
root@eyesmetal:~#sde1 lenne a rendszervinyó. De az itt nem szerepel. Passz.
-
Nagytalp
senior tag
válasz
HollyBoni #23103 üzenetére
Minden a legnagyobb rendben! A kubuntu-destop csomag telepítése után a KDM lett az alapértelmezett kezelőd. Ha bejelentkezésnél nem piszkálod akkor legutóbb használt session indul el. Mikor a bejelentkezésnél kiválasztasz valamit akkor a jelszó beírása utáni sessiont határozod meg és nem a "bejelentkező fleületet". Ha Téged zavar a kialakult helyzet akkor terminálból: dpkg-reconfigure kdm és válaszd a GDM-et alapértelmezettnek.
-
Nagytalp
senior tag
A VBox LXDE alatt nem akar bebootolni egy XP-t. Gnome alatt meg megy
Szerintetek mi lehet a gond? Nem ír ki hibát csak egyszerűen megfagy a guest.
-
Nagytalp
senior tag
Ha a program választás a gondod akkor ez egyszerűnek tűnik. A synapticban kotorászva hamar találsz is megfelelő progikat. Például: ftp szervernek pure-ftpd, telepítésnél web kiszolgálónak: LAMP szerver -Ez telepíthető később a php-myadmin csomag segítségével is mint függőség. Így elérhető lesz a cucc http kapcsolaton keresztül is . A progiknak meg nem kell külön külön grafikus felülettel rendelkezni. A szerverek menedzseléséhez szerintem a webmin a legjobb választás. Így egy böngészőből is beállíthatod a szervereid és moduljaid (http://gép.neve:10000).
Ha hálózatról szeretnég lejátszani a cuccot pl. böngészőn keresztül akkor azt tudtommal valahogyan streamelned kell. Bár ebben nem vagyok annyira jártas. De ez a része engem is érdekel.
Tudtommal a vlc tud hálozaton is lejátszani.
-
Nagytalp
senior tag
OS-ként nem létezik. De például jó megoldás egy multimédia PC-re is. Ha pl. a rendszerbe egy user automatikasan jelentkezik be és automatikusan indul az XBMC, akkor nyertünk is multimédia központot. Legalább is nekem ez a tervem a jövőben.
Lett is egy jó ötletem. Kipróbálom ezt a GoS-t XBMC-vel.
-
Nagytalp
senior tag
Csak annyit mondtunk, hogy szervenek jobb Ubuntuból az LTS (Long Term Support) verzió. Ez általában stabilabb és hosszútávú (5 éves) támogatása van. Éppen azt mondom, hogy tökéletes szervernek az Ubi.
Az XBMC egy progi amit telepíthetsz. De ez egy komplett multimédia center. Ráadásul remekül használja a VDPAU-t amivel lényegesen jobban mennek a HD, FullHD filmek.
Persze attól függ mit értesz a média center kifejezés alatt?
-
Nagytalp
senior tag
Az attól függ mennyire nyúlsz bele a rendszeredbe. Szerintem a stabilitását max kernel szinten lehet borítani. Fagyás nálam az utóbbi években stabil verzióval nem fordult elő.
A mostani rendszerem még béta korszakból frissített és maradt benne egy bug ami rendszerindításnál jelentkezik. Olyankor másik kernellel kell bootolnom
.
De mint mondtam egy eddig is stabil rendszer piszkálás nélkül továbbra is stabil. Szerverre nagyon megbízható.
-
Nagytalp
senior tag
GoS Ezt most találtam ha jól vettem ki akkor Ubuntu az első kiadás alapja. Gondolom ez nem változott. Jó alternatívának tűnik egy alacsony igényű de jól használható rendszerhez. Újratelepítés után szerintem kipróbálom az E17 verziót.
-
Nagytalp
senior tag
válasz
sh4d0w #22231 üzenetére
Én egyre inkább a google chrome mellé állok. Szerintem gyorsabb és a FF-nál és az Operánál is paraktikusabb. Az utóbbi időben nem is használok más böngészőt. Remélem hamarosan jön egy stabil verzió is. Igaz ebben is csak apró de nem bosszantó hibákat vettem észre. Persze azt nem látom mi van a "motorháztető alatt"?
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Major Major #22189 üzenetére
Ez a gondom, hogy nem törli a függőségeket. Alt+F2 meg egyszerűen nincs.
-
Nagytalp
senior tag
Drabolt rar fájlokat a .rar -tehát nem számozott fájlal kell megnyitni. Ha nincs ilyen akkor általában az utolsó fájlt kell megnyitni az archívum kezelővel. A kicsomagolás már összefűzve történik. Az mc esetén ugyanez a helyzet. Persze a szükséges tömörítő proginak telepítve kell lennie.
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Major Major #22154 üzenetére
Az a gond, hogy nem hozza magával a függőségeit. Csodálkozom is rajta rendesen. Ha leszedem --purge akkor is csak az ubuntu-desktop csomagot szedi le és semmi mást. Ugyanez a helyzet synapticban is ha teljes eltávolításra jelölöm vagy feltelepítem. Az xubuntu-desktop esetén is ez a helyzet.
-
Nagytalp
senior tag
-
Nagytalp
senior tag
Tisztelettel jelentem eltűnt a panelem és az asztali cuccaim GNOME alól. Erről ugyan magam is tehetek. Az Xfce-t próbáltam leszedni mert, hogy minek az nekem? De mivel az xubuntu-desktop nem húzott magával remove esetén semmit így leszedtem egyesével ami xfce-vel kezdődik. Na ekkor vétettem a GNOME ellen. Azóta van háttér és ennyi. Se tálcák, se az asztal tartalma, se semmi. De nem fagy ki mert a power gomb megnyomására előjön a leállítási menü. Visszarántottam az xubuntu-desktop csomagot ami hozta is a függőségeit. De ettől a GNOME nem jött helyre.
Van ötletetek?
-
Nagytalp
senior tag
válasz
FixY67 #21163 üzenetére
Az nvidia driver nincs "becsomagolva" a telepítődbe. Amit az xorg magával hoz telepítésnél az az "nv" nevű driver. Az, hogy az nvidia driver benne van repoban az csak egy kényelmi funkció. Így könnyebb telepíteni és nem kell netről letölteni külön meg kernel modult forgatni és szívni a fogad (Régebben nem volt DKMS). Ha repository-ba bekerül egy újabb nvidia driver akkor az a dist-upgrade közben frissülni fog. De azért mert az nvidia kiad egy új drivert és Te azt azonnal szeretnéd használni az nem disztribúció kiadójának a fájdalma.
Windowsnál sem frissül az nvidia meghajtó azért mert felteszel egy biztonsági frissítést. Ott még ez sincs. Mivel ott ugye Te magad töltöd le és telepíted fel az a drivert.
A rendszer által támogatott dolgok amelyek a telepítővel érkeztek azok frissülnek ha van frissebb verzió belőlük. -
Nagytalp
senior tag
válasz
Csakénvagyok #21145 üzenetére
poff -a kétszer! Ha másodikra nem az a válasz, hogy: /usr/bin/poff: No pppd is running. None stopped.
Akkor reboot és mennie kell ha előzőleg jól állítottad be. Elvileg már bootolás közben csatlakozik. Esetleg gép kikapcs és modem kihúz a konnektorból kb. fél percre. Utána ha bebootolt és beléptél próbálkozz egyből valamelyik böngészővel anélkül, hogy bármit csinálnál terminálban!
-
Nagytalp
senior tag
Beszúrtam egy D-link DWL-520+ wlan karajt a gépbe. Az lspci szerint nem is látszik. Kellene ennek működnie alapból Karmic alatt? Nem tudom, hogy a kártya rossz vagy "csak" nem támogatott.
-
Nagytalp
senior tag
Ha jól értem külön X felületet szeretnél két kijelzőre? Nálam így néz ki NVidia 8800GT-vel az elsődleges kijelzőn 1024x768, az LCD TV 1360x768 felbontással:
# nvidia-settings: X configuration file generated by nvidia-settings
# nvidia-settings: version 1.0 (buildd@crested) Sun Feb 1 20:25:37 UTC 2009Section "ServerLayout"
Identifier "Layout0"
Screen 0 "Screen0" 0 0
Screen 1 "Screen1" 1024 0
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
EndSectionSection "Files"
EndSectionSection "Module"
Load "dbe"
Load "extmod"
Load "type1"
Load "freetype"
Load "glx"
EndSectionSection "ServerFlags"
Option "Xinerama" "1"
EndSectionSection "InputDevice"
# generated from default
Identifier "Mouse0"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "auto"
Option "Device" "/dev/psaux"
Option "Emulate3Buttons" "no"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSectionSection "InputDevice"
# generated from default
Identifier "Keyboard0"
Driver "kbd"
EndSectionSection "Monitor"
# HorizSync source: edid, VertRefresh source: edid
Identifier "Monitor1"
VendorName "Unknown"
ModelName "SAMSUNG"
HorizSync 15.0 - 50.0
VertRefresh 49.0 - 71.0
Option "DPMS"
EndSectionSection "Monitor"
# HorizSync source: edid, VertRefresh source: edid
Identifier "Monitor0"
VendorName "Unknown"
ModelName "Samsung SyncMaster"
HorizSync 30.0 - 71.0
VertRefresh 50.0 - 160.0
Option "DPMS"
EndSectionSection "Device"
Identifier "Device1"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "GeForce 8800 GT"
BusID "PCI:4:0:0"
Screen 1
EndSectionSection "Device"
Identifier "Device0"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"BoardName "GeForce 8800 GT"
BusID "PCI:4:0:0"
Screen 0
EndSectionSection "Screen"
Identifier "Screen1"
Device "Device1"
Monitor "Monitor1"
DefaultDepth 24
Option "TwinView" "0"
Option "metamodes" "DFP: nvidia-auto-select +0+0"
SubSection "Display"
Depth 24
EndSubSection
EndSectionSection "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Device0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
Option "TwinView" "0"
Option "TwinViewXineramaInfoOrder" "CRT-0"
Option "metamodes" "CRT: nvidia-auto-select +0+0"
SubSection "Display"
Depth 24
EndSubSection
EndSectionSection "ServerFlags"
Option "DontZap" "False"
EndSectionA monitorod frissítése eltérhet az enyémtől de gondolom ezt vágod!
Én mindig készítek másolatot az eredetiről illetve eltávolítom azt mert alapból nincs joga az nvidia-xserver-settingsnek felülírni. Mikor meggenerálta az új konfig fájlt akkor összehaszonlítom a kettőt. Ha valamit kihagyott belőle - pl. nincsenek benne az előzőleg használt modulok- akkor azt bemásolom a régi fájlból. Ez mindig beválik.
Ha már témánál vagyunk: Az egyik képernyőn XBMC megy és a másik monitort is szeretném használni. De az XBMC teljeskép módban nem engedi át az egeret a másik monitorra. Tudja valaki, hogy hogyan lehet ezt engedélyezni?
A másik dolog ami már régóta érdekelne: Megoldható több bevitel eszköz egyidejű használata garfikus felületen külön kurzorokkal? Tehát azt szeretném, hogy a második vagy harmadik eszköznek külön mutatója legyen. Illetve lehet ezeket más-más kijelzőkre címezni?
-
Nagytalp
senior tag
válasz
upszilon #21103 üzenetére
Én nem akartam reagálni eredetileg. De tényleg nem megy neked ez a személyeskedés és szakmai dolgok szétválasztása. Előszerettel sértegetsz másokat -"marhaság, buta beszéd" és persze itt csak Te lehetsz a munka dandárjának elesett áldozata. Most megmondták mások is a véleményüket de Te nem tűröd a kritikát. Ez nem az óvoda barátom! Már egyszer elmondtam ezt Neked. De látom nem tanulsz és nem fogadod meg a jótanácsot. Én túl tenném magam ezen és nem offolnám azt a helyet amelyik segít. De ezen a munka témán nem tudok átlépni. Szerinted a Te videóeditáló melód miatt sajnálnom kellene?? Elviszlek hónapra acélcsöveket szerelni. Te fogod cserélni a palackokat és viheted a 4"-os csöveket a tetőn lévő gépházba. Talán ha már fájnának a térdeid és izzadtál volna valaha "vért" akkor lenne benned némi tisztelet!
Egyébként elismerem a hozzáértésed és örülök is, hogy segíteni próbálsz. Már csak azért is mert amikor elkezdtem linuxot használni csak a HUP és a #Debian csatorna volt a Freenode-on segítség képpen. Mára hála az égnek már sok ilyen hely van. Mint például ez a közösség amiért valóban hálásak lehetünk mindannyian. Manapság az egymásnak nyújtott segítség a legnagyobb érték. Ne sz@rj hát oda ahonnan eszel!
A törlést pedig nem kell kérni tudtommal van erre menüpont.
Téma részemről lezárva.Üdv.
U.i.: Ha tényleg annyira ott vagy szakmailag akkor nekem jól jönne most a segítség a VBox kérdésemre.
-
Nagytalp
senior tag
-
Nagytalp
senior tag
válasz
sh4d0w #21096 üzenetére
Szerintem is a virtualizációban rejlenek a legjobb lehetőségek. Ha üzleti szempontból nézzük akkor mindenképpen életképes most is.
És Upszilonnak ellent kell mondanom mert éppen a játékokra nem alkalmas alapvetően. Talán majd ha fejlettebb lesz a 3D támogatás!Én általában csak tesztelgetem a Virtualboxot - pár éve próbálkoztam más megoldásokkal is de ez lett a legszimpatikusabb. Jó lenne ha még egy picit fejlődne. -Igaz erre nem lehet panasz hiszen a Sun rendesen tolja ki az újabb verziókat. Ha a legújabb játékok is futnának alatta (Win guest) akkor rengetegen állnának át a linux mindennapi felhasználására. Én örülnék ennek de persze nem erre a célra készült. Mégis látok egy ilyen irányt is a fejlesztésben.
A DirectX9 teszt a wine3d telepítése után gond nélkül lefutott. FullHD filmek jól kavarnak XP alatt és a megnyitására sem kellett fényéveket várni. Bár Media Playerrel picsit szaggatott a teszt film. De ettől még élvezhető maradt.A problémám viszont fent áll továbbra is: Nem enged több procit hozzáadni. Ha módosítom a konfig fájlt a "Machines" könyvtárban akkor indításnál megjelenik a konfigban a két proci. Indításnál viszont hibával megáll és utána visszaállítja magát 1 processzorra. Mielőtt valaki valaki pálcát törne a gépem felett elmondom, hogy van AMD-V a procimban (2 db Opteron 870). Jó lenne ha megoldható volna mert így az emuláció is csak 1 GHz. Ami nem túl sok. A barátom gépében egy két magos Black Edition proci van és ott engedett még egy procit hozzáadni. A tesztek gyorsabban futottak le nála mint nálam.
Ha terminálból szeretném módosítani akkor ezt kapom:
root@eyesmetal:/media# VBoxManage modifyvm /media/Sorozatok/Virtualbox/Machines/XP\ SP3/XP\ SP3.xml --cpus 2
VirtualBox Command Line Management Interface Version 3.1.2
(C) 2005-2009 Sun Microsystems, Inc.
All rights reserved.ERROR: Could not find a registered machine named '/media/Sorozatok/Virtualbox/Machines/XP SP3/XP SP3.xml'
Details: code VBOX_E_OBJECT_NOT_FOUND (0x80bb0001), component VirtualBox, interface IVirtualBox, callee nsISupports
Context: "FindMachine(Bstr(a->argv[0]), machine.asOutParam())" at line 251 of file VBoxManageModifyVM.cppPedig ott van az!
-
Nagytalp
senior tag
válasz
stopperos #21024 üzenetére
Főleg az USB miatt kellett. De úgy emlékeztem , hogy nagyon régen még de nem volt hozzá GUI..mindegy
. AutoCAD meg ilyesmi már egy jó ideje jól kavar rajta. De most tényleg játék miatt vagyok rá kíváncsi. Szimplán csak érdekl hogyan állnak most a 3D támogatással. A haverom gépén a dx9 teszt brutál sebsséggel futott. Ezért szeretném élesben tesztelni. De örültem volna ha tudok egy fizikai procit adni a vendég rendszer részére.
-
Nagytalp
senior tag
Virtualbox OSE-ban lehetséges több processzort engedélyezni? Mert nálam nem lehet. Mit gondoltok van arra lehetőség, hogy a 128MB videómemóriánál többet lehessen engedélyezni?
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Kendek #20165 üzenetére
Koaláról frissítettem. A frissítés gond nélkül lement. Az első hibát akkor generálta mikor feltelepítettem kde4-et. Kilőtte a gdm-et és csak restart után jött helyre. Egyenlőre nem tapasztalok semmi jelentős hibát. Kissebbel viszont már találkoztam. Például a hangerő állapotjelzője az értesítési területen hibásan jelenik meg. Viszont határozott gyorsulást vettem észre a Karmic után. Dehát ez még csak alfa.
-
Nagytalp
senior tag
Települ a Lucid Lynx Alpha 1. Remélem látjuk még egymást!
-
Nagytalp
senior tag
-
Nagytalp
senior tag
válasz
body007 #19941 üzenetére
Főleg a gombok stílusa miatt gondoltam Nekem ilyen volt. A Tied is szép motyó. Állat cucc!
-
Nagytalp
senior tag
-
Nagytalp
senior tag
válasz
upszilon #19904 üzenetére
Amúgy a /etc/default/grub így néz ki:
GRUB_DEFAULT=0
GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0
GRUB_HIDDEN_TIMEOUT_QUIET=true
GRUB_TIMEOUT="10"
GRUB_DISTRIBUTOR=`lsb_release -i -s 2> /dev/null || echo Debian`
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
GRUB_CMDLINE_LINUX=""Tehát nálam ennyivel több van benne:
GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0
-
Nagytalp
senior tag
válasz
#25954560 #19902 üzenetére
Látom, hogy audacioushoz is van VU plugin. De ez még 1.1.4 idejében jött ki. Konfigurálásnál pedig nem látja, hogy fel van telepítve az audacious.
Konkrétan:
checking for AUDACIOUS... no
configure: error: *** Audacious >= 1.1.4 not installed - please install first ***Már létrehoztam egy linket a /bin könyvtárban a /usr/bin/audacious2 -re és átneveztem audaciousnak. Gondoltam hátha így majd észreveszi. Nem dölt be balga cselemnek.
-
Nagytalp
senior tag
válasz
#25954560 #19902 üzenetére
Nekem erre kellene gyógyír ha van: Képet vagy pdf fájlt akarok nyomtatni egy általam szkennelt képről. De kb. 15 perc várakozás után ezt kapom a HP 1200L nevezetű nyomtatómtól egy A4 lapon:
PCL XL error
Subsystem: IMAGE
Error: MissingData
Operator: ReadImage
Position: 12De hivatkozik néha valami kernel balhéra is. Gúgliztam már az ügyben. A HP Support oldala szerint windows alatt ez driver probléma és egy frissítés megoldhatja. Na de mi a helyzet Ubuntu Karmic esetén?
Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest