- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #7692 üzenetére
kellemetlen...
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nem én hibáztam, hanem a telepítő, vizsgaidőszakban pedig valahogy nem érzem úgy, hogy minden áron fel kéne tolnom egy Linuxot, ami semmilyen célt nem szolgál, pusztán hobbi.
De ha ennyire irritál a hsz, szólok egy modnak hogy törölje, rendben?(Egyébként nem értem miért olyan iszonyat nagy feladat belőni egy nyomorult Grubot a legtöbb telepítőnek, a SuSE már 6 évvel ezelőtt gond nélkül képes volt egy HDD-n osztozni dózerral anélkül hogy a szájába rágtam volna mit kell csinálnia...)
-
VaniliásRönk
nagyúr
Sorry, de jól esett a kérdés.
Kösz.
Az Ubuntu 8.04 olyan remekül feltelepült a gépemre, hogy fixmbr+fixboot lett a vége.
Mivel tudom visszacsatolni a partíciók területét az elsődleges NTFS-hez? PM8 azt mondja nem ismeri a fájlrendszer verzióját.
(Kevertek valamit az Ext3-mal? Régebben nem volt gond vele...)
Szerk.: Az XP nem cicózott, Ubi gyalulva. (hámozva?
)
-
VaniliásRönk
nagyúr
GRUB
Error 18...Ő kicsoda?
-
VaniliásRönk
nagyúr
Valami magyar csomagokat hiányol a 8.04, úgyhogy semmit sem lehet telepíteni, sirály.
-
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #6017 üzenetére
Csak a Driver Support oldalt nem frissítették rendesen, a driver támogatja az összes Radeont... (9500-tól felfele) [link]
-
VaniliásRönk
nagyúr
"But the driver still lacks more advanced features like 2D, 3D and video acceleration as the information for such an implementation hasn't been made available yet."
Tudod mikor lesz ebből valami...
a legfrissebb hivatalos driverben már az összes idegesítő bug javítva lett, dualview-val van még szívás, de az legalább nem sok embert érint.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #6017 üzenetére
Jut eszembe, a beépített driver használlata pedig maximálisan ellenjavallott HD Radeonokon, hacsak nem akar valaki karakteres konzolon rendszer-helyreállítani/mindent újrahúzni.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Major Major #4359 üzenetére
Mondtam, hogy több hónapos.
Épp elég időmet rabolja el az, hogy megküzdjek a rendszerrel, nem még hogy bugreportokat küldözgessek, tanulni is kéne valamikor.
Különben sem ismerem eléggé a linuxot ahhoz, hogy hasznos legyek (gyk. semennyire), az olyan rendkívül informatív jelentéseket, hogy villódzik minden ami nem fullscreen, gondolom elég sok lelkes felhasználó megosztja velük (talán még ők maguk is szembesülnek vele), egyébként is az AMD fogja ezeket a dolgokat megoldani, nem Ubuntuék. -
VaniliásRönk
nagyúr
Szerintem meg nem, mert akkor lenne Radeon HD2000 támogatás is, vagyis jópár hónapos, egyébként nem írtam le sehol, hogy több sorozat lenne.
Max. a 8.x-szel, de az még odébb van. Egyébként nehéz lett volna egy listát írni az elmaradhatatlan "Biztos telepíteni akarja?" ablakba a támogatott kártyákról? -
VaniliásRönk
nagyúr
Az X300 ugyanabba a családba tartozik, mint a 9550, de amit az Ubuntu zártnak hív, az szerintem csak pár generációval régebbi fglrx, abból kiindulva pedig, hogy a jelenlegi is elég bugos... (de legalább működik, és nem vágja gallyra a rendszert)
Egy kérdés, SuSE leírásoknál találtam Ctrl-Alt-F2-t (amikor elszáll az X legalább tudok nyomni egy rebootot reset helyett), az melyik futási szint?
Szerk.: Konzolon egyébként azért nem tudtam törölni a zárt vackot, mert én nem értek hozzá, nem azért mert nem engedte.
-
VaniliásRönk
nagyúr
[link] (Nekem az apt-get nem akarta feltenni a szükséges csomagokat (sudo apt-get install xy), akármelyiket telepítettem volna, függőségnek listázta a többit és leállt, de Synaptic-kal szépen fel lehet tolni őket, aztán jöhet sudo dpkg -i envy*.deb...)
vamzi: A "zárt meghajtókat" kerülném, nálam fehér képernyő jött be desktop helyett, konzolon pedig nem tudtam eltávolítani, úgyhogy jött a reinstall.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Próbálom feltelepíteni a rohadt VGA-mat, de nem megy.
[I]Generating package: Ubuntu/7.10
Package /home/trifonov/Software/xorg-driver-fglrx_8.452.1-1_i386.deb has been successfully generated
Package /home/trifonov/Software/xorg-driver-fglrx-dev_8.452.1-1_i386.deb has been successfully generated
Package /home/trifonov/Software/fglrx-kernel-source_8.452.1-1_i386.deb has been successfully generated
Package /home/trifonov/Software/fglrx-amdcccle_8.452.1-1_i386.deb has been successfully generated
Removing temporary directory: fglrx-install.BD5678
trifonov@KN9:~/Software$ sudo dpkg -i *.deb
Új csomag kiválasztása: fglrx-amdcccle.
(Adatbázis olvasása ... Most 92914 fájl és könyvtár telepített.)
Kicsomagolás: fglrx-amdcccle innen: fglrx-amdcccle_8.452.1-1_i386.deb ...
dpkg: hibás feldolgozás: fglrx-amdcccle_8.452.1-1_i386.deb (--install):
`/usr/bin/amdcccle' felülírási kísérlete, mely az alábbi csomagban is szerepel: xorg-driver-fglrx
dpkg-deb: paste alfolyamat megölve, a halált okozó jel: (Törött cső(pipe))
Új csomag kiválasztása: fglrx-kernel-source.
Kicsomagolás: fglrx-kernel-source innen: fglrx-kernel-source_8.452.1-1_i386.deb ...
xorg-driver-fglrx 7.1.0-8.37.6+2.6.22.4-14.10 cseréjének előkészítése (e csomaggal: xorg-driver-fglrx_8.452.1-1_i386.deb) ...
Csere kicsomagolása: xorg-driver-fglrx ...
Új csomag kiválasztása: xorg-driver-fglrx-dev.
Kicsomagolás: xorg-driver-fglrx-dev innen: xorg-driver-fglrx-dev_8.452.1-1_i386.deb ...
dpkg: függőségi gondok miatt nem beállítható e csomag: fglrx-kernel-source:
fglrx-kernel-source függőségek: dkms; ám:
`dkms' csomag nincs telepítve.
dpkg: hibás feldolgozás: fglrx-kernel-source (--install):
függőségi hibák - e csomag beállítatlan maradt
Beállítás: xorg-driver-fglrx (8.452.1-1) ...Beállító fájl: `/etc/xdg/compiz/compiz-manager'
==> Törölted (Te, vagy egy parancsfájl) a telepítés óta.
==> A csomag terjesztője frissített.
Mit tegyünk ? A lehetőségek:
Y or I : a csomagkarbantartó változata telepítése
N or O : jelenlegi változatod megtartása
D : különbségek megtekintése
Z : a kérdés háttérbe rakása a mérlegelésig
Az alapművelet a jelenlegi változatod megtartása.
*** compiz-manager (Y/I/N/O/D/Z) [alapművelet=N:nem] ? y
Új beállító fájl telepítése /etc/xdg/compiz/compiz-manager ...
* Starting atieventsd /usr/sbin/atieventsd: error while loading shared libraries: libGL.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory
[fail]Beállítás: xorg-driver-fglrx-dev (8.452.1-1) ...
Processing triggers for libc6 ...
ldconfig deferred processing now taking place
Hibák történtek a feldolgozáskor:
fglrx-amdcccle_8.452.1-1_i386.deb
fglrx-kernel-source[/I]Valaki meg tudja mondani mi a hiba? Mert én nem igazán értem mit akar, elvileg van kernel header, szóval nem értem miért akar source-ot, az sem tiszta mi a rákot akar a compizzal...
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nocsak, a név alapján azt hittem CRT.
TFT-nél csak aktiválnod kell a monitor autómata önbeállítóját (autocalibration vagy valami hasonló neve kell hogy legyen, nálam gomb is van rá, neked lehet hogy az OSD-ben kell kalandozni), mindenesetre érdekes hogy nincs rendben a kép, ez mindenképpen arra utal hogy nincs rendben a frissítés, pedig a Samsung szerint is 75Hz a referenciaértéke, nem 60Hz-en ment véletlenül Windows alatt?
Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Gyermek PC játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged