Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
rvR--
csendes tag
Hali!!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy:
Meg kéne osztani a netet, úgy, az iroda fele utp, másik fele wireless kapja a vonalat (10-10 gép kb); van egy server. A HP-nál minden user accountot meg restrictiont meg mindent megcsináltak; a konfigok meg vannak írva. A router állandoan dobálja a netet, a gépeken, amik csatlakoznának, xp van. Vettünk egy új router-t, az a ledobálást megoldotta, az előz kontaktos volt
. Mivel 2napig folyamat; service restart... fail.. ezt láttuk; a csomagok abszolut nem mentek a serverre, elhatároztuk, h bevisszük a BME koliba a gépet és egyik ismerős megpróbálja VPN en keresztül meghakkolni a dolgot.
Notirol kezdte, megvolt a default user/ pass, ami kellett (asszem root/bridge, de mind1)
Ubuntut és gnome ot használt, KDE-s próbálkozás is volt; de volt, hogy gui nélkül próbálkozott, x-window-system nélkül, midnight commanderböl, úgy, hogy configokat szerkesztgetett.
Keresett vagy 3 guide ot.. vmelyik ponton mind hiányos volt, de nagy nehezen sikerült, 3szori ubuntu ujratelepités meg noti-verés után elérni, hogy megérkezzenek a serverre a csomagok. Onnantol bekonfigolni már nem volt nagy cucc.
Viszont az összes user rule + restriction hasznalhatatlan lett, így a végén 5nap szenvedés után csak fileserverként szuperál a dolog, nem az eredeti elképzelés szerint, a Hp azt mondta, h nem 2 fillér lesz ujra megcsinalni a user-rendszert, szóval elég kellemetlen a helyzet
Vki tudja, hogy mi lehetett a hiba?
Ezt a configolás dolgot nem én csináltam, csak BME-s ismerősöm mondta,h mennyit szenvedett ezzel, hátha ti tudjátok, hogy mit kellett volna pontosabban beállítani, vagy milyen lépés maradt ki, mit nem ellenőriztünk.
Ha esetleg vmi főbb dolog hiányzik a képből, írjátok meg, utána kérdezek, s mondom...
Ha így lenne, előre is sorry, én csak hallásból tudom a történetet.
Esetleg vki vmi kiterjedt server config guide ot nem tud linkelni? nagy segítség lenne!
Köszi!
Aktív témák
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- Milyen routert?
- Battlefield 6
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Interactive Brokers társalgó
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Könyvajánló
- iPhone topik
- EAFC 26
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Lian Li Lancool 207 GIGABYTE 750W
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4203, 94% Akksi
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
. Mivel 2napig folyamat; service restart... fail.. ezt láttuk; a csomagok abszolut nem mentek a serverre, elhatároztuk, h bevisszük a BME koliba a gépet és egyik ismerős megpróbálja VPN en keresztül meghakkolni a dolgot.
Vki tudja, hogy mi lehetett a hiba?