Hirdetés

Aktív témák

• rvR--

csendes tag

Hali!!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy:

Meg kéne osztani a netet, úgy, az iroda fele utp, másik fele wireless kapja a vonalat (10-10 gép kb); van egy server. A HP-nál minden user accountot meg restrictiont meg mindent megcsináltak; a konfigok meg vannak írva. A router állandoan dobálja a netet, a gépeken, amik csatlakoznának, xp van. Vettünk egy új router-t, az a ledobálást megoldotta, az előz kontaktos volt :W . Mivel 2napig folyamat; service restart... fail.. ezt láttuk; a csomagok abszolut nem mentek a serverre, elhatároztuk, h bevisszük a BME koliba a gépet és egyik ismerős megpróbálja VPN en keresztül meghakkolni a dolgot.

Notirol kezdte, megvolt a default user/ pass, ami kellett (asszem root/bridge, de mind1)

Ubuntut és gnome ot használt, KDE-s próbálkozás is volt; de volt, hogy gui nélkül próbálkozott, x-window-system nélkül, midnight commanderböl, úgy, hogy configokat szerkesztgetett. :DDD
    Keresett vagy 3 guide ot.. vmelyik ponton mind hiányos volt, de nagy nehezen sikerült, 3szori ubuntu ujratelepités meg noti-verés után elérni, hogy megérkezzenek a serverre a csomagok. Onnantol bekonfigolni már nem volt nagy cucc.
    Viszont az összes user rule + restriction hasznalhatatlan lett, így a végén 5nap szenvedés után csak fileserverként szuperál a dolog, nem az eredeti elképzelés szerint, a Hp azt mondta, h nem 2 fillér lesz ujra megcsinalni a user-rendszert, szóval elég kellemetlen a helyzet :( Vki tudja, hogy mi lehetett a hiba?

Ezt a configolás dolgot nem én csináltam, csak BME-s ismerősöm mondta,h mennyit szenvedett ezzel, hátha ti tudjátok, hogy mit kellett volna pontosabban beállítani, vagy milyen lépés maradt ki, mit nem ellenőriztünk.
    Ha esetleg vmi főbb dolog hiányzik a képből, írjátok meg, utána kérdezek, s mondom...
    Ha így lenne, előre is sorry, én csak hallásból tudom a történetet.

Esetleg vki vmi kiterjedt server config guide ot nem tud linkelni? nagy segítség lenne!

Köszi!

Aktív témák