Hirdetés
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MWC 2026: Farsangra Galaxy Ultrának öltözött a gyerek
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
rvR--
csendes tag
Hali!!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy:
Meg kéne osztani a netet, úgy, az iroda fele utp, másik fele wireless kapja a vonalat (10-10 gép kb); van egy server. A HP-nál minden user accountot meg restrictiont meg mindent megcsináltak; a konfigok meg vannak írva. A router állandoan dobálja a netet, a gépeken, amik csatlakoznának, xp van. Vettünk egy új router-t, az a ledobálást megoldotta, az előz kontaktos volt
. Mivel 2napig folyamat; service restart... fail.. ezt láttuk; a csomagok abszolut nem mentek a serverre, elhatároztuk, h bevisszük a BME koliba a gépet és egyik ismerős megpróbálja VPN en keresztül meghakkolni a dolgot.
Notirol kezdte, megvolt a default user/ pass, ami kellett (asszem root/bridge, de mind1)
Ubuntut és gnome ot használt, KDE-s próbálkozás is volt; de volt, hogy gui nélkül próbálkozott, x-window-system nélkül, midnight commanderböl, úgy, hogy configokat szerkesztgetett.
Keresett vagy 3 guide ot.. vmelyik ponton mind hiányos volt, de nagy nehezen sikerült, 3szori ubuntu ujratelepités meg noti-verés után elérni, hogy megérkezzenek a serverre a csomagok. Onnantol bekonfigolni már nem volt nagy cucc.
Viszont az összes user rule + restriction hasznalhatatlan lett, így a végén 5nap szenvedés után csak fileserverként szuperál a dolog, nem az eredeti elképzelés szerint, a Hp azt mondta, h nem 2 fillér lesz ujra megcsinalni a user-rendszert, szóval elég kellemetlen a helyzet
Vki tudja, hogy mi lehetett a hiba?
Ezt a configolás dolgot nem én csináltam, csak BME-s ismerősöm mondta,h mennyit szenvedett ezzel, hátha ti tudjátok, hogy mit kellett volna pontosabban beállítani, vagy milyen lépés maradt ki, mit nem ellenőriztünk.
Ha esetleg vmi főbb dolog hiányzik a képből, írjátok meg, utána kérdezek, s mondom...
Ha így lenne, előre is sorry, én csak hallásból tudom a történetet.
Esetleg vki vmi kiterjedt server config guide ot nem tud linkelni? nagy segítség lenne!
Köszi!
Aktív témák
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Autós topik
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- Spórolós topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Formula-1
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400F / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 512 Nvme SSD
- LG 75QNED86T3A / QNED / 75" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A20e / 3/32GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Mivel 2napig folyamat; service restart... fail.. ezt láttuk; a csomagok abszolut nem mentek a serverre, elhatároztuk, h bevisszük a BME koliba a gépet és egyik ismerős megpróbálja VPN en keresztül meghakkolni a dolgot.
Vki tudja, hogy mi lehetett a hiba?