Hirdetés

Aktív témák

• sudo touch /forcefsck
    sudo shutdown -rF now
    Jó lesz? :DDD

Bár / esetén 27, /home esetén 30 reboot után automatikusan csinál úgyis.

(#35673) floatr
    Nálam nem volt, eddig. Viszont kétszer akartam unity --replace-t, terminálban minden okosságot kiír, de nem adja vissza a shellt, ha meg bezárom a terminált, akkor azonnal összeomlik, eltűnnek az ablakkeretek, a felső panel leürül. Azt már nem tudom, ctrl+alt+F1 vagy a ctrl+alt+backspace működik-e, vagy egyáltalán a billentyűzet. De mintha nem. Majd kipróbálom.

Nem is az fsck-val van itt a bajom..:DDD. Ha kikapcsolom, akkor is itt a vége a dolognak. Nem bootol tovább. Még csak egy konzolom sincs.

Akkor most jön a nagy kérdés:
    -Ha újra akarom telepíteni legvégső megoldásként, akkor meg lehet e oldani a következő dolgok valamelyikét:

1.) - Sima újratelepítés, 10.04 LTS-t, még pedig úgy, hogy a partición lévő /home nem sérül?
    2.) - Ha valahogy mentést csinálok a komplett /home-ról, akkor az újrarakott rendszer alá be tudom e mountolni - mégpedig úgy, hogy az összes progi meglegyen? Vagy csak adat szinten úszom meg? (Clean install esteén értem az egészet)

(Hol lehet beállítani, hogy ne induljon a GUI? Hanem csak konzolin bootoljon és majd én eldöntöm, hogy legyen e X?)

Aktív témák