Hirdetés
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- MWC 2026: Megnéztük, hol tart a Clicks Power Keyboard és Communicator
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Aktív témák
-
lapa
veterán
üdv. egy kis segítségre lenne szükségem. megpróbáltam 8.10-re telepíteni a Sketchup programot, wine-vel. eközben az útmutató alapján a videodrájvert birizgáló envyNG-t telepítettem (ami telepítette a kde-t, egyébként csak gnome volt).
a gép integrált radeon 3x. EnvyNG azt mondta, hogy "ATI 8.nnn 4" installed, "ATI 8.nnn 4.1" a friss. az nnn ugyanaz volt. nyomtam egy "apply"-t.
no restart után az egyébként sem tökéletes (=óriásbetűs loginképernyő) minden elhullott, a graf betöltésekor tenyérnyi betűk, semmit nem lehet csinálni látómezőn belül. no akkor restart után mondtam, hogy recovery mode és reapir X.
ezután 800x600 betöltődött a gnome desktop, aszittem rendben vagyok. a beépített felbontáskezelőben csak 800 meg 640 felbontás volt, meg "off". kiment a fejemből, hogy valszeg az ati pultban kéne megmondanom neki mit szeretnék, és 19-re lapot hűzós technikával applyoltam egyet az "off"-ra.
no azóta még a shift-alt-f terminálok közötti váltásnál se kapcsol be a monitor, gondolom a felbontás vagy nemtom. ezt már recoverys boot és repair X se javítja meg.
esetleg van egy tar backupom nemrégről, a fentieken kívül semmit nem piszkáltam a mentés óta.
tud valaki segíteni konkrétan milyen parancsokkal tudom újra életre kelteni a gnome desktopomat? köszönöm.
Aktív témák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Futás, futópályák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Hardcore café
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- PC Game Pass előfizetés
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4532,100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 i7-11850H 32 GB RAM 512 GB SSD NVIDIA T1200 Garancia
- Újra raktáron! MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- Dell PowerEdge R820 4x Xeon 688GB ECC RAM
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest