Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Magisk
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrGonzo22
őstag
Sziasztok,
a következő lenne a kérdésem/problémám. Évek óta van egy AVerTV Hybrid+FM Volar A828 típusú tunerem, amivel nagyon meg is vagyok elégedve, de a hozzá használt AverTV 6 szoftvert le szeretném cserélni, mert nincs benne levágás opció. (Az utóbbi időben egyre több a 16:9-es képarányú műsor, a monitorom is ilyen képarányú, ám mivel analóg előfizetésem van a 16:9-es adás egy fekete keretben jelenik meg, a 4:3-as arányú képbe illesztve.) Egy másik fórumban azt a tanácsot kaptam, hogy küldjem át a jelet a VLC playernek, mert az tudja a 16:9-es levágást. Ezzel valóban működött is a dolog, teljes képernyős, torzításmentes 16:9-es képet kaptam, mindenféle fekete keretek nélkül. Ám a hangot sokszori próbálkozás, utánaolvasás után sem sikerült normálisra beállítani, rettenetesen torzított maradt, illetve a csatornaváltás is egy rémálom, mert az AVerTV 6-ban kell váltani, utána vissza VLC-re nézni, állandó megakadások, gyakran fagyás közepette, a kép minősége is romlott, még ha nem is számottevő mértékben. A hangot a VLC hangbeállítójával ugyan lehetett javítani, de ezt minden egyes csatornaváltás után el kellett játszani, ráadásul a javulás nem volt valami jelentős.
Egy olyan programot keresek, amivel vagy teljesen kiválthatom az AVerTV 6-ot, vagy, ha átküldöm a jelet nem jelentkeznek ilyen gondok, és persze 16:9 arányban ugyanúgy bele tudok vágni a képbe, mint a VLC-vel (ez volt az eredeti problémám).
Előre is köszönök minden segítséget, tanácsot.
-
DrGonzo22
őstag
válasz
üzenetére
Az adott felhasználói fiók dokumentumok/AVerTV könyvtárában létrehoz egy felhasználónév.ini nevű fájlt. Ez a file nekem is megvolt, ebben volt egy hivatkozás egy ugyanebben a mappában lévő másik file-re, aminek .xml a kiterjesztése, ez utóbbi tárolja a csatornabeállításokat, a .ini pedig az egyéb beállításokat. Nálam az volt a galiba, hogy a .xml valamiért megsérült, és az intézőből nem láttam, de a .ini-ből látszódott, hogy ott még kéne valaminek lennie. Töröltem a teljes dok/AVerTV mappát, és elindítottam az avertv 6-ot, ami rögtön létrehozta a mappát, illetve 2 file-t, beállítottam a csatornákat, a kiválasztottam a skin-t, stb.
Azért nem is írtam be, mert akinek nem lesz valami oknál fogva hibás a .xml file, az rögtön látja, hogy a teljesen kézenfekvő felh/dok/AverTV mappában vannak a csatornák, csak így nekem ez bezavart, mert nem jelent meg az intézőben, és csak a .ini-t átolvasva láttam, hogy elvileg itt kellene, hogy legyen egy olyan file is, ami a csatornákat tárolja - a .ini-ben volt rámutató hivatkozás, hogy uebben a mappában vannak a csatornák is.
-
DrGonzo22
őstag
Erre valami megoldás? kezd sürgőssé válni

-
DrGonzo22
őstag
Üdv,
Egy ilyen tv tunert használok a weblapon lévő AVer TV 6-os szoftverrel, de nem találom, hogyan lehet menteni a csatornabeállításokat, vagy ha alapból menti őket (99%-ig biztos vagyok benne, hogy ez a helyzet), honnan lehet ezt kimásolni, hova ment alapból.
Eddig sehol nem találtam hova menti a csatornalistát, melynek alaphelyzetben TV a neve, amit direkt átneveztem lista2010-re, hogy könnyen észrevegyem a szóba jövő mappák egyikében, de sehol sem találom. Bármi egyéb ötlet?
Előre is köszönöm

-
DrGonzo22
őstag
Üdv,
a következő lenne a problémám. Van egy 16:10-es képarányú monitorom, és egy AverTV Hyrid Volar FM+ usb-s tunerkártyám, amit az alap szoftverével használok analóg módban. Így (a torzítás elkerülése végett) levágott, elfeketített oldalakkal vagyok kénytelen használni, ami nem is probléma, de az utóbbi időben egyre gyakoribb (spekrum, nat geo, discovery főleg) a belső 4:3-as tartalom "gyári" levágása 16:9-re. Így már egy elég vaskos fekete keret veszi körül a hasznos tartalmat úgy, hogy sehol sem éri el a monitor belső káváját. Az alap szoftverrel sehogy sem sikerült bővítenem a hasznos látható felületet, így kénytelen vagyok egy apró adást nézni, amit minden irányból fekete káva vesz körül. Olyan, mint ha egy sokkal kisebb monitorom lenne. Erre létezik valamilyen megoldás?
Előre is köszönöm.
-
DrGonzo22
őstag
válasz
Gabesz87
üzenetére
"Egyes adókat be sem fogott, de egy csomó meg tök szar minőségű (pl. RTLKLUB). Ez miért van???"
Nekem nem teljesen ez a tunerem van, de eléggé hasonló. Az első kereső menüben van egy keresés/alkalmaz/tovább hármas, vagy valami ilyesmi, ott válaszd a tovább-ot, megnyílik egy külön ablak, ahol van egy keresés minden frekvencián opció, azzal befogja az összeset.
DVB-T-vel ma volt egy kisebb sikerem, a tunerhez csomagolt antennával befogtam az m1-m2-duna-duna aut adókat, igaz, csak olyan rövid időre, hogy képet már nem kaptam, ill. többször sikerült befognia őket, de akkor már nem volt ideje a beazonosításra. Holnap kipróbálom notebook-kal Budán, közelről, közvetlen rálátással a toronyra, szerintem úgy szépen menni fog.
-
DrGonzo22
őstag
Sziasztok,
a következő lenne a problémám: van egy AVerTV Hybrid+FM Volar típusú tunerem, és nem tudom fogni (a hozzá adott antennával) a DVB-T adásokat, pedig állítólag az M1, Duna, és talán még 1-2 másik adó is próbaadáson van egy ideje. Ennek mi lehet az oka?
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 3D nyomtatás
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Milyen okostelefont vegyek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- Anyagi helyzetek és életutak
- BestBuy ruhás topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PNY XLR8 CS3140 M.2 NVMe 4.Gen 1TB SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 SSD!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest