- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marked
tag
válasz
Gyuri16
üzenetére
Kössz. Sokat segítettél, sikerült megcsinálnom, viszont a program, amit leírtál, nemigen működött. Ha az első elemet kérem le, kiadja, hogy 200, ha a másikat, akkor 300. Minden más elem az előző két elem négyzetösszegének a gyöke. Teszteltem, működik. Íme a programkód lényeges része:
FUNCTION Sorozat(X: Longint): Real;
Begin
If X>2 then Sorozat:= SQRT(( sorozat(X-1) * sorozat(X-1) ) + ( sorozat(X-2) * sorozat(X-2) ))
else begin
if X=2 then Sorozat:=300
else Sorozat:=200
end;
End;BEGIN
ClrScr;
WriteLn(Sorozat(3));
ReadKey;
END. -
Marked
tag
Én még új vagyok a "szakmában", most tanuljuk suliban a pascalt. Egyenlőre csak egy valamit nem értek, mégpedig a rekurzív programokat. Pl. a feladat a következő: egy sorozat, melynek első tagja 200, második 300, fixen. Minden más tag az előző két tag négyzetösszege. Hálás lennék, ha valaki el tudná magyarázni köznyelven és/vagy leírni pascalban is.
Ennyit tudok: bármely tagot is akarjuk kiszámítani, mindig vissza kell vezetnie az első 2re, ami megvan adva. Nem tömb, mert végtelen elemű sorozat. A főprogramban kell meghívi, pl:FUNCTION Sorozat(X: Integer):Integer;
IF ????????????????BEGIN
Sorozat(5); <- a sorozat 5-ödik elemét szeretném megtudni
END.Előre is kössz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő (használtak) (ELKELTEK)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3438, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital RED Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Surface Laptop 5 Touch 13.5 Retina i7-1265U 10mag 4.8Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3366
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő